Verlicht cardiovasculaire klachten in Igalo

Het Hart & Bloedvaten programma in Igalo Health Spa richt zich op verlichting van gezondheidsklachten als gevolg van angina pectoris, hoge bloeddruk, trombose of bijvoorbeeld etalagebenen. Ook is het geschikt voor wie verder wilt revalideren na een hartinfarct of een cardiovasculaire ingreep. De focus ligt op het opbouwen van de conditie, vertrouwd raken met de eigen grenzen en vermindering van vermoeidheid en eventuele pijnklachten.

Expertise & weldadig klimaat

Igalo Health Spa heeft een jarenlange expertise in behandeling en revalidatie van cardiovasculaire aandoeningen en beschikt over een team van cardiologen en gespecialiseerde fysiotherapeuten. Ook het aangename mediterrane klimaat en ligging aan zee dragen bij aan een geslaagde kuur.

+Lees meer

Programma

Opzet Hart & Bloedvaten programma

Medisch toezicht

Dit programma staat onder medisch toezicht en begint met een artsconsult (incl. ECG). Om een programma op maat samen te kunnen stellen, kijkt de arts dan naar uw medische voorgeschiedenis, medicijngebruik en specifieke gezondheidsklachten, evenals naar eventuele contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Ook tijdens het kuren blijft de arts betrokken en zal, indien nodig, uw programma aanpassen. Afsluitend volgt nogmaals een consult en bespreekt de arts uw progressie.

Programma inhoud

Standaard komt dit programma met een vet- en zoutarm dieet. Verder krijgt u gedurende 5 dagen per week dagelijks:

  • 3 individuele behandelingen (waarvan 1x elektrotherapie)
  • 2 groepstherapieën

Per week krijgt u dus in totaal 25 behandelingen, waaronder cardiovasculaire fysiotherapie (oefeningen in water en zaal), medische massages, lymfedrainage, hydrotherapie, elektrotherapie, intervaltraining (loopband of fiets), ademhalingsoefeningen, etc. Welke behandelingen u krijgt, in welke combinatie en hoe intensief bepaalt de arts bij het aanvangsonderzoek.