Groepsreizen Eforie Nord (Roemenië)

Roemenië behoort onmiskenbaar tot één van de mooiste landen van Europa met een nog grotendeels ongerepte natuur, oerbossen, de indrukwekkende Karpaten, het mysterieuze Transsylvanië, de unieke flora en fauna van de Donau Delta en kilometerslange fijnzand stranden aan de Zwarte Zee kust.

Kuren in Eforie Nord

Fontana organiseert jaarlijks in het voor- en najaar groepsreizen (met ervaren Nederlandstalige begeleiding) naar het aan de Zwarte Zee gelegen Eforie Nord. Dit is niet alleen gedurende de zomermaanden een populaire badplaats met mooie brede zandstranden en veel zonuren, maar ook een bekend kuuroord. In het voor- en najaar is het klimaat hier zeer aangenaam en daarom de ideale periode om te kuren. U heeft de keuze uit de volgende kuurprogramma’s:

 • spier- en gewrichtsklachten (reuma, rugpijn en rsi)
 • vitality wellness (ontspannende thalassotherapie)
 • anti-aging (vermindering van ouderdomsklachten) 

In Eforie Nord kan u kiezen uit een tweetal hotels (Mirage MedSpa Hotel en hotel Europa). Beide hotels beschikken over moderne kuurklinieken waar men jarenlange kennis, ervaring en kuurtraditie combineert met de modernste kuur- en wellness faciliteiten.

De kuurprogramma’s in Roemenië, in het bijzonder die voor reuma en overige spier- en gewrichtsklachten, behoren zonder meer tot de absolute top! Roemenië kent een lange, hoogwaardige kuurtraditie door z’n vele thermale bronnen, zoutgrotten en de beroemde, therapeutisch sterk werkende modder uit het zoutwater meer van Techirghiol. Bovendien beschikt men er over goede, ervaren kuurartsen en fysiotherapeuten.

Therapeutische modder uit het meer van Techirghiol

De modder uit het zoutwater meer van Techirghiol (op slecht enkele kilometers afstand van onze kuurhotels in Eforie Nord) is door de World Federation of Hydrotherapy en Climatotherapy uitgeroepen tot de beste therapeutische modder ter wereldNaast een hoog zoutgehalte, bevat het vele mineralen, organische materie, enzymen en vitamines C, B1, B2 en B12.

Deze modder, evenals het zoute water zelf, wordt dan ook veelvuldig toegepast bij de behandeling van o.a. spier- en gewrichtsklachten en huidaandoeningen.

 

Vertrekdata en reisinformatie

Vertrekdatum voorjaar: 15 mei 2018

Deze voorjaarsreis gaat definitief door!

Vertrekdatum najaar: 28 augustus 2018

Deze najaarsreis gaat definitief door!

U vliegt in ca. 2,5 uur met de KLM vanaf Schiphol naar Boekarest. Hier wordt u opgehaald en naar Eforie Nord (in ca. 3,5 uur) gebracht.

Ook vliegen vanaf Brussel is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Locatie Eforie Nord

Hotels en kuurprogramma's

Hotel Mirage

Hotel Mirage is een 3* kuurhotel in Eforie Nord. Het hotel ligt op ca. 100 meter van het strand en beschikt over een mooi onderhouden tuin, lobby met een 24-uurs receptie, dagbar, liften, restaurant en een hypermoderne medische spa- en kuurkliniek. Video impressie van hotel Mirage:

Hotel Mirage heeft 4 verdiepingen met 75 comfortabel ingerichte kamers. De kamers beschikken over airconditioning, centrale verwarming, badkamer met wc en douche, haardroger, telefoon, tv, minibar en een balkon met zitje. In het hele hotel is gratis draadloos internet beschikbaar.

kuren in Mirage MedSpa Hotel in Efori Nord in Roemenië

Fotogalerij hotel Mirage: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Mirage MedSpa

De grote, interne medische spa en kuurkliniek (2700 m2) is hypermodern, voorzien van de allernieuwste apparatuur en strekt zich uit over 3 verdiepingen. De hoofdarts heeft een jarenlange ervaring met Fontana gasten, hetgeen een extra pluspunt is.

