Smarjeske Toplice (Slovenië)

detoxen, afslanken en Health Booster

Smarjeske Toplice is een vooraanstaand kenniscentrum op het gebied van leefstijl, gezondheidspreventie en voedingsleer. Hier kunt u verantwoord en resultaat gericht detoxen, afslanken of een op conditie verbetering, weerstand verhoging en stress vermindering gericht Health Booster programma volgen. Leefstijl kuurprogramma’s, die zonder meer tot de beste in Europa behoren en zich onderscheiden door hun uitermate professionele opzet en persoonlijke aanpak!

Smarjeske Toplice is schitterend gelegen in het dal van de rivier Krka en wordt omgeven door golvende heuvels en bossen. De mooie natuur nodigt uit tot het maken van wandelingen over één van de vele wandelpaden of rustige landweggetjes. Ook zijn er hier 9 speciaal aangelegde Nordic Walking paden.

De thermale bronnen van Smarjeske Toplice genieten al sinds 1792 grote bekendheid. Het uit die tijd stammend houten thermale buitenbad is nog steeds in gebruik, is voor iedereen toegankelijk en ligt in het aangrenzende bos.

Smarjeske Toplice beschikt over een drietal hotels, die onderling met elkaar verbonden zijn en o.m. de lobby, bar, restaurants en overige faciliteiten delen. Als Fontana gast verblijft u in Hotel Vitarium of in Hotel Smarjeta. Naast een medische kuurkliniek, beschikt dit kuuroord over een luxe wellness centrum (Vitarium Spa & Clinique) met een prachtig saunalandschap, thermale binnen- en buitenbaden (32 °C) en moderne sportfaciliteiten. In Vitarium Spa & Clinique worden alle detox-, afslank- en Health Booster behandelingen gegeven.

Locatie Smarjeske Toplice

De reis naar Šmarješke Toplice

Per vliegtuig

U kunt dagelijks vanaf Schiphol per lijndienst Croatia Airlines of per KLM in minder dan 2 uur naar Zagreb (Kroatië) vliegen. Op vliegveld Zagreb wordt u opgehaald door een chauffeur van het kuuroord en in ongeveer een uur naar Šmarješke Toplice gebracht.

Per eigen vervoer

Šmarješke Toplice is prima per auto te bereiken. De snelste route is de snelweg via Köln, Frankfurt, Nürnberg, München, Salzburg, Villach, Klagenfurt, Ljubljana en dan Zagreb aanhouden, totdat Šmarješke Toplice wordt aangegeven. Parkeren op het parkeerterrein van het kuuroord is gratis.

Weersverwachting Šmarješke Toplice

Helder
Vandaag
24/10/2017 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 16C. Wind uit het NO van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen
25/10/2017 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 15C. Windkracht ZO en wisselend.
Gedeeltelijk bewolkt
Donderdag
26/10/2017 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 20C. Windkracht Z en wisselend.
Gedeeltelijk bewolkt
Vrijdag
27/10/2017 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 19C. Wind uit het WNW van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Zaterdag
28/10/2017 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 13C. Windkracht OZO en wisselend.

Hotels, Fontana dieet restaurant, kuurkliniek en Vitarium Spa & Clinique

Hotel Smarjeta ligt mooi in de omliggende natuur ingepast. Vanuit het hotel loopt u zo de bossen in. Het hotel heeft 147 kamers, 3 liften, een ruime lounge met bar en buitenterras en een restaurant met een speciaal dieetgedeelte voor gasten die een afslank- en/of detox kuur volgen.

De comfortabele kamers zijn smaakvol ingericht en hebben een bad of douche, wc, haardroger, radio, satelliet-tv, gratis draadloos internet, minibar, kluisje en telefoon met direct-kiessysteem. Er zijn enkele kamers die over een balkon beschikken. Indien gewenst, kunt u kiezen voor een grotere, luxueuzere kamer (junior suite van 40m²) met een slaap- en zitgedeelte.

Terme Smarjeske Toplice in Slovenië

Fotogalerij hotel Smarjeta: klik voor meer foto’s

Het nieuwe Hotel Vitarium (4* superior) heeft 72 kamers, 2 liften en deelt met Hotel Smarjeta de ruime lounge met bar en buitenterras en het restaurant met het speciale dieetgedeelte voor gasten die een afslank- en/of detox kuur volgen.

