Terme Olimia (Slovenië)

spier- en gewrichtsklachten, revalidatie of Health Check plus programma  

Terme Olimia

Terme Olimia is een prachtig kuuroord met een tweetal, onderling verbonden hotels: hotel Sotelia en Hotel Breza. Het beschikt over een moderne kuurkliniek met een topteam dat gespecialiseerd is in de behandeling van reumatische aandoeningen, rugklachten, revalidatie na gewrichtsoperatie of een sportblessure en preventie.

Daarnaast beschikt het over uitgebreide wellness faciliteiten, verspreid over een tweetal aparte wellness centra: Orhidela en Thermalija.

NB Wellness Center Thermalija wordt op dit moment gefaseerd gerenoveerd. De komende maanden ligt de focus op het buitengedeelte. Het gedeelte met de thermale binnenbaden en relaxruimtes blijft gewoon open. De renovatie doet men op dusdanige wijze dat gasten hiervan zo min mogelijk merken. Fontana gasten krijgen in deze periode een tegemoetkoming in de vorm van extra gratis toegang tot de faciliteiten van Wellness Center Orhidelia.

Silicium houdend thermaal water

De vanaf een 520 m diepte ontspringende thermale bron vormt de basis van de in dit kuuroord gegeven balneotherapie. Dit drinkbare water heeft een temperatuur van 30-37 °C, is licht radioactief en bevat o.m. magnesium, calcium en silicium. Het werkt spierontspannend, bevordert de bloedcirculatie en versterkt de natuurlijke weerstand.

Silicium is belangrijk voor de regeneratie en aanmaak van collageen (in weefsels en kraakbeen), waardoor dit water niet alleen goed is bij spier- en gewrichtsklachten, maar ook voor de huid. Silicium wordt daarom ook wel het anti-aging mineraal genoemd.

De idyllische omgeving van Olimje

Terme Olimia is schitterend gelegen in Olimje, een idyllisch plaatsje in een groene, vruchtbare vallei aan de voet van het Rudnica gebergte.

Olimje is beroemd om z’n 17e eeuwse Minorieten klooster, een religieuze orde die vanouds gespecialiseerd is in de geneeskunst. Dit mooie Renaissance klooster, dat oorspronkelijk een kasteel was, beschikt over één van Europa’s oudste – en nog steeds in gebruik zijnde – kloosterapotheken met een divers assortiment van medicinale producten, gebaseerd op planten en kruiden uit de eigen kloostertuin. Een absolute aanrader om te bezoeken!

Locatie Terme Olimia

Reizen naar Terme Olimia

Per vliegtuig

U kunt dagelijks vanaf Schiphol per lijndienst Croatia Airlines en per KLM in minder dan 2 uur naar Zagreb (Kroatië) vliegen. Op vliegveld Zagreb wordt u opgehaald door een chauffeur van het kuuroord en in ongeveer 1,5 uur naar Terme Olimia gebracht.

Per eigen vervoer

Terme Olimia is prima per auto te bereiken. Parkeren op het parkeerterrein van het kuuroord is gratis.

Gedeeltelijk bewolkt
Vandaag
24/10/2017 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 15C. Wind uit het N van 15 tot 30 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen
25/10/2017 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 17C. Wind uit het Z van 10 tot 15 km/u.
Helder
Donderdag
26/10/2017 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 20C. Windkracht Z en wisselend.
Geheel bewolkt
Vrijdag
27/10/2017 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 19C. Windkracht ZW en wisselend.
Helder
Zaterdag
28/10/2017 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 14C. Wind uit het NNW van 10 tot 15 km/u.

Hotels, Wellness Centra & Kuurkliniek

Dit hotel telt 167 kamers (waarvan 42 anti-allergeen) met of zonder balkon, badkamer met douche, minibar, tv, telefoon, gratis wifi , kluisje en airconditioning.

Het beschikt over een eigen buffet restaurant, bar en een binnen zwembad. Tevens is in hotel Breza de kuurkliniek gevestigd.

Via een overdekte gang wandelt u zo naar Wellness Center Termalija of Wellness Center Orhidelia en Spa Armonia, die zich beide in het naastgelegen hotel Sotelia bevinden.