Er zijn 40 individuele behandelcabines voor massages, modderpakkingen, baden, elektro- en fysiotherapie. De kliniek beschikt tevens over een groot (verwarmd) zeewater bassin met o.m. air jet massagestralen, jacuzzi en speciale drijfbedden (waarop u relaxed in het zoute water kan dobberen). In dit bassin wordt ook aquagym gegeven onder leiding van een therapeut. Daarnaast zijn er diverse sauna’s en een ijsfontein. Het dakterras van de kliniek is een zonneterras, dat voorzien is van echt gras. Als Fontana gast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van deze wellness voorzieningen.

De kuurkliniek gebruikt bij de behandelingen een combinatie van moderne medische- en fysiotherapeutische kennis en technieken en traditionele natuurlijke therapeutische producten, zoals

mineraalrijke modder uit het zoutwater meer van Techirghiol, zeewater, therapeutisch zout, zonlicht, geneeskrachtige planten en de beroemde Roemeense Gerovital H3 producten (Aslan). Naast de traditionele balneologische- en thalassotherapie kunt u hier ook anti-aging Aslan kuurprogramma’s volgen.

MIrage MedSpa kuurkliniek in Efori Nord Roemenië

Fotogalerij Mirage MedSpa: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma’s Mirage MedSpa

Alle programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om uw progressie te bespreken.

Men combineert hier moderne behandelmethoden en -technieken met traditionele balneo- en thalassotherapie, waarbij lokaal aanwezige natuurlijke middelen worden gebruikt, zoals modder uit het meer van Techirghiol, zeewater, algen en kruiden.

Kuurbehandelingen zijn o.a. fysiotherapie (in zaal of in het zeewater bassin), pakkingen en modderbaden, medische massages, douche- en onderwatermassages, kruidenbaden en diverse vormen van elektrotherapie.

Programma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

 • Reuma  voor ontstekings-, wekedelen- en slijtagereuma
 • Rugklachten – voor aspecifieke rugklachten
 • RSI – voor o.a. muis- en tennisarm en frozen shoulder

De kuurprogramma’s voor reuma, rugklachten en RSI kennen een standaard en een light variant. De standaard variant omvat 4 behandelingen per dag gedurende 5 of 6 dagen per week. De light variant omvat 3 behandelingen per dag gedurende 5 of 6 dagen per week.

Voor meer informatie over reuma kuurreis vergoedingen, klik hier >>

Vitality Wellness

Dit programma is gebaseerd op thalassotherapie en is het ideale programma om heerlijk te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen. Ook is het geschikt bij mildere vormen van spier- en gewrichtsklachten.

Bij thalasotherapie wordt gebruik gemaakt van al het goede van de zee, zoals zeewater, algen, modder, zouten, mineralen en het zeeklimaat zelf. Behandelingen zijn o.m. baden met algen of essentiële oliën, manuele- en onderwatermassage, Vichy douche massage, verschillende pakkingen etc.

U kunt kiezen uit een standaard kuurvariant met 4 behandelingen per dag of de light variant met 3 behandelingen per dag. Beide kuurvarianten worden op 5 dagen per week gegeven.

 Anti-aging

Met keuze uit een anti-aging standaard programma of een anti-aging light programma. De standaard variant bestaat uit 3 kuurbehandelingen per dag en de light variant uit 2 kuurbehandelingen per dag. Deze behandelingen kunnen specifiek gericht worden op vermindering van spier- en gewrichtsklachten of puur ter ontspanning dienen. Bij beide varianten krijgt u tevens dagelijks een Gerovital injectie.

Gerovital verbetert de bloedcirculatie, stimuleert de celdeling, verbetert de conditie en bevordert het geheugen- en het concentratievermogen. Het helpt tevens bij slaapproblemen, instabiele bloeddruk, metabolische en endocrine aandoeningen, alsmede bij milde vormen van depressie.

Deze programma’s beginnen met een medisch onderzoek, dat een ECG en een bloed- en urine onderzoek omvat. Vervolgens krijgt u bij een 2-weekse kuur, gedurende 12 dagen, dagelijks een Gerovital injectie. Bij een 3-weekse kuur is dit gedurende 15 dagen. Het anti-aging programma kan alleen worden gevolgd voor een periode van minimaal 2 weken.

