Pam Thermal Hotel (Turkije)

Spier- en gewrichtsklachten, Health Booster & huidproblemen

Pam Thermal Hotel bevindt zich in het tegen Pamukkale gelegen plaatsje Karahayit. Naast een aangenaam zonnig klimaat, schitterende natuur en vele bezienswaardigheden, bevinden zich in deze streek ook uitermate heilzame thermale bronnen.

Met z’n hypermoderne kuurcomplex (Nobel Medisch Centrum) biedt Pam Thermal niet alleen uitstekende programma’s voor de behandeling van spier- en gewrichtsklachten en huidproblemen, maar ook een vitaliserend en ontspannend Health Booster programma.

Karahayit zelf is een levendig plaatsje met cafés, restaurants en winkeltjes.

De thermale bronnen van Pamukkale en Karahayit

Het in  Zuidwest-Turkije gelegen Pamukkale (provincie Denizli) is wereldberoemd om z’n spectaculaire witte terrasvormige bassins met kalkhoudend water (35 °C). Deze bassins zijn één van de meest opmerkelijke Turkse natuurfenomenen (UNESCO Werelderfgoedlijst) en vormen een schitterend, sprookjesachtig natuurgebied dat absoluut uniek in de wereld is.

Al in de klassieke oudheid waren deze witte warmwaterbronnen, alsook die in het nabij gelegen Karahayit zeer populair vanwege hun heilzame werking.

Daarnaast komen er in Karahayit ook diverse bronnen met rood water (58 °C) aan de oppervlakte. Deze vormen eveneens terrasvormige bassins, maar krijgen hun bijzondere rode kleur door de hierin aanwezige mineralen en modder. Zowel deze modder, als het thermale water zelf hebben een bijzonder sterke therapeutische werking bij spier- en gewrichtsklachten en dermatologische aandoeningen.

Locatie Pam Thermal Hotel

Reizen naar Pam Thermal

U kan dagelijks vertrekken vanaf Schiphol (met Pegasus Airlines) of Brussel (met Pegasus Airlines of Turkish Airlines) naar Denizli met een overstap in Istanboel. Op de luchthaven van Denizli wordt u opgewacht door een chauffeur en rijdt u in ca. 1 uur naar het Pam Thermal Hotel.

Voor Turkije is een visum vereist. Dit visum dient u online aan te vragen via www.evisa.gov.tr. De kosten van een visum bedragen ca. USD 20 (ca. € 20).

NB Uw paspoort dient nog 8 maanden na aankomst in Turkije geldig te zijn!

Weersverwachting Pamukkale

Currently
Currently
Currently
Currently
Currently
Currently

Hotel en kuurkliniek

Dit 4* hotelcomplex ligt in een verzorgde tuin aan de voet van met pijnbomen beboste bergen. Hier bevinden zich tevens het Nobel Medisch Centrum, een (zoetwater) buitenzwembad en een terrasvormige thermale pool met het beroemde rode water en modder.

Het hotel bestaat uit 8 verschillende blokken met in totaal 236 comfortabel ingerichte kamers (standaard of suite) met uitzicht op de tuin of de omringende bergen. Als Fontana gast verblijft u in het hotelblok, dat direct verbonden is met de kuurkliniek.

De kamers beschikken over een badkamer met douche of ligbad, haardroger, airconditioning, verwarming, tv, gratis wifi, telefoon, minibar, waterkoker met thee en koffie, kluisje en een balkon met zitjes.

Bijzonder is dat iedere badkamer over een speciaal kraantje beschikt, waaruit thermaal water (niet drinkbaar) komt, zodat u ook in uw eigen badkamer kunt genieten van de heilzame werking.

In het hoofdgebouw bevinden zich de receptie, lobby met bar, twee restaurants, een winkeltje en een spa met diverse wellness faciliteiten, zoals een binnenbad met rood thermaal water (38 °C) met jacuzzi, hammam en kapper. Als Fontana gast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van de thermale binnen- en buitenbaden.

In de tuin bevindt zich een fontein met lauwwarm, drinkbaar mineraalwater, dat spijsvertering bevorderend werkt, de nierfunctie stimuleert en helpt bij stofwisselingsproblemen.

.

Fotogalerij PAM Thermal Hotel: klik voor meer foto’s

Het Nobel Medisch Centrum is een modern kuurcomplex waar men o.m. gespecialiseerd is in de behandeling van spier- en gewrichtsklachten, fysiotherapie, revalidatie en huidaandoeningen. Er werkt hier een multi -disciplinair team van artsen, fysiotherapeuten, sportinstructeurs, diëtisten, verpleegkundigen, laboranten en radiologen.

Naast meerdere behandelruimtes, is er een thermaal bad voor therapie (34 °C), stoombad, Finse sauna en een tandartspraktijk. Als Fontana kuurgast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van de sauna’s. Ook kunt u hier tussen de behandelingen door gratis water of thee nuttigen.

