Kuurreizen voor vermindering van rugklachten

Kuurreizen ter vermindering van rugklachten

Aspecifieke rugklachten

Op een aantal bestemmingen hebben we een rugprogramma voor de behandeling van aspecifieke rugklachten (lage rugpijn, lumbago of spit). Dergelijke rugklachten noemt men ‘aspecifiek’, omdat ze géén duidelijk aantoonbare oorzaak hebben.

Risicofactoren voor het krijgen van dergelijke aspecifieke rugklachten zijn o.m. een verkeerde lichaamshouding, repeterende werkzaamheden, overbelasting van de rug, spierslapte, slechte lichamelijke conditie, roken, overgewicht en stress.

Doel van het rugprogramma

De behandelingen richten zich op vermindering van de rugpijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren. Daarnaast besteedt men ook aandacht aan preventie om mogelijke rugproblemen te verminderen en/of te voorkomen.

Behandelingen op maat

Het rugprogramma staat onder controle van een arts en begint daarom met een medisch onderzoek (behoudens op onze Nederlandse bestemming Thermae 2000). Hierbij kijkt deze ook naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Vervolgens stelt de arts een behandelprogramma op maat samen

De behandelingen zelf bestaan uit een combinatie van fysiotherapie (o.m. zaaloefeningen, aquagym en medische massages), elektrotherapie (ultrasound, laser, TENS etc.), hydrotherapie (baden en onderwater massage) en thermotherapie (pakkingen).

Specifieke rugklachten als gevolg van reuma

In een klein aantal gevallen hebben rugklachten wel een specifiek aantoonbare oorzaak, bijvoorbeeld als gevolg van reuma (Bechterew, artrose of osteoporose) of door een hernia.

In het geval uw rugklachten het gevolg zijn van een reumatische aandoeningen, dan kunt u gewoon het reguliere reuma programma volgen. Dit, omdat er bij de reuma behandelingen ook specifiek aandacht aan uw rugklachten besteed zal worden.

Voor meer informatie en/of advies over het rugprogramma en bestemmingen:

(NL) 026 442 58 47 / (B)  03 808 4480      

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.