Aanvullende programma’s

Optioneel kunt u kiezen voor de volgende aanvullende programma’s:

Aslan therapie met alleen dagelijks een Gerovital injectie.

Het anti-cellulitis programma is een speciaal op de behandeling van cellulitis gericht programma en bevat de volgende behandelingen: 6x onderwatermassage, 3x anti-cellulitis algen bad, 1x peeling met zeezout, 3x anti-cellulitis massage (25 min.) en 3x algenpakking.

Beauty programma’s:

 • Beauty programma A omvat 3 behandelingen/sessies van elk 50 min. De sessies bestaan o.m. uit een huidanalyse, intensieve reiniging, peeling, microdermabrasie, thermotherapie, behandelingen voor het verbeteren van de conditie van de huid, massage, serum en een masker.
 • Beauty programma B omvat 1 behandeling/sessie van 50 min. en 2 van 25 min. De sessies bestaan o.m. uit een huidanalyse, intensieve reiniging, peeling, massage, serum en een masker.

Hotel Europa

Hotel Europa is een 4* kuurhotel in Eforie Nord en ligt op ongeveer 100 m van het eigen privé strand met ligstoelen en parasols (alleen geopend in de periode van ca. 15 juni tot 15 september).

Dit hotel beschikt over een grote, mooi onderhouden tuin met een buiten zwembad, lobby met een 24-uurs receptie, diverse bars, liften, restaurant en een grote, interne medische spa- en kuurkliniek (Ana Aslan Health Spa) waar uitstekende kuurprogramma’s worden verzorgd.

Het hotel telt 11 verdiepingen met comfortabel ingerichte kamers. Alle kamers hebben zeezicht en beschikken over airconditioning, centrale verwarming, badkamer met wc, bad of douche, haardroger, telefoon, tv, gratis wifi, minibar en een balkon met zitjes.

kuren in Hotel Europa, Eforie Nord, Roemenië

Fotogalerij hotel Europa: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Ana Aslan Health Spa

Deze uitgebreide, moderne interne spa en kuurkliniek is stijlvol ingericht, voorzien van moderne apparatuur en bevindt zich aan de zeezijde van het hotel. De kuurkliniek beschikt over meerdere behandelcabines voor massages, modderpakkingen, baden, elektro- en fysiotherapie, alsmede over een groot bassin met verwarmd, mineraalrijk zoutwater (uit het meer van Techirghiol), jacuzzi, sauna en fitness ruimte.

Bij de behandelingen wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van moderne medische- en fysiotherapeutische kennis en technieken en natuurlijke therapeutische producten, zoals de beroemde modder uit het nabij gelegen zoutwater meer van Techirghiol, zoutwater, therapeutisch zout, zonlicht, geneeskrachtige planten en de beroemde Roemeense Gerovital H3 producten (Aslan). Naast traditionele balneo- en thalasso kuurprogramma’s kunt u hier ook de beroemde anti-aging kuur van Prof. Dr. Ana Aslan volgen.

reuma kuren, thalasso kuren en Aslan therapie in hotel Europa aan de Roemeense Zwarte Zee kust

Fotogalerij Ana Aslan Health Spa: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma’s

Bij de behandelingen maakt men niet alleen gebruik van moderne methoden en technieken, maar ook van traditionele balneo- en thalassotherapie met lokaal aanwezige natuurlijke therapeutische middelen, zoals modder en zoutwater uit het meer van Techirghiol, algen en kruiden.

Alle kuurprogramma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om uw progressie te bespreken.

Behandelingen zijn o.a. fysiotherapie(actieve of passieve oefeningen in zaal of in het speciale zoutwater bassin), pakkingen, modderbaden, medische-, douche-, en onderwatermassages, kruidenbaden en diverse vormen van elektrotherapie.

Programma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

 • Reuma  voor ontstekings-, wekedelen- en slijtagereuma
 • Rugklachten – voor aspecifieke rugklachten
 • RSI – voor o.a. muis- en tennisarm en frozen shoulder

De kuurprogramma’s voor reuma, rugklachten en RSI kennen een standaard en een light variant.

Voor meer informatie over reuma kuurreis vergoedingen, klik hier >>

Vitality Wellness

Dit programma is gebaseerd op thalassotherapie en is het ideale programma om heerlijk te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen. Bovendien is het geschikt bij mildere vormen van spier- en gewrichtsklachten.

