Smarjeske Toplice (Slovenië)

detoxen, afslanken en Health Booster

Smarjeske Toplice is een vooraanstaand kenniscentrum op het gebied van leefstijl, gezondheidspreventie en voedingsleer. Hier kunt u verantwoord en resultaat gericht detoxen, afslanken of een op conditie verbetering, weerstand verhoging en stress vermindering gericht Health Booster programma volgen. Kuurprogramma’s die zonder meer tot de beste in Europa behoren en zich onderscheiden door hun uitermate professionele opzet, intensiteit en persoonlijke aanpak!

Smarjeske Toplice beschikt over een drietal hotelvleugels, die onderling met elkaar verbonden zijn en o.m. de lobby, bar, restaurants en alle overige faciliteiten delen. Als Fontana gast verblijft u of in Hotel Vitarium of in Hotel Smarjeta.

Naast een medische kuurkliniek, beschikt dit kuuroord over een sfeervol wellness centrum (Vitarium Spa & Clinique) met o.a. een uitgebreid saunalandschap, thermale binnen- en buitenbaden (32°C) en moderne sportfaciliteiten. In Vitarium Spa & Clinique worden alle detox-, afslank- en Health Booster behandelingen gegeven.

Reisinformatie (dagelijks vertrek)

Per vliegtuig

U kan dagelijks in ca. 1,5 uur vliegen naar Zagreb (Kroatië) of Ljubljana (Slovenië) vanaf Schiphol (met Croatia Airlines, KLM of Adria Airways) of vanaf Brussel (met Croatia Airlines of Brussels Airlines).

Op vliegveld Zagreb of Ljubljana wordt u opgehaald door een chauffeur van het kuuroord en in ongeveer een uur naar Šmarješke Toplice gebracht.

Per eigen vervoer

Šmarješke Toplice is prima per auto te bereiken. Parkeren op het parkeerterrein van het kuuroord is gratis.

Idyllisch gelegen

Smarjeske Toplice is idyllisch gelegen in het dal van de rivier Krka en wordt omringd door golvende heuvels met bossen en wijngaarden. De mooie natuur nodigt uit tot het maken van wandelingen over één van de vele wandelpaden of rustige landweggetjes. Ook zijn er hier 9 speciaal aangelegde Nordic Walking paden.

Weldadige thermale bronnen

De hier ontspringende thermale bronnen (32˚C) genieten al sinds 1792 grote bekendheid. Het uit die tijd stammende, en in het aangrenzende bos gelegen, houten thermale buitenbad is nog steeds in gebruik en voor iedereen toegankelijk.

Het thermale water is rijk aan calcium, magnesium en waterstofcarbonaat. Naast z’n ontspannende werking, wordt het gebruikt voor de behandeling van cardiovasculaire aandoeningen, bij sportrevalidatie en bij revalidatie van het bewegingsapparaat.

Locatie Smarjeske Toplice

Hotels, Fontana dieet restaurant, kuurkliniek en Vitarium Spa & Clinique

Hotel Smarjeta ligt mooi in de omliggende natuur ingepast. Vanuit het hotel loopt u zo de bossen in. Het hotel heeft 147 kamers, 3 liften, een ruime lounge met bar en buitenterras en een restaurant met een speciaal dieetgedeelte voor gasten die een afslank- en/of detox kuur volgen.

De comfortabele kamers zijn smaakvol ingericht en hebben een bad of douche, wc, haardroger, radio, satelliet-tv, gratis draadloos internet, minibar, kluisje en telefoon met direct-kiessysteem. Er zijn enkele kamers die over een balkon beschikken. Indien gewenst, kunt u kiezen voor een grotere, luxueuzere kamer (junior suite van 40m²) met een slaap- en zitgedeelte.

Terme Smarjeske Toplice in Slovenië

Fotogalerij hotel Smarjeta: klik voor meer foto’s

Het nieuwe Hotel Vitarium (4* superior) heeft 72 kamers, 2 liften en deelt met Hotel Smarjeta de ruime lounge met bar en buitenterras en het restaurant met het speciale dieetgedeelte voor gasten die een afslank- en/of detox kuur volgen.

