15-daagse Kerstreis Slovenië (15-29 december)

Kuren, relaxen en genieten in idyllisch en sfeervol Dolenjske Toplice.

Onze kerstreis gaat dit jaar naar Terme Dolenjske Toplice en biedt de ideale mix van kuren, lekker ontspannen en genieten in een bijzonder sfeervolle omgeving. Ook gaat u op 1e Kerstdag dineren in het feeërieke kasteel Otocec. En met een beetje geluk ligt er dan ook nog een sneeuwtapijt over het prachtige heuvellandschap om het ideaalplaatje van een echte witte Kerst te vervolmaken.

Bij boeking van deze reis kunt u opteren om mee te gaan naar een bijzondere voorstelling van de opera Carmen (Bizet) in de barokke hoofdstad Ljubljana. Een absolute aanrader!

Qua kuurprogramma’s heeft u de keuze uit:

 • spier- en gewrichtsklachten
 • anti-stress
 • yoga wellness
 • wandel & wellness

Meer informatie over de inhoud van de kuurprogramma’s treft u verder op deze pagina.

Uiteraard heeft u als Fontana gast ook onbeperkt gratis toegang tot de uitgebreide wellness faciliteiten, zoals thermale baden, jacuzzi’s, diverse soorten sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Vertrekdatum: 15 december 2017

U vliegt vanaf Schiphol per Croatia Airlines in ca. 1,5 uur naar Zagreb (Kroatië). Op vliegveld Zagreb wordt u opgewacht door de Fontana hostess en vervolgens in ca. 1 uur en 15 minuten per bus naar Dolenjske Toplice vervoerd.

Voor Slovenië en Kroatië is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist.

Prijs 15-daagse kerstreis vanaf € 1545 p.p.

De prijs is afhankelijk van welk hotel en welk kuurprogramma u kiest. Meer informatie over prijzen en wat allemaal inbegrepen is, treft u verder op deze pagina in de prijzentabel.

Minimum aantal deelnemers: 20

Deze reis gaat definitief door!

direct boeken

Terme Dolenjske Toplice in een notendop

Prachtig gelegen

Terme Dolenjske Toplice is een – midden in het hart van een lieflijk dorpje – gelegen kuuroord in de met uitgestrekte oerbossen en wijngaarden bedekte heuvels van zuid-west Slovenië. Een schitterende omgeving die rust, sereniteit en een nog ongedwongen sfeer en puurheid uitademt.

Thermale bronnen

De thermale bronnen van Dolenjske Toplice staan al sinds de 13e eeuw bekend om hun heilzame- en ontspannende werking. Met een temperatuur van 36 °C wordt het water in de kuurkliniek gebruikt voor therapeutische doeleinden. In het aparte wellness centrum hebben de thermale baden binnen een temperatuur van 32 °C en buiten 27 °C .

Van kuuroord voor de Habsburgse aristrocatie naar modern kuuroord met een rijke spa traditie

In 1658 bouwde de adelijke familie Auersperg hier het eerste kuurhotel. In de 19e eeuw, ten tijde van de Habsburgse dubbelmonarchie, groeide Dolenjske Toplice (toen nog ‘Töplitz in Krain’ geheten) uit tot één van de meest gerenommeerde kuuroorden in dit machtige rijk en werd het een populaire bestemming voor de toenmalige aristocratie.  

In 1973 kwam dit kuuroord in eigendom van het Sloveense bedrijf Krka, dat sindsdien veel heeft geïnvesteerd in de gebouwen, faciliteiten en personeel. Zo beschikt het kuuroord over een groot, modern wellness centrum, een nieuw trendy design hotel (hotel Balnea) en heeft men dit jaar nog de medische kuurkliniek geheel gemoderniseerd.

Bijzonder is dat men de oorspronkelijke Habsburge stijl en sfeer tot op de dag van vandaag heeft weten te behouden en perfect geïntegreerd heeft met alle nieuwe voorzieningen. Zo bevinden zich onder de medische kuurkliniek nog de oorspronkelijke eind 18e eeuwse thermale baden (het Grotten Bad en het Prinsen Bad, beide 36 °C  en vrij toegankelijk) en pal naast het nieuwe design hotel Balnea bevindt zich het sfeervolle 19e eeuwse hotel Kristal.

Als Fontana gast heeft u de keuze uit een verblijf in hotel Balnea of hotel Kristal.

Locatie Dolenjske Toplice

De hotels en het wellness centrum

Dit geheel uit hout en glas bestaande design hotel behoort tot de Europese top kuurhotels en ligt mooi geïntegreerd in de landelijke omgeving. Het heeft een grote, modern ingerichte lobby met lounge zitjes, liften en een pianobar met openhaard en buitenterras. Het deelt samen met het direct naastgelegen 19e eeuwse hotel Kristal het restaurant.

