Terme Dolenjske Toplice (Slovenië)

Reistype: individuele reizen

Midden in het hart van een lieflijk dorpje en omgeven door met oerbossen en wijngaarden bedekte heuvels ligt Terme Dolenjske Toplice. Een bijzonder aangenaam spa resort voor wie wil onthaasten, wandelen en genieten van wellness. En omdat het van oudsher gespecialiseerd is in het bewegingsapparaat, is deze bestemming ook een aanrader voor wie last heeft van spier- en gewrichtsklachten.

Een rijke spa traditie

Sinds mensenheugenis ontspringen er – vanaf een diepte van ca. 1000 m  – in Dolenjske Toplice 3 bronnen met thermaalwater (36°C). Al in de 17 eeuw verrees in Terme Dolenjske Toplice het eerste badhuis en een hotel. Eind 19e eeuw was het onder de naam ‘Töplitz in Krain’ één van de gerenommeerde kuuroorden in het toenmalige Habsburgse rijk. Vandaag de dag biedt het een harmonieuze mix van klassiek en modern: van historische spahotels en nog steeds in gebruik zijnde 18e eeuwse thermale baden tot en met een trendy designhotel en mooie wellness voorzieningen.

+Lees meer

Reisarrangementen

Feature image

Spieren & Gewrichten

Details & prijzen

8-daagse reis v.a. € 1166
Feature image

Wandel & Wellness

Details & prijzen

8-daagse reis v.a. € 1245
Feature image

ReBalance

Details & prijzen

8-daagse reis v.a. € 1496

Spa resort

Hotel
Spa
Lokale natuurlijke middelen

Hotel Balnea****superior

Dit trendy designhotel met 62 kamers biedt alles voor een aangenaam verblijf. Doordat er voor de inrichting gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen en het hotel tegelijkertijd harmonieus integreert met de omringende klassieke 18e en 19e eeuwse gebouwen, vormt het een bijzonder stijlvol geheel.

In het verlengde van de lobby bevindt zich een loungebar met openhaard en buitenterras. Het restaurant (vegetarische-, lactose- en glutenvrije maaltijden mogelijk, overige diëten in overleg) is gesitueerd – op slechts enkele meters loopafstand – in het direct naastgelegen 19e eeuwse hotel Kristal. Op de bovenste verdieping heeft het een panorama sauna met een prachtig uitzicht op de omgeving. Middels een overdekte glazen passage is het hotel direct verbonden met het wellness centrum. 

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
bar
hotelwinkel
wifi (gratis)
non-smoking
Dit kuuroord beschikt over wellness faciliteitenwellness
kuurcentrum
parkeren (gratis)
laadpalen

Kamers

Fontana klanten hebben de keuze uit een verblijf in een 2-persoonskamer (ca. 30 m² ), een 1-persoonskamer (ca. 20 m²) of een suite (met openhaard en zithoek), die allemaal een balkon hebben. De badkamers beschikken over een douche of ligbad.

non-smoking
wifi (gratis)
airco
tv
telefoon
minibar
kluisje
badjas
kamerslippers
douche
ligbad
föhn
balkon
room service
 • Hotel Balnea in kuuroord Dolenjske Toplive
 • Gezondheidsvakanties naar het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • gezondheidsvakanties in het Sloveense Dolenjske Toplice met verblijf in designhotel Balnea
 • Bar in het hotel Balnea in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Pianobar in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Restaurant van het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Buffetrestaurant van het Sloveense kuuroord Terme Dolenjske Toplice
 • Buitenterras van het restaurant van het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Suite in hotel Balnea in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Suite in hotel Balnea Terme in het Sloveense spa resort Dolenjske Toplice
 • Panoramasauna op het dak van hotel Balnea in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Glazen verbindingsgang tussen hotel Balnea en Balnea Wellness Center in het Sloveense kuuroord Terme Dolenjske Toplice
 • Hotel Balnea van het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice in de winter

Balnea Wellness Center

Met een oppervlakte van 9200 m² is dit moderne wellness complex ruim van opzet. Het ligt in een park achter hotel Balnea en is direct bereikbaar via een verwarmde glazen passage of buitenom via het park.

Naast een binnenbad (32ºC) en buitenbaden (27ºC) met thermaalwater en massagestralen, heeft het diverse soorten sauna’s (Finse sauna, Sanarium, stoomsauna en een kruidensauna), een Japans zweetbad (41ºC ), whirlpools, relaxruimtes en een fitness. Fontana gasten hebben onbeperkt gratis toegang tot deze faciliteiten. Verder is er een aparte afdeling voor beauty- en lichaamsbehandelingen.

