fontana reisspecialist

Over Reisorganisatie Fontana

Van pionier… 

Circa 40 jaar geleden begonnen we als eerste geheel in kuurreizen gespecialiseerde toeroperator op de Nederlandse markt. Of beter gezegd: we begonnen letterlijk als pionier in een tijd waarin slechts weinigen wisten wat kuren was en men van wellness amper had gehoord. Desondanks geloofden we heilig in de toegevoegde (gezondheids-) waarde van ons product en gingen we, eigenwijs als we zijn en met de nodige lef, stug door om ons eigen plekje op de reismarkt te veroveren.

…tot marktleider in gezondheidsreizen

Nu, zo’n 40 jaar later, zijn we uitgegroeid tot de grootste speler op het gebied van gezondheidsreizen. Ondertussen zagen we mensen steeds bewuster worden van het belang van een verantwoorde leefstijl en zelf het heft in eigen handen nemen ten bate van hun gezondheid. Voeg daarbij de groeiende interesse voor eerlijke, duurzame producten en je hebt in een notendop de reden waarom gezondheidsreizen – reizen die je maakt om actief en gericht bezig te zijn met je gezondheid en waarbij traditiegetrouw gebruik wordt gemaakt van lokale, puur natuurlijke middelen – steeds populairder werden.

Kwaliteit boven kwantiteit

Omdat we kwaliteit belangrijker vinden dan kwantiteit, zijn we uitermate selectief wat betreft ons aanbod van bestemmingen.

Nemen we een gezondheidsresort op in ons reisaanbod, dan investeren we in het opbouwen van een langdurige relatie met de mensen aldaar. We zullen ze regelmatig bezoeken, een welverdiende schouderklop geven en waar nodig ook onze tanden laten zien, bestaande programma’s en feedback evalueren, brainstormen en gezamelijk nieuwe programma’s ontwikkelen. Ofwel, een samenwerking Fontana stijl.

Innovatieve programma’s met eigen Fontana signatuur

We zijn zelf actief betrokken bij het vormgeven van de door ons aangeboden gezondheidsprogramma’s en kijken daarbij nauwlettend naar nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van gezondheid, preventie en leefstijl. Hierdoor hebben de programma’s altijd een kenmerkende Fontana signatuur en zijn ze onderscheidend wat betreft samenstelling en intensiteit.

Onze kennis en service maken het verschil

Juist omdat we in al die jaren gepokt en gemazeld zijn in kuurreizen, onze programma’s en bestemmingen door en door kennen en expertise in huis hebben, zijn we als geen ander in staat gericht en eerlijk advies te geven. Schroom dan ook niet ons met vragen te benaderen.   

Qua service gaan we er prat op dat we net dat stapje extra zetten: voorafgaand de reis en als u eenmaal op locatie bent. Wij zorgen ervoor dat u onbekommerd kan genieten van uw gezondheidsvakantie.

En als extra stukje zekerheid: we zijn aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Bovendien zijn we een IATA gecertificeerd reisagent en zijn we lid van de Quality in Health Prevention Association (QUHEB), een internationale organisatie voor spelers uit de medische spa en balneologische industrie met als doel hoge kwaliteitsnormen in gezondheidstoerisme te borgen.

Duurzaam toeristisch ondernemen

Als reisorganisatie hechten we veel belang aan duurzaam opereren. Daarom zijn we druk bezig met het verkrijgen van het Travelife Partner Certificaat, een management- en certificeringsprogramma voor reisorganisaties op het gebied van duurzaam ondernemen. Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Vraag dit aan en we sturen u het toe.

Ook hebben we ons gecommiteerd aan de International Tourism Plastic Pledge, waarin toerismebedrijven de urgentie en noodzaak erkennen om middels samenwerking het gebruik van plastic op vakantiebestemmingen te verminderen. Door kennis te delen en elkaar te inspireren, proberen wij zo onze partners te motiveren en hierin te betrekken.

De volgende stap is dat we onze reizen CO2 neutraal gaan maken. Iets dat wij uitermate belangrijk vinden. De hieraan verbonden kosten nemen wij dan voor onze rekening.

We hopen dat u door onze website de nodige kuurreis inspiratie zal opdoen en zien ernaar uit u te verwelkomen op één van onze reizen!

Voor meer informatie en/of advies op maat over kuren en onze gezondheidsreizen:

(NL) 026 442 58 47 / (B) 03 808 4480

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.