De kamers hebben een bad of douche, wc, haardroger, radio, satelliet-tv, gratis draadloos internet, minibar, kluisje, telefoon met direct-kiessysteem en airconditioning. Enkele kamers beschikken over een balkon. Indien gewenst, kunt u kiezen voor een grotere, luxueuzere kamer (junior suite van 40m²) met een slaap- en zitgedeelte.

Kuren in Terme Smarjeske Toplice in Slovenië

Fotogalerij hotel Vitarium: klik voor meer foto’s

Kuurgasten die een dieet volgen in het kader van hun detox-, afslank- of health booster programma nuttigen hun maaltijden in het speciale dieetrestaurant, dat naar ons is vernoemd als eerbetoon aan de jarenlange, succesvolle samenwerking tussen beide partijen.

Dit sfeervol ingerichte dieetrestaurant biedt een schitterend uitzicht op de omgeving en beschikt tevens over een openhaard met zitjes, een kleine bibliotheek (o.m. met Nederlandse boeken) en een buitenterras.

Fontana dieet restaurant van Terme Smarjeske Toplice

Fotogalerij Fontana dieet restaurant: klik voor meer foto’s

De interne Vitarium Spa & Clinique is een modern en luxe wellness- en gezondheidscentrum, dat op elke dag van de week geopend is.

Het beschikt over thermale binnen- en buitenbaden, een uitgebreid saunalandschap met Finse, klassieke en Romeinse sauna’s, een Turks stoombad, whirlpool, dompelbaden, relaxruimtes en fitness, alsook diverse sfeervol ingerichte behandelcabines.

Alle behandelingen behorende bij de detox programma’s, afslank programma’s en de health booster worden hier gegeven.

Vitarium Spa & Clinique Terme Smarjeske Toplice

Fotogalerij Vitarium Spa & Clinique: klik voor meer foto’s

Dit kuuroord beschikt over een moderne medische kuurkliniek met een team van medische specialisten, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.

Deze kliniek heeft een uitstekende reputatie op het gebied van cardiovasculaire- en orthopedische diagnostiek, behandeling van cardiovasculaire aandoeningen, behandeling van spier- en gewrichtsklachten en op het gebied van revalidatie en gezondheidspreventie.

Hier vinden de medisch aanvangsonderzoeken behorende bij de detox- en afslank programma’s plaats, evenals het preventieve onderzoek behorende bij de Cardio Health Check (zie aanvullende programma’s). Daarnaast worden hier ook de behandelingen gegeven behorende bij het aanvullende balneotherapie programma voor spier- en gewrichtsklachten

Kuren in Terme Smarjeske Toplice

Fotogalerij kuurkliniek: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

NB Onderstaand leest u meer over onze detox programma’s in 2018. Op basis van feedback van onze kuurgasten hebben we enkele wijzigingen in deze programma’s doorgevoerd.

Detoxen in Smarjeske Toplice biedt de zekerheid dat dit altijd op verantwoorde en professionele wijze plaatsvindt. Omdat detoxen een groot effect op lichaam en geest kan hebben, staat de detox kuur hier onder controle van een arts en wordt u gedurende het gehele kuurprogramma op deskundige wijze begeleid door een diëtist en gekwalificeerde therapeuten.

Voordat u begint met het detox programma krijgt u eerst een medisch onderzoek door een arts met zowel een bloedonderzoek, alsmede een inspanningsonderzoek (ergometrie test). De resultaten van het bloedonderzoek zijn binnen 24 uur bekend en worden door de arts beoordeeld. In geval van afwijkende waarden wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Tevens krijgt u een bodymass-meting (waarbij het vetpercentage, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten) en een consultatie met de diëtist. Afhankelijk van uw lichamelijke gesteldheid en persoonlijke wensen, gaat de diëtist in samenwerking met de arts een detox dieet voor u op maat samenstellen. Dit kan een zogenoemde sapvasten dieet zijn, een combinatie van sappen en vast voedsel of geheel vast voedsel. Alle detox maaltijden zijn gebaseerd op biologisch geteelde groenten en fruit.