Bij thalasotherapie wordt gebruik gemaakt van al het goede van de zee, zoals zeewater, algen, modder, zouten, mineralen en het zeeklimaat zelf. Behandelingen zijn o.m. baden met algen of essentiële oliën, manuele- en onderwatermassage, Vichy douche massage, verschillende pakkingen etc.

U kunt kiezen uit een standaard kuurvariant met 4 behandelingen per dag of een light variant met 3 behandelingen per dag. Beide kuurvarianten worden op 5 dagen per week gegeven.

Anti-aging

Met keuze uit een anti-aging standaard programma of een anti-aging light programma. De standaard variant bestaat uit 3 kuurbehandelingen per dag en de light variant uit 2 kuurbehandelingen per dag. Deze behandelingen kunnen specifiek gericht worden op vermindering van spier- en gewrichtsklachten of puur ter ontspanning dienen. Bij beide varianten krijgt u tevens dagelijks een Gerovital injectie.

Gerovital verbetert de bloedcirculatie, stimuleert de celdeling, verbetert de conditie en bevordert het geheugen- en het concentratievermogen. Het helpt tevens bij slaapproblemen, instabiele bloeddruk, metabolische en endocrine aandoeningen, alsmede bij milde vormen van depressie.

Deze programma’s beginnen met een medisch onderzoek, dat een ECG en een bloedonderzoek omvat. Vervolgens krijgt u bij een 2-weekse kuur, gedurende 12 dagen, dagelijks een Gerovital injectie. Bij een 3-weekse kuur is dit gedurende 18 dagen. Het anti-aging programma kan alleen worden gevolgd voor een periode van minimaal 2 weken.

Aanvullende programma’s

Aslan therapie met alleen dagelijks een Gerovital inhectie.

Beauty programma’s:

 • Beauty voor gezicht met 3 of 6 behandelsessies van elk 60 min. De sessies bestaan uit: huidanalyse, intensieve reiniging, peeling, thermotherapie, massage, behandelingen voor het verbeteren van de conditie van de huid, etc.
 • Beauty voor lichaam met 6 of 10 behandelsessies van elk 60 min. De sessies bestaan uit: anti-cellulitis behandelingen, peeling met thermotherapie, serum, maskers, etc.

Prijzenoverzicht

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension.

Aanbiedingen voorjaarsgroepsreis:

 • géén toeslag 1-persoonskamer
 • vroegboekkorting van € 20 per week p.p. bij boeking minimaal 2 maanden voor vertrek 
Boek deze groepsreis
vertrekdata 201815 mei en 28 augustus*
prijzen p.p.1 week2 weken3 weken
reis en verblijf€ 715€ 1029€ 1349
toeslag volpension€ 88€ 176€ 264
reuma/rugklachten/rsi standaard€ 160 (5 dagen)
€ 190 (6 dagen)
€ 310 (10 dagen)
€ 375 (12 dagen)
€ 440 (15 dagen)
€ 510 (18 dagen)
reuma/rugklachten/rsi light€ 135 (5 dagen)
€ 160 (6 dagen)
€ 250 (10 dagen)
€ 300 (12 dagen)
€ 380 (15 dagen)
€ 440 (18 dagen)
Vitality Wellness standaard € 160 (5 dagen)€ 310 (10 dagen)€ 440 (15 dagen)
Vitality Wellness light € 135 (5 dagen)€ 250 (10 dagen)€ 380 (15 dagen)
anti-aging standaard-€ 410 (12 dagen)€ 480 (15 dagen)
anti-aging light-€ 310 (12 dagen)€ 360 (15 dagen)
Aslan therapie (alleen injecties)-€ 195€ 230
anti-cellulitis programma€ 240--
beauty programma A€ 125--
beauty programma B€ 100--

* In het najaar geldt t/m 13 september een toeslag 1-persoonskamer van € 11 per nacht.

Het is ook mogelijk om op 22 mei en 4 september (voor 1 of 2 weken) te vertrekken naar deze bestemming. Informeer naar de mogelijkheden.

Vluchten voor de 1-weekse reis zijn op aanvraag. Er kunnen dan vlucht- en/of transfer toeslagen van toepassing zijn. 