Fotogalerij Hotel Breza: klik voor meer foto’s

Dit prachtig in de omringende natuur ingebed hotel heeft 150 kamers met balkon, badkamer met ligbad of douche, airconditioning, tv, telefoon, minibar, kluisje en gratis wifi .

Dit hotel heeft 2 restaurants, een bar en een wijnwinkel en is direct verbonden met Orhidelia Wellness en Spa Armonia.

Via een overdekte gang kunt u tevens naar het naastgelegen Wellness Center Termalija lopen.

Fotogalerij Hotel Sotelia: klik voor meer foto’s

Wellness Center Orhidelia

Dit wellness centrum is het architectonische pronkstuk van Terme Olimia. Hier vindt u thermale binnen- en buitenbaden die een lust voor het oog zijn en uitnodigen tot gebruik. De binnenbaden hebben een temperatuur van 31-32 °C en bevatten o.m. whirlpools, lichtgrot, ‘lazy river’, geisers en zelf een speciaal thermaalbad met ontspannende onderwater muziek. 

De buitenbaden hebben een temperatuur van 30-32 °C en bevatten eveneens whirlpools, geisers en massage stoelen, alsmede een buitenbad met daarin een cocktail bar. Tevens is er een apart gedeelte voor naakt recreatie met een eigen pool en terras. 

Het uitgebreide saunalandschap van Wellness Orhidelia bestaat uit diverse Finse sauna’s, stoombaden, koud water pool en een Kneip-bassin, alsmede thematische relax ruimtes (zoals een ruimte met waterbedden). Vanuit de sauna kunt u zo door naar het naakt gedeelte van de thermale buitenbaden.

  Fotogalerij Orhidelia: klik voor meer foto’s

Wellness Center Thermalija

De Oasis Pool (30-32 °C) in dit wellness centrum heeft een wateroppervlakte van 2000 m², waarvan een deel buiten ligt. Deze pool bevat onderwater massagestralen, Romeinse baden, geisers, waterval, aqua jets en een aqua bar. 

Het saunalandschap in Thermalija bestaat uit 9 verschillende soorten sauna’s: 4 Finse sauna’s, 3 Turkse sauna’s, zout sauna (Salarium), Laconium (met verwarmde muren en banken) en Tepidarium (met anatomisch gevormde, verwarmde ligbanken ter ontspanning).

Fotogalerij Thermalija: klik voor meer foto’s

Spa Armonia

In deze spa worden allerlei wellness behandelingen gegeven, waaronder beauty behandelingen voor lichaam en gezicht, diverse soorten massages, behandelingen voor vermoeide benen, anti-cellulitis, body shaping, pedicure en manicure.

Spa Armonia in Terme Olimia, stempelmassage

Fotogalerij Spa Amonia: klik voor meer foto’s

 

In deze moderne kuurkliniek is men gespecialiseerd in de behandeling van reumatische aandoeningen, rugklachten, revalidatie en preventie. Men combineert hier een bewezen holistische aanpak qua diagnose en traditionele natuurlijke therapeutische methoden met moderne westerse medische- en fysiotherapeutische kennis en high end technologie.

Men werkt bovendien intensief samen met gerenommeerde internationale kenniscentra en opleidingsinstituten (zoals de Praagse School voor Revalidatie) om de kennis van artsen en fysiotherapeuten constant op het hoogste peil te houden. Kennis die men ook deelt met de kuurgasten door hen op maat gesneden adviezen te geven voor het doen van gerichte oefeningen thuis om spier- en gewrichtsklachten zoveel mogelijk te kunnen beperken en de daarmee de mobiliteit en levenskwaliteit te vergroten.

Fotogalerij kuurkliniek: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Dit kuurprogramma richt zich op de behandeling van reumatische aandoeningen, zoals ontstekings-, wekedelen- en slijtage reuma.

Uw kuur staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek op basis waarvan uw behandelplan wordt samengesteld. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek en krijgt u gerichte adviezen voor thuis mee.

Er zijn 2 reuma kuurvarianten waaruit u kan kiezen: een variant met massages en een variant met individuele fysiotherapie. U kuurt op 5 dagen per week en krijgt dagelijks 3 individuele behandelingen en 1 groepstherapie.