De kamers hebben een bad of douche, wc, haardroger, radio, satelliet-tv, gratis draadloos internet, minibar, kluisje, telefoon met direct-kiessysteem en airconditioning. Enkele kamers beschikken over een balkon. Indien gewenst, kunt u kiezen voor een grotere, luxueuzere kamer (junior suite van 40m²) met een slaap- en zitgedeelte.

Kuren in Terme Smarjeske Toplice in Slovenië

Fotogalerij hotel Vitarium: klik voor meer foto’s

Kuurgasten die een dieet volgen voor hun detox-, afslank of Gezondheidsweek programma nuttigen hun dieetmaaltijden in het geheel nieuwe (op 13 december 2013 geopende) dieet restaurant.

Dit dieet restaurant draagt de naam Fontana als eerbetoon aan de jarenlange, succesvolle samenwerking tussen Fontana en Smarjeske Toplice. Het beschikt tevens over een gezellige open haard met zitjes en een bank, een kleine bibliotheek (o.m. met Nederlandse boeken), een buiten terras en een schitterend uitzicht op de omgeving.

Fontana dieet restaurant van Terme Smarjeske Toplice

Fotogalerij Fontana dieet restaurant: klik voor meer foto’s

Het kuuroord beschikt over een moderne kuurkliniek met geavanceerde medische apparatuur en een team van gekwalificeerde specialisten, kuurartsen, verpleegkundigen en (fysio)therapeuten.

Deze kuurkliniek heeft een lange traditie en een uitstekende reputatie op het gebied van cardiovasculaire- en orthopedische diagnostiek, van behandeling van cardiovasculaire klachten, de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat, alsmede op het gebied van revalidatie en gezondheidspreventie.

Hier wordt tevens het preventieve cardiovasculaire onderzoek (Cardio Health Check, zie aanvullende programma’s) uitgevoerd onder supervisie van een cardioloog.

Kuren in Terme Smarjeske Toplice

Fotogalerij kuurkliniek: klik voor meer foto’s

De interne Vitarium Spa & Clinique is een modern en luxe wellness- en gezondheidscentrum en is elke dag van de week geopend. Het beschikt over thermale binnen- en buitenbaden, een uitgebreid saunalandschap met Finse, klassieke en Romeinse sauna’s, een Turks stoombad, whirlpool, dompelbaden, relax ruimtes, een moderne fitness zaal, alsmede diverse sfeervol ingerichte behandelcabines.

Alle behandelingen behorende bij de detox- en afslankkuur en de preventieve gezondheidsprogramma’s worden hier gegeven.

Vitarium Spa & Clinique Terme Smarjeske Toplice

Fotogalerij Vitarium Spa & Clinique: klik voor meer foto’s

Lifestyle kuurprogramma's

Detoxen in Smarjeske Toplice biedt u de zekerheid dat dit altijd op verantwoorde en professionele wijze plaatsvindt. Omdat detoxen een groot effect op lichaam en geest kan hebben, staat de detox kuur hier onder controle van een arts en wordt u gedurende het gehele kuurprogramma op deskundige wijze begeleid door een diëtist en gekwalificeerde therapeuten.

Voordat u begint met het detox programma krijgt u eerst een medisch onderzoek door een arts met zowel een bloedonderzoek, alsmede een inspanningsonderzoek (ergometrie test). De resultaten van het bloedonderzoek zijn binnen 24 uur bekend en worden door de arts beoordeeld. In geval van afwijkende waarden wordt u hiervan op de hoogte gesteld tijdens een extra gesprek met de arts.

Tevens krijgt u een bodymass-meting (waarbij uw percentage vet, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten) en een consultatie met de diëtist. Afhankelijk van uw lichamelijke gesteldheid en persoonlijke wensen, gaat de diëtist in samenwerking met de arts een detox dieet voor u op maat samenstellen. Dit kan een zogenoemde sapvasten dieet zijn, een combinatie van sappen en vast voedsel of geheel vast voedsel. Alle detox maaltijden zijn gebaseerd op biologisch geteelde groenten en fruit.

