De gezondheidsvakanties van Fontana Travel

Bij onze kuurreizen draait alles om gezondheid. Een kuurreis maakt u dan ook in de eerste plaats omdat u iets extra voor uw gezondheid wilt doen. Bijvoorbeeld omdat u – vanuit preventief oogpunt én onder deskundige begeleiding – actief aan de slag wilt met een gezonde(re) leefstijl of omdat u last hebt van bepaalde gezondheidsklachten en hiervoor verlichting zoekt. En als er een aangewezen plek is om dat te doen, dan is het wel in een erkend kuuroord (Engels: health spa). Daarom omvat ons reisaanbod een select aantal gerenommeerde kuuroorden met spa resorts die alles in huis hebben qua kennis, kunde en faciliteiten om uw kuurreis tot een succes te maken en waar u – op basis van uw gezondheidsdoel(en) – een speciaal samengesteld dagelijks programma gaat volgen. Met andere woorden: u gaat er kuren.

Aandacht voor gezondheid & vakantie

Met onze kuurreizen bent u er tegelijkertijd ook even helemaal tussenuit. U verblijft dan namelijk op een aangename, mooi gelegen locatie waar u kunt relaxen, genieten, gebruik maken van wellness en lekker bijtanken, zodat u ook een echt vakantiegevoel zal hebben. Niet voor niets noemen wijzelf onze kuurreizen ‘vitaliserende gezondheidsvakanties’. Een spa vakantie concept dat we inmiddels al weer zo’n 40 jaar geleden introduceerden op de Nederlandse markt.

Programmafocus op leefstijl of op gezondheidsklachten

Elk spa resort uit ons reisaanbod heeft zo z’n eigen specialisatie(s) met daarop gebaseerde kuurprogramma’s waarmee het zich weet te onderscheiden. Dat kan op het gebied van leefstijl en preventie zijn (zie onze healthness reizen) of juist meer op het gebied van behandeling en revalidatie van bepaalde aandoeningen (zie onze medivitaal reizen). Daardoor bepaalt uw gezondheidsdoel – of dit nu gewichtsverlies, ontstressen of bijvoorbeeld minder spier- of gewrichtspijn is – welk programma (en dus welk soort kuurreis) én bijbehorende bestemming voor u het meest geschikt is. En uiteraard adviseren wij u hierbij.

Op individuele kuurvakantie of kiezen voor een groepsreis?

Verkiest u een grotere mate van flexibiliteit wat betreft reisdata, reisduur en vervoersmogelijkheden? Dan zijn onze individuele reizen de beste keuze voor u. Zoekt u daarentegen juist de gezelligheid van een groep met mede reisgenoten of gaat u voor de eerste keer op gezondheidsvakantie en stelt u prijs op ervaren Nederlandstalige begeleiding ter plaatse? Dan zijn onze groepsreizen de beste optie.

Mate van luxe

Of u nu meer of minder waarde aan luxe en comfort hecht tijdens uw verblijf, we hebben een spa resort voor ieder wat wils: eenvoudig (2*), standaard (3*) of met juist meer comfort (4*). En voor wie echt het neusje van de zalm wil, bieden we gezondheidsreizen naar 5* spa resorts onder de naam DeLuxe. Echter, hoe verschillend ze ook in luxe moge zijn, er is altijd één constante. En dat is de uitstekende programmakwaliteit!

+Lees meer

Over kuren

Bewust, actief en verantwoord aan de slag met uw gezondheid door het volgen van een speciaal samengesteld programma in een kuuroord. Dat is kuren in een notendop.

Lees meer
Kuren is het, onder deskundige begeleiding, volgen van een speciaal samengesteld gezondheidsbevorderend programma in een kuuroord (health spa).
Meer over natuurlijke gezondheidsbevorderende middelen die kuuroorden traditiegetrouw gebruiken als onderdeel van hun gezondheidstherapieën.

Over gebruik van natuurlijke middelen

Traditiegetrouw maken kuuroorden gebruik van lokaal aanwezige natuurlijke middelen met therapeutische eigenschappen, zoals thermaal water, modder, zeewater en gunstige klimatologische omstandigheden.

Lees meer