Kuurreizen voor de behandeling van rugklachten

Rugklachten

Kuurprogramma voor aspecifieke rugklachten

Op een aantal van onze kuurbestemmingen wordt een speciaal rugprogramma verzorgd voor de behandeling van aspecifieke rugklachten. Verreweg de meeste rugklachten hebben namelijk géén duidelijke oorzaak en worden daarom ‘aspecifiek’ genoemd.

Risicofactoren zijn o.m. een verkeerde lichaamshouding, repeterende werkzaamheden, overbelasting van de rug, spierslapte en slechte lichamelijke conditie, roken (bloedvat vernauwend en van invloed op de botdensiteit), overgewicht en stress.

De symptomen hangen samen met de oorzaak. Men kan bijvoorbeeld last hebben van (een uitstralende) pijn in de onderrug (lage rugpijn), midden- of bovenrug of tussen de schouderbladen, alsmede tintelingen of een dof gevoel ervaren. De pijn kan ook uitstralen naar de zij, billen, bovenbenen, onderbenen en voeten.

Doel van het rugprogramma

Dit programma richt zich niet alleen op vermindering van rugpijn en het soepeler en sterker maken van de spieren, maar ook op preventie om mogelijke rugproblemen te verminderen en/of te voorkomen.

Behandelingen op maat

Het programma staat onder controle van een arts en begint en met een medisch onderzoek. Op basis van dit aanvangsonderzoek wordt voor u een behandelprogramma op maat samengesteld, dat bestaat uit een combinatie van dagelijkse fysiotherapie (o.m. zaaloefeningen, aquagym en medische massages), elektrotherapie (ultrasound, laser etc.), hydrotherapie (baden en onderwater massage) en thermotherapie (pakkingen).

Specifieke rugklachten als gevolg van reuma

In een klein aantal gevallen hebben rugklachten wel een specifiek aantoonbare oorzaak, zoals bijvoorbeeld door reuma (de Ziekte van Bechterew, artrose of osteoporose) of een hernia.

In het geval uw rugklachten het gevolg zijn van reuma, dan kan u gewoon een reuma kuurprogramma volgen, omdat er bij de behandelingen ook specifiek aandacht hieraan besteed zal worden door de kuurarts en fysiotherapeuten.

Voor meer informatie en/of advies over de rugprogramma’s en onze bestemmingen:

026 4425847      
fontana@fontana-travel.nl

Bestemmingen voor de behandeling van rugklachten

 • kerstreis Slovenië

  kerstreis Slovenië

  Kuren, lekker relaxen en genieten van de feestdagen tijdens deze 15-daagse kerstreis naar het idyllische en sfeervolle Sloveense Terme Dolenjske Toplice met keuze uit diverse soorten kuurprogramma’s

 • Terme Olimia (Slovenië)

  Terme Olimia (Slovenië)

  Vitaliserende gezondheidsvakanties voor reuma, osteoporose, rugklachten, RSI, Health Check en revalidatie na gewrichtsoperatie of sportblessure

 • Pam Thermal Pamukkale (Turkije)

  Pam Thermal Pamukkale (Turkije)

  Vitaliserende gezondheidsvakanties voor de behandeling van reuma, rugklachten, rsi huidproblemen of een Health Booster programma

 • groepsreizen Igalo (Montenegro)

  groepsreizen Igalo (Montenegro)

  voorjaars-, zomer- en najaarsgroepsreizen voor reuma, rugklachten, revalidatie na gewrichtsoperatie, luchtweg problemen, cardiovasculaire klachten, afslanken, health booster en ontstressen

 • groepsreizen Zwarte Zee kust (Roemenië)

  groepsreizen Zwarte Zee kust (Roemenië)

  Groepsreizen in het voor- en najaar voor reuma, rugklachten, rsi, ontspannende en vitaliserende thalassotherapie of anti-aging kuurprogramma’s

 • groepsreis Boedapest (Hongarije)

  groepsreis Boedapest (Hongarije)

  14-daagse zomer groepsreis: een kuurreis (voor reuma, rugklachten, rsi of om lekker te ontspannen) en stedentrip ineen

 • Groepsreis Banjisht (Macedonië)

  Groepsreis Banjisht (Macedonië)

  15-daagse zomer groepsreis voor reuma-, artritis psoriatica- of rugklachten

 • Health Spa Piestany (Slowakije)

  Health Spa Piestany (Slowakije)

  Individuele kuurreizen voor reuma, rugklachten en RSI

© Reisorganisatie Fontana 2017 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.