Health Spa Piestany (Slowakije)

Topbestemming voor spier- en gewrichtsklachten

Het aan de de uitlopers van de Hoge Tatra’s en aan de rivier de Váh gelegen provinciestadje Piestany herbergt het grootste en bekendste kuuroord van Slowakije: Health Spa Piestany. Van oudsher is dit één van de absolute topbestemmingen voor spier- en gewrichtsklachten.

Thermal eiland

Midden in de rivier de Váh ligt het Thermal eiland dat middels 2 bruggen verbonden is met het stadje. Dit eiland is een groot park met hierover verspreid meerdere hotels, prachtige historische kuurfaciliteiten, wandelpaden, zwembaden, tennisbanen, golfbaan, joggingpaden en andere sportfaciliteiten, cafés en restaurants. Ook worden er veel culturele activiteiten georganiseerd, zoals concerten en voorstellingen.

Ensana Health Spa Hotels Piestany

Op deze bestemming heeft u de keuze uit een drietal kuurhotels: Spa Resort Esplanade****, Spa Hotel Grand Splendid*** en Spa Hotel Pro Patria**.

Reisinformatie (dagelijks vertrek)

Per vliegtuig

U vliegt per KLM in 1,5 uur vanaf Schiphol of met Brussels Airlines vanaf Brussels Airport naar Wenen. U wordt door een vertegenwoordiger van het hotel op het vliegveld opgewacht en in ca. 2 uur naar Piestany vervoerd.

Per eigen vervoer

Piestany ligt ca. 1275 km van Utrecht. Parkeren op het terrein van de hotels is tegen betaling.

Corona maatregelen

Reizen naar Slowakije worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Lokale natuurlijke middelen

Zwavelhoudende thermale bronnen

In Piestany ontspringen 10 thermale bronnen met water dat een hoge concentratie van diverse mineralen heeft (1500 mg per liter, waarvan 6 tot 10 mg zwavel). Dit water komt van ca. 2000 meter diepte aan de oppervlakte met een temperatuur van 67 tot 69°C.

Zwavel houdende modder

De uit een zijarm van de rivier de Váh gewonnen modder (bestaande uit o.a. rivierklei, sedimenten en zeldzame micro-organismen) behoort tot één van ’s werelds beste therapeutische modders. Het wordt eerst in speciale bassins gemengd met het zwavelhoudende thermaal water om hierin vervolgens gedurende een jaar te kunnen rijpen, alvorens het wordt toegepast bij de behandelingen.

Deze modder en het thermale water vormen tezamen de basis van de uitstekende balneologische behandelingen in Health Spa Piestany.

Locatie Piestany

Hotels & faciliteiten

Health Spa Resort Esplanade is een modern hotelcomplex met 258 kamers en ligt midden op het Thermal eiland. Naast een lobby met receptie en liften, heeft het meerdere restaurants en cafés, een binnen- en buiten zwembad, fitness, uitgebreid saunalandschap (o.m. Finse sauna, infrarood sauna, stoombad, solarium en rustruimte) en een groot zonneterras met ligstoelen en parasols. Fontana gasten hebben onbeperkt toegang tot deze faciliteiten.

De (gerenoveerde) premium kamers beschikken over een badkamer met wc, douche en haardroger, tv, telefoon, gratis wifi, kluisje, minibar, airco en een balkon.

Kuurreizen voor reuma en andersoortige spier- en gewrichtsklachten naar het Slowaakse Piestany

Klik op afbeelding voor meer foto’s

In dit hotelcomplex bevindt zich tevens de imposante Balnea Health Spa. Deze kuurkliniek is begin 2014 volledig gerenoveerd en is sindsdien de modernste in Slowakije. Tevens bevindt zich hier het Emporium Wellness & Beauty Center waar verschillende soorten beauty behandelingen voor lichaam en gezicht worden gegeven.

thermaalbad Balnea Health Spa in Piestany

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Dit eenvoudige, doch comfortabele hotel (143 kamers) is middels een corridor direct verbonden met het Balnea Health Spa Center (in Spa Resort Esplanade). Zelf beschikt het hotel over een buiten- en binnenbad (beide 33°C). Fontana gasten hebben onbeperkt toegang tot deze baden, alsook toegang tot de Premier Fitness.

Naast een lobby met receptie en liften, heeft het meerdere restaurants, waaronder een restaurant met buitenterras en een café met buitenterras. Alle kamers beschikken over een badkamer met wc, ligbad en haardroger, tv, telefoon, gratis wifi, kluisje, minibar en een balkon. Kamers met airco zijn tegen meerprijs.

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Dit authentieke, uit 1916 stammende kuurhotel was destijds oorspronkelijk bedoeld voor de behandeling van gewonde soldaten in de eerste wereldoorlog. Het beschikt over een eigen kuurcentrum, sauna en een zonneterras. Fontana gasten hebben onbeperkt toegang tot de fitness van het nabij gelegen Napoleon Spa.

