Thalasso kuur

Thalassotherapie

 

Thalasso komt van het Griekse woord thalassa, hetgeen ‘zee’ betekent. Thalassa was een zeegodin uit de Griekse mythologie, die bekend stond als ‘moeder van alle leven in zee’. Thalassotherapie is dus in feite een ‘zeetherapie’, waarbij voor het kuren gebruik wordt gemaakt van alle weldaden van de zee, zoals zeewater, modder, algen, plankton, mineralen, zouten, zeelucht en het zeeklimaat zelf.

De eerste thalasso kuuroorden werden eind 19e-, begin 20e eeuw gebouwd aan de Franse kusten, doch al vrij snel volgden ook andere landen aan de Middellandse- en de Zwarte Zee, die eveneens dergelijke kuuroorden aan hun kust gingen bouwen.

Thalasso ter ontspanning of vermindering van reuma klachten

Naast een krachtgevende en ontspannende werking, heeft thalasso therapie ook een positieve invloed op de behandeling van allerlei reumatische aandoeningen en overige spier- en gewrichtsklachten, alsmede bij de behandeling van bepaalde huidziekten, zoals psoriasis.

De thalasso kuren van Fontana staan altijd onder toezicht van een arts, bevatten 3 – 4 behandelingen per kuurdag en worden gegeven door gespecialiseerde therapeuten.

Typische thalasso behandelingen zijn baden, massages en lichaamspakkingen:

Thalasso baden kunnen zeewater-, algen-, modder- en bruisbaden zijn. Dergelijke baden hebben een ontspannend effect op o.m. spieren en gewrichten. Het maakt ze soepel en vergemakkelijkt de bewegingen en de mobiliteit ervan. De warmte van de baden heeft tegelijkertijd een sterk relaxerend effect.

Thalasso massages kunnen droge massages of allerlei soorten hydromassages zijn, zoals onderwater- en douchemassages en Vichy- of jetdouche massage. Hierbij worden waterstralen onder hoge druk op bepaalde zones van het lichaam gericht met een heel weldadig effect op de spieren. Ze hebben tegelijk een ontspannende en pijnstillende werking en bevorderen tevens de doorbloeding.

Thalasso pakkingen kunnen algen- en modderpakkingen zijn. Dergelijke pakkingen ontspannen de spieren, verzachten de pijn en versnellen de bloedsomloop, waardoor de uitscheiding van afvalstoffen wordt bevorderd en oligo-elementen (spoorelementen) de huid makkelijker kunnen binnendringen via de poriën.

Fontana verzorgt thalasso kuurreizen naar Yasmine Hammamet in Tunesië en naar kuuroorden aan de Zwarte Zee kust in Roemenië.

Overzicht thalasso kuurreizen

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.