Kerstreis Slovenië

Kuren, relaxen en genieten in idyllisch en sfeervol Dolenjske Toplice.

Onze kerst groepsreis gaat dit jaar wederom naar Terme Dolenjske Toplice en biedt de ideale mix van kuren, lekker ontspannen en genieten van de feestdagen in een bijzonder sfeervolle omgeving.

U heeft de keuze uit een tweetal reisarrangementen:

 • een 11-daagse reis van 19 december – 29 december
 • een 16-daagse reis van 19 december – 3 januari

Op 1e kerstdag gaat u dineren in het feeërieke kasteel Otocec. En met een beetje geluk ligt er dan ook nog een sneeuwtapijt over het prachtige heuvellandschap om het ideaalplaatje van een echte witte Kerst te vervolmaken. Daarnaast kunt u opteren om op 27 december een bijzondere balletvoorstelling (de Notenkraker) bij te wonen in het Sloveense Nationale Opera en Ballet theater in de barokke hoofdstad Ljubljana. Een absolute aanrader! 

Qua kuurprogramma’s heeft u de keuze uit:

 • spier- en gewrichtsklachten
 • anti-stress
 • wandel & wellness
 • yoga wellness

Meer informatie over de inhoud van de kuurprogramma’s leest u verder op deze pagina.

Als Fontana gast heeft u bovendien onbeperkt gratis toegang tot de uitgebreide wellness faciliteiten, zoals thermale baden, jacuzzi’s, diverse soorten sauna’s en relaxruimtes.

Vertrekdatum: 19 december 2018

Deze kerstreis gaat door!

U vliegt vanaf Schiphol met Croatia Airlines in ca. 1,5 uur naar Zagreb (Kroatië). Op vliegveld Zagreb wordt u opgewacht door de Fontana hostess en vervolgens in ca. 1,5 uur  per bus naar Dolenjske Toplice vervoerd.

Ook bestaat de mogelijkheid om te vertrekken vanaf Brussels Airport.

Voor Slovenië en Kroatië is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist.

Prijs 11-daagse kerstreis vanaf € 1345 p.p.

Prijs 16-daagse kerstreis vanaf € 1895 p.p.

De prijs is afhankelijk van het gekozen hotel en kuurprogramma. Meer Meer informatie over de prijzen en wat allemaal inbegrepen is, treft u verder op deze pagina in het prijzenoverzicht.

Minimum aantal deelnemers: 20

direct boeken

Terme Dolenjske Toplice in een notendop

Idyllisch gelegen

Terme Dolenjske Toplice ligt midden in het hart van een lieflijk plaatsje en wordt omringd door de met uitgestrekte oerbossen en wijngaarden bedekte heuvels van zuid-west Slovenië. Een schitterende omgeving die rust, sereniteit en een nog ongedwongen sfeer en puurheid uitademt en die uitnodigt tot het maken van een verkwikkende wandeling.

Thermale bronnen

De thermale bronnen van Dolenjske Toplice staan al sinds de 13e eeuw bekend om hun heilzame- en ontspannende werking. Met een temperatuur van 36 °C wordt het water in de kuurkliniek gebruikt voor therapeutische doeleinden. In het aparte wellness centrum hebben de thermale baden binnen een temperatuur van 32 °C en buiten 27 °C .

Van kuuroord voor de Habsburgse aristrocatie naar modern kuuroord met een rijke spa traditie

In 1658 bouwde de adelijke familie Auersperg hier het eerste kuurhotel. In de 19e eeuw, ten tijde van de Habsburgse dubbelmonarchie, groeide Dolenjske Toplice (toen nog ‘Töplitz in Krain’ geheten) uit tot één van de meest gerenommeerde kuuroorden in dit machtige rijk en werd het een populaire bestemming voor de toenmalige aristocratie.  

In 1973 kwam dit kuuroord in eigendom van het Sloveense bedrijf Krka, dat sindsdien veel heeft geïnvesteerd in de gebouwen, faciliteiten en personeel. Zo beschikt het kuuroord over een groot, modern wellness centrum, een nieuw trendy design hotel (hotel Balnea) en heeft men dit jaar nog de medische kuurkliniek geheel gemoderniseerd.