Naast een lobby met receptie, beschikt dit hotel over een knus restaurant, een café met buitenterras, een balneologisch museum en 119 kamers (waarvan 15 gerenoveerd). De gerenoveerde comfort kamers beschikken over een badkamer met wc en douche, tv, telefoon, gratis wifi, airco, kluisje en een koelkastje.

In het hart van dit waaiervormige hotel worden de balneologische behandelingen gegeven. Daaromheen bevinden zich paviljoens, hotelkamers, een café en 2 restaurants.

Spa Hotel Pro Patria

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Programma’s gericht op vermindering van gezondheidsklachten (zoals pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid) die het gevolg zijn van:

 • reumatische aandoeningen* (o.a. artrose, reumatoïde artritis, Bechterew, fibromyalgie, artritis psoriatica en osteoporose) 
 • rugklachten** (aspecifieke lage rugpijn)
 • arm-, nek- of schouderklachten** (o.a. frozen shoulder,  muisarm, tennisarm, peesontsteking en slijmbeursontsteking)

Uw kuur begint met een artsonderzoek, waarbij ook gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Op basis hiervan wordt een behandelprogramma op maat samengesteld.

Per week krijgt u max. 20 individuele behandelingen die, afhankelijk van hetgeen de arts heeft voorgeschreven, bestaan uit een combinatie van o.m. modderpakkingen, manuele- en onderwater massages, fysiotherapie, onderwatertractie, hydrotherapie, elektrotherapie, inhalatietherapie, Kneipp behandelingen etc.

Daarnaast krijgt u per week 4 groepstherapieën, zoals aquagym, oefeningen in zaal of fitnesstraining. Aan het eind vindt een afsluitend onderzoek plaats en krijgt u een rapport mee.

Inzake vergoeding door zorgverzekeraars

*De reuma kuur in Piestany wordt door meerdere zorgverzekeraars vergoed. U dient zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om zeker te zijn of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

meer over vergoedingen

** Bepaalde onderdelen van de programma’s voor rug-, nek-, arm- en schouderklachten komen in aanmerking voor vergoeding uit de basis- of aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar.

Prijzenoverzicht

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Health Spa Resort Esplanade****

Prijzen 202012 jan - 28 mrt
1 nov - 29 dec
29 mrt - 30 mei
27 sept - 31 okt
31 mei - 26 sept
reisduur1 week2 weken1 week2 weken1 week2 weken
gedeelde Premium 2-persoonskamer€ 1236€ 2132€ 1334€ 2328€ 1467€ 2594
toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik€ 140€ 280€ 140€ 280€ 210€ 420

Prijzen per persoon o.b.v. volpension. Dagelijks vertrek.

Aanbieding: vroegboekkorting € 80 per week p.p. bij reservering t/m 31 maart


Health Spa Resort Splendid***

Prijzen 202012 jan - 28 mrt
1 nov - 29 dec
29 mrt - 30 mei
27 sept - 31 okt
31 mei - 26 sept
reisduur1 week2 weken1 week2 weken1 week2 weken
gedeelde Comfort 2-persoonskamer€ 984€ 1628€ 1046€ 1752€ 1116€ 1892
toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik€ 140€ 280€ 140€ 280€ 140€ 280

Prijzen per persoon o.b.v. volpension. Dagelijks vertrek.

Aanbieding: vroegboekkorting € 60 per week p.p. bij reservering t/m 31 maart


Health Spa Resort Pro Patria**

Prijzen 202012 jan - 2 mei
27 sept - 19 dec
3 mei - 26 sept
reisduur1 week2 weken1 week2 weken
gedeelde Comfort 2-persoons kamer€ 948€ 1542€ 1011€ 1682
toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik€ 70€ 140€ 70€ 140

Prijzen per persoon o.b.v. volpension. Dagelijks vertrek.

Aanbieding: vroegboekkorting € 50 per week p.p. bij reservering t/m 31 maart

Vroegboekkorting bij reservering t/m 31 maart

Inbegrepen:

 • retourvlucht Schiphol of Brussels Airport  -Wenen
 • gedeelde transfer (min. 2 personen) vliegveld – hotel vv
 • 7/14 nachten verblijf o.b.v. volpension
 • kuurprogramma
 • het gebruik van een badjas

Niet inbegrepen:

 • bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30,
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50
 • toeslag transfer alleen-reizende gasten € 120
 • lokale taxen (€ 1,50 per persoon per nacht)
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • boekingskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer)
 • uitgaven van persoonlijke aard

Reisvoorwaarden

Op onze kuurreizen naar Health Spa Piestany zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren in Piestany:

(NL) 026 442 58 47 / (B)  03 808 4480

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.