Bij aanvang van de detox programma’s krijgt u ‘s avonds 1 liter warm Donat mineraalwater te drinken om het reinigingsproces van uw darmen te stimuleren. Donat water heeft een hoog magnesium gehalte van meer dan 1 gram per liter, dat dankzij de opgeloste vorm van het magnesium makkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Het heeft een laxerende werking en helpt tevens bij het verminderen van stress, hoofdpijn, spierkrampen etc. 

Bovendien krijgt u dagelijks op uw kamer 1 fles normaal mineraal water (1/2 l) en 1 fles Donat water (1/2 l) per persoon. Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieet restaurant en in Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden.

Naast het detox dieet, volgt u hier een dagelijks programma met meerdere detoxifiërende behandelingen, bestaande uit een combinatie van bewegingsactiviteiten en lichaamsbehandelingen.

In  Smarjeske Toplice kan u kiezen uit een drietal detox kuurvarianten:

 1. detox intensief, de meest intensieve kuurvariant qua sporten en lichaamsbehandelingen
 2. detox vitaal voor als u het accent wil leggen op sporten en minder op lichaamsbehandelingen
 3. detox light voor als u het accent wilt leggen op lichaamsbehandelingen en minder op sporten

NB Alle drie de detox programma’s zijn ook boekbaar in een variant voor repeaters, die minimaal 2x per jaar komen detoxen.

1 a. Detox intensief programma

Het detox intensief programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden)
 • 2 x body mass-meting
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 5 x aqua gym*
 • 5 x cardio-cross training
 • 5 x Pilates
 • 5x Nordic Walking of PACE
 • 6 x uitgebreide lichaamsmassages (45 min.)
 • 2 x borstelmassage (15 min.)
 • 2 x Niagara detoxbaden met Epsom zout (20 min.)
 • 3 x fango leverpakking

Per verlengingsdag detox intensief krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x massage (45 min.)
 • detoxbad of fango leverpakking (afwisselend per verlengingsdag)

1 b. Detox intensief repeater programma

Dit repeater programma omvat per week:

 • 2 x body mass-meting
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x Nordic Walking of PACE
 • 6 x uitgebreide lichaamsmassages (45 min.)
 • 2 x borstelmassage (15 min.)
 • 2 x Niagara detoxbaden met Epsom zout (20 min.)
 • 3 x fango leverpakking

Per verlengingsdag detox intensief/intensief repeater krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x massage (45 min.)
 • detoxbad of fango leverpakking (afwisselend per verlengingsdag)

2 a. Detox vitaal programma

Dit programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden)
 • 2 x body mass-meting
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 5 x Nordic Walking
 • 5 x aqua gym*
 • 5 x cardio-cross training
 • 5 x Pilates
 • 3 x fango leverpakking
 • 1 x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x borstelmassage (20 min.)
 • 1 x detox lichaamspakking (60 min.)

2 b. Detox vitaal repeater programma

Dit programma omvat per week:

 • 2 x body mass-meting
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x Nordic Walking
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 3 x fango leverpakking
 • 1 x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x borstelmassage (20 min.)
 • 1 x detox lichaamspakking (60 min.)