Bij de reuma variant met massages krijgt u per week:

 • 5x medische massages (20 min.)
 • 5x hydrotherapie
 • 5x thermotherapie (pakkingen) of elektrotherapie
 • 5x groepstherapie (aquagym en/of zaaloefeningen)

Bij de reuma variant met individuele fysiotherapie krijgt u per week:

 • 5x individuele fysiotherapie (30 min.)
 • 5x hydrotherapie
 • 5x thermotherapie (pakkingen) of elektrotherapie
 • 5x groepstherapie (aquagym en/of zaaloefeningen)
Deze reuma kuren wordt door de volgende zorgverzekeraars vergoed:

 • AMERSFOORTSE (toestemming vooraf vereist)
 • AZVZ (toestemming vooraf vereist)
 • DE GOUDSE (op aanvraag)
 • DSW (op aanvraag)
 • IZZ (op aanvraag)
 • OHRA (op aanvraag)
 • ONVZ (op aanvraag)
 • PNO (op aanvraag)
 • PROMOVENDUM (op aanvraag)
 • STAD HOLLAND (toestemming vooraf vereist)
 • VVAA (op aanvraag)
 • ZORG & ZEKERHEID (toestemming vooraf vereist)

Voor meer informatie over kuurreis vergoedingen, klik hier >>

NB U dient zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om zeker te zijn of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Deze variant van de reuma kuur richt zich specifiek op de behandeling van osteoporose. Uw kuur staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek op basis waarvan uw behandelplan wordt samengesteld. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek en krijgt u gerichte adviezen voor thuis mee.

U kuurt op 5 dagen per week met dagelijks 3 individuele behandelingen en 1 groepstherapie.

Per week krijgt u:

 • 5x individuele fysiotherapie (30 min.)
 • 5x elektrotherapie of thermotherapie (pakkingen)
 • 5x Schuman 3D trilplaat (trillingen die het lichaam ritmisch bewegen en een positief effect hebben op gewrichten, spier- en zenuwgestel)
 • groepstherapie (aquagym en/of evenwichtsoefeningen).

 

Dit is een speciaal kuurprogramma voor de behandeling van rugklachten. Uw kuur staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek op basis waarvan uw behandelplan wordt samengesteld. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek en krijgt u gerichte adviezen voor thuis mee.

U kuurt op 5 dagen per week en krijgt dagelijks 3 individuele behandelingen en 1 groepstherapie.

Per week krijgt u:

 • 3x individuele fysiotherapie (30 min.)
 • 2x medische massage (20 min.)
 • 5x thermotherapie (pakkingen)
 • 5x elektrotherapie
 • 5x groepstherapie (aquagym en/of zaaloefeningen)

 

De Health Check plus is een op preventie gericht gezondheidsprogramma, waarbij niet alleen uw gezondheid wordt gecheckt, maar dat ook zorgt dat u zich weer fitter, energieker en meer ontspannen voelt en uw weerstand een boost krijgt.

U begint begint met een medische checkup, bestaande uit een cardioscan (ECG) en een bloedonderzoek (suiker en cholesterol) om uw huidige gezondheidstoestand in kaart te brengen.

Ook krijgt u een consult met een diëtist en een personal trainer, die u van gericht advies zullen voorzien op het gebied van voeding en beweging ter verbetering van uw leefstijl.

Daarnaast krijgt u in de eerste week 5 groepsactiviteiten (aquagym en zaaloefeningen) en 6 door (de arts voorgeschreven) individuele behandelingen (massages en/of pakkingen).

Bij keuze voor een 2-weeks Health Check plus programma krijgt u, naast 10 groepsactiviteiten, 16 (door de arts voorgeschreven) individuele behandelingen

Dit is een kuurprogramma voor de behandeling van RSI gerelateerde klachten. Uw kuur staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek op basis waarvan uw behandelplan wordt samengesteld. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek en krijgt u gerichte adviezen voor thuis mee.

U kuurt op 5 dagen per week en krijgt dagelijks 3 individuele behandelingen en 1 groepstherapie.

