Splendid Health Spa (Piestany, Slowakije)

Reistype: individuele reizen

Als kuuroord met een specialisatie in de behandeling en revalidatie van aandoeningen van het bewegingsapparaat geniet het aan de uitlopers van de Hoge Tatra gelegen stadje Piestany wereldwijd faam, ook mede dankzij z’n sterk werkende zwavelhoudende modder en thermaal water. Naar deze bestemming verzorgen we kuurreizen waarbij u de keuze hebt uit meerdere gerenommeerde spa resorts, zoals het Splendid Health Spa Hotel***, het eenvoudige, doch authentieke Pro Patria Health Spa Hotel**, het comfortabele Esplanade Health Spa Hotel**** en het luxe Thermia Palace Health Spa Hotel*****. Dit kuuroord biedt letterlijk voor elk budget wat wils.

Thermal eiland

Splendid Health Spa Hotel ligt, evenals onze overige spa resorts, op het Thermal eiland. Een riviereiland dat omsloten wordt door 2 armen van de rivier de Váh en dat z’n naam letterlijk dankt aan de hier ontspringende zwavelhoudende warmwaterbronnen. Dit eiland is één groot park met oude bomen, vijvers, wandelpaden, zwembaden, golfbaan, cafés, restaurants en een aantal bijzondere art-nouveau gebouwen. Ook worden er regelmatig culturele activiteiten als concerten en voorstellingen georganiseerd.

+Lees meer

Programma's & prijzen 2023

Feature image

Spieren & Gewrichten

verlicht pijn & stijfheid

DETAILS & PRIJZEN

Spa Resort

Hotel
Spa faciliteiten
Lokale natuurlijke middelen

Ensana Splendid Health Spa Hotel***

Sinds 1971 is dit één van Piestany’s populairste spa hotels (143 kamers) vanwege z’n goede prijs-kwaliteitverhouding. Het ligt centraal in het park, is bijzonder ruim van opzet en biedt met z’n 3* toch het nodige comfort. Zo heeft het meerdere restaurants, een café met buitenterras en een hoteltuin. Ook beschikt het over een buiten- en binnenzwembad (met massagejets) en een zonneterras. Als Fontana gast kunt u hiervan onbeperkt gebruikmaken, evenals van de Premier Fitness in de aangrenzende Balnea Health Spa. Het hotel is middels een corridor direct verbonden met dit moderne, imposante spa complex.

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
à la carte restaurant
bar
wifi (gratis)
non-smoking
kuurcentrum
buitenbad
binnenbad
zonneterras
betaald parkeren

Comfort kamers

Deze comfortabele 2-persoonskamers (25 m²) beschikken over een badkamer met ligbad. Alle kamers hebben een balkon. Airconditioning is optioneel mogelijk (tegen meerprijs).

non-smoking
wifi (gratis)
tv
telefoon
koelkastje
kluisje
badjas
ligbad
föhn
balkon
 • Kuurreizen voor spier- en gewrichtsklachten naar Splendid Health Spa Resort in Piestany in het Slowaakse kuuroord Piestany
 • Splendid Health Spa Resort in het Slowaakse kuuroord Piestany
 • Buitenbad Splendid Health Spa Resort
 • Buitenbad Splendid Health Spa Resort
 • Lobby Splendid Health Spa Resort
 • Lobby Splendid Health Spa Resort
 • Cafe Splendid in Splendid Health Spa Resort
 • Buffetrestaurant in Splendid Health Spa Resort
 • Restaurant Splendid Health Spa Resort
 • Restaurant in Splendid Health Spa Resort
 • Comfort kamer in Splendid Health Spa Resort in het Slowaakse kuuroord Piestany
 • Badkamer in comfort kamer Splendid Health Spa Resort
 • Buitenzijde SPlendid Health Spa Resort în het Slowaakse kuuroord PIenstany
 • Thermale vijver buitenzijde Splendid Health Spa Resort

Balnea Health Spa

Deze volledig gerenoveerde spa mag zich met een oppervlakte van meer dan 7000 m² rekenen tot één van de modernste en grootste Europese centra voor balneotherapie.