Per verlengingsdag detox vitaal/vitaal repeater krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten

3 a. Detox light programma

Dit programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden)
 • 2 x body mass-meting
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 5 x aquagym*
 • 5 x cardio-cross training
 • 6 x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 2 x borstelmassage (20 min.)
 • 2 x detoxbad met Epsom zout (20 min.)
 • 3 x fango leverpakking

3 b. Detox light repeater programma

Dit programma omvat per week:

 • 2 x body mass-meting
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x aquagym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 2 x borstelmassage (20 min.)
 • 2 x detoxbad met Epsom zout (20 min.)
 • 3 x fango leverpakking

Per verlengingsdag detox light/light repeater krijgt u:

 • alle 2 de sportactiviteiten
 • 1 x detoxbad

* ECG en aqua gym worden gratis aangeboden

Na het detoxen zult u zich letterlijk fitter, gezonder en weer vol energie voelen. Gezondheidsvoordelen van detoxen zijn onder meer:

 • een lagere bloedruk- en cholesterol gehalte
 • een positief effect op diabetes type 2
 • een positief effect op reumatische klachten, in het bijzonder bij ontstekingsreuma (zoals reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew, jicht en artritis psoriatica)
 • een betere doorbloeding
 • vermindering van chronische vermoeidheid
 • minder last van allergieën
 • positief effect op huid en haar
 • aanleren van een bewustere en gezondere leefstijl

Combineren van een detox- met een afslankkuur

Een gunstig bijkomend effect van de detox kuur is dat u ook (tijdelijk) gewicht verliest. Om dit echter blijvend te houden, zult u na deze kuur meer moeten bewegen en verkeerde eetgewoontes aanpassen. Dit kunt u ook op professionele wijze begeleid doen door uw detox kuur aansluitend te verlengen met een afslankkuur. U heeft dan maximaal profijt van allebei de kuren.

Aanvullende programma’s

U kunt uw detox kuur combineren met de volgende aanvullende programma’s:

 • balneotherapie voor spier- en gewrichtsklachten (2 individuele behandelingen per dag)
 • cardiovasculaire health check
 • anti-cellulitis programma
 • beauty programma voor lichaam en gezicht
 • losse beauty behandelingen

 Video detoxen en afslanken in Smarjeske Toplice

 

NB Onderstaand leest u meer over onze  afslankprogramma’s in 2018. Op basis van feedback van onze kuurgasten hebben we enkele wijzigingen in deze programma’s doorgevoerd. Ook hebben we een nieuwe variant van het afslankprogramma samengesteld: de afslank power boost.

Afslanken in Smarjeske Toplice biedt u de zekerheid dat dit altijd op verantwoorde en professionele wijze plaatsvindt. Afslanken gebeurt hier onder controle van een arts en u wordt gedurende het gehele kuurprogramma op deskundige wijze begeleid door een diëtist en gekwalificeerde therapeuten.

Voordat u begint met het afslank programma krijgt u eerst een medisch onderzoek door een arts en een inspanningsonderzoek (ergometrie test). Tevens krijgt u een bodymass-meting (waarbij uw percentage vet, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten) en een consultatie met de diëtist.

De diëtist stelt een op u persoonlijk afgestemd laag calorisch dieet samen (van 800 – 1200 calorieën per dag), dat gebaseerd is op biologische producten. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met voorkeuren en mogelijke voedselallergieën. U krijgt dagelijks drie hoofdmaaltijden, alsmede twee verantwoorde tussendoortjes. 

Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieet restaurant en in de Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden. Tevens krijgt u dagelijks op uw kamer 2 flessen mineraal water (in totaal 1 l) per persoon.

Naast uw dieet, volgt u een dagelijks programma, bestaande uit diverse bewegingsactiviteiten en ontspannende lichaamsbehandelingen.

In  Smarjeske Toplice kan u kiezen uit de volgende afslankvarianten:

 1. Afslank intensief, de meest intensieve kuurvariant qua sporten en lichaamsbehandelingen
 2. Afslank vitaal voor als u het accent wil leggen op sporten en minder op lichaamsbehandelingen
 3. Afslank light voor als u het accent wilt leggen op lichaamsbehandelingen en minder op sporten
 4. Afslank power boost voor als u nog wat vetmassa eraf en extra spiermassa erbij wilt

NB De eerste drie afslankprogramma’s zijn ook boekbaar in een variant voor repeaters, die minimaal 2x per jaar komen afslanken.