Op de bovenste verdieping beschikt dit hotel over een eigen sauna met relaxruimte en een wijds uitzicht op de prachtige omgeving.

De modern ingerichte kamers beschikken over een balkon, een badkamer met ligbad of douche en een haardroger, minibar, kluisje, airco, telefoon, tv en gratis wifi.

Middels een overdekte glazen passage aan de achterzijde, die dwars door het achterliggende park loopt, is dit hotel direct verbonden met het Balnea Wellness Center.

Daarnaast is het middels een onderaardse gang direct verbonden met de tegenover gelegen medische kuurkliniek.

Hotel Balnea in Terme Dolenjske Toplice

Fotogalerij hotel Balnea: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Dit mooi gerenoveerde, traditionele 19e eeuwse kuurhotel is direct verbonden met het naastgelegen hotel Balnea. Beide hotels delen gezamenlijk de lobby, de bar met buitenterras en het restaurant.

De kamers beschikken over een badkamer met douche en haardroger, airco, minibar, kluisje, telefoon, radio, tv en gratis wifi.

Middels een overdekte glazen passage, die hotel Balnea direct verbindt met het Balnea Wellness center, wandelt u zo in badjas naar de wellness faciliteiten. Tevens bereikt u via de lift en een onderaardse gang de tegenover hotel Kristal gelegen kuurkliniek.

Hotel Kristal in Terme Dolenjske Toplice

Fotogalerij hotel Kristal: klik op afbeelding voor meer foto’s

Het Balnea Wellness Center ligt in een park achter beide hotels. Het is een modern en ruim opgezet complex met een oppervlakte van 9200 m².

Dit wellness centrum beschikt over thermale binnen- (32 ºC) en buitenbaden (27 ºC) met massagestralen, diverse soorten sauna’s (Finse sauna, Sanarium, stoomsauna, Japans zweetbad van 41 ºC en een kruidensauna), jacuzzi’s, whirlpools, relaxruimtes en fitness. Als Fontana gast heeft u onbeperkt gratis toegang tot deze faciliteiten.

Ook zijn hier aparte afdelingen voor beauty en lichaamsbehandelingen.

NB Alle lichaamsbehandelingen behorende bij de anti-stress-, wandel & wellness- en yoga programma’s worden in het Balnea Wellness Center gegeven.

Balnea Wellness Center

Fotogalerij Balnea Wellness Center: klik op afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Op het gebied van spier- en gewrichtsklachten heeft u de keuze uit de volgende programma’s:

 • Reuma programma ter vermindering van reuma kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid. 
 • Rugprogramma ter vermindering van rugpijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren.
 • RSI programma (o.a. frozen shoulder,  muisarm, tennisarm, peesontsteking en slijmbeursontsteking). Dit programma richt zich op vermindering van klachten als pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen en vermoeidheid .

Uw kuur staat onder controle van een revalidatiearts en begint met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelprogramma op maat samengesteld, waarbij tevens gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Aan het eind volgt een afsluitend gesprek om uw progressie te meten.

U kuurt gedurende 9 dagen en krijgt 3 individuele- en 2 groepstherapieën per kuurdag. U krijgt dus in totaal 45 behandelingen. Behandelingen zijn o.a. individuele fysiotherapie, lichaamsmassages, hydrotherapie, fango- of parafine pakkingen, elektrotherapie, groepsoefeningen in het thermale oefenbassin (aquagym) en groepsoefeningen in de zaal. Alle behandelingen worden gegeven in de medische kuurkliniek.

Daarnaast heeft u onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten in het Balnea Wellness Center, zoals thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Vergoeding reuma kuur

Voor meer informatie over vergoedingen, bij welke aanvullende verzekeringen (per zorgverzekeraar) en wat voor soort reuma men in aanmerking komt voor een dergelijke vergoeding, klik hier >>

Dit programma helpt om te ontstressen en weer in balans te komen. Het begint met een eenvoudig medisch onderzoek.

Naast ontspannende lichaamsbehandelingen, krijgt u ook conditie verbeterende activiteiten. In totaal krijgt u:

 • 6x nordic walking
 • 6x yogalates
 • 2x massage (50 min.)
 • 1x scrub met lichaamspakking (50 min.)
 • 1x aromabad (20 min.)
 • 2x voetreflexmassage (25 min.)

Alle anti-stress behandelingen worden gegeven in het Balnea Wellness Center. Tevens heeft u onbeperkt toegang tot de daar aanwezige wellness faciliteiten, zoals thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Yoga is – naast een levenswijze – ook een zeer effectieve bewegingstherapie, die ontspant, stress vermindert, het lichaam soepel en fit houdt, de bloedcirculatie verbetert en energie geeft.

We hebben daarom een speciaal programma samengesteld, waarin yoga centraal staat en al het goede hiervan wordt gecombineerd met ademhalingsoefeningen en heerlijk ontspannende wellness behandelingen.

