Kuurreizen voor gezondheidsklachten

Onder de naam ‘medivitaal reizen‘ verzorgen we kuurreizen naar medisch spa resorts (kuuroorden) voor het volgen van een behandelprogramma ter verlichting van gezondheidsklachten als gevolg van een bepaalde aandoening, bijvoorbeeld artrose, ziekte van Bechterew, fibromyalgie of astma.

Focus op klachtenvermindering

Onze medivitaal reizen bieden weliswaar géén genezing, maar leiden wel tot verlichting van gezondheidsklachten. En dit veelal voor een aanzienlijk lange periode waardoor thuis minder medicatie nodig is en de zelfredzaamheid groter. Om daadwerkelijk merkbaar resultaat te behalen adviseren we een minimum kuurreis duur van 2 weken.

Opzet medivitaal programma’s

Deze programma’s staan onder toezicht van een arts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan bepaalt de arts welke combinatie, frequentie en intensiteit van behandelingen u krijgt. Ook kijkt de arts naar eventuele contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Zo krijgt u een op uw specifieke gezondheidsklachten toegesneden behandelprogramma.

De behandelingen zelf (individueel of in groepsverband) worden gegeven door gekwalificeerde therapeuten, zoals fysio- en oefentherapeuten. Elke bestemming geeft z’n eigen invulling aan de kuurprogramma’s, afhankelijk van hun specialisatie en van de lokaal aanwezige natuurlijke middelen die traditiegetrouw onderdeel van de behandelingen zijn. Denk hierbij aan thermaal water voor gebruik in baden of mineraalrijke modder voor pakkingen, baden of massages.

+Lees meer