Groepsreis Banja Vrucica (Bosnië en Herzegovina)

Als vakantiebestemming is Bosnië en Herzegovina misschien niet het eerste land waaraan u denkt. Laat staan als bestemming voor een gezondheidsvakantie. En dat is jammer, want u zal namelijk aangenaam verrast zijn. Niet alleen vanwege de ongerepte, veelzijdige natuur en rijke cultuurhistorie, maar ook door de mogelijkheden die het de kuurliefhebber biedt. Dit land heeft echt potentie om een populaire bestemming voor kuurreizen te worden. Een ontwikkeling die wijzelf dan ook van harte toejuichen, zeker gezien onze ervaringen in ’s lands grootste balneologische- en klimatologische kuuroord: Banja Vrucica.

15-daagse groepsreis (23/04 – 07/05) – deze reis gaat definitief door

Kuuroord Banja Vrucica

Zijn ligging (op 230 m hoogte) in de vallei van de Usora rivier tussen bosrijke heuvels maakt dit kuuroord tot een groene oase waar het goed toeven is. De Romeinen en Ottomanen wisten z’n warmwaterbronnen al op waarde te schatten, maar het waren de Habsburgers die dit water als eerste wetenschappelijk onderzochten. De resultaten hiervan leidden in 1919 tot de bouw van de eerste spa faciliteiten.

+Lees meer

Programma's & prijzen 2024

Feature image

Spieren & Gewrichten

verlicht pijn & stijfheid

DETAILS & PRIJZEN
Feature image

Hart & Bloedvaten

verlicht pijn, vermoeidheid & betere conditie

DETAILS & PRIJZEN

Spa resort

Hotel
Spa faciliteiten
Lokale natuurlijke middelen

Hotel Kardial****

Dit moderne hotel ligt aan een groot park met oude bomen, stromende beekjes, wandelpaden en een thermale drinkfontein. Het heeft 196 kamers, een tweetal restaurants, een cocktailbar en een café met buitenterras. Verder beschikt het over een eigen wellness centrum. Een ondergrondse gang verbindt hotel Kardial met een grote kuurkliniek.

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
à la carte restaurant
bar
pinautomaat
hotelwinkel
wifi (gratis)
non-smoking
Dit kuuroord beschikt over wellness faciliteitenwellness
clinic
buitenbad
binnenbad
zonneterras
parkeren (gratis)

Standaardkamers

Het hotel beschikt over 1-persoonskamers (ca. 21 m²) en 2-persoonskamers (ca. 23 m²). De badkamers hebben een ligbad of douche. Enkele kamers hebben tevens een balkon.

non-smoking
wifi (gratis)
airco
tv
telefoon
minibar
kluisje
badjas
kamerslippers
douche
ligbad
föhn
room service
 • Kuurreizen naar het Bosnische spa hotel Kardial in kuuroord Banja Vrucica
 • Kuurreizen naar het Bosnische kuuroord Banja Vrucica
 • Lobby hotel Kardinaal in het Bosnische kuuroord Banja Vrucica
 • Buffetrestaurant van Hotek Kardinal in het Bosnische kuuroord Banja Vrucica
 • Park met wandelpaden in het Bosnische kuuroord Banja Vrucica
 • Park in het Bosnische kuuroord Baja Vrucica
 • Drinkfontein met thermaal water in het Bosnische kuuroord Banja Vrucica
 • Het Bosnische kuuroord Banja Vrucica wordt omgeving door een mooi park met oude bomen en snelstromende watertjes.

Stara Banja Wellness Center

Het wellness centrum (1600 m²) van hotel Kardial omvat meerdere baden, waaronder een (zoetwater) binnenzwembad met hydromassage, een groot (zoetwater) buitenbad (ca. 650 m²) en binnen- en buitenbaden met thermaalwater. Daarnaast beschikt het over meerdere soorten sauna’s (infrarood, Fins, Romeins en Oriëntaals stoombad), Kneipp-pool, whirlpools, relaxruimtes, massagekamers, fitness studio, beauty afdeling en een kapper.

Health Center

Dit grote kuurcentrum (4500 m²) beschikt over de modernste technologische middelen op het gebied van onderzoek en diagnose (waaronder radiologie, echografie, ergometrie en bot-, bloed-, neurologisch- en orthopedisch onderzoek). Verder zijn er uitgebreide faciliteiten voor fysio- en oefentherapie, hydrotherapie, paraffine pakkingen, manuele therapie en allerlei vormen van elektrotherapie. Ook is er een moderne tandheelkundige kliniek.

Spa resorts met thermaalbadenthermaal water
Kuuroorden met klimaattherapieklimaat
behandelruimtes
Spa resorts met sauna'ssauna's
buitenbad
binnenbad
whirlpool
Kneipp pool
relaxruimte
fitness
beauty
kapper
tandartspraktijk
medische assistentie
 • Buitenbad van Hotel Kardial in het Bosnische kuuroord Banja Vrucica
 • Thermaal buitenbad van Hotel Kardial in het Bosnische kuuroord Banja Vrucica
 • Binnenbad van Hotel Kardial in het Bosnische kuuroord Banja Vrucica
 • Binnenbad van wellness center hotel Kardial in Banja Vtucica.
 • Binnenbad van hotel Kardial 's avonds.
 • Thermale pool in de wellness spa van Hotel Kardial in het Bosnische kuuroord Banja Vrucica
 • Oefentherapie in thermaal water in het Bosnische kuuroord Banja Vrucica

Banja Vrucica's thermale bronnen

Banja (Servo-Kroatisch voor bad of spa) Vrucica dankt z’n naam aan de hier ontspringende warmwaterbronnen (38°C). Het kuuroord gebruikt dit thermale water bij de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat, spijsverteringsproblemen en cardiovasculaire aandoeningen. Het verlicht pijnklachten en door z’n hoge concentratie negatieve ionen helpt het bovendien om stress en vermoeidheid te verminderen. Toepassing vindt plaats in de vorm van baden, inhalaties en als drinkkuur.

Bijzonder is dat lokale bewoners sinds oudsher dit thermaal water ook voor puur huishoudelijke doeleinden gebruiken. En niet alleen als drinkwater, maar ook bij het maken van brood. Ofwel, Banja Vrucica’s eigen variant van een ‘broodje gezond’.

Reisinformatie 15-dgse groepsreis

Reisdata 2024

23 april – 7 mei

Minimum aantal deelnemers: 20

Vliegreis

Croatia Airlines vlucht en groepstransfer zijn standaard in de prijs inbegrepen.

 • Amsterdam – Zagreb  11.20 – 13.10 uur
 • Zagreb – Amsterdam  15.20 – 17.30 uur

Op de luchthaven van Zagreb wordt u opgewacht door de Fontana hostess en in ca. 3,5 uur (afhankelijk van drukte bij de grensovergang en op de weg) per bus naar het hotel vervoerd. Alhoewel de transfer vrij lang duurt, is deze meer dan de moeite waard vanwege de prachtige route door Kroatië en Bosnië.

Excursie mogelijkheden

Ter plaatse bestaat de mogelijkheid tot het maken van excursies. De organisatie hiervan vindt plaats door onze lokale reisagent. Deelname is facultatief en niet bij de prijs inbegrepen. Het wel of niet doorgaan van een excursie hangt af van het aantal deelnemers en het weer.

Fontana hostess

Vanaf aankomst en gedurende uw verblijf is er 24/7 een ervaren, Nederlandstalige Fontana hostess aanwezig om u met raad en daad bij te staan, zodat u onbekommerd kan genieten van uw gezondheidsvakantie.