Over onze gezondheidsvakanties

Een kuurreis maakt u in de eerste plaats ten bate van uw gezondheid. Bijvoorbeeld omdat u – onder deskundige begeleiding – actief aan de slag wilt met een gezonde(re) leefstijl of omdat u last hebt van bepaalde gezondheidsklachten en hiervoor verlichting zoekt. Daartoe hebben we in ons reisaanbod een select aantal gerenommeerde kuuroorden (spa resorts) waar u – mede op basis van uw gezondheidsdoel(en) – een gezondheidsbevorderend programma gaat volgen . Met andere woorden: u gaat er kuren. Maar tegelijkertijd bent u er met onze kuurreizen ook even helemaal tussenuit op een aangename, mooi gelegen locatie waar u kunt relaxen, genieten en lekker bijtanken en dus ook een echt vakantiegevoel zal hebben. Niet voor niets noemen wij onze kuurreizen ‘vitaliserende gezondheidsvakanties’. Een reisconcept dat we inmiddels al weer zo’n 40 jaar geleden introduceerden op de Nederlandse markt.

Healthness of medivitaal kuurreizen

Elk spa resort uit ons reisaanbod heeft zo z’n eigen specialisatie(s) met daarop gebaseerde kuurprogramma’s waarmee het zich weet te onderscheiden. Dat kan op het gebied van leefstijl en preventie zijn (healthness reizen) of juist meer op het gebied van behandeling en revalidatie van bepaalde aandoeningen (medivitaal reizen). Daardoor bepaalt uw gezondheidsdoel – of dit nu gewichtsverlies, ontstressen of minder spier- of gewrichtspijn is – welk programma (en dus welk soort kuurreis) én bijbehorende bestemming voor u het meest geschikt is. En natuurlijk adviseren wij u hierbij.

Kiezen voor een individuele kuurvakantie of een groepsreis

Verkiest u een grotere mate van flexibiliteit wat betreft reisdata, reisduur en vervoersmogelijkheden? Dan zijn onze individuele reizen de beste keuze voor u. Zoekt u daarentegen juist de gezelligheid van een groep met mede reisgenoten of gaat u voor de eerste keer op gezondheidsvakantie en stelt u prijs op ervaren Nederlandstalige begeleiding ter plaatse? Dan zijn juist onze groepsreizen de beste optie.

Mate van luxe

Of u nu meer of minder waarde aan luxe en comfort hecht tijdens uw verblijf, we hebben qua spa resorts voor ieder wat wils: eenvoudig (2*), standaard (3*) of met juist meer comfort (4*). En voor wie echt het neusje van de zalm wil, bieden we gezondheidsreizen naar 5* spa resorts onder de naam DeLuxe. Echter, hoe verschillend ze ook in luxe moge zijn, er is altijd één constante. En dat is de uitstekende programmakwaliteit!

+Lees meer

Overzicht healthness & medivitaal reizen

Achtergrondinformatie

Wat is kuren?

Bewust, actief en verantwoord aan de slag met je gezondheid door het volgen van een programma in een erkend kuuroord (medisch spa resort). Dat is kuren in een notendop.

Lees meer
Kuren is actief bezig zijn met je gezondheid in een erkend kuuroord door het volgen van een speciaal samengesteld gezondheidsprogramma.
Kuuroorden, ofwel spa resorts, zijn erkende gezondheidscentra op het gebied van preventie, behandeling en revalidatie

Wat is een kuuroord?

Een kuuroord (of spa) is een gezondheidsresort met de nodige faciliteiten op het gebied van verblijf, behandeling, ontspanning en recreatie. Doorgaans ligt het op een mooie locatie waar veelal natuurlijke therapeutische middelen voorhanden zijn.

Lees meer

Over natuurlijke middelen

Van oudsher maken kuuroorden gebruik van lokaal aanwezige natuurlijke middelen met therapeutische eigenschappen, zoals thermo-minerale waterbronnen, modder, zeewater en gunstige klimatologische omstandigheden.

Lees meer
Lees meer over natuurlijke gezondheidsbevorderende middelen die kuuroorden gebruiken bij hun therapieën
Balneotherapie is het door kuuroorden toepassen van natuurlijke therapeutische middelen als thermaalwater, modder en gassen middels baden, pakkingen, inhalaties en drinkkuren voor preventieve doeleinden of behandelen en revalideren.

Balneotherapie

Balneotherapie is een behandelmethode waarbij kuuroorden natuurlijke middelen toepassen middels baden, pakkingen, inhalaties en drinkkuren. Het staat onder toezicht van een arts en wordt ook wel medische spa therapie genoemd.

Lees meer

Thalassotherapie

Thalassotherapie is – net zoals balneotherapie – een medische spatherapie, maar dan op basis van zee gerelateerde natuurlijke middelen. Het wordt daarom hoofdzakelijk door aan zee gelegen kuuroorden toegepast.

Lees meer
Thalasso Booster vakantie
Ayurveda gezondheidsvakanties

Ayurveda

Ayurveda is een holistische gezondheidsleer uit India met een meer dan 5000 jaar oude historie. Het richt zich op het herstellen van een verstoorde balans in lichaam en geest en maakt daarvoor onder meer gebruik van voeding, yoga, ademhalingsoefeningen etc.

Lees meer