Terme Olimia (Slovenië)

Terme Olimia is een modern kuuroord met imposante wellness faciliteiten (verspreid over een tweetal aparte wellness centra: Orhidela en Thermalija) en een ‘state-of-the-art’ medische kuurkliniek. Een kuurkliniek met een topteam dat gespecialiseerd is in de behandeling van spier- en gewrichtsklachten en preventie.

Op deze bestemming bieden we de volgende programma’s:

 • reuma (intensief en light variant)
 • follow-up revalidatie (na gewrichtsoperatie of blessure)
 • speciaal fysiotherapie programma voor o.a. rugklachten, frozen shoulder e.d.
 • ontspannend wellness programma

Qua verblijf heeft u de keuze uit een tweetal, onderling verbonden hotels: hotel Sotelia en Hotel Breza

Reisinformatie (dagelijks vertrek)

Per vliegtuig

U vliegt dagelijks vanaf Schiphol met Croatia Airlines of KLM in ca. 1,5 uur naar Zagreb (Kroatië). Op vliegveld Zagreb wordt u opgehaald door een chauffeur van het kuuroord en in ongeveer 1,5 uur naar Terme Olimia gebracht.

Per eigen vervoer

Terme Olimia is prima per auto te bereiken. Parkeren op het parkeerterrein van het kuuroord is gratis.

Wetenswaardigheden

Silicium houdend thermaal water

De vanaf een 520 m diepte ontspringende thermale bron vormt de basis van de in dit kuuroord gegeven balneotherapie. Dit drinkbare water heeft een temperatuur van 30-37 °C, is licht radioactief en bevat o.m. magnesium, calcium en silicium. Het werkt spierontspannend, bevordert de bloedcirculatie en versterkt de natuurlijke weerstand.

Silicium is belangrijk voor de regeneratie en aanmaak van collageen (in weefsels en kraakbeen), waardoor dit water niet alleen goed is bij spier- en gewrichtsklachten, maar ook voor de huid. Silicium wordt daarom ook wel het anti-aging mineraal genoemd.

Idyllische omgeving

Terme Olimia is gelegen in een groene, vruchtbare vallei aan de voet van het Rudnica gebergte en bevindt zich op zeer korte afstand van de grens met Kroatië. Een schitterende omgeving die de moeite waard is om nader te verkennen.

Het nabij gelegen dorpje Olimje herbergt een 17e eeuwse Minorieten klooster, een religieuze monnikenorde die vanouds gespecialiseerd is in de geneeskunst. Dit bijzondere Renaissance klooster, dat oorspronkelijk een kasteel was, beschikt over één van Europa’s oudste – en nog steeds in gebruik zijnde – kloosterapotheken met een divers assortiment van medicinale producten, gebaseerd op planten en kruiden uit de eigen kloostertuin. Een absolute aanrader om te bezoeken!

Ook bevindt zich in Olimje een kleine, ambachtelijke chocoladefabriek, een kleine bierbrouwerij en een grote hertenranch.

Locatie Terme Olimia

Hotels, Wellness Centra & Kuurkliniek

Dit hotel telt 167 kamers (waarvan 42 anti-allergeen) met of zonder balkon, badkamer met douche, minibar, tv, telefoon, gratis wifi , kluisje en airconditioning.

Het beschikt over een eigen buffet restaurant, bar en een binnen zwembad. Tevens is in hotel Breza de kuurkliniek gevestigd.

Via een overdekte gang wandelt u zo naar Wellness Center Termalija of Wellness Center Orhidelia en Spa Armonia, die zich beide in het naastgelegen hotel Sotelia bevinden.

Fotogalerij Hotel Breza: klik voor meer foto’s

Dit prachtig in de omringende natuur ingebed hotel heeft 150 kamers met balkon, badkamer met ligbad of douche, airconditioning, tv, telefoon, minibar, kluisje en gratis wifi .

Dit hotel heeft 2 restaurants, een bar en een wijnwinkel en is direct verbonden met Orhidelia Wellness en Spa Armonia.

Via een overdekte gang kunt u tevens naar het naastgelegen Wellness Center Termalija lopen.

Fotogalerij Hotel Sotelia: klik voor meer foto’s

Wellness Center Orhidelia

Dit wellness centrum is het architectonische pronkstuk van Terme Olimia. Hier vindt u thermale binnen- en buitenbaden die een lust voor het oog zijn en uitnodigen tot gebruik. De binnenbaden hebben een temperatuur van 31-32 °C en bevatten o.m. whirlpools, lichtgrot, ‘lazy river’, geisers en zelf een speciaal thermaalbad met ontspannende onderwater muziek. 

De buitenbaden hebben een temperatuur van 30-32 °C en bevatten eveneens whirlpools, geisers en massage stoelen, alsmede een buitenbad met daarin een cocktail bar. Tevens is er een apart gedeelte voor naakt recreatie met een eigen pool en terras. 

Het uitgebreide saunalandschap van Wellness Orhidelia bestaat uit diverse Finse sauna’s, stoombaden, koud water pool en een Kneip-bassin, alsmede thematische relax ruimtes (zoals een ruimte met waterbedden). Vanuit de sauna kunt u zo door naar het naakt gedeelte van de thermale buitenbaden.

