Reuma kuurreizen ter vermindering van pijn, stijfheid, vermoeidheid en bewegingsbeperkingen

Reuma kuurreizen

We zijn al bijna 40 jaar de grootste Nederlandse reisorganisatie in reuma kuurreizen. Met die jarenlange kennis en expertise weten we ons te onderscheiden en kunnen we als géén ander gericht advies geven op basis van uw specifieke gezondheidsklachten. Niet voor niets hebben we jaarlijks vele honderden kuurgasten die zich in één van onze gespecialiseerde reuma kuuroorden laten behandelen.

Bij welke reuma soorten?

Een reuma kuurreis is geschikt bij:

  • ontstekingsreuma (o.a. reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew, artritis psoriatica en jicht)
  • artrose (slijtagereuma)
  • wekedelenreuma (o.a. fibromyalgie, spierreuma, bursitis en tendinitis)
  • osteoporose

Vermindering van reuma symptomen

De focus van een reuma kuur (-programma) ligt op vermindering van symptomen als gewrichtspijn, spierpijn, stijfheid, vermoeidheid en bewegingsbeperkingen. En voor alle duidelijkheid: weliswaar zorgt het kuren voor verlichting van klachten, het biedt géén genezing.

Goede resultaten

In de regel behaalt men goede resultaten qua klachtenvermindering. En dit ook nog eens veelal voor een lange periode, zodat men thuis minder pijnstillers en medicatie nodig heeft en weer mobieler is. De opzet en intensiteit van de programma’s dragen hier zorg voor, zoals dagelijks bewegingsoefeningen (veel bewegen is essentieel bij reuma) en fysiotherapie. En zeker als dit ook nog eens achter elkaar plaatsvindt gedurende een periode van tenminste 2 of 3 weken.

Fontana klantervaringen

Interview in Reuma Magazine over kuren met Bechterew: klik hier >>

Interview in GezondNu: klik hier >>

Artsonderzoek & maatprogramma

Een reuma kuur staat standaard onder toezicht van een medisch specialist (reumatoloog of revalidatiearts) en begint met een artsonderzoek (behoudens op onze Nederlandse bestemming Thermae 2000). Hierbij wordt gekeken naar uw specifieke klachten, medische historie en medicijngebruik. Ook kijkt de arts naar mogelijke contra-indicaties die een beperking kunnen vormen bij bepaalde behandelingen. Blijkt er sprake te zijn van contra-indicaties, dan bepaalt de arts welke alternatieve behandelvormen wel mogelijk zijn.

Op basis van het onderzoek stelt de arts vervolgens een behandelprogramma op maat samen. Dit wil zeggen: de behandelingen worden (qua combinatie, frequentie en intensiteit) specifiek gericht op uw reuma symptomen. Aan het eind van de kuur volgt nogmaals een artsonderzoek, waarbij gekeken wordt naar de progressie.

Opzet programma & behandelvormen

Het door de arts voorgeschreven behandelprogramma wordt uitgevoerd door gekwalificeerde fysio- en oefentherapeuten.

Afhankelijk van de bestemming krijgt u dagelijks 3 tot 5 behandelingen (gedurende 5/6 dagen per week). Dit kunnen individuele behandelingen zijn, groepstherapieën of een combinatie van beide.

Typische reuma behandelvormen zijn fysiotherapie (actieve of passieve bewegingsoefeningen in water of zaal), hydrotherapie (onderwater massages, douchemassages, baden in thermaal- of zeewater of modderbaden), thermotherapie (warmtepakkingen met behulp van modder, fango of paraffine), cryotherapie (koudetherapie), lasertherapie, ultrasoundtherapie, galvanische baden, TENS etc.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Diverse zorgverzekeraars vergoeden onze reuma kuurreizen. Voor meer informatie over mogelijke vergoedingen, aanvraagprocedure en een overzichtslijst van vergoedingen:

Meer over vergoedingen

Voor meer informatie en/of advies:

(NL) 026 442 58 47 / (B)  03 808 4480

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.