Per week krijgt u:

 • 3x individuele fysiotherapie (30 min.)
 • 2x medische massage (20 min.)
 • 5x thermotherapie (pakkingen)
 • 5x elektrotherapie
 • 5x groepstherapie (aquagym en/of zaaloefeningen)

Dit is een speciaal programma voor revalidatie na een gewrichtsoperatie (bijvoorbeeld heup of knie) of sportblessure. Het kan alleen voor 2 of meer weken gevolgd worden.

Bij een dergelijke revalidatie is intensieve fysiotherapie en het gebruik van high end elektronische apparatuur voor de stimulatie van de natuurlijke regeneratie essentieel.

Daarnaast heeft ook het gebruik van natuurlijke middelen, zoals thermaal water voor hydrotherapie (o.a. oefentherapie in water) en fango en paraffine voor thermotherapie een aantoonbare gunstige werking op het herstel.

Door een dergelijke intensieve, multidisciplinaire benadering, in combinatie met het systematisch monitoren van de resultaten op basis van internationaal erkende meetmethoden, weet men veelal uitstekende resultaten te bereiken. En niet alleen op de korte-, maar juist ook op de langere termijn.

Het revalidatie programma wordt voorafgaand aan uw reis door de revalidatiearts geheel op maat samengesteld o.b.v. het door u verstrekte medisch dossier. Hierna krijgt u van ons een prijsopgave.

NB Terme Olimia is een officieel erkend revalidatiecentrum en voldoet aan de Europese standaarden hiervoor. Het revalidatie programma komt in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering. Informeer bij uw verzekeraar.

Neem contact met ons op voor vragen en/of advies over revalideren op deze bestemming:

026-44.25.847     
fontana@fontana-travel.nl

Aanvullende programma's

U kunt kiezen uit een drietal anti-cellulitis programma’s:

Anti-cellulitis variant A:

 • 1x anti-cellulitis care (60 min.)
 • 3x Green vacusac (30 min.)
 • 2x anti-cellulitis massage (30 min.)

Anti-cellulitis variant B:

 • 6x carbofit therapie (40 min.)

Anti-cellulitis variant C:

 • 4x carbofit therapie (40 min.)
 • 2x anti-cellulitis massage (30 min.)

 

Het beauty programma bestaat uit:

 • uitgebreide gezichtsbehandeling (90 min.)
 • muntchocolade massage (60 min.)
 • manicure (45 min.)
 • klassieke pedicure

Prijzenoverzicht Terme Olimia

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension. Vertrek dagelijks.

Aanbiedingen:

 • Géén toeslag 1-persoonskamer
 • Gratis upgrade naar kamer met balkon (indien beschikbaar) in de periode van 1 januari – 30 april en 1 oktober – 20 december.

 

periode1 jan- 31 dec 2017
1 week2 weken 3 weken
reuma programma met massages€ 1065€ 1650€ 2225
reuma programma met individuele fysiotherapie€ 1150€ 1805€ 2450
osteoporose programma€ 1095€ 1725€ 2345
rugprogramma€ 1164€ 1833€ 2462
health check plus programma€ 1123€ 1700€ 2268
rsi programma€ 1164€ 1833€ 2462
revalidatie programma-op aanvraagop aanvraag
anti-cellulitis variant A€ 175--
anti-cellulitis variant B€ 190--
anti-cellulitis variant C€ 175--
beauty programma€ 160--
toeslag balkon€ 35 (01/05-30/09)
gratis upgrade (01/01-30/04 en 01/10-20/12)
€ 70 (01/05-30/09)
gratis upgrade (01/01-30/04 en 01/10-20/12)
€ 105 (01/05-30/09)
gratis upgrade (01/01-30/04 en 01/10-20/12)
verlenging per nacht zonder kuur€ 65€ 65€ 65
Boek uw kuurreis

Inbegrepen in de prijs: de lijnvlucht van Schiphol naar Zagreb vv, luchthavenbelastingen en taxen, transfer vliegveld – hotel vv, 7/14/21 nachten verblijf in gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension, kuurprogramma conform beschrijving, per week 1x gratis toegang tot Wellness Center Orhidelia, 1x gratis toegang tot het saunalandschap van Wellness Center Thermalija plus onbeperkt toegang tot de thermale baden van Wellness Center Thermalija*, gratis toegang tot fitness, gratis deelname aan diverse sportactiviteiten, dagelijks 1 fles mineraalwater op de kamer, het gebruik van een badjas en lokale belastingen.