Medical Health Center

Deze meerdere verdiepingen tellende kuurkliniek is recent gerenoveerd en beschikt over de modernste faciliteiten op het gebied van onder meer fysiotherapie, hydrotherapie en diverse vormen van elektrotherapie. De specialisatie van de hier werkzame artsen, fysio- en oefentherapeuten is de behandeling en revalidatie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

thermaalwater
essentiële oliën
zouten
klimaat
behandelruimtes
sauna's
binnenbad
buitenbad
whirlpool
relaxruimte
fitness
beauty
medische assistentie
 • Drone foto met overzicht van de thermale buitenbaden van het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Thermale binnenbad in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Thermaal binnenbad in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Japans bad met thermaalwater in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Klassieke eind 18e eeuwse thermaalbad in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Finse sauna in het Sloveense kuuroord Terme Dolenjske Toplice.
 • Receptie wellness afdeling Terme Dolenjske Toplice
 • Medische kuurkliniek in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Hydrotherapie bad in het Sloveense kuuroord Terme Dolenjske Toplice.
 • Fysiotherapie in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice voor behandeling van reuma, rugklachten, RSI of revalidatie na een gewrichtsoperatie of sportblessure.

Thermale bronnen

Met een oppervlaktetemperatuur van 36°C bevat Dolenjske’s thermaalwater onder andere calcium, magnesium en waterstofcarbonaat. Het ontspant, stimuleert de bloedcirculatie en is pijn verlichtend en wordt gebruikt voor hydrotherapie en oefeningen in water.

Oorspronkelijk had Dolenjske 3 bronnen. Deze bevinden zich nabij de kuurkliniek. Recent heeft men bij het wellness centrum een 4e bron aangeboord, zodat dit nu ook z’n eigen bron heeft en het water een aanzienlijk kortere transportafstand heeft af te leggen. Daardoor hoeft het niet meer extra verwarmd te worden voordat het in de baden komt. Kortom, minder energieverbruik en dus duurzamer. 

Bronnen als naamgever

Terme Dolenjske Toplice dankt letterlijk z’n naam aan z’n thermale bronnen. In het Sloveens betekent ‘Toplice’ namelijk ‘bron’ of ‘spa’. Ofwel, de bronnen van Dolenjske. Dit geldt trouwens eveneens voor het circa 15 km verderop gelegen zuster kuuroord: Terme Smarjeske Toplice.

  Reisinformatie

  Reismogelijkheden

  Deze bestemming is het gehele jaar door open en bereikbaar per vliegtuig of auto. Vlucht en gedeelde transfer zijn standaard in de prijs inbegrepen.

  Vliegreis

  • Schiphol – Zagreb Airport (Kroatië) met Croatia Airlines of KLM
  • Brussels Airport – Zagreb Airport (Kroatië)  met Croatia Airlines of Brussels Airlines

  De vluchtduur bedraagt ca. 1,5 uur. Op het vliegveld wordt u opgewacht door een chauffeur en in ca. 1,5 uur naar Terme Dolenjske Toplice vervoerd.

  Autoreis

  Afstand vanaf Utrecht ca. 1280 km en vanaf Brussel ca. 1230 km. Parkeren op het hotelterrein is gratis. Voor elektrische auto’s zijn laadpalen beschikbaar.

  Corona update

  De kleurcode van Slovenië is geel. Bij terugkeer in Nederland moet u een coronabewijs (vaccinbewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs) kunnen laten zien. Slovenië stelt een 10-daagse quarantaine verplicht, tenzij u in het bezit bent van het coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) onder de volgende voorwaarden:

  • U uw 2e dosis van het Pfizer-vaccin 7 dagen of langer geleden heeft gekregen, of;
  • U uw 2e dosis van het Moderna-vaccin 14 dagen of langer geleden heeft gekregen, of;
  • U het Janssen-vaccin 14 dagen of langer geleden heeft gekregen, of;
  • U uw 1e dosis van het AstraZeneca-vaccin 21 dagen of langer geleden heeft gekregen, of;
  • U kunt laten zien dat u hersteld bent van Covid-19 en binnen 8 maanden na uw besmetting 1 vaccinatieprik heeft gekregen; waarbij die prik pas geldig is na een bepaalde periode, afhankelijk van het soort vaccin. De periode staat hierboven per vaccin beschreven;
  • U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19 en dit is nog geen 6 maanden geleden;
  • U heeft een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur of een negatieve antigeen-test niet ouder dan 48 uur.