Luchtwegproblemen

Voor wie?

Dit kuurprogramma richt zich specifiek op de behandeling van luchtwegproblemen, die het gevolg zijn van o.a. astma, luchtwegallergieën (allergische rhinitis) en bronchitis. Daarnaast is het ook geschikt voor (stevige) rokers, die hun luchtwegen een opknapbeurt willen geven.

Doel van het kuurprogramma

Doel van het luchtwegen programma is vermindering van kortademigheid en benauwdheid, beter te leren ademhalen en het vergroten van uw conditie en uithoudingsvermogen om de grenzen van uw kunnen beter te leren kennen.

Dit kuurprogramma staat altijd onder controle van een kuurarts (veelal een longarts) en begint en eindigt met een medisch onderzoek. Op basis van het aanvangsonderzoek (met o.m. longfunctietest) stelt de arts voor u een behandelprogramma op maat samen. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek en wordt uw progressie besproken.

Behandelprogramma voor de luchtwegen

Het behandelprogramma zelf bestaat uit een combinatie van lichamelijke training ter verhoging van de longcapaciteit (bijvoorbeeld aquagym en intervaltraining) en respiratoire fysiotherapie. Ook krijgt u ademhalingsoefeningen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Afhankelijk van de bestemming kunnen de behandelingen ook bronchiale hygiëne (aerosoltherapie, drainage),  inhalaties (alleen met natuurlijke middelen), massages en elektrotherapie omvatten.

Voor meer informatie en/of advies over de luchtwegen programma’s en bestemmingen:

026-44.25.847     
fontana@fontana-travel.n

Bestemmingen voor luchtwegproblemen

 • Kerstreis Mariënbad (Tsjechië)

  Kerstreis Mariënbad (Tsjechië)

  Genieten, relaxen en kuren in het stijlvolle Tsjechische kuuroord Mariënbad gedurende de feestdagen met keuze uit een 15-, 10- of 6-daags reisarrangement.

 • Vitality Punta Losinj (Kroatië)

  Vitality Punta Losinj (Kroatië)

  Zon, zee en vitaliserende gezondheidsvakanties op één van de mooiste eilanden in de Adriatische Zee met keuze uit de volgende programma’s: respiro booster (luchtwegen), health booster, wandel & wellness of aerial yoga & wellness.

 • groepsreizen Igalo (Montenegro)

  groepsreizen Igalo (Montenegro)

  voor- en najaarsgroepsreizen voor reuma, rugklachten, vervolgrevalidatie na gewrichtsoperatie, luchtweg problemen, cardiovasculaire klachten, afslanken, health booster en anti-stress

© Reisorganisatie Fontana 2019 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.