Kuren, een integrale gezondheidstherapie

Het hedendaagse kuren bestaat uit een combinatie van meerdere onderzochte en bewezen behandelmethoden: regulier (waaronder fysiotherapie en oefentherapie), complementair (zoals leefstijl coaching, mindfulness en yoga) en traditioneel (waarin het gebruik van natuurlijke middelen centraal staat, zoals modderpakkingen of baden in thermo-mineraalwater). En dit alles onder begeleiding en toezicht van medische specialisten.

Multi-disciplinaire & holistische aanpak

De multi-disciplinaire en holistische aanpak maakt kuren tot een vorm van integratieve (of integrale) gezondheidstherapie, waarbij de mens als geheel centraal staat en de focus veel meer ligt op het bevorderen van de gezondheid, welbevinden en mogelijkheden in plaats van alleen maar op ziekte, klachten en beperkingen.

Waarom kuren?

Kuren is een weldaad voor lichaam en geest, niet invasief voor mens of natuur en duurzaam. Het is een manier om (weer) zelf de regie in handen te nemen over de eigen gezondheid door daarmee doelbewust – onder begeleiding van medici en therapeuten – aan de slag te gaan in de professionele, veilige én aangename omgeving dat een erkend kuuroord (spa resort) biedt.

+Lees meer