Bij aanvang van de detox programma’s krijgt u ‘s avonds 1 liter warm Donat mineraalwater te drinken om het reinigingsproces van uw darmen te stimuleren. Donat water heeft een hoog magnesium gehalte van meer dan 1 gram per liter, dat dankzij de opgeloste vorm van het magnesium makkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Het heeft een laxerende werking en helpt tevens bij het verminderen van stress, hoofdpijn, spierkrampen etc. 

Bovendien krijgt u dagelijks op uw kamer 1 fles normaal mineraal water (1/2 l) en 1 fles Donat water (1/2 l) per persoon. Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieet restaurant en in Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden.

Naast het detox dieet, volgt u hier een dagelijks programma met meerdere detoxifiërende behandelingen, bestaande uit een combinatie van bewegingsactiviteiten en lichaamsbehandelingen.

In  Smarjeske Toplice kunt u kiezen uit een viertal detox kuurvarianten:

 1. detox intensief, de meest intensieve kuurvariant voor de beste resultaten
 2. detox repeater als u max. eenmaal per jaar terugkomt om te detoxen
 3. detox regular repeater als u meerdere keren per jaar terugkomt om te detoxen
 4. detox light als u de intensieve variant niet kan of wilt volgen

1. Detox intensief programma

Het detox intensief programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden)
 • 2 x body mass-meting
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x Nordic Walking of PACE
 • 5 x uitgebreide lichaamsmassages (45 min.)
 • 1 x aromatherapie massage (45 min.)
 • 2 x borstelmassage (15 min.)
 • 2 x Niagara detoxbaden met Epsom zout (20 min.)
 • 6 x fango leverpakking

Per verlengingsdag detox intensief krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x fango leverpakking
 • 1 x massage (45 min.)
 • detoxbad of borstelmassage (afwisselend per verlengingsdag)

2. Detox repeater programma

Het detox repeater programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden)
 • 2 x body mass-meting
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x Nordic Walking
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x fango leverpakking
 • 1 x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x borstelmassage (20 min.)
 • 1 x detox lichaamspakking (60 min.)

Per verlengingsdag detox repeater krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x fango leverpakking

3. Detox regular repeater programma

Het detox regular repeater programma omvat per week:

 • 2 x body mass-meting
 • 1 x consultatie met diëtiste
 • 6 x Nordic Walking
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x fango leverpakking
 • 1 x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x borstelmassage (20 min.)
 • 1 x detox lichaamspakking (60 min.)

Per verlengingsdag detox regular repeater krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x fango leverpakking

4. Detox light programma

Het detox light programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2 x body mass-meting
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 5 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 1 x lymfedrainage massage (40 min.)
 • 2 x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x borstelmassage (20 min.)
 • 1 x detoxbad met Epsom zout (20 min.)

Per verlengingsdag detox light krijgt u:

 • alle 2 de sportactiviteiten
 • 1 x detoxbad

* ECG en aqua gym worden gratis aangeboden

Na het detoxen zult u zich letterlijk fitter, gezonder en weer vol energie voelen. Gezondheidsvoordelen van detoxen zijn onder meer:

 • een lagere bloedruk- en cholesterol gehalte
 • een positief effect op diabetes type 2
 • een positief effect op reumatische klachten, in het bijzonder bij ontstekingsreuma (zoals reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew, jicht en artritis psoriatica)
 • een betere doorbloeding
 • vermindering van chronische vermoeidheid
 • minder last van allergieën
 • positief effect op huid en haar
 • aanleren van een bewustere en gezondere leefstijl

Combineren van een detox- met een afslankkuur

Een gunstig bijkomend effect van de detox kuur is dat u ook (tijdelijk) gewicht verliest. Om dit echter blijvend te houden, zult u na deze kuur meer moeten bewegen en verkeerde eetgewoontes aanpassen. Dit kunt u ook op professionele wijze begeleid doen door uw detox kuur aansluitend te verlengen met een afslankkuur. U heeft dan maximaal profijt van allebei de kuren.