1a. Afslank intensief programma

Dit programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 5 x aqua gym*
 • 5 x cardio-cross training
 • 5 x Pilates
 • 5 x Nordic Walking of PACE
 • 3 x Medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min.)
 • 6 x uitgebreide lichaamsmassages (45 min.)
 • 1 x lichaamspakking met scrub (60 min.)
 • 1 x lichaamspakking zonder scrub (40 min.)
 • 2 x Niagara baden met Epsom zout (20 min.)

1b. Afslank intensief repeater programma

Dit programma omvat per week:

 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x Nordic Walking of PACE
 • 3 x Medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min.)
 • 6 x uitgebreide lichaamsmassages (45 min.)
 • 1 x lichaamspakking met scrub (60 min.)
 • 1 x lichaamspakking zonder scrub (40 min.)
 • 2 x Niagara baden met Epsom zout (20 min.)

Per verlengingsdag afslank intensief/intensief repeater krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x massage (45 min.)
 • medisat of lichaamspakking zonder scrub (afwisselend per verlengingsdag)

2a. Afslank vitaal programma

Dit programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 5 x aqua gym*
 • 5 x cardio-cross training
 • 5 x Pilates
 • 5 x Nordic Walking of PACE
 • 3 x Medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min.)
 • 1 x lymfedrainage massage (40 min.)
 • 1x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x slimfit behandeling (scrub, pakking, massage 70 min.)

2b. Afslank vitaal repeater programma

Dit programma omvat per week:

 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x Nordic Walking of PACE
 • 3 x Medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min.)
 • 1 x lymfedrainage massage (40 min.)
 • 1x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x slimfit behandeling (scrub, pakking, massage 70 min.)

Per verlengingsdag afslank vitaal/vitaal repeater krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten

3a. Afslank light programma

Dit programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 5 x aqua gym*
 • 5 x cardio-cross training
 • 5 x Pilates
 • 6 x uitgebreide lichaamsmassages (45 min.)
 • 1 x lichaamspakking met scrub (60 min.)
 • 1 x lichaamspakking zonder scrub (40 min.)
 • 2 x Niagara baden met Epsom zout (20 min.)

3b. Afslank light repeater programma

Dit programma omvat per week:

 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x uitgebreide lichaamsmassages (45 min.)
 • 1 x lichaamspakking met scrub (60 min.)
 • 1 x lichaamspakking zonder scrub (40 min.)
 • 2 x Niagara baden met Epsom zout (20 min.)

Per verlengingsdag afslank light/light repeater krijgt u:

 • 1 x aqua gym*
 • 1 x cardio-cross
 • 1 x massage (45 min.)

4. Afslank power boost programma

Dit programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 1 x sessie met personal trainer (30 min.)
 • 5 x cardio-cross training
 • 5 x Nordic Walking of PACE
 • 3 x Medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min.)
 • 3 x high altitude training
 • 5 x uitgebreide lichaamsmassages (45 min.)
 • 1 x lichaamspakking met scrub (60 min.)
 • 2 x Niagara baden met Epsom zout (20 min.)

Per verlengingsdag afslank power boost krijgt u:

 • 1 x cardio-cross
 • 1 x Nordic Walking
 • 1 x medisat & 1 x massage (45 min) of 1 x high altitude training & 1 x Niagara bad (afwisselend per verlengingsdag)

* ECG en aqua gym worden gratis aangeboden

Aan het einde van uw afslankprogramma zult u niet alleen kilo’s lichter zijn en over een betere conditie beschikken, maar u zult zich ook fitter en gezonder voelen. Een geweldige stimulans om ook thuis uw gewicht op peil te blijven houden en te kiezen voor een gezonde(re) leefstijl.

Detoxen voorafgaand aan de afslankkuur

Veel van onze gasten volgen voorafgaand aan hun afslankkuur de detox kuur. Men verliest dan niet alleen kilo’s, maar reinigt tegelijkertijd ook het lichaam van binnen.

