RSI kuurreizen

Arm-, nek- en schouderklachten (RSI/KANS)

Voor wie?

Dit kuurprogramma is bedoeld voor mensen die last hebben van RSI (Repetitive Strain Injury). Bekende verschijningsvormen van deze aandoening zijn o.a. een frozen shouldermuisarm, tennisarmcarpaal tunnelsyndroompeesontsteking en slijmbeursontsteking.

RSI is een typische beroepsziekte en een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders en/of nek, die het gevolg zijn van een herhaalde belasting van deze lichaamsdelen. Dit zorgt voor een continue spierspanning, waardoor er (chronische) klachten ontstaan. Klachten die geleidelijk ontstaan en zich kunnen verergeren tot chronische pijn, stijfheid en krachtverlies.

Doel van het kuurprogramma

Dit programma richt zich specifiek op de vermindering van  kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen, vermoeidheid en een koud of dood gevoel.

Behandelingen

Behandeling vindt plaats door middels van een combinatie van fysiotherapie (oefeningen in water en zaal), medische massages, hydrotherapie (o.a. onderwatermassages), thermotherapie (pakkingen) en bepaalde vormen van elektrotherapie.

NB Bepaalde onderdelen van het dit kuurprogramma komen in aanmerking voor vergoeding uit de basis- of aanvullende verzekering. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar.

Voor meer informatie en/of advies over het arm-, nek- en schouderklachten (RSI) programa en bestemmingen:

(NL) 026 442 58 47 / (B) 03 808 4480    
info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.