Aanvullende programma’s

U kunt uw detox kuur combineren met de volgende aanvullende programma’s:

 • balneotherapie voor spier- en gewrichtsklachten (2 individuele behandelingen per dag)
 • cardiovasculaire health check
 • anti-cellulitis programma
 • beauty programma voor lichaam en gezicht
 • losse beauty behandelingen

 Video detoxen en afslanken in Smarjeske Toplice

 

 

Afslanken in Smarjeske Toplice biedt u de zekerheid dat dit altijd op verantwoorde en professionele wijze plaatsvindt. Afslanken gebeurt hier onder controle van een arts en u wordt gedurende het gehele kuurprogramma op deskundige wijze begeleid door een diëtist en gekwalificeerde therapeuten.

Voordat u begint met het afslank programma krijgt u eerst een medisch onderzoek door een arts en een inspanningsonderzoek (ergometrie test). Tevens krijgt u een bodymass-meting (waarbij uw percentage vet, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten) en een consultatie met de diëtist.

De diëtist stelt een op u persoonlijk afgestemd laag calorisch dieet samen (van 800 – 1200 calorieën per dag), dat gebaseerd is op biologische producten. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met voorkeuren en mogelijke voedselallergieën. U krijgt dagelijks drie hoofdmaaltijden, alsmede twee verantwoorde tussendoortjes. 

Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieet restaurant en in de Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden. Tevens krijgt u dagelijks op uw kamer 2 flessen mineraal water (in totaal 1 l) per persoon.

Naast uw dieet, volgt u een dagelijks programma, bestaande uit diverse bewegingsactiviteiten en ontspannende lichaamsbehandelingen.

In  Smarjeske Toplice hebt u de keuze uit een viertal afslank kuurvarianten:

 1. afslank intensief, de meest intensieve kuurvariant voor de beste resultaten
 2. afslank repeater als u max. eenmaal per jaar terugkomt om af te slanken
 3. afslank regular repeater als u meerdere keren per jaar terugkomt om af te slanken
 4. afslank light als u de intensieve variant niet kan of wilt volgen

1. Afslank intensief programma

Het afslank intensief programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x Nordic Walking of PACE
 • 5 x uitgebreide lichaamsmassages (45 min.)
 • 1 x aromatherapie massage (45 min.)
 • 3 x Medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min.)
 • 3 x lichaamspakkingen (60 min.)
 • 3 x Niagara baden met Epsom zout (20 min.)

Per verlengingsdag afslank intensief krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x medisat
 • 1 x massage (45 min.)
 • Niagarabad of lichaamspakking (afwisselend per verlengingsdag)

2. Afslank repeater programma

Het afslank repeater programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x Nordic Walking of PACE
 • 3 x Medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min.)
 • 1 x lymfedrainage massage (40 min.)
 • 1x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x slimfit behandeling (scrub, pakking, massage 70 min.)

Per verlengingsdag afslank repeater krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x medisat

3. Afslank regular repeater programma

Het afslank regular repeater programma omvat per week:

 • 2 x body mass-meting
 • 1 x consultatie met diëtiste
 • 6 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 6 x Pilates
 • 6 x Nordic Walking of PACE
 • 3 x Medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, per keer 40 min.)
 • 1 x lymfedrainage massage (40 min.)
 • 1x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x slimfit behandeling (scrub, pakking, massage 70 min.)

Per verlengingsdag afslank regular repeater krijgt u:

 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x medisat

4. Afslank light programma

Het afslank light programma omvat per week:

 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2 x body mass-meting 
 • 2 x consultatie met diëtiste
 • 5 x aqua gym*
 • 6 x cardio-cross training
 • 2 x lymfedrainage massage (40 min.)
 • 3 x uitgebreide lichaamsmassage (45 min.)
 • 1 x lichaamspakking (60 min.)

Per verlengingsdag afslank light krijgt u:

 • alle 2 de sportactiviteiten
 • 1 x massage (45 min.)

* ECG en aqua gym worden gratis aangeboden

Aan het einde van uw afslankkuur zult u niet alleen kilo’s lichter zijn en over een betere conditie beschikken, maar u zult zich ook fitter en gezonder voelen. Een geweldige stimulans om ook thuis uw gewicht op peil te blijven houden en te kiezen voor een gezonde(re) leefstijl.