Bijzonder is dat men de oorspronkelijke Habsburge stijl en sfeer tot op de dag van vandaag heeft weten te behouden en perfect geïntegreerd heeft met alle nieuwe voorzieningen. Zo bevinden zich onder de medische kuurkliniek nog de oorspronkelijke eind 18e eeuwse thermale baden (het Grotten Bad en het Prinsen Bad, beide 36 °C  en vrij toegankelijk) en pal naast het nieuwe design hotel Balnea bevindt zich het sfeervolle 19e eeuwse hotel Kristal.

Als Fontana gast heeft u de keuze uit een verblijf in hotel Balnea of hotel Kristal.

Locatie Dolenjske Toplice

De hotels en het wellness centrum

Dit geheel uit hout en glas bestaande design hotel behoort tot de Europese top kuurhotels en ligt mooi geïntegreerd in de landelijke omgeving. Het heeft een grote, modern ingerichte lobby met lounge zitjes, liften en een pianobar met openhaard en buitenterras. Het deelt samen met het direct naastgelegen 19e eeuwse hotel Kristal het restaurant.

Op de bovenste verdieping beschikt dit hotel over een eigen sauna met relaxruimte en een wijds uitzicht op de prachtige omgeving.

De modern ingerichte kamers beschikken over een balkon, een badkamer met ligbad of douche en een haardroger, minibar, kluisje, airco, telefoon, tv en gratis wifi.

Middels een overdekte glazen passage aan de achterzijde, die dwars door het achterliggende park loopt, is dit hotel direct verbonden met het Balnea Wellness Center.

Daarnaast is het middels een onderaardse gang direct verbonden met de tegenover gelegen medische kuurkliniek.

Hotel Balnea in Terme Dolenjske Toplice

Fotogalerij hotel Balnea: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Dit mooi gerenoveerde, traditionele 19e eeuwse kuurhotel is direct verbonden met het naastgelegen hotel Balnea. Beide hotels delen gezamenlijk de lobby, de bar met buitenterras en het restaurant.

De kamers beschikken over een badkamer met douche en haardroger, airco, minibar, kluisje, telefoon, radio, tv en gratis wifi.

Middels een overdekte glazen passage, die hotel Balnea direct verbindt met het Balnea Wellness center, wandelt u zo in badjas naar de wellness faciliteiten. Tevens bereikt u via de lift en een onderaardse gang de tegenover hotel Kristal gelegen kuurkliniek.

Hotel Kristal in Terme Dolenjske Toplice

Fotogalerij hotel Kristal: klik op afbeelding voor meer foto’s

Het Balnea Wellness Center ligt in een park achter beide hotels. Het is een modern en ruim opgezet complex met een oppervlakte van 9200 m².

Dit wellness centrum beschikt over thermale binnen- (32 ºC) en buitenbaden (27 ºC) met massagestralen, diverse soorten sauna’s (Finse sauna, Sanarium, stoomsauna, Japans zweetbad van 41 ºC en een kruidensauna), jacuzzi’s, whirlpools, relaxruimtes en fitness. Als Fontana gast heeft u onbeperkt gratis toegang tot deze faciliteiten.

Ook zijn hier aparte afdelingen voor beauty en lichaamsbehandelingen.

NB Alle lichaamsbehandelingen behorende bij de anti-stress-, wandel & wellness- en yoga programma’s worden in het Balnea Wellness Center gegeven.

Balnea Wellness Center

Fotogalerij Balnea Wellness Center: klik op afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Voor spier- en gewrichtsklachten is er de keuze uit de volgende programma’s:

 • Reuma programma ter vermindering van reuma kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid. 
 • Rugprogramma ter vermindering van rugpijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren.
 • RSI programma (o.a. voor frozen shoulder,  muisarm, tennisarm, peesontsteking en slijmbeursontsteking). Dit programma richt zich op vermindering van klachten als pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen en vermoeidheid .

Uw kuur staat onder controle van een revalidatiearts en begint met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelprogramma op maat samengesteld, waarbij tevens gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Aan het eind volgt een afsluitend gesprek.