Aanvullende programma’s

U kunt uw afslankkuur combineren met de volgende aanvullende programma’s:

 • balneotherapie voor spier- en gewrichtsklachten (2 individuele behandelingen per dag)
 • cardiovasculaire health check
 • anti-cellulitis programma
 • beauty programma voor lichaam en gezicht
 • losse beauty behandelingen

 Video detoxen en afslanken in Smarjeske Toplice

NB Onderstaand leest u meer over het Health Booster programma in 2018. Op basis van feedback van onze kuurgasten hebben we enkele wijzigingen in dit programma doorgevoerd.

De Health Booster is een speciaal samengesteld gezondheidsprogramma, dat uw lichamelijk en geestelijk welzijn letterlijk een fikse boost geeft. Het richt zich op conditie verbetering en vermindering van stress en burn-out gerelateerde klachten. De focus ligt op preventie en aanpassing van uw leefstijl door expliciet aandacht te besteden aan de essentiële relatie tussen voeding, beweging en gezondheid. Het resultaat is dat u zich weer fitter, vitaler en meer ontspannen zult voelen.

Voordat u met dit programma begint, krijgt u eerst een bodymass-meting (waarbij uw percentage vet, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten), alsmede een consult met de diëtist. De diëtist stelt op basis hiervan een op u afgestemd vet- en zoutarm dieet samen, dat geheel gebaseerd is op biologische producten.

Health Booster programma

Dit programma omvat per week:

 • 2 x consult met de diëtist
 • 2 x body mass-onderzoek
 • 6 x Nordic walking
 • 6 x Yogalates
 • 6 x ademhalingsoefeningen (45 min.)
 • 3 x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x borstelmassage (15 min.)
 • 1 x lichaamspakking met scrub (50 min.)
 • 1 x Niagara bad met Epsom zout (20 min.)

Per verlengingsdag krijgt u:

 • alle 3 de sportactiviteiten
 • 1 x rugmassage (20 min.)

Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieet restaurant en in de Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden. Tevens krijgt u dagelijks op uw kamer 1 fles mineraal water (1/2 l) en 1 fles Donat water (1/2 l) per persoon.

Aanvullende programma’s

Combineer uw Health Booster programma met één van de onderstaande aanvullende programma’s:

 • balneotherapie voor spier- en gewrichtsklachten (2 individuele behandelingen per dag)
 • cardiovasculaire health check
 • anti-cellulitis programma
 • beauty programma voor lichaam en gezicht
 • losse beauty behandelingen

Aanvullende programma's

De Cardio Health Check is een uitgebreid cardiovasculair onderzoek dat u aanvullend op uw kuurprogramma kan bijboeken. 

Deze Health Check richt zich specifiek op het beoordelen van uw huidige medische conditie, het identificeren van risicofactoren en de mogelijke impact daarvan op het ontwikkelen van diverse aandoeningen.

U heeft hierbij de keuze uit de Cardio Health Check basic of de Cardio Health Check uitgebreid.

De Cardio Health Check basic bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een afspraak met de cardioloog
 • laboratorium bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, trygliceride)
 • echografie van het hart
 • echografie van de halsslagaders
 • spirometrie test (longfunctie onderzoek)

De Cardio Health Check uitgebreid bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een afspraak met de cardioloog
 • laboratorium bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, trygliceride)
 • echografie van het hart
 • echografie van de halsslagaders
 • spirometrie test (longfunctie onderzoek)
 • 24 uur Holter ECG

Na het onderzoek ontvangt u een medisch rapport en een eventueel advies voor het laten doen van verder onderzoek en/of behandeling. Bovendien krijgt u aanbevelingen gericht op gezondheidspreventie, zoals richtlijnen voor het aanpassen van uw leefstijl, voedings- en bewegingsadviezen, adviezen om beter met stressvolle situaties om te gaan en over mogelijke therapieën gericht op het behouden van goede bloeddruk-, bloedsuiker- en vetwaarden.

Wanneer een Health Check laten doen?

