Kuurreizen voor hart & bloedvaten

Kuuroorden met een specialisatie in hart- en vaatziekten zijn de aangewezen bestemming voor als u last heeft van cardiovasculaire gezondheidsklachten, zoals angina pectoris en hoge bloeddruk of als u verder wilt revalideren na een cardiovasculaire ingreep. De focus van de behandelingen ligt op het opbouwen van de conditie en het vertrouwd raken met de grenzen van het eigen kunnen, ontspanning en vermindering van vermoeidheid en eventuele pijnklachten.

Medisch toezicht & deskundige begeleiding

De Hart & Bloedvaten programma’s staan onder toezicht van een cardioloog en beginnen standaard met een medisch onderzoek, waarbij ook wordt gekeken naar eventuele contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Op basis van dit onderzoek stelt de arts vervolgens een behandelprogramma op maat samen. Aan het eind volgt wederom een onderzoek, waarbij de arts de behaalde progressie met u zal bespreken. De uitvoering van het programma vindt plaats onder leiding van gekwalificeerde fysio- en oefentherapeuten.

Hart & Bloedvaten programma in een notendop

Bij cardiovasculaire aandoeningen is beweging essentieel voor de conditie en de bloedcirculatie, evenals stress reductie en een gezonde leefstijl. Daarom vormt cardiovasculaire fysiotherapie een wezenlijk onderdeel van deze programma’s. Dit kan onder andere bestaan uit inspanningsoefeningen (bijvoorbeeld intervaltraining en aquagym), ademhalingsoefeningen, manuele therapie, pressotherapie (lymfedrainage), elektrotherapie en hydrotherapie. Meer hierover leest u op de pagina’s van de betreffende  bestemmingen.

Aandacht voor voedingspatroon

Naast het feit dat overgewicht een verhoogd risico geeft op cardiovasculaire aandoeningen, vormt het tevens een extra obstakel voor het herstel hiervan. Daarom is een aangepast voedingspatroon essentieel en wordt bij bestemmingen met een diëtist dan ook voedingsadvies gegeven.

+Lees meer

Hart & Bloedvaten bestemmingen