Groepsreizen Yasmine Hammamet (Tunesië)

Thalasso aan de Middellandse Zee

Het Noord-Afrikaanse Tunesië met z’n schitterende, uitgestrekte stranden aan de Middellandse Zee kent een rijke historie en cultuur, een gastvrije bevolking en een heerlijke keuken. Het heeft een zacht en zonnig mediterraan klimaat, herkenbaar aan de uitbundige vegetatie met palmen, bloeiende oleanders, jasmijn en bougainville.

Mede door de Franse invloed heeft men in Tunesië een hoogwaardige kennis op het gebied van thalassotherapie, waarbij traditiegetrouw gebruik wordt gemaakt van alle weldaden van de zee. De beste periodes om hier te kuren zijn vanaf medio februari tot medio juni en vanaf medio september tot eind november.

Kuren in Yasmine Hammamet

Onze groepsreizen (met ervaren Nederlandstalige begeleiding ter plaatse) gaan in het vroege voorjaar en late najaar naar Alhambra Thalasso Hotel in de badplaats Yasmine Hammamet.  Op deze bestemming heeft u de keuze uit een thalasso programma dat zich specifiek richt op de behandeling van spier- en gewrichtsklachten (reuma of aspecifieke rugklachten), een ontspannend programma (Thalasso Booster) en een vitaliserend programma (Health Booster).

Reisinformatie

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Meer over Yasmine Hammamet

Yasmine Hammamet is een moderne badplaats, 8 km ten zuiden van het oude stadje Hammamet en dankt z’n naam aan de heerlijk geurende jasmijn die hier overal bloeit. Het heeft een 4 km lang fijnzand strand met veel 4* en 5* hotels, winkels, restaurants, terrasjes, brede boulevards en een jachthaven.

Met de taxi bent u in ca. 10 minuten in Hammamet waar u heerlijk kan slenteren door de oude, ommuurde en aan de zee gelegen medina met z’n smalle straatjes, winkeltjes, souks en terrasjes.

Locatie

Hotel en faciliteiten

Alhambra Thalasso Hotel ligt aan de meest zuidelijke punt van de badplaats Yasmine Hammamet en heeft z’n eigen privé strand (op 200 meter van het hotel).

Dit sfeervolle 4-sterren hotel is gebouwd in Andalusisch-Moorse stijl en beschikt over een schitterende lobby (in atrium stijl) met receptie en liften, een lounge bar, een Moors cafe, een buffet restaurant, twee a la carte restaurants en een bar aan het privé strand (alleen in de zomermaanden geopend).

Het heeft 184 comfortabel ingerichte kamers (36 m²) met badkamer met ligbad met douche en haardroger, airco, minibar, tv, gratis wifi, telefoon, kluisje en een balkon met zitjes. Tegen een toeslag kunt u kiezen voor een junior suite (80 m²).

Naast een mooi buiten zwembad (zoetwater ), heeft het ook een verwarmd binnen zwembad (zoetwater) met sauna. Daarnaast beschikt de interne thalasso kliniek over een groot bassin met verwarmd zeewater, massagestralen en jacuzzi.

Fotogalerij hotel: klik op afbeelding voor meer

Video hotel Alhambra

De moderne interne thalasso kliniek is opgezet door Franse specialisten en heeft een oppervlakte van 4500 m².

Naast meer dan 30 behandelcabines waar verschillende soorten massages (o.m. manuele-, onderwater- en douche massages), baden en pakkingen (algen en modder) worden gegeven, beschikt het ook over een groot bassin met verwarmd zeewater, jacuzzi en massagestralen, sauna, hammam, ontspanningsruimte, fitness, beauty afdeling en een kapper.

De kliniek is 7 dagen per week geopend.

kuurreis_yasmine_hammamet

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Thalasso programma's

Thalassotherapie is uitermate geschikt voor de behandeling van spier- en gewrichtsklachten. We bieden daarom de volgende programma’s:

 • Reuma (ontstekings-, wekedelen- en slijtagereuma en osteoporose)
 • Rugklachten (aspecifieke rugklachten)

Deze programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek op basis waarvan een behandelplan wordt samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek.