Detoxen voorafgaand aan de afslankkuur

Veel van onze gasten volgen voorafgaand aan hun afslankkuur de detox kuur. Men verliest dan niet alleen kilo’s, maar reinigt tegelijkertijd ook het lichaam van binnen.

Aanvullende programma’s

U kunt uw afslankkuur combineren met de volgende aanvullende programma’s:

 • balneotherapie voor spier- en gewrichtsklachten (2 individuele behandelingen per dag)
 • cardiovasculaire health check
 • anti-cellulitis programma
 • beauty programma voor lichaam en gezicht
 • losse beauty behandelingen

 Video detoxen en afslanken in Smarjeske Toplice

De Health Booster is een speciaal samengesteld gezondheidsprogramma, dat uw lichamelijk en geestelijk welzijn letterlijk een fikse boost geeft. Het richt zich op conditie verbetering en vermindering van stress en burn-out gerelateerde klachten. De focus ligt op preventie en aanpassing van uw leefstijl door expliciet aandacht te besteden aan de essentiële relatie tussen voeding, beweging en gezondheid. Het resultaat is dat u zich weer fitter, vitaler en meer ontspannen zult voelen.

Voordat u met dit programma begint, krijgt u eerst een bodymass-meting (waarbij uw percentage vet, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten), alsmede een consult met de diëtist. De diëtist stelt op basis hiervan een op u afgestemd vet- en zoutarm dieet samen, dat geheel gebaseerd is op biologische producten.

Health Booster programma

Dit programma omvat per week:

 • 2 x consult met de diëtist
 • 2 x body mass-onderzoek
 • 3 x uitgebreide lichaamsmassage (45 minuten)
 • 2 x borstelmassage (15 min.)
 • 1 x bodyscrub met lichaamspakking (50 min.)
 • 6 x leverpakking
 • 6 x Nordic walking
 • 6 x Yogalates
 • 6 x ademhalingsoefeningen

Per verlengingsdag krijgt u:

 • alle 3 de sportactiviteiten
 • 1 x massage (25 min.)

Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieet restaurant en in de Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden. Tevens krijgt u dagelijks op uw kamer 1 fles mineraal water (1/2 l) en 1 fles Donat water (1/2 l) per persoon.

Aanvullende programma’s

Combineer uw Health Booster programma met één van de onderstaande aanvullende programma’s:

 • balneotherapie voor spier- en gewrichtsklachten (2 individuele behandelingen per dag)
 • cardiovasculaire health check
 • anti-cellulitis programma
 • beauty programma voor lichaam en gezicht
 • losse beauty behandelingen

Aanvullende kuurprogramma's

U kunt naast uw hoofdkuur een aanvullend balneotherapie programma bijboeken.

Balneotherapie richt zich specifiek op de behandeling van spier- en gewrichtsklachten en omvat 2 individuele therapeutische behandelingen (o.a. laser, elektrotherapie, fango pakkingen etc.) per dag.

Het anti-cellulitis programma is een speciaal op de behandeling van cellulitis gericht kuurprogramma en bevat de volgende behandelingen:

 • 3 x biovenac (lichaamsbehandeling o.b.v. plantenextract, 50 min.)
 • 3 x radial endodermo therapy (massage m.b.v. een speciaal pulserend apparaat, 40 min.)

De Cardio Health Check is een uitgebreid cardiovasculair onderzoek dat u als aanvulling op uw reguliere kuurprogramma kunt bijboeken.

Het richt zich specifiek op het beoordelen van uw huidige medische conditie, het identificeren van risico factoren en de mogelijke impact daarvan op het ontwikkelen van diverse aandoeningen.

U kunt kiezen tussen Cardio Health Check basic enCardio Health Check uitgebreid.