Verspreid over 3 paviljoens heeft het meer dan 140 behandelcabines (voor onder andere fysiotherapie, modderpakkingen, individuele hydrotherapie, paraffine wraps, elektrotherapie, inhalaties en zuurstoftherapie) en een ergotherapie centrum. Verder heeft het meerdere soorten baden (thermale baden met verschillende temperaturen, revalidatiebaden, trainingsbad met aquafietsen, hydrotherapie baden en een ontspanningsbad), sauna’s (Fins, infrarood en stoom), ontspanningsruimte, Premier Fitness Center (300 m²) en een beautysalon.

Spa resorts met thermaalbadenthermaal water
Kuuroorden die mineraalrijke modder gebruiken bij het kurenmodder
behandelruimtes
binnenbad
Spa resorts met sauna'ssauna's
relaxruimte
fitness
beauty
medische assistentie
 • Balnea Health Spa is de medische kuurkliniek van zowel Esplanade Health Spa Hotel, als Splendid Health Spa Hotel
 • Thermaalbaden in Balnea Health Spa, de medische kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Oefentherapie baden met thermaal water in Balnea Health Spa, de medische kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Aqua cycling in Balnea Health Spa: kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Lobby Balnea Health Spa: kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Lobby Balnea Health Spa: kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Behandelruimtes Balnea Health Spa: kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Hydrotherapie bad in Balnea Health Spa, de medische kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Inhalatie kamer in Balnea Health Spa: kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Modderpakking in Balnea Health Spa: kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Relaxen in thermaalbad in Balnea Health Spa: kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Relaxen in Balnea Health Spa: kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort
 • Premier Fitness in Balnea Health Spa: kuurkliniek van Esplanade Health Spa Resort en Splendid Health Spa Resort

Thermaal water

Piestany’s 10 thermale bronnen ontspringen met een oppervlaktetemperatuur van 67 tot 69°C. Dit water bevat per liter 1500 mg mineralen, waarvan 6 tot 10 mg zwavel. Na afkoeling gebruikt men het in de spa voor hydrotherapie, in oefenbaden en als drinkkuur (onder andere goed voor de spijsvertering en bij jicht).

Het heeft een ontstekingsremmende werking en ondersteunt de productie van collageen en elastine in kraakbeen, pezen en bindweefsel. Z’n warmte en minerale eigenschappen zorgen daarnaast voor een verwijding van de bloedvaten, verlaging van de bloeddruk en verbetering van de lymfestroom die een belangrijke rol speelt bij ons immuunsysteem en natuurlijke ontgifting. Ook voor de huid is het uitermate weldadig: het hoge zwavelgehalte stimuleert namelijk de vorming van hyaluronzuur (voor een mooie, gladde huid) en werkt bovendien antiseptisch bij aandoeningen als eczeem en psoriasis.

Modder

Deze ‘boterachtige’, diepdonkere modder bestaat onder andere uit rivierklei, sedimenten en zeldzame micro-organismen en komt uit een zijarm van de rivier de Váh. Het behoort tot ’s werelds sterkst werkende therapeutische modder en is gecertificeerd door de EU. 

Na winning mengt men de modder met het zwavelhoudende thermaalwater om het vervolgens eerst voor minimaal één jaar te laten rijpen in speciale modderbassins. Na dit rijpingsproces gebruikt men het voor pakkingen (met een temperatuur van 45°C). Het is ontstekingsremmend, pijn verlichtend en het vermindert spierspanning. Z’n hoge zwavelgehalte (7 – 10 mg per 100 gram modder) ondersteunt bovendien de aanmaak van kraakbeen en bindweefsel.

Reisinformatie

Vertrekmogelijkheden

Deze bestemming is het gehele jaar door open en dagelijks bereikbaar per vliegtuig of auto. Vlucht en gedeelde transfer zijn standaard in de prijs inbegrepen.

Vliegreis

 • Schiphol – Wenen (Oostenrijk) met KLM
 • Brussels Airport – Wenen (Oostenrijk) met Brussels Airlines

De vluchtduur bedraagt ca. 1,5 uur.

Transfer

Op het vliegveld wordt u opgewacht door een chauffeur en in ca. 2 uur naar Piestany vervoerd.

Autoreis

Afstand vanaf Utrecht ca. 1275 km. Afstand vanaf Brussel ca. 1225 km. Parkeren op het hotelterrein is tegen betaling.