Pam Thermal Hotel (Turkije)

Pam Thermal Hotel bevindt zich in het tegen Pamukkale gelegen plaatsje Karahayit. Naast een aangenaam zonnig klimaat, schitterende natuur en vele bezienswaardigheden, bevinden zich in deze streek ook uitermate weldadige thermale bronnen. Karahayit zelf is een levendig plaatsje met cafés, restaurants en winkeltjes.

Het moderne kuurcomplex (Nobel Medisch Centrum) van Pam Thermal Hotel biedt uitstekende programma’s voor de behandeling van:

  • spier- en gewrichtsklachten (reuma, rugklachten en RSI)
  • huidaandoeningen (o.a. psoriasis, eczeem en dermatitis)

Reisinformatie

U kan meerdere dagen per week vertrekken vanaf Schiphol of Brussel (met Turkish Airlines) naar Denizli met een overstap in Istanboel. Op de luchthaven van Denizli wordt u opgewacht en wordt u in ca. 1 uur naar Pam Thermal Hotel gebracht.

Voor Turkije is een visum vereist. Deze dient u online aan te vragen via www.evisa.gov.tr. De kosten van een visum bedragen ca. USD 20 (ca. € 17).

NB Uw paspoort dient nog 8 maanden na aankomst in Turkije geldig te zijn!

De thermale bronnen van Pamukkale en Karahayit

Het in  Zuidwest-Turkije gelegen Pamukkale (provincie Denizli) is wereldberoemd om z’n spectaculaire witte terrasvormige bassins met kalkhoudend water (35 °C). Deze bassins zijn één van de meest opmerkelijke Turkse natuurfenomenen (UNESCO Werelderfgoedlijst) en vormen een schitterend, sprookjesachtig natuurgebied dat absoluut uniek in de wereld is.

Al in de klassieke oudheid waren deze witte warmwaterbronnen, alsook die in het nabij gelegen Karahayit zeer populair vanwege hun heilzame werking.

Daarnaast komen er in Karahayit ook diverse bronnen met rood water (58 °C) aan de oppervlakte. Deze vormen eveneens terrasvormige bassins, maar krijgen hun bijzondere rode kleur door de hierin aanwezige mineralen en modder. Zowel deze modder, als het thermale water zelf hebben een bijzonder sterke therapeutische werking bij spier- en gewrichtsklachten en dermatologische aandoeningen.

Locatie Pamukkale

Hotel en kuurkliniek

Dit 4* hotelcomplex ligt in een verzorgde tuin aan de voet van met pijnbomen beboste bergen. Hier bevinden zich tevens het Nobel Medisch Centrum, een (zoetwater) buitenzwembad en een terrasvormige thermale pool met het beroemde rode water en modder.

Het hotel bestaat uit 8 verschillende blokken met in totaal 236 comfortabel ingerichte kamers (standaard of suite) met uitzicht op de tuin of de omringende bergen. Als Fontana gast verblijft u in het hotelblok, dat direct verbonden is met de kuurkliniek.

De kamers beschikken over een badkamer met douche of ligbad, haardroger, airconditioning, verwarming, tv, gratis wifi, telefoon, minibar, waterkoker met thee en koffie, kluisje en een balkon met zitjes.

Bijzonder is dat iedere badkamer over een speciaal kraantje beschikt, waaruit thermaal water (niet drinkbaar) komt, zodat u ook in uw eigen badkamer kunt genieten van de heilzame werking.

In het hoofdgebouw bevinden zich de receptie, lobby met bar, twee restaurants, een winkeltje en een spa met diverse wellness faciliteiten, zoals een binnenbad met rood thermaal water (38 °C) met jacuzzi, hammam en kapper. Als Fontana gast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van de thermale binnen- en buitenbaden.

In de tuin bevindt zich een fontein met lauwwarm, drinkbaar mineraalwater, dat spijsvertering bevorderend werkt, de nierfunctie stimuleert en helpt bij stofwisselingsproblemen.

.