  Fotogalerij Orhidelia: klik voor meer foto’s

Wellness Center Thermalija

De Oasis Pool (30-32 °C) in dit wellness centrum heeft een wateroppervlakte van 2000 m², waarvan een deel buiten ligt. Deze pool bevat onderwater massagestralen, Romeinse baden, geisers, waterval, aqua jets en een aqua bar. 

Het saunalandschap in Thermalija bestaat uit 9 verschillende soorten sauna’s: 4 Finse sauna’s, 3 Turkse sauna’s, zout sauna (Salarium), Laconium (met verwarmde muren en banken) en Tepidarium (met anatomisch gevormde, verwarmde ligbanken ter ontspanning).

Fotogalerij Thermalija: klik voor meer foto’s

Spa Armonia

In deze spa worden allerlei wellness behandelingen gegeven, waaronder beauty behandelingen voor lichaam en gezicht, diverse soorten massages, behandelingen voor vermoeide benen, anti-cellulitis, body shaping, pedicure en manicure.

Spa Armonia in Terme Olimia, stempelmassage

Fotogalerij Spa Amonia: klik voor meer foto’s

 

In deze moderne kuurkliniek is men gespecialiseerd in de behandeling van reumatische aandoeningen, rugklachten, revalidatie en preventie. Men combineert hier een bewezen holistische aanpak qua diagnose en traditionele natuurlijke therapeutische methoden met moderne westerse medische- en fysiotherapeutische kennis en high end technologie.

Men werkt bovendien intensief samen met gerenommeerde internationale kenniscentra en opleidingsinstituten (zoals de Praagse School voor Revalidatie) om de kennis van artsen en fysiotherapeuten constant op het hoogste peil te houden. Kennis die men ook deelt met de kuurgasten door hen op maat gesneden adviezen te geven voor het doen van gerichte oefeningen thuis om spier- en gewrichtsklachten zoveel mogelijk te kunnen beperken en de daarmee de mobiliteit en levenskwaliteit te vergroten.

Fotogalerij kuurkliniek: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Deze bestemming biedt een tweetal kuurprogramma’s voor de behandeling van reumatische aandoeningen als ontstekingsreuma, wekedelenreuma en slijtage reuma.

Beide programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek op basis waarvan een behandelplan wordt samengesteld. Hierbij wordt tevens gekeken naar eventuele contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek.

Reuma intensief programma

Dit programma omvat per week:

 • 5x groepstherapie (oefeningen in zaal en/of water)
 • 5x elektrotherapie voor pijnbestrijding
 • 5x thermotherapie (fango applicaties en/of thermale baden)
 • 5x rebox pijnbestrijdingstherapie (niet-invasieve elektrische geklijkstroompulsen via de huid)
 • 4x medische lichaamsmassage (30 min)

Reuma light programma

Dit programma omvat per week:

 • 5x groepstherapie (oefeningen in zaal en/of water)
 • 5x elektrotherapie voor pijnbestrijding
 • 5x thermotherapie (fango applicaties en/of thermale baden)

Bij beide programma’s kuurt u gedurende 5 dagen per week.

Over vergoeding van de reuma kuur

Voor meer informatie over eventuele vergoedingen, verwijzen wij naar onze webpagina hierover:

meer over vergoedingen

Dit is een speciaal programma voor revalidatie na een gewrichtsoperatie (bijvoorbeeld heup of knie) of sportblessure. Het kan alleen voor 2 of meer weken gevolgd worden.

Bij een dergelijke revalidatie is intensieve fysiotherapie en het gebruik van high end elektronische apparatuur voor de stimulatie van de natuurlijke regeneratie essentieel.

Daarnaast heeft ook het gebruik van natuurlijke middelen, zoals thermaal water voor hydrotherapie (o.a. oefentherapie in water) en fango en paraffine voor thermotherapie een aantoonbare gunstige werking op het herstel.

Door een dergelijke intensieve, multidisciplinaire benadering, in combinatie met het systematisch monitoren van de resultaten op basis van internationaal erkende meetmethoden, weet men veelal uitstekende resultaten te bereiken. En niet alleen op de korte-, maar juist ook op de langere termijn.

Het revalidatie programma wordt voorafgaand aan uw reis door de revalidatiearts geheel op maat samengesteld o.b.v. het door u verstrekte medisch dossier. Hierna krijgt u van ons een prijsopgave.

Over vergoedingen bij revalidatie

NB Terme Olimia is een officieel erkend revalidatiecentrum en voldoet aan de Europese standaarden hiervoor. Het revalidatie programma komt in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering. Informeer bij uw verzekeraar.

Neem contact met ons op voor vragen en/of advies over revalideren op deze bestemming:

026-44.25.847     
info@fontana-travel.nl

Dit is een geheel nieuw programma waarin intensieve dagelijkse fysiotherapie centraal staat en dat bedoeld is voor de behandeling van stijve en pijnlijke spieren en gewrichten, zoals in geval van een frozen shoulder, peesontsteking, muisarm of rugklachten.