Bij de kuurprogramma’s maakt men niet alleen traditiegetrouw gebruik van de mineraalrijke modder en het thermale water, maar ook van de modernste apparatuur en behandeltechnieken.

Alle kuurprogramma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek op basis waarvan uw behandelplan wordt samengesteld. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek.

NB Door het gunstige klimaat met veel zonuren en de aanwezige natuurlijke therapeutische middelen (modder en thermaal water) heeft men hier ook de mogelijkheid om diverse huidproblemen te behandelen.

Fotogalerij Nobel Medisch Centrum: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Dit reuma programma is geschikt voor behandeling van ontstekingsreuma (o.m. reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew en artritis psoriatica), wekedelenreuma (o.m. fibromyalgie), slijtagereuma (artrose) en osteoporose.

U begint met een medisch onderzoek. Op basis van dit onderzoek stelt de arts een individueel behandelprogramma samen. Ook wordt hierbij gekeken naar mogelijke contra-indicaties, die bepaalde behandelingen kunnen uitluiten. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek.

U heeft de keuze uit een tweetal reuma kuurvarianten:

standaard variant met 5 behandelingen per dag

light variant met 2 behandelingen per dag

Voorbeelden van kuurbehandeling zijn medische massages, pressotherapie (alleen bij de standaard kuurvariant), tracties, modderpakkingen, elektrotherapie, infrarood, laser, aquagym, zaaloefeningen, Pilates, yoga en Qigong.

Over vergoeding van de reuma kuur

Voor meer informatie over eventuele vergoedingen, verwijzen wij naar onze webpagina hierover:

meer over vergoedingen

De Health Booster is een gezondheidsprogramma dat nieuwe energie geeft, de conditie verbetert, het lichaam soepeler maakt, de weerstand verhoogt en tegelijkertijd helpt om lekker te ontspannen.

Bij het medisch aanvangsonderzoek wordt een behandelplan op maat voor u samengesteld en krijgt u tevens voedingsadviezen. Indien nodig of gewenst, wordt er een speciaal dieet door de arts voorgeschreven. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek

U krijgt 3 behandelingen per dag:

  • 1x pilates
  • 1x qigong
  • 1 individuele behandeling (ontspanningsmassage, modderpakking etc) conform voorschrift van de arts

Dit programma voor (aspecifieke) rugklachten richt zich op vermindering van pijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren.

U begint met een medisch onderzoek. Op basis hiervan stelt de arts een individueel behandelprogramma samen. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek.

U kan kiezen uit een tweetal kuurvarianten:

standaard variant met 5 behandelingen per dag

light variant met 2 behandelingen per dag

Voorbeelden van kuurbehandeling zijn medische massages, pressotherapie (alleen bij de standaard kuurvariant), tracties, modderpakkingen, elektrotherapie, infrarood, laser, aquagym, zaaloefeningen, Pilates, yoga en Qigong.

 Dit kuurprogramma richt zich op de behandeling van RSI (muisarm, tennisarm, frozen shoulder, carpaal tunnelsyndroompeesontsteking en slijmbeursontsteking) kenmerkende klachten, zoals pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen, vermoeidheid en een koud of dood gevoel.

U begint met een medisch onderzoek. Op basis van dit onderzoek stelt de arts een individueel behandelprogramma samen. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek.

U kan kiezen uit een tweetal RSI kuurvarianten:

standaard variant met 5 behandelingen per dag

light variant met 2 behandelingen per dag

Voorbeelden van kuurbehandeling zijn medische massages, pressotherapie (alleen bij de standaard kuurvariant), tracties, modderpakkingen, elektrotherapie, infrarood, laser, aquagym, zaaloefeningen, Pilates, yoga en Qigong.

Dit kuurprogramma (alleen voor 2 of meer weken te volgen) is geschikt voor diverse huidaandoeningen, zoals psoriasis, diverse vormen van eczeem en dermatitis.

U begint met een medisch onderzoek. Op basis van dit onderzoek stelt de arts een individueel behandelprogramma samen. Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek.

U krijgt 5 behandelingen per dag gedurende 5 dagen per week. Voorbeelden van kuurbehandeling zijn modderpakkingen, modderbaden, medische massages, Pilates, Qigong, ademhalingsoefeningen etc.

Daarnaast wordt u geadviseerd over heliotherapie (zonnebaden), baden in het thermale water en het drinken van speciaal mineraalrijk water dat goed voor de huid is.

Prijzenoverzicht

De prijzen voor 2018 worden uiterlijk 15 januari 2018 bekend gemaakt!

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension. Vertrek dagelijks.

Inbegrepen: retourvlucht met Pegasus Airlines (van Amsterdam of Brussel via Istanbul naar Denizli), transfers (ca. 1 uur), verblijf o.b.v. halfpension in een gedeelde 2-persoonskamer en kuurprogramma.

Niet inbegrepen: toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 17 per nacht, toeslag volpension € 10 per nacht, reserveringskosten € 25 en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren in Pam Thermal Hotel:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

 

© Reisorganisatie Fontana 2017 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.