De kuur omvat 3 individuele therapieën per kuurdag. U krijgt in totaal 18 behandelingen bij de 11-daagse reis of 27 behandelingen bij de 16-daagse reis.

Behandelingen, afhankelijk van hetgeen de arts voorschrijft, zijn o.a. individuele fysiotherapie, lichaamsmassages, hydrotherapie, fango- of parafine pakkingen en elektrotherapie. Alle behandelingen worden gegeven in de medische kuurkliniek.

Daarnaast heeft u onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten in het Balnea Wellness Center. Ook verzorgt het kuuroord meerdere gratis bewegingsactiviteiten, zoals aquagym.

Vergoedingsmogelijkheden reuma kuur

Voor meer informatie over vergoedingen, bij welke aanvullende verzekeringen (per zorgverzekeraar) en wat voor soort reuma men in aanmerking komt voor een dergelijke vergoeding, klik hier >>

Programma bij 11-daagse reis:

 • 6x nordic walking
 • 6x yogalates
 • 2x massage (50 min)
 • 1x scrub met wrap (50 min)
 • 1x aromabad (20 min)
 • 2x voetreflexmassage (25 min)

Programma bij 16-daagse reis:

 • 9x nordic walking
 • 9x yogalates
 • 3x massage (50 min)
 • 1x scrub met wrap (50 min)
 • 1x wrap (30 min)
 • 2x aromabad (20 min)
 • 2x voetreflexmassage (25 min)

Alle behandelingen worden gegeven in het Balnea Wellness Center. Tevens heeft u onbeperkt toegang tot de daar aanwezige wellness faciliteiten.

De samenstelling van dit programma is identiek voor beide reisvarianten:

 • 5x yoga (60 min)
 • 5x ademhalingsoefeningen (40 min)
 • 1x shiatsu massage (50 min)
 • 1x vino peeling + wrap (50 min)
 • 1x Aziatische massage met massage stempels (50 min)
 • 1x Tibetaanse klankschaal massage (60 min)
 • 1x detoxifiërende aromatherapie massage (45 min)

Alle behandelingen worden in Balnea Wellness Center gegeven. Daarnaast heeft u ook onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten.

Programma bij 11-daagse reis: 

 • 3x begeleide wandeling (elk van ca. 3 uur)
 • 3x lichaamsmassage (45 min)
 • 3x relaxerende aromabad (20 min)
 • 2x voetreflexmassage (25 min)

Programma bij 16-daagse reis: 

 • 4x begeleide wandeling (elk van ca. 3 uur)
 • 4x lichaamsmassage (45 min)
 • 4x relaxerende aromabad (20 min)
 • 2x voetreflexmassage (25 min)

De wellness behandelingen worden gegeven in Balnea Wellness Center. Daarnaast heeft u hier ook onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten.

Beauty programma voor dames of heren:

 • een uitgebreide gezichtsbehandeling (60 min.)
 • manicure (40 min.) of pedicure (60 min.)

Prijs € 71 (met manicure) en € 80 (met pedicure)

Anticellulitis programma:

 • 2x anti-cellulitis massage (40 min.)
 • 3x anti-cellulitis CACI behandeling (30 min.)

Prijs € 150

Prijzenoverzicht

Arrangementprijzen 11-daagse reis:

 • Prijs € 1345 p.p. arrangement spier- en gewrichtsklachten
 • Prijs € 1395 p.p. arrangement ontstressen
 • Prijs € 1445 p.p. arrangement yoga wellness*
 • Prijs € 1420 p.p. arrangement wandel & wellness

*Bij een minimum van 2 deelnemers aan dit arrangement.

Prijs balletvoorstelling 27 december (incl. vervoer) € 65 p.p.

Aanbieding: géén toeslag 1-persoonskamer in hotel Kristal!

NB In hotel Kristal zijn tijdens deze reis géén 2-persoonskamers beschikbaar.

Boek de kerstreis

Arrangementprijzen 16-daagse reis:

 • Prijs € 1895 p.p. arrangement spier- en gewrichtsklachten
 • Prijs € 1975 p.p. arrangement ontstressen
 • Prijs € 1915 p.p. arrangement yoga wellness*
 • Prijs € 1975 p.p. arrangement wandel & wellness

*Bij een minimum van 2 deelnemers aan dit arrangement.