U krijgt 4 behandelingen per kuurdag (3 individuele- en 1 groepstherapie). Afhankelijk van hetgeen de arts voorschrijft, bestaan de individuele behandelingen uit onderwatermassages, douche massages, manuele massages en algenpakkingen. De groepstherapie bestaat uit oefeningen (aquagym) in het zeewater bassin.

NB Over vergoeding van de reuma kuur

Voor meer informatie over eventuele vergoedingen van de reuma kuur, verwijzen wij naar onze webpagina hierover:

meer over vergoedingen

Thalassotherapie werkt ontspannend en geeft nieuwe energie. Ons Thalasso Booster programma is daarom niet alleen geschikt om lekker ten ontspannen en de batterijen op te laden, maar ook voor vermindering van stress gerelateerde klachten.

Dit programma staat onder controle van een arts, begint met een medisch onderzoek en bestaat uit 3 individuele behandelingen en 1 groepstherapie per dag.

Voorbeelden van individuele behandelingen zijn manuele massages, onderwater massages, douche massages, algen- en modder pakkingen etc. Als groepstherapie krijgt u oefeningen in het zeewater bassin.

Dit op preventie gerichte programma werkt ontspannend en geeft uw gezondheid een fikse boost.

U begint met een kort medisch onderzoek en krijgt u gedurende 5 dagen per week de volgende behandelingen en activiteiten:

 • 1x hammam ritual (scrub, wrap en massage) 40 min
 • 2x douche massage 20 min
 • 2x lymfedrainage massage 30 min
 • 2x klassieke massage 30 min
 • 2x detox algen wrap 20 min
 • 3x yoga
 • 2x pilates
 • 5x strandwandeling 
 • 5x aquagym

Bij dit programma is een laag calorisch dieet op basis van volpension (1000-1200 kcal/dag) inbegrepen.

Prijzen groepsreisarrangementen

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Prijzen 2020

Onderstaande prijzen gelden zowel voor de voorjaarsreizen als najaarsreizen:

Prijs 8-daags arrangement € 979 p.p. (met 5 kuurdagen)

Prijs 15-daags arrangement € 1515 p.p. (met 10 kuurdagen)

Prijs 22-daags arrangement € 2040 p.p. (met 15 kuurdagen)

Toeslag Health Booster programma € 145 per week

Prijs beauty pakket A € 82 (1x gezichtsbehandeling 50 min, 1x manicure, 1x pedicure)

Prijs Beauty Pakket B € 72 (1x gezichtsbehandeling 50 min, 1x hammam & scrub 20 min, 1x gezichtsmassage 20 min)

Aanbieding: géén toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik!

Géén toeslag  2-persoonskamer voor alleen gebruik!

Inbegrepen in de reissom:

 • retourvlucht Amsterdam – Tunis per lijndienst Tunis Air
 • luchthavenbelasting en taxen
 • groepstransfer vliegveld Tunis – hotel vv
 • verblijf o.b.v. volpension laag calorisch dieet (health booster); o.b.v. halfpension voor overige programma’s
 • medisch onderzoek en kuurprogramma
 • gebruik van badjas en slippers
 • vrije toegang tot de wellness faciliteiten van het hotel
 • vrije toegang tot het zeewater bassin en fitness (in de kliniek)

Niet inbegrepen in de reissom:

 • reserveringskosten € 25 per nota
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Fontana begeleiding

Gedurende onze groepsreizen naar Yasmine Hammamet is er ter plaatse ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig voor advies en ondersteuning.

Onze hostess verzorgt de groepstransfers van en naar de luchthaven van Tunis, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat u gedurende uw verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen.

Excursies

Tijdens uw verblijf worden door onze lokale agent diverse schitterende excursies georganiseerd. Deze excursies zijn facultatief: het doorgaan is afhankelijk van het weer en het minimum aantal deelnemers. Meer informatie ter plaatse.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing. Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.