Bij verblijf zonder kuurprogramma gelden andere prijzen.

Boek deze groepsreis

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension.

Voorjaarsaanbieding: vroegboekkorting van € 20 per week p.p. bij boeking van minimaal 2 maanden voor vertrek.

Boek deze groepsreis
vertrekdata 20185 mei28 augustus
prijzen p.p.1 week 2 weken3 weken1 week2 weken3 weken
reis en verblijf€ 715€ 1029€ 1349€ 795€ 1205€ 1595
toeslag 1-persoonskamer€ 70€ 140€ 210€ 78€ 156€ 234
toeslag volpension€ 80€ 160€ 240€ 94€ 188€ 282
reuma/rugklachten/rsi standaard€ 260/5 dagen
€ 299/6 dagen
€ 449/10 dagen
€ 500/12 dagen
€ 617/15 dagen
€ 695/18 dagen
€ 260/5 dagen
€ 299/6 dagen
€ 449/10 dagen
€ 500/12 dagen
€ 617/15 dagen
€ 695/18 dagen
reuma/rugklachten/rsi light€ 227/5 dagen
€ 254/6 dagen
€ 364/10 dagen
€ 403/12 dagen
€ 507/15 dagen
€ 559/18 dagen
€ 227/15 dagen
€ 254/18 dagen
€ 364/10 dagen
€ 403/12 dagen
€ 507/15 dagen
€ 559/18 dagen
Vitality Wellness standaard€ 260/5 dagen€ 449/10 dagen€ 617/15 dagen€ 260/5 dagen€ 449/10 dagen€ 617/15 dagen
Vitality Wellness light€ 227/5 dagen€ 364/10 dagen€ 507/15 dagen€ 227/15 dagen€ 364/10 dagen€ 507/15 dagen
anti-aging standaard-€ 480/12 dagen€ 663/18 dagen-€ 480/12 dagen€ 663/18 dagen
anti-aging light-€ 430/12 dagen€ 580/18 dagen-€ 430/12 dagen€ 580/18 dagen
Aslan therapie (alleen injecties)-€ 120/12 dagen€ 160/18 dagen-€ 120/12 dagen€ 160/18 dagen
Beauty facial met 3 sessies€ 175--€ 175--
Beauty facial met 6 sessies€ 318--€ 318--
Beauty body met 6 sessies€ 332--€ 332--
Beauty body met 10 sessies€ 507--€ 507--

Het is ook mogelijk om op 22 mei en 4 september (voor 1 of 2 weken) te vertrekken naar deze bestemming. Informeer naar de mogelijkheden.

Vluchten voor de 1-weekse reizen zijn op aanvraag.

Bij verblijf zonder kuur gelden andere prijzen.

Boek deze groepsreis

Inbegrepen in de reissom:

 • retourvlucht met de KLM van Schiphol naar Boekarest
 • luchthavenbelastingen en taxen
 • groepstransfer vliegveld – hotel vv
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension
 • onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten
 • gebruik van een badjas
 • gebruik van parasols en ligstoelen aan het zwembad en privé strand (indien aanwezig)

Niet inbegrepen in de reissom:

 • toeslag 1-persoonskamer indien van toepassing
 • kuurprogramma
 • bagagetoeslag voor Flying Blue leden  € 30 
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden € 50
 • reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

Excursies

Tijdens uw verblijf worden er diverse schitterende excursies georganiseerd door onze lokale agent, zoals een middagtocht langs de Zwarte Zee kust, een dagtocht (met bus en boot) naar de Donau Delta (UNESCO Werelderfgoedlijst) met zijn bijzondere flora en fauna, een dagtocht door het platteland van Dobrogea met bezoek aan een tweetal kloosters en een barbecue met typische Roemeense gerechten in een dorpje bij een boerenfamilie.

De excursies zijn facultatief. Het doorgaan is afhankelijk van het weer en het minimum aantal deelnemers.

Fontana begeleiding

Er is ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig in de periode van 15 mei – 29 mei en van 28 augustus – 11 september.

De hostess verzorgt de groepstransfers van en naar de luchthaven van de bestemming, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat u gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing. Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren aan de Roemeense Zwarte Zee kust:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2018 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.