Prijs balletvoorstelling 27 december (incl. vervoer) € 65 p.p.

Aanbieding: géén toeslag 1-persoonskamer in hotel Kristal!

NB In hotel Kristal zijn tijdens deze reis géén 2-persoonskamers beschikbaar.

Boek de kerstreis

Wat is inbegrepen en niet inbegrepen in de arrangementprijzen?

Inbegrepen: 

 • retourvlucht met Croatia Airlines v.a. Schiphol Amsterdam, incl. 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg
 • groepstransfers luchthaven-hotel v.v.
 • verblijf o.b.v. volpension
 • kuurprogramma 
 • onbeperkt gratis toegang tot de wellness faciliteiten
 • kerstdiner op 25 december in kasteel Otocec
 • oud & nieuw galadiner, incl. drankjes (alleen bij 16-daagse reis)
 • ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding ter plaatse
 • lokale belastingen.

Niet inbegrepen: 

 • reserveringskosten € 25 per nota
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • facultatieve excursies.

Arrangementprijzen 11-daagse reis:

 • Prijs € 1465 p.p. arrangement spier- en gewrichtsklachten
 • Prijs € 1515 p.p. arrangement ontstressen
 • Prijs € 1565 p.p. arrangement yoga wellness*
 • Prijs € 1540 p.p. arrangement wandel & wellness

*Bij een minimum van 2 deelnemers aan dit arrangement.

Prijs balletvoorstelling 27 december (incl. vervoer) € 65 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer € 120

Toeslag alleen gebruik 2-persoonskamer  € 140

Boek deze kerstreis

Arrangementprijzen 16-daagse reis:

 • Prijs € 2075 p.p. arrangement spier- en gewrichtsklachten
 • Prijs € 2155 p.p. arrangement ontstressen
 • Prijs € 2095 p.p. arrangement yoga wellness*
 • Prijs € 2155 p.p. arrangement wandel & wellness

*Bij een minimum van 2 deelnemers aan dit arrangement.

Prijs balletvoorstelling 27 december (incl. vervoer) € 65 p.p.

Toeslag 1-persoonskamer € 180

Toeslag alleen gebruik 2-persoonskamer  € 290

Boek deze kerstreis

 

Wat is inbegrepen en niet inbegrepen in de arrangementprijzen?

Inbegrepen: 

 • retourvlucht met Croatia Airlines v.a. Schiphol Amsterdam, incl. 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg
 • groepstransfers luchthaven-hotel v.v.
 • verblijf o.b.v. volpension
 • kuurprogramma 
 • onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten
 • kerstdiner op 25 december in kasteel Otocec
 • oud & nieuw galadiner, incl. drankjes (alleen bij 16-daagse reis)
 • ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding ter plaatse
 • lokale belastingen.

Niet inbegrepen: 

 • toeslag 1-persoonskamer / toeslag alleen gebruik 2-persoonskamer
 • reserveringskosten € 25 per nota
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • facultatieve excursies.

Fontana begeleiding en excursies

Nederlandstalige Fontana begeleiding

Tijdens deze kerstreis is er  24/7 ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding in Terme Dolenjske Toplice aanwezig. 

Onze hostess haalt u op van het vliegveld, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat u met raad en daad bij en helpt – indien nodig – met vertalen bij de kuurarts.

Excursies

Er worden diverse bijzondere excursies en activiteiten georganiseerd, zoals een bezoek aan de indrukwekkende grotten van Postojna. Tijdens de kerstperiode vinden hier uitvoeringen plaats met zang en toneel. Ook staat er een bezoek aan een klooster met proeverij van lokale dranken op de agenda plus een toer door de prachtige omgeving, een bezoek aan het pittoreske stadje Novo Mesto en meer.

Alle excursies zijn facultatief. Het doorgaan is afhankelijk van het weer en het aantal deelnemers.

Reisvoorwaarden Fontana

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing. Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kerstreis:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2019 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.