Dit programma staat geheel onder controle en begeleiding van een fysiotherapeut, waarmee u bij aanvang een consult krijgt.

Per week omvat dit programma:

 • 6x stabiliseren van gewrichten (15 min)
 • 6x fysiotherapeutische groepsoefeningen (in zaal en/of water)
 • 6x elektrotherapie voor pijnbestrijding
 • 3x medische massage (20 min)

Voor wie wil genieten van lekker ontspannende wellness behandelingen bieden we het RelaxVitaal programma.

Per week krijgt u:

 • 1x hydradermie dubbele ionisatie (gezichtsbehandeling 60 min)
 • 1x Olimia massage (60 min)
 • 1x manicure of pedicure
 • 1x soft pack
 • 1x hamam
 • 5x carbofit (droog CO2 bad tegen vet, cellulitis en striae, 40 min)
 • 5x klankschaal therapie

Aanvullende programma's

 

Dit anti-cellulitis programma omvat:

 • 5x carbofit therapie (40 min)
 • 2x anti-cellulitis massage (30 min)
 • 2x softpack
 • 2x lymfedrainage

Het beauty programma bestaat uit:

 • hydraterende gezichtsbehandeling met aloë vera (60 min)
 • Olimia massage (60 min)
 • manicure
 • pedicure

Prijzenoverzicht

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension. Vertrek dagelijks.

Aanbiedingen:

 • géén toeslag 1-persoonskamer bij een 1-weeks verblijf in de periode januari-april
 • géén toeslag 1-persoonskamer bij een verblijf van 2 of meer weken (gehele jaar)
Boek uw kuurreis
periode 1 jan- 24 dec 2018
1 week2 weken
reuma intensief arrangement€ 1431€ 2246
reuma light arrangement€ 1252€ 1890
fysiovitaal arrangement€ 1204€ 1897
relaxvitaal arrangement€ 1352€ 2025
anti-cellulitis programma€ 408-
beauty programma€ 167-
toeslag 1-persoonskamer€ 53 (01/09-24/12)
€ 105 (01/05-31/08)
-
toeslag balkon€ 35 (01/05-30/09)
gratis upgrade indien beschikbaar (01/01-30/04 en 01/10-24/12)
€ 70 (01/05-30/09)
gratis upgrade indien beschikbaar (01/01-30/04 en 01/10-24/12)
verlenging per nacht zonder kuurprogramma€ 70-

Inbegrepen in de arrangementsprijs: retourvlucht Schiphol- Zagreb, luchthavenbelastingen en taxen, transfer vliegveld – hotel vv, verblijf in gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension, kuurprogramma conform beschrijving, per week 1x gratis toegang tot Wellness Center Orhidelia, 1x gratis toegang tot het saunalandschap van Wellness Center Thermalija plus onbeperkt toegang tot de thermale baden van Wellness Center Thermalija*, gratis toegang tot fitness, gratis deelname aan diverse sportactiviteiten, dagelijks 1 fles mineraalwater op de kamer, gebruik van een badjas en lokale belastingen.

Niet inbegrepen in de arrangementsprijseventuele vluchttoeslagen, bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30, bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50, bagagetoeslag bij Croatia Airlines vlucht € 30reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer), bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota en reis- en/of annuleringsverzekering

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension. Vertrek dagelijks.

Aanbieding: géén toeslag 1-persoonskamer bij een verblijf van 2 of meer weken

Boek uw kuurreis
periode 1 jan- 31 dec 2018
1 week2 weken
reuma intensief arrangement€ 1522€ 2414
reuma lightarrangement€ 1343€ 2058
fysiovitaal arrangement€ 1295€ 2065
relaxvitaal arrangement€ 1443€ 2193
anti-cellulitis programma€ 408-
beauty programma€ 167-
toeslag 1-persoonskamer€ 182 (01/05-31/08)
€ 91 (01/01-30/04 en 01/09-24/12)
€ 364 (01/05-31/08)
géén toeslag (01/01-30/04 en 01/09-24/12)
verlenging per nacht zonder kuurprogramma€ 83-

Inbegrepen in de arrangementsprijs: retourvlucht Schiphol- Zagreb, luchthavenbelastingen en taxen, transfer vliegveld – hotel vv, verblijf in gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension, kuurprogramma conform beschrijving, per week 1x gratis toegang tot Wellness Center Orhidelia en onbeperkt gratis toegang tot het saunalandschap en thermale baden van Wellness Center Thermalija*, gratis toegang tot de fitness ruimte, gratis deelname aan diverse sportactiviteiten, dagelijks 1 fles mineraalwater op de kamer, het gebruik van een badjas en lokale belastingen.

Niet inbegrepen in de arrangementsprijseventuele vluchttoeslagen, bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30, bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50, bagagetoeslag bij Croatia Airlines vlucht € 30reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer), bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota en reis- en/of annuleringsverzekering.

Reisvoorwaarden

Op deze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren in Terme Olimia:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2018 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.