Groepsreizen Igalo (Montenegro)

Igalo is een gerenommeerd, multidisciplinair kuuroord (Institute “Dr Simo Milosevic” JSC Igalo) waar jaarlijks vele Nederlanders, alsook Noren en Zweden komen kuren.

Eén van de grote specialisaties alhier is de behandeling van reuma (waaronder de ziekte van Bechterew, reumatoïde artritis, artritis psoriatica, artrose en fibromyalgie) en allerlei andere aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Ieder voor- en najaar organiseren we wekelijks groepsreizen naar deze bestemming. U wordt dan tijdens uw kuur en verblijf intensief begeleid door ervaren Nederlandstalige Fontana hostessen. Hostessen die dit kuuroord, de mensen en de kuurprogramma’s door en door kennen en ervoor zorgen dat u van een onbezorgde kuurvakantie kunt genieten.

Vertrekdata groepsreizen

Vertrekdata voorjaar 2019: 9 april, 16 april, 23 april en 30 april

Vertrekdata najaar 2019: 3 september, 10 september, 17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober en 22 oktober

Alle groepsreizen op de bovengenoemde vertrekdata gaan gegarandeerd door!

Reisinformatie

Vluchten Amsterdam-Dubrovnik v.v.

Croatia Airlines met wekelijkse vluchten op de dinsdagen. Deze vluchten zijn standaard inbegrepen in de reissom.

Op 9 april, 16 april, 23 april, 8 oktober, 15 oktober, 22 oktober en 29 oktober zijn de vluchten met een overstap in Zagreb. Vanaf 28 mei t/m 24 september zijn de vluchten met een tussenlanding in Pula. Uw bagage wordt op Schiphol direct voor Dubrovnik doorgelabeld.

Directe vluchten: op 30 april, 7 mei, 14 mei, 21 mei, 24 september (alleen heenreis) en 1 oktober.

Vluchten Rotterdam-Dubrovnik v.v.

Transavia met wekelijkse vluchten in mei en september op de dinsdagen en in april en oktober op de donderdagen en zondagen. Indien gewenst, kunnen wij voor u een Transavia vlucht aanvragen en eventueel de inbegrepen Croatia Airlines vlucht hiermee vervangen (alleen bij bepaalde vertrekdata, informeer naar de mogelijkheden). Let op: er geldt een afwijkende transfertoeslag, bagagetoeslag en kan er tevens een vluchttoeslag van toepassing zijn!

Directe vluchten: vanaf 7 april t/m 27 oktober.

Overige vluchtmogelijkheden

Er zijn ook andere vluchten mogelijk, zoals vanaf Brussel via Zagreb naar Dubrovnik, vanaf Düsseldorf direct naar Dubrovnik met Croatia Airlines, vanaf Schiphol via Wenen naar Dubrovnik met Austrian Airlines etc. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden. Houdt u wel rekening mee dat er een individuele transfertoeslag geldt en dat er een vluchttoeslag van toepassing kan zijn.

Transfers

De transfer vanaf luchthaven Dubrovnik naar Igalo duurt ca. 45 minuten (afhankelijk van drukte aan de grensovergangen).

Gezondheidsvakantie aan de baai van Kotor

Kuuroord Igalo is gelegen in het gelijknamige plaatsje dat – tezamen met het naastgelegen pittoreske stadje Herceg Novi – gedurende de zomermaanden een populaire badplaats aan de Adriatische Zee is met z’n vele restaurants, terrassen en winkeltjes.

Igalo ligt aan de ingang van de baai van Kotor (Boka Kotorska) waar de Adriatische Zee ca. 25 km diep het Montenegrijnse binnenland binnendringt. Deze baai (UNESCO Werelderfgoedlijst) is één van de mooiste baaien ter wereld en een grote toeristische trekpleister.

Igalo wordt omgeven door hoge bergen, waardoor het beschut is tegen de noordelijke wind en open staat voor de zon en warme lucht uit het zuiden. Zowel in het vroege voorjaar, als in het najaar is Igalo dan ook een heerlijke kuurbestemming met een zeer aangenaam mediterraan klimaat.

Mediterraan fjorden landschap

De baai van Kotor kan nog het best omschreven worden als de mediterrane versie van een imposante Noorse fjord met hoge, ruige bergen en een prachtige flora van cipressen, kleurrijke bougainvillea, palm-, olijf- en geurende citrusbomen.

Langs de baai bevinden zich diverse oude, bezienswaardige plaatsjes, zoals Herceg Novi, Kotor (UNESCO Werelderfgoedlijst), Perast, Rivan en Tivat, alsook vele oude kerken en kloosters.

Locatie Igalo

Hotel en kuurfaciliteiten

Het multifunctionele complex ‘Instituut Igalo’ omvat een tweetal hotelvleugels (met in totaal 417 kamers), een zeer grote, drie verdiepingen tellende kuurkliniek, een beauty afdeling, een olympisch binnenbad (23 x 25 m) en een fitness ruimte.

Naast een lobby met receptie, pinautomaat, winkeltje en liften, heeft het 2 bars, 2 restaurants (waaronder één met buffet voor de kuurgasten en één a la carte) en 3 zonneterrassen met ligstoelen en parasols. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. Tevens zijn er (tegen betaling) enkele computers beschikbaar voor gasten die geen eigen laptop of tablet bij zich hebben.