De Health Check is vooral relevant voor personen vanaf 40 jaar en ouder met chronische stress, een cardiovasculaire familiegeschiedenis, een verhoogd cardiovasculair risico (zoals bij hoge bloeddruk, overgewicht en hyperlipidaemia), een verhoogd bloedsuikerspiegel (suikerziekte) en voor personen die te weinig bewegen, roken, regelmatig alcohol drinken, een verkeerd eetpatroon hebben e.d.

U heeft de mogelijkheid om aanvullend een balneotherapie programma bij te boeken. Deze therapie is specifiek bedoeld voor de behandeling van spier- en gewrichtsklachten en omvat 2 individuele fysiotherapeutische behandelingen (o.a. laser, elektrotherapie, fango pakkingen etc.) per dag.

Met dit programma wordt gericht uw cellulitis aangepakt en omvat de volgende behandelingen:

 • 3 x biovenac (lichaamsbehandeling o.b.v. plantenextract, 50 min.)
 • 3 x radial endodermo therapy (massage m.b.v. een speciaal pulserend apparaat, 40 min.)

Laat uzelf verwennen met dit beauty programma, dat bestaat uit:

 • uitgebreide gezichtsbehandeling (50 minuten)
 • Vino Vitarium massage (met zakjes die gevuld zijn met druivenpitjes, kruiden en olie)
 • manicure
 • pedicure

Deze behandelingen worden verdeeld over uw verblijfsperiode.

U heeft de mogelijkheid om ook allerlei losse behandelingen bij te boeken. Omdat het vaak moeilijk is om deze nog ter plaatse nog in te laten plannen, waardoor de kans bestaat dat u deze niet kunt volgen, adviseren wij om de gewenste losse behandelingen al meteen bij de boeking van uw kuurreis naar Smarjeske Toplice te reserveren.

soort behandelingenaantal minutenprijs
gezichtsbehandelingen
klassieke facial voor alle huidtypen60€ 45
Facial met lift effect70€ 65
uitgebreide facial voor alle huidtypen80€ 70
facial voor mannen voor alle huidtypen60€ 45
mini facial40€ 36
4 seasons behandeling, aangepast aan seizoen en huidconditie50€ 50
lichaamsbehandelingen
wrap up, een pakking die ontgift en overtollig vocht uit het lichaam onttrekt60€ 52
anti-cellulitis classic, stimuleert de micro circulatie60€ 66
anti-cellulitis Biovenac, bij vergrote haar- en bloedvaten50€ 43
slimfit body treatment, helpt bij afvallen en lichaamsvorm70€ 66
lotus pakking met mango- en lotus extracten40€ 37
peeling met zout15€ 19
hand- en voetbehandelingen
klassieke manicure40€ 26
nagels lakkenn.v.t.€ 7
pedicure, incl. voetcreme cadeau60€ 35
spa manicure of pedicure met peeling, pakking en massage70€ 45
massages
voetreflexzone massage50€ 46
lymphedrainage van de benen40€ 35
klassieke massage van het gehele lichaam50€ 42
klassieke massage van rug en benen40€ 38
vino vitarium aroma massage met druivenpiiten olie en essences50€ 45
vino vitarium massage met stempels, gevuld met kruiden en druivenschillen50€ 55
tibetaanse massage (met klankschalen)50€ 50
lomi lomi Hawaiaanse massage (met ellebogen)45€ 57
stone therapy massage50€ 52
diversen
medisat, IR lipolysis, stimuleert de verbranding van lichaamsvet40€ 27
radial endodermal therapie tegen cellulitis 40€ 38

Prijzenoverzicht

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer in Hotel Smarjeta o.b.v. dieet volpension. Dagelijks vertrek.

Aanbieding: géén toeslag 1-persoonskamer in de maanden januari, februari, maart, november en december (alleen tot 22/12)!

