Kuurreizen voor mensen met cardiovasculaire aandoeningen

Health Check

Een ‘APK’ van uw lichaam

De Health Check is een door een medisch specialist uitgevoerd preventief cardiovasculair onderzoek ter beoordeling van uw huidige gezondheidstoestand, het identificeren van risicofactoren en de mogelijke kans op het ontstaan van bepaalde aandoeningen. Oftewel, de Health Check is eigenlijk een APK van uw lichaam. Na afloop krijgt u een onderzoeksrapport en gerichte adviezen om eventuele gezondheidsproblemen te voorkomen of hoe deze te verminderen

Wanneer zinvol?

Een Health Check is vooral relevant:

  • vanaf 40 jaar en ouder
  • bij een verhoogd cardiovasculair risico (o.m. een hoge bloeddruk, overgewicht en een verhoogd vetgehalte in het bloed)
  • bij een cardiovasculaire familiegeschiedenis
  • bij een verhoogde bloedsuikerspiegel
  • bij een ongezonde levensstijl (te weinig bewegen, roken, regelmatig alcohol drinken, verkeerd eetpatroon, chronische stress etc.)

Health Check plus

Op enkele bestemmingen bieden wij de Health Check plus. Een programma dat niet alleen bovengenoemd medisch onderzoek omvat, maar ook dagelijkse bewegingsoefeningen, ontspannende lichaamsbehandelingen, een speciaal cardio dieet en voedingsadvies omvat.

Weer op andere bestemmingen is de Health Check als aanvulling op de aldaar aangeboden kuurprogramma’s bij te boeken.

Uw gezondheid laten testen op het metabool syndroom

Het metabool syndroom (ook wel cardiometabool syndroom, insulineresistentie syndroom of syndroom x genoemd) is een veelvuldig voorkomende stofwisselingsaandoening bij mannen en vrouwen. Hierbij spelen overgewicht en te weinig beweging als gevolg van een ongezonde leefstijl een grote rol, alsook erfelijke aanleg en leeftijd.

Dit syndroom is een belangrijke risicofactor voor het ontstaan van hart- en vaatziekten (zoals aderverkalking, hartinfarct en type-2 diabetes), gewrichtsaandoeningenvermoeidheid, slaapapneu, leveraandoeningen, depressies en Alzheimer. Aanpassing van uw leefstijl door af te vallen, meer te bewegen en gezond te eten kan een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen hiervan.

Symptomen metabool syndroom

Symptomen die er op wijzen dat er sprake is van een verhoogd risico op dit syndroom zijn: abdominale obesitas (teveel vet rond de middel, gemeten ter hoogte van de navel), type-2 diabetes, verhoogde bloeddruk, verlaagd HDL cholesterol en hypertriglyceridemie (verhoogd gehalte van vetten in het bloed).

Er is sprake van het metabool syndroom indien tenminste drie van de vijf genoemde symptomen worden geconstateerd. Bovendien zijn dan vaak andere metabole risicofactoren eveneens verhoogd, zoals een verstoorde leverfunctie, vaatfunctie en bloedstolling

Voor meer informatie en/of advies over onze Health Check programma’s en bestemmingen:

026-44.25.847     
fontana@fontana-travel.nl 

Health Check bestemmingen

  • Smarjeske Toplice (Slovenië)

    Smarjeske Toplice (Slovenië)

    Verantwoord en professioneel begeleid afslanken, detoxen of geef uw gezondheid een fikse boost met een conditie verbeterend, weerstand verhogend en stress verminderend Health Booster programma

© Reisorganisatie Fontana 2019 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.