De eenvoudige, doch ruime standaard kamers beschikken over een bad met douche en wc, tv, koelkastje, telefoon, airco, alsmede een balkon met zitje met uitzicht op de Baai van Kotor of de omringende bergen. De suites bestaan uit een woon- en een slaapkamer en beschikken tevens over een keukentje, badkamer, extra wc en een terras met schitterend uitzicht.

Ondanks dat het een eenvoudig en zelfs gedateerd hotel is en het bovendien niet over moderne wellness faciliteiten beschikt, is het een bijzondere en aangename bestemming. Niet alleen vanwege het adembenemende uitzicht vanaf de balkons op de baai van Kotor en de omringende bergen, z’n ligging vlak aan zee en aangename klimaat, maar ook door de uiterst vriendelijke medewerkers en zeer goede behandelingen die men hier biedt. Niet voor niets komen hier jaarlijks weer vele honderden vaste Fontana gasten terug om te kuren. Gasten die letterlijk verknocht zijn geraakt aan deze bestemming.

Igalo Spa, Baai van Kotor in Montenegro

Klik op afbeelding voor meer foto’s

De kuurkliniek van Instituut Igalo is één van de grootste en meest complete in Europa. Er werken hier o.a. 36 medische specialisten (waaronder reumatologen, revalidatieartsen, orthopeden, cardiologen, longartsen, neurologen, internisten en dermatologen), 203 fysiotherapeuten3 diëtisten en 54 verpleegkundigen.

De kuurkliniek beschikt over meerdere afdelingen waar fysiotherapie, massages, hydrotherapie, pakkingen en elektrotherapie worden gegeven. Ook zijn er poliklinieken en diagnostische afdelingen en biedt men 24/7 medische assistentie aan de gasten. Verder is er een aparte afdeling voor beauty behandelingen.

Naast vele cabines voor individuele behandelingen, zijn er meerdere oefenzalen en 4 bassins met mineraalrijk water voor fysio- en oefentherapie in water voor individuen en groepen. Deze bassins zijn ‘s middags na de reguliere kuurtijden vrij toegankelijk.

Wetenswaardig is dat Igalo over een eigen, geaccrediteerde opleidingsinstituut voor fysiotherapie beschikt en dat men sinds jaar en dag o.m. intensief samenwerkt met de vakgroep Reumatologie van de Universiteit van Oslo op het gebied van opleidingen, kennisuitwisseling en onderzoek.

kuren in Igalo (Montenegro)

Fotogalerij kuurkliniek Instituut Igalo: klik voor meer foto’s

Meer over kuren in Igalo

Igalo is sinds z’n stichting in 1949 één van de grootste kuuroorden van zuidoost Europa. Het beschikt zelfs over een eigen opleidingsinstituut voor fysiotherapie en is daarmee onderdeel van de Universiteit van Montenegro. Daarnaast werkt men o.m. intensief samen met de vakgroep Reumatologie van de Universiteit van Oslo.

Multidisciplinair kuuroord

Igalo beschikt over een groot, multidisciplinair team van medische specialisten (waaronder reumatologen, revalidatieartsen, orthopeden, cardiologen en longartsen), fysiotherapeuten, diëtisten en verpleegkundigen. Professionals die qua kennis en kunde voortbouwen op een inmiddels decennia lange ervaring in de preventie, behandeling en revalidatie van kuurgasten op het gebied van diverse aandoeningen.

Lokale natuurlijke middelen

Bij de behandelingen maakt men ook gebruik van lokaal ruim voorhanden zijnde natuurlijke therapeutische middelen, zoals zeemodder (Igaljski Peloid), mineraalrijk water (Igaljka) en uiteraard het mediterrane zeeklimaat met z’n vele zonnenuren zelf.

De modder wordt direct gewonnen uit de Baai van Kotor en heeft een hoge concentratie mineralen en biologisch actieve stoffen. Men gebruikt dit voor pakkingen (tussen de 42ºC en 45ºC) en baden, waarbij de modder vermengd wordt met het mineraalrijke Igaljka water (39°C).

Het Igaljka water (rijk aan o.m. natrium, calcium, magnesium, sulfaten en koolwaterstoffen) is afkomstig uit diverse bronnen, die in de directe omgeving ontspringen.

Dit water wordt eerst verwarmd tot 36ºC – 38ºC en vervolgens gebruikt in speciale oefenbaden voor fysio- en oefentherapie in water. Ook wordt het gebruikt bij hydrotherapie, zoals baden met onderwatermassage, zoutbaden (waarbij zeezout toegevoegd wordt aan het mineraalwater), modderbaden etc.

Kuurprogramma’s op maat

Alle medische kuurprogramma’s beginnen standaard met een onderzoek door de arts. Hierbij wordt gekeken naar uw huidige gezondheidssituatie, medische geschiedenis en medicijngebruik. Dit doet men om een volledig op u afgestemd kuurprogramma samen te kunnen stellen. Ook kijkt de arts naar mogelijke contra-indicaties, die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten.

Programma’s bestaan uit een combinatie van individuele behandelingen en groepstherapieën. Afhankelijk van uw programma krijgt