Boek uw gezondheidsvakantie
periode4 jan - 31 mrt
1 nov - 27 dec
1 apr - 31 okt
aantal weken1 week2 weken3 weken1 week 2 weken3 weken
arrangement detox intensief € 1333€ 2145€ 2958€ 1367€ 2213€ 3060
arrangement detox intensief repeater€ 1241€ 2053€ 2866€ 1275€ 2121€ 2968
verlengingsdag detox intensief en intensief repeater€ 129€ 129€ 129€ 134€ 134€ 134
arrangement detox vitaal€ 1181€ 1840€ 2501€ 1215€ 1908€ 2603
arrangement detox vitaal repeater€ 1089€ 1748€ 2409€ 1123€ 1816€ 2511
verlengingsdag detox vitaal en vitaal repeater€ 84€ 84€ 84 € 89€ 89€ 89
arrangement detox light€ 1291€ 2050€ 2811€ 1325€ 2118€ 2913
arrangement detox light repeater€ 1199€ 1958€ 2719€ 1233€ 2026€ 2821
verlengingsdag detox light en light repeater€ 93€ 93€ 93€ 98€ 98€ 98
arrangement afslank intensief € 1374€ 2256€ 3138€ 1408€ 2324€ 3240
arrangement afslank intensief repeater€ 1312€ 2193€ 3076€ 1346€ 2261€ 3178
verlengingsdag afslank intensief en intensief repeater€ 138€ 138€ 138€ 143€ 143€ 143
arrangement afslank vitaal€ 1208€ 1923€ 2639€ 1242€ 1991€ 2741
arrangement afslank vitaal repeater€ 1140€ 1861€ 2577€ 1180€ 1929€ 2679
verlengingsdag afslank vitaal en vitaal repeater€ 84€ 84€ 84€ 89€ 89€ 89
arrangement afslank light€ 1295€ 2118€ 2942€ 1329€ 2186€ 3044
arrangement afslank light repeater€ 1228€ 2051€ 2875€ 1262€ 2119€ 2977
verlengingsdag afslank light en light repeater€ 103€ 103€ 103€ 108€ 108€ 108
arrangement afslank power boost€ 1387€ 2268€ 3142€ 1421€ 2336€ 3244
verlengingsdag arrangement afslank power boost€ 120€ 120€ 120€ 125€ 125€ 125
arrangement 6 dgn detox intensief + 6 dgn afslank intensief-€ 2215--€ 2283-
arrangement 6 dgn detox intensief + 12 dgn afslank intensief--€ 3085--€ 3187
arrangement health booster€ 1215€ 1994€ 2776€ 1249€ 2062€ 2878
verlengingsdag health booster€ 112€ 112€ 112€ 117€ 117€ 117
cardio health check basic€ 258--€ 258--
cardio health check uitgebreid€ 309--€ 309--
balneo programma per dag€ 20--€ 20--
beauty programma€ 130--€ 130--
anti-cellulitis programma€ 185--€ 185--
toeslag 1-persoonskamer€ 84€ 168€ 252€ 84€ 168€ 252
toeslag hotel Vitarium per persoon€ 21€ 42€ 63€ 21€ 42€ 63
toeslag junior suite Smarjeta per persoon € 110€ 220€ 330€ 110€ 220€ 330
toeslag junior suite Vitarium per persoon € 171€ 342€ 513€ 171€ 342€ 513
toeslag alleen gebruik junior suite € 175€ 350€ 525€ 175€ 350€ 525
Boek uw gezondheidsvakantie

 

Inbegrepen in de reissom:

 • retour lijnvlucht van Schiphol naar Zagreb
 • luchthavenbelastingen en taxen
 • transfer vliegveld – hotel vv
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer
 • dieet op basis van volpension
 • kuurprogramma conform beschrijving
 • vrije toegang tot de thermale binnen- en buitenbaden en het saunalandschap
 • gebruik van een badjas
 • lokale belastingen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • eventuele vluchttoeslagen
 • bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50
 • bagagetoeslag bij Croatia Airlines vlucht € 30
 • bagagetoeslag bij Adria Airways vlucht € 30
 • reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2018 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.