* Wellness Center Thermalija wordt op dit moment gefaseerd gerenoveerd. De komende maanden ligt de focus op het buitengedeelte van dit wellness centrum. Het gedeelte met de thermale binnenbaden en relaxruimtes blijft gewoon open. De renovatie doet men op dusdanige wijze dat gasten hiervan zo min mogelijk merken. Fontana gasten die in hotel Breza verblijven, krijgen in deze periode een extra tegemoetkoming: in plaats van 1x per week gratis toegang tot Wellness Center Orhidelia krijgt men nu 3x per week gratis toegang.

Niet inbegrepen in de prijseventuele vluchttoeslagen, bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30, bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50, bagagetoeslag bij Croatia Airlines vlucht € 30, bagagetoeslag bij Adria Airways vlucht € 30reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer), bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota en reis- en/of annuleringsverzekering

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension. Vertrek dagelijks.

Aanbiedingen:

 • Géén toeslag 1-persoonskamer bij een 2- of 3 weekse reis in de periode van 1 januari – 30 april en 1 oktober – 20 december
 • 50% korting op toeslag 1-persoonskamer bij een 1-weekse reis in de periode van 1 januari – 30 april en 1 oktober – 20 december.

 

periode1 jan- 31 dec 2016
1 week2 weken 3 weken
reuma programma met massages€ 1144€ 1814€ 2479
reuma programma met individuele fysiotherapie€ 1229€ 1969€ 2704
osteoporose programma€ 1174€ 1887€ 2595
rugprogramma€ 1243€ 1998€ 2715
health check plus programma€ 1202€ 1867€ 2517
rsi programma€ 1243€ 1998€ 2715
revalidatie programma-op aanvraagop aanvraag
anti-cellulitis variant A€ 175--
anti-cellulitis variant B€ 190--
anti-cellulitis variant C€ 175--
beauty programma€ 160--
toeslag 1-persoonskamer€ 182 (01/05-30/09)
€ 91 (01/01-30/04 en 01/10-20/12)
€ 364 (01/05-30/09)
géén toeslag (01/01-30/04 en 01/10-20/12)
€ 546 (01/05-30/09)
géén toeslag (01/01-30/04 en 01/10-20/12)
verlenging per nacht zonder kuur€ 75€ 75€ 75
Boek uw kuurreis

Inbegrepen in de prijs: de lijnvlucht van Schiphol naar Zagreb vv, luchthavenbelastingen en taxen, transfer vliegveld – hotel vv, 7/14/21 nachten verblijf in gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension, kuurprogramma conform beschrijving, per week 1x gratis toegang tot Wellness Center Orhidelia en onbeperkt gratis toegang tot het saunalandschap en thermale baden van Wellness Center Thermalija*, gratis toegang tot de fitness ruimte, gratis deelname aan diverse sportactiviteiten, dagelijks 1 fles mineraalwater op de kamer, het gebruik van een badjas en lokale belastingen.

* Wellness Center Thermalija wordt op dit moment gefaseerd gerenoveerd. De komende maanden ligt de focus op het buitengedeelte van dit wellness centrum. Het gedeelte met de thermale binnenbaden en relaxruimtes blijft gewoon open. De renovatie doet men op dusdanige wijze dat gasten hiervan zo min mogelijk merken. Fontana gasten die in hotel Sotelia verblijven, krijgen in deze periode een extra tegemoetkoming: in plaats van 1x per week gratis toegang tot Wellness Center Orhidelia krijgt men nu onbeperkt gratis toegang.

Niet inbegrepen in de prijs: eventuele vluchttoeslagen, bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30, bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50, bagagetoeslag bij Croatia Airlines vlucht € 30, bagagetoeslag bij Adria Airways vlucht € 30, reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer), bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota en reis- en/of annuleringsverzekering.

Reisvoorwaarden

Op deze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren in Terme Olimia:

026-44.25.847

fontana@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2017 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.