U krijgt in totaal:

 • 5x yoga (60 min.)
 • 5x ademhalingsoefeningen (40 min.)
 • 1x shiatsu massage (50 min.)
 • 1x vino peeling + wrap (50 min.)
 • 1x Aziatische massage met massage stempels (50 min.)
 • 1x Tibetaanse klankschaal massage (60 min.)
 • 1x detoxifiërende aromatherapie massage (45 min.)

Alle behandelingen worden in Balnea Wellness Center gegeven. Daarnaast heeft u ook onbeperkt toegang tot de thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Dit is het ideale programma voor liefhebbers van wandelen en heerlijk ontspannende wellness behandelingen.

Onder begeleiding van een sportinstructeur maakt u 3 keer een wandeling van 3 uur door de prachtige omgeving van Dolenjske Toplice.

Naast de begeleide wandelingen krijgt u tevens :

 • 3x lichaamsmassage (45 min.)
 • 3x relaxerende aromabad (20 min.)
 • 2x voetreflexmassage (25 min.)

De wellness behandelingen worden gegeven in Balnea Wellness Center. Daarnaast heeft u hier ook onbeperkt toegang tot faciliteiten, zoals thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Naast uw reguliere kuurprogramma kan u optioneel de volgende extra programma’s bijboeken:

Beauty programma voor dames of heren

U krijgt hierbij:

 • een uitgebreide gezichtsbehandeling (60 min.)
 • manicure (40 min.) of pedicure (60 min.)

Prijs € 71 (met manicure) en € 80 (met pedicure)

Anticellulitis programma

Dit programma omvat:

 • 2x anti-cellulitis massage (40 min.)
 • 3x anti-cellulitis CACI behandeling (30 min.)

Prijs € 150

Prijzen kerstreis

Arrangementsprijzen:

 • Prijs € 1595 p.p. voor arrangement spier- en gewrichtsklachten
 • Prijs € 1545 p.p. voor arrangement ontstressen
 • Prijs € 1595 p.p. voor arrangement yoga wellness
 • Prijs € 1545 p.p. voor arrangement wandel & wellness

Prijs operavoorstelling Carmen (incl. vervoer) € 60 p.p.

Aanbieding: géén toeslag 1-persoonskamer in hotel Kristal!

NB In hotel Kristal zijn tijdens deze reis géén 2-persoonskamers beschikbaar.

Boek de kerstreis
Inbegrepen in de prijs: 

 • retourvlucht met Croatia Airlines v.a. Schiphol Amsterdam, incl. 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg
 • groepstransfers luchthaven-hotel v.v.
 • verblijf in 1-persoonskamer o.b.v. volpension
 • kuurprogramma 
 • onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten
 • kerstdiner op 25 december in kasteel Otocec
 • ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding ter plaatse
 • lokale belastingen.

Niet inbegrepen in de prijs: 

 • reserveringskosten € 25 per nota
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • facultatieve excursies.

Arrangementsprijzen:

 • Prijs € 1756 p.p. voor arrangement spier- en gewrichtsklachten
 • Prijs € 1706 p.p. voor arrangement ontstressen
 • Prijs € 1756 p.p. voor arrangement yoga wellness
 • Prijs € 1706 p.p. voor arrangement wandel & wellness

Toeslag alleen gebruik van een 2-persoonskamer € 168

Prijs operavoorstelling Carmen (incl. vervoer) € 60 p.p.

Boek de kerstreis

Inbegrepen in de prijs: 

 • retourvlucht met Croatia Airlines v.a. Schiphol Amsterdam, incl. 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg
 • groepstransfers luchthaven-hotel v.v.
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension
 • kuurprogramma 
 • onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten
 • kerstdiner op 25 december in kasteel Otocec
 • ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding ter plaatse
 • lokale belastingen.

Niet inbegrepen in de prijs: 

 • reserveringskosten € 25 per nota
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • facultatieve excursies.

Fontana begeleiding en excursies

Nederlandstalige Fontana begeleiding

Tijdens deze kerstreis is er  24 uur per dag ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding in Terme Dolenjske Toplice aanwezig. 

Onze hostess haalt u op van het vliegveld, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie en staat u gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen bij de kuurarts.

Excursies

Gedurende deze reis worden er diverse bijzondere excursies en activiteiten georganiseerd, zoals een bezoek aan de indrukwekkende grotten van Postojna. Tijdens de kerstperiode vinden in deze grotten bijzondere uitvoeringen plaats met zang en toneel. Ook staat er een bezoek aan een klooster met proeverij van lokale dranken op de agenda plus een toer door de prachtige omgeving, een bezoek aan het pittoreske stadje Novo Mesto en meer.

Alle excursies zijn facultatief. Het doorgaan is afhankelijk van het weer en het minimum aantal deelnemers.

Reisvoorwaarden Fontana

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing. Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kerstreis:

026-44.25.847

fontana@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2018 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.