Terme Dolenjske Toplice (Slovenië)

Reistype: individuele reizen

Midden in het hart van een lieflijk dorpje en omgeven door met oerbossen en wijngaarden bedekte heuvels ligt Terme Dolenjske Toplice. Een bijzonder aangenaam spa resort voor wie wil onthaasten, wandelen en genieten van wellness. En omdat het van oudsher gespecialiseerd is in het bewegingsapparaat, is deze bestemming ook een aanrader voor wie last heeft van spier- en gewrichtsklachten.

Een rijke spa traditie

Sinds mensenheugenis ontspringen er – vanaf een diepte van ca. 1000 m  – in Dolenjske Toplice 3 bronnen met thermaalwater (36°C). Al in de 17 eeuw verrees in Terme Dolenjske Toplice het eerste badhuis en een hotel. Eind 19e eeuw was het onder de naam ‘Töplitz in Krain’ één van de gerenommeerde kuuroorden in het toenmalige Habsburgse rijk. Vandaag de dag biedt het een harmonieuze mix van klassiek en modern: van historische spahotels en nog steeds in gebruik zijnde 18e eeuwse thermale baden tot en met een trendy designhotel en mooie wellness voorzieningen.

+Lees meer

Programma's & prijzen 2022

Feature image

Spieren & Gewrichten

Details & prijzen

8-daagse reis v.a. € 1343
Feature image

Wandel & Wellness

Details & prijzen

8-daagse reis v.a. € 1349
Feature image

ReBalance

Details & prijzen

8-daagse reis v.a. € 1461

Spa resort

Hotel
Spa
Lokale natuurlijke middelen

Hotel Balnea****superior

Dit trendy designhotel met 62 kamers biedt alles voor een aangenaam verblijf. Doordat er voor de inrichting gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen en het hotel tegelijkertijd harmonieus integreert met de omringende klassieke 18e en 19e eeuwse gebouwen, vormt het een bijzonder stijlvol geheel.

In het verlengde van de lobby bevindt zich een loungebar met openhaard en buitenterras. Het restaurant (vegetarische-, lactose- en glutenvrije maaltijden mogelijk, overige diëten in overleg) is gesitueerd – op slechts enkele meters loopafstand – in het direct naastgelegen 19e eeuwse hotel Kristal. Op de bovenste verdieping heeft het een panorama sauna met een prachtig uitzicht op de omgeving. Middels een overdekte glazen passage is het hotel direct verbonden met het wellness centrum. 

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
bar
hotelwinkel
wifi (gratis)
non-smoking
Dit kuuroord beschikt over wellness faciliteitenwellness
kuurcentrum
parkeren (gratis)
laadpalen

Kamers

Fontana klanten hebben de keuze uit een verblijf in een 2-persoonskamer (ca. 30 m² ), een 1-persoonskamer (ca. 20 m²) of een suite (met openhaard en zithoek), die allemaal een balkon hebben. De badkamers beschikken over een douche of ligbad.

non-smoking
wifi (gratis)
airco
tv
telefoon
minibar
kluisje
badjas
kamerslippers
douche
ligbad
föhn
balkon
room service
 • Hotel Balnea in kuuroord Dolenjske Toplive
 • Gezondheidsvakanties naar het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • gezondheidsvakanties in het Sloveense Dolenjske Toplice met verblijf in designhotel Balnea
 • Bar in het hotel Balnea in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Pianobar in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Restaurant van het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Buffetrestaurant van het Sloveense kuuroord Terme Dolenjske Toplice
 • Buitenterras van het restaurant van het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Suite in hotel Balnea in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Suite in hotel Balnea Terme in het Sloveense spa resort Dolenjske Toplice
 • Panoramasauna op het dak van hotel Balnea in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Glazen verbindingsgang tussen hotel Balnea en Balnea Wellness Center in het Sloveense kuuroord Terme Dolenjske Toplice
 • Hotel Balnea van het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice in de winter

Vitarium Spa & Beauty

Met een oppervlakte van 9200 m² is dit moderne wellness complex ruim van opzet. Het ligt in een park achter hotel Balnea en is direct bereikbaar via een verwarmde glazen passage of buitenom via het park.

