RSI kuurreizen

Arm-, nek- en schouderklachten (RSI)

Voor wie?

Dit kuurprogramma is bedoeld voor mensen die last hebben van RSI (Repetitive Strain Injury). Bekende verschijningsvormen van deze aandoening zijn o.a. een frozen shouldermuisarm, tennisarmcarpaal tunnelsyndroompeesontsteking en slijmbeursontsteking.

RSI is een typische beroepsziekte en een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders en/of nek, die het gevolg zijn van een herhaalde belasting van deze lichaamsdelen. Dit zorgt voor een continue spierspanning, waardoor er (chronische) klachten ontstaan. Klachten die geleidelijk ontstaan en zich kunnen verergeren tot chronische pijn, stijfheid en krachtverlies.

Doel van het kuurprogramma

Dit programma richt zich specifiek op de vermindering van  kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen, vermoeidheid en een koud of dood gevoel.

Behandelingen

Behandeling vindt plaats door middels van een combinatie van fysiotherapie (oefeningen in water en zaal), medische massages, hydrotherapie (o.a. onderwatermassages), thermotherapie (pakkingen) en bepaalde vormen van elektrotherapie.

NB Bepaalde onderdelen van het dit kuurprogramma komen in aanmerking voor vergoeding uit de basis- of aanvullende verzekering. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar.

Voor meer informatie en/of advies over het arm-, nek- en schouderklachten (RSI) programa en bestemmingen:

026-44.25.847     
info@fontana-travel.nl

RSI bestemmingen

 • Kerstreis Mariënbad (Tsjechië)

  Kerstreis Mariënbad (Tsjechië)

  Genieten, relaxen en kuren in het stijlvolle Tsjechische kuuroord Mariënbad gedurende de feestdagen met keuze uit een 15-, 10- of 6-daags reisarrangement.

 • Dolenjske Toplice (Slovenië)

  Dolenjske Toplice (Slovenië)

  Een idyllische bestemming met mooie hotel-, kuur- en wellness faciliteiten en goede programma’s voor de behandeling van spier- en gewrichtsklachten. Daarnaast keuze uit anti-stress, yoga wellness en wandel & wellness arrangementen.

 • Groepsreis Banja Vrucica (Bosnië)

  Groepsreis Banja Vrucica (Bosnië)

  15-daagse groepsreis naar Banja Vrucica voor vermindering van reuma- of cardiovasculaire gezondheidsklachten

 • groepsreizen Eforie Nord (Roemenië)

  groepsreizen Eforie Nord (Roemenië)

  Groepsreizen in het voor- en najaar voor reuma, rugklachten, rsi, ontspannende en vitaliserende thalassotherapie of anti-aging kuurprogramma’s

 • groepsreis Boedapest (Hongarije)

  groepsreis Boedapest (Hongarije)

  14-daagse zomer groepsreis naar Danubius Health Resort Margitsziget voor reuma, rugklachten, rsi of om lekker te ontspannen

 • Health Spa Piestany (Slowakije)

  Health Spa Piestany (Slowakije)

  Top programma’s voor de behandeling van reuma en andersoortige spier- en gewrichtsklachten met keuze uit een drietal hotels op het Thermal eiland in Piestany

 • Health Spa Hotel Boedapest (Hongarije)

  Health Spa Hotel Boedapest (Hongarije)

  Individuele kuurreizen naar het Danubius Health Spa Resort Margitsziget in Boedapest voor een reuma-, rugklachten-, rsi- of anti-stress programma

© Reisorganisatie Fontana 2019 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.