Igalo Health Spa (Montenegro)

Als medisch kuuroord heeft Igalo Health Spa een indrukwekkende reputatie. Eveneens indrukwekkend is z’n ligging aan de ingang van de baai van Kotor (Unesco Werelderfgoedlijst). Hier dringt – omringd door het majestueuze Orjen gebergte – de Adriatische Zee meer dan 25 km diep het land binnen, waardoor deze baai letterlijk toont als de mediterrane versie van een Noors fjordenlandschap. Net zo imposant, maar dan met een heel wat aangenamer klimaat en een typisch mediterrane flora van bougainvillea, mimosa, cipressen en olijfbomen.

Multidisciplinair kuuroord met eigen opleidingsinstituut

Igalo Health Spa is één van de grootste multidisciplinaire kuuroorden van zuidoost Europa. Doordat medische specialisten uit verschillende disciplines hier intensief samenwerken, kunnen ze behandelprogramma’s voor verschillende gezondheidsproblemen combineren. En dit maakt deze bestemming als kuuroord onderscheidend. Ook beschikt het over z’n eigen opleidingsinstituut voor fysiotherapie (onderdeel van de Universiteit van Montenegro) en werken ze onder meer intensief samen met de vakgroep Reumatologie van de Universiteit van Oslo.

Ligging aan zee

Igalo Health Spa ligt vlak aan zee en dankt z’n naam aan het gelijknamige kustplaatsje waar het gevestigd is. Een circa 6 km lange zeeboulevard verbindt Igalo met het pittoreske middeleeuwse stadje Herceg Novi. Deze boulevard nodigt uit tot slenteren langs het azuurblauwe water of te verpozen op één van de vele gezellige terrasjes.

+Lees meer

Spa resort

Hotelcomplex
Spa
Lokale natuurlijke middelen

Hotel Institute Igalo***

Eind jaren ’70 is dit kuuroord als prestige object gebouwd in opdracht van de voormalige Joegoslavische president Tito, die naast het complex een villa had. Alhoewel z’n oorspronkelijke grandeur nog steeds onmiskenbaar zichtbaar is, is het naar hedendaagse maatstaven gedateerd. Verwacht daarom geen luxe en ook zijn er geen wellness voorzieningen. Maar wie daar doorheen kan kijken, ziet een prachtig gelegen bestemming met goede programma’s, uitermate kundige artsen en therapeuten en vriendelijke, gastvrije hotelmedewerkers.

Het hotel bestaat uit 2 vleugels met in totaal 417 kamers, 2 restaurants en 2 bars (waarvan 1 met buitenterras). Ook zijn er op enkele verdiepingen zonneterrassen.

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
à la carte restaurant
bar
pinautomaat
clinic
zonneterras
kapper
parkeren (gratis)
wifi (gratis)
non-smoking

Kamers

Standaardkamers (ca. 22-25 m²): deze eenvoudige, doch ruime kamers beschikken over een balkon met zitje met uitzicht op de Baai van Kotor of de omringende bergen.

Suites (ca. 40-45 m²): deze bestaan uit een woonkamer, slaapkamer en een keukentje en beschikken tevens over een extra wc. Elke suite heeft een terras met schitterend uitzicht.

non-smoking
wifi (gratis)
airco
tv
telefoon
koelkastje
badjas
ligbad
balkon
 • Uitzicht op de baai van Kotor vanaf balkon Igalo Health Spa Resort
 • Kuren aan de Adriatische kust in het Montenegrijnse kuuroord Igalo Health Spa Resort
 • Igalo Health Spa Resort aan de baai van Kotor
 • kuurreizen naar het Montenegrijnse kuuroord Igalo Health Spa Resort
 • Uitzicht vanaf het balkon van Igalo Health Spa Resort op de baai van Kotor
 • Marmeren trappen in Igalo Health Spa Resort
 • Panorama bar in Igalo Health Spa Resort
 • kamer in Igalo Health Spa Resort met uitzicht op de baai van Kotor en Herceg Novi
 • Igalo Health Spa Resort ligt aan de zeeboulevard die naar het pittoreske stadje Herceg Novi leidt.

Dr Simo Milosevic Spa

Deze medische spa is één van de grootste in Zuid-Oost Europa, niet alleen qua oppervlakte, maar ook qua aantallen medisch- en paramedisch personeel. Zo zijn er 36 medische specialisten werkzaam (waaronder reumatologen, revalidatieartsen, orthopeden, cardiologen, longartsen, neurologen, internisten en dermatologen), evenals 203 fysiotherapeuten, 54 verpleegkundigen en 3 diëtisten.

Het heeft, verspreid over 3 verdiepingen, meerdere afdelingen voor onder andere oefentherapie in zaal of water, hydrotherapie, manuele therapie en elektrotherapie. Ook is er een polikliniek en een afdeling diagnostiek (laboratoriumonderzoek, ultrasound onderzoek, longfunctietesten, röntgenfoto en ECG) en een beauty afdeling. De kliniek biedt 24/7 medische assistentie.

Kuuroorden met mineraalrijk bronwater dat gebruikt wordt voor therapeutische doeleinden en ontspanningmineraalwater
Kuuroorden die mineraalrijke modder gebruiken bij het kurenmodder
Kuuroorden met klimaattherapieklimaat
Spa resorts die essentiële oliën gebruik bij bepaalde behandelingenessentiële oliën
planten & kruiden
behandelruimtes
oefenbaden
beauty
medische assistentie
 • Moddermassage in Igalo Health Spa Resort
 • Anti-stress massage Igalo Health Spa Resort
 • Oefenbad in Igalo Health Spa Resort
 • Oefentherapie in water in Igalo Health Spa Resort
 • Buiten oefeningen Igalo Health Spa Resort

Modder

Deze licht radioactieve modder wint men uit de baai van Kotor en heeft een hoge concentratie mineralen en biologisch actieve stoffen. Eerst vermengt men de modder met mineraalwater om het te verrijken. Daarna verwarmt men het om het toe te passen als modderbad (39°C) of pakking (42-45ºC). Het is effectief bij klachten aan spieren en gewrichten en goed voor de huid.

Mineraalwater

Dit water bevat onder andere natrium, calcium, magnesium, sulfaten en koolwaterstoffen en komt uit bronnen die in de omringende bergen ontspringen. Voor gebruik bij hydrotherapie en in de oefenbaden wordt het eerst verwarmd tot 36–38ºC

Klimaat

In Igalo schijnt de zon gemiddeld meer dan 200 dagen per jaar. Een zonnig klimaat ontspant en is goed voor spieren, gewrichten en huid. De zuivere zee- en berglucht verlicht bovendien luchtwegklachten.

Reisinformatie