Naast een binnenbad (32ºC) en buitenbaden (27ºC) met thermaalwater en massagestralen, zijn er diverse soorten sauna’s (Finse sauna, Sanarium, stoomsauna en een kruidensauna), een Japans zweetbad (41ºC ), whirlpools en relaxruimtes. Fontana gasten hebben onbeperkt gratis toegang tot deze faciliteiten. Verder beschikt het over een aparte afdeling voor beauty- en lichaamsbehandelingen. Individuele behandelingen behorende bij het Wandel & Wellness en ReBalance programma worden gegeven in Vitarium Spa & Beauty.

Medical Health Center

Deze meerdere verdiepingen tellende kuurkliniek is recent gerenoveerd en beschikt over de modernste faciliteiten op het gebied van onder meer fysiotherapie, hydrotherapie en diverse vormen van elektrotherapie. De specialisatie van de hier werkzame artsen, fysio- en oefentherapeuten is de behandeling en revalidatie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Alle behandelingen behorende bij het Spieren & Gewrichten programma worden in deze kuurkliniek gegeven.

thermaal water
essentiële oliën
zouten
klimaat
behandelruimtes
sauna's
binnenbad
buitenbad
whirlpool
relaxruimte
beauty
medische assistentie
 • Drone foto met overzicht van de thermale buitenbaden van het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Thermale binnenbad in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Thermaal binnenbad in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Japans bad met thermaalwater in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Klassieke eind 18e eeuwse thermaalbad in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice
 • Finse sauna in het Sloveense kuuroord Terme Dolenjske Toplice.
 • Receptie wellness afdeling Terme Dolenjske Toplice
 • Medische kuurkliniek in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice.
 • Hydrotherapie bad in het Sloveense kuuroord Terme Dolenjske Toplice.
 • Fysiotherapie in het Sloveense spa resort Terme Dolenjske Toplice voor behandeling van reuma, rugklachten, RSI of revalidatie na een gewrichtsoperatie of sportblessure.

Thermale bronnen

Met een oppervlaktetemperatuur van 36°C bevat Dolenjske’s thermaalwater onder andere calcium, magnesium en waterstofcarbonaat. Het ontspant, stimuleert de bloedcirculatie en is pijn verlichtend en wordt gebruikt voor hydrotherapie en oefeningen in water.

Oorspronkelijk had Dolenjske 3 bronnen. Deze bevinden zich nabij de kuurkliniek. Recent heeft men bij het wellness centrum een 4e bron aangeboord, zodat dit nu ook z’n eigen bron heeft en het water een aanzienlijk kortere transportafstand heeft af te leggen. Daardoor hoeft het niet meer extra verwarmd te worden voordat het in de baden komt. Kortom, minder energieverbruik en dus duurzamer. 

Bronnen als naamgever

Terme Dolenjske Toplice dankt letterlijk z’n naam aan z’n thermale bronnen. In het Sloveens betekent ‘Toplice’ namelijk ‘bron’ of ‘spa’. Ofwel, de bronnen van Dolenjske. Dit geldt trouwens eveneens voor het circa 15 km verderop gelegen zuster kuuroord: Terme Smarjeske Toplice.

Reisinformatie

Vertrekmogelijkheden

Deze bestemming is het gehele jaar door open en dagelijks bereikbaar per vliegtuig of auto. Vlucht en gedeelde transfer zijn standaard in de prijs inbegrepen.

Vliegreis

 • Schiphol – Zagreb Airport (Kroatië) met Croatia Airlines of KLM
 • Brussels Airport – Zagreb Airport (Kroatië)  met Croatia Airlines of Brussels Airlines

De vluchtduur bedraagt ca. 1,5 uur. Op het vliegveld wordt u opgewacht door een chauffeur en in ca. 1,5 uur naar Terme Dolenjske Toplice vervoerd.

Autoreis

Afstand vanaf Utrecht ca. 1280 km en vanaf Brussel ca. 1230 km. Parkeren op het hotelterrein is gratis. Voor elektrische auto’s zijn laadpalen beschikbaar.

Corona update

De kleurcode van Slovenië (en Kroatië) is groen. Er gelden geen inreisbeperkingen meer.