Fotogalerij PAM Thermal Hotel: klik voor meer foto’s

Het Nobel Medisch Centrum is een modern kuurcomplex waar men o.m. gespecialiseerd is in de behandeling van spier- en gewrichtsklachten, fysiotherapie, revalidatie en huidaandoeningen. Er werkt hier een multi -disciplinair team van artsen, fysiotherapeuten, sportinstructeurs, diëtisten, verpleegkundigen, laboranten en radiologen.

Naast meerdere behandelruimtes, is er een thermaal bad voor therapie (34 °C), stoombad, Finse sauna en een tandartspraktijk. Als Fontana kuurgast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van de sauna’s. Ook kunt u hier tussen de behandelingen door gratis water of thee nuttigen.

Bij de kuurprogramma’s maakt men niet alleen traditiegetrouw gebruik van de mineraalrijke modder en het thermale water, maar ook van de modernste apparatuur en behandeltechnieken.

Alle kuurprogramma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek op basis waarvan uw behandelplan wordt samengesteld. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek.

NB Door het gunstige klimaat met veel zonuren en de aanwezige natuurlijke therapeutische middelen (modder en thermaal water) heeft men hier ook de mogelijkheid om diverse huidproblemen te behandelen.

Fotogalerij Nobel Medisch Centrum: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Qua spier- en gewrichtsklachten heeft u de keuze uit de volgende kuurprogramma’s (alleen voor 2 of meer weken te volgen):

  • Reuma programma (ontstekingsreuma, wekedelenreuma, slijtagereuma en osteoporose) ter vermindering van kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid. 
  • Rugprogramma ter vermindering van rugpijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren.
  • RSI programma (bij o.a. frozen shoulder,  muisarm, tennisarm, peesontsteking en slijmbeursontsteking) ter vermindering van klachten als pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen en vermoeidheid.

Deze programma’s beginnen met een medisch onderzoek op basis waarvan de arts een behandelprogramma op maat samenstelt, bestaande uit 5 behandelingen per kuurdag. Ook wordt tijdens dit aanvangsonderzoek gekeken naar mogelijke contra-indicaties, die bepaalde behandelingen kunnen uitluiten.

Afhankelijk van wat de arts voorschrijft, krijgt u medische massages, pressotherapie, modderpakkingen, thermale baden, elektrotherapie, infrarood, laser, aquagym en zaaloefeningen.

NB Over vergoeding van de reuma kuur

Voor meer informatie over eventuele vergoedingen verwijzen wij naar onze webpagina hierover:

meer over vergoedingen

Dit kuurprogramma (alleen voor 2 of meer weken te volgen) is geschikt voor de behandeling van diverse huidaandoeningen, waaronder psoriasis, eczeem en dermatitis.

U begint met een medisch onderzoek bij een kuurarts en een dermatoloog. Op basis van dit onderzoek wordt een individueel behandelprogramma samengesteld. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek.

U krijgt 5 behandelingen per dag gedurende 5 dagen per week. Voorbeelden van behandeling, afhankelijk van wat voorgeschreven wordt, zijn modderpakkingen, modderbaden, soft body massages met sesamolie, ontspanningsoefeningen, Pilates, Qigong, heliotherapie (zonnebaden) en baden in het thermale water.

Prijzenoverzicht

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension. Vertrek op meerdere dagen per week.

periode1 jan - 30 nov 2018
2 weken3 weken
arrangement spier- en gewrichtsklachten€ 1630€ 2238
arrangement huidproblemen€ 1382€ 1882

Inbegrepen: retourvlucht met Turkish Airlines (van Amsterdam of Brussel via Istanbul naar Denizli), transfers (ca. 1 uur), verblijf o.b.v. halfpension in een gedeelde 2-persoonskamer en kuurprogramma, onbeperkt toegang tot de sauna’s, thermale baden en fitness.

Niet inbegrepen: toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 17 per nacht, reserveringskosten € 25 en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren in Pam Thermal Hotel:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

 

© Reisorganisatie Fontana 2019 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.