De Cardio Health Check basic bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een afspraak met de cardioloog
 • laboratorium bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, trygliceride)
 • echografie van het hart
 • echografie van de halsslagaders
 • spirometrie test (longfunctie onderzoek)

De Cardio Health Check uitgebreid bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een afspraak met de cardioloog
 • laboratorium bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, trygliceride)
 • echografie van het hart
 • echografie van de halsslagaders
 • spirometrie test (longfunctie onderzoek)
 • 24 uur Holter ECG

Na het onderzoek ontvangt u een medisch rapport en een eventueel advies voor het laten doen van verder onderzoek en/of behandeling. Bovendien krijgt u aanbevelingen gericht op gezondheidspreventie, zoals richtlijnen voor het aanpassen van uw leefstijl, voedings- en bewegingsadviezen, adviezen om beter met stressvolle situaties om te gaan en over mogelijke therapieën gericht op het behouden van goede bloeddruk-, bloedsuiker- en vetwaarden.

Wanneer een Health Check?

De Health Check is vooral relevant voor personen vanaf 40 jaar en ouder met chronische stress, een cardiovasculaire familiegeschiedenis, een verhoogd cardiovasculair risico (zoals bij hoge bloeddruk, overgewicht en hyperlipidaemia), een verhoogd bloedsuikerspiegel (suikerziekte) en voor personen die te weinig bewegen, roken, regelmatig alcohol drinken, een verkeerd eetpatroon hebben e.d.

Als aanvulling op uw reguliere gezondheidsprogramma kunt u tevens een extra beauty programma bijboeken, dat bestaat uit:

 • uitgebreide gezichtsbehandeling (50 minuten)
 • Vino Vitarium massage (met zakjes die gevuld zijn met druivenpitjes, kruiden en olie)
 • manicure
 • pedicure

Deze beauty behandelingen worden verdeeld over uw verblijfsperiode.

Naast uw kuurprogramma kunt u ook extra losse behandelingen bijboeken. Het is echter ter plaatse vaak moeilijk om deze dan nog in te plannen, waardoor de kans bestaat dat u deze niet kunt volgen. Daarom is het aan te raden de gewenste losse behandelingen meteen bij de boeking van uw kuurreis te reserveren.

soort behandelingenaantal minutenprijs
gezichtsbehandelingen
klassieke facial voor alle huidtypen60€ 45
Facial met lift effect70€ 65
uitgebreide facial voor alle huidtypen80€ 70
facial voor mannen voor alle huidtypen60€ 45
mini facial40€ 36
4 seasons behandeling, aangepast aan seizoen en huidconditie50€ 50
lichaamsbehandelingen
wrap up, een pakking die ontgift en overtollig vocht uit het lichaam onttrekt60€ 52
anti-cellulitis classic, stimuleert de micro circulatie60€ 66
anti-cellulitis Biovenac, bij vergrote haar- en bloedvaten50€ 43
slimfit body treatment, helpt bij afvallen en lichaamsvorm70€ 66
lotus pakking met mango- en lotus extracten40€ 37
peeling met zout15€ 19
hand- en voetbehandelingen
klassieke manicure40€ 26
nagels lakkenn.v.t.€ 7
pedicure, incl. voetcreme cadeau60€ 35
spa manicure of pedicure met peeling, pakking en massage70€ 45
massages
voetreflexzone massage30€ 33
voetreflexzone massage50€ 46
lymphedrainage van de benen40€ 35
klassieke massage van het gehele lichaam50€ 42
klassieke massage van rug en benen40€ 38
thai traditionele massage50€ 45
thai traditionele massage70€ 62
thai traditionele massage90€ 67
thai aroma massage50€ 43
thai aroma massage70€ 60
thai aroma massage90€ 74
thai warme olie massage50€ 47
thai warme olie massage70€ 65
thai warme olie massage90€ 85
thai hoofd, rug en schouders massage45€ 42
thai hoofd massage25€ 23
vino vitarium aroma massage met druivenpiiten olie en essences50€ 45
vino vitarium massage met stempels, gevuld met kruiden en druivenschillen50€ 55
tibetaanse massage (met klankschalen)50€ 50
lomi lomi Hawaiaanse massage (met ellebogen)45€ 57
stone therapy massage50€ 52
diversen
medisat, IR lipolysis, stimuleert de verbranding van lichaamsvet40€ 27
radial endodermal therapie tegen cellulitis 40€ 38

Prijzenoverzicht Šmarješke Toplice

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer Hotel Smarjeta o.b.v. dieet volpension. Vertrek dagelijks.

Géén toeslag 1-persoonskamer in de periode januari – maart en november – december 2017!

Boek uw kuurreis
periode4 jan - 31 mrt
1 nov - 27 dec
1 apr - 31 okt
aantal weken1 week2 weken3 weken1 week 2 weken3 weken
arrangement detox intensief € 1299€ 2114€ 2927€ 1333€ 2184€ 3030
verlengingsdag detox intensief€ 149€ 149€ 149€ 153€ 153€ 153
arrangement detox repeater€ 1174€ 1855€ 2535€ 1209€ 1925€ 2640
verlengingsdag detox repeater€ 103€ 103€ 103€ 107€ 107€ 107
arrangement detox regular repeater€ 1084€ 1765€ 2445€ 1119€ 1835€ 2550
verlengingsdag detox regular repeater€ 103€ 103€ 103€ 107€ 107€ 107
arrangement detox light€ 1077€ 1687€ 2297€ 1112€ 1757€ 2402
verlengingsdag detox light€ 94€ 94€ 94€ 98€ 98€ 98
arrangement afslank intensief € 1374€ 2290€ 3206€ 1408€ 2359€ 3310
verlengingsdag afslank intensief€ 158€ 158€ 158€ 162€ 162€ 162
arrangement afslank repeater€ 1194€ 1921€ 2647€ 1228€ 1991€ 2752
verlengingsdag afslank repeater€ 111€ 111€ 111€ 115€ 115€ 115
arrangement afslank regular repeater€ 1134€ 1861€ 2587€ 1168€ 1931€ 2692
verlengingsdag afslank regular repeater€ 111€ 111€ 111€ 115€ 115€ 115
arrangement afslank light€ 1180€ 1872€ 2564€ 1214€ 1942€ 2669
verlengingsdag afslank light€ 114€ 114€ 114€ 118€ 118€ 118
arrangement 6 dgn detox intensief + 6 dgn afslank intensief-€ 2289--€ 2354-
arrangement 6 dgn detox intensief + 12 dgn afslank intensief--€ 3205--€ 3310
arrangement health booster€ 1245€ 2117€ 2989€ 1279€ 2187€ 3094
verlengingsdag health booster€ 116€ 116€ 116€ 120€ 120€ 120
cardio health check basic€ 258--€ 258--
cardio health check uitgebreid€ 309--€ 309--
balneo programma per dag€ 20--€ 20--
beauty programma€ 130--€ 130--
anti-cellulitis programma€ 179--€ 179--
toeslag 1-persoonskamer€ 84€ 168€ 252€ 84€ 168€ 252
toeslag hotel Vitarium per persoon€ 21€ 42€ 63€ 21€ 42€ 63
toeslag junior suite Smarjeta per persoon € 110€ 220€ 330€ 110€ 220€ 330
toeslag junior suite Vitarium per persoon € 171€ 342€ 513€ 171€ 342€ 513
toeslag alleen gebruik junior suite € 175€ 350€ 525€ 175€ 350€ 525
Boek uw kuurreis

Géén toeslag 1-persoonskamer in de periode januari – maart en november – december 2017!

Boek uw kuurreis

Inbegrepen in de reissom:

 • de lijnvlucht van Schiphol naar Zagreb vv
 • de luchthavenbelastingen en taxen
 • de transfer vliegveld – hotel vv
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer
 • het volledige dieet op basis van volpension
 • alle onderzoeken, zoals hierboven beschreven
 • alle behandelingen, zoals bovenstaand beschreven
 • vrije toegang tot de thermale binnen- en buitenbaden
 • onbeperkt gratis toegang tot het uitgebreide saunalandschap
 • het gebruik van een badjas
 • lokale belastingen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • eventuele vluchttoeslagen
 • bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50
 • bagagetoeslag bij Croatia Airlines vlucht € 30
 • bagagetoeslag bij Adria Airways vlucht € 30
 • individuele transfertoeslag (€ 90 per auto)
 • reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorwaarden

Op deze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren in Smarjeske Toplice:

026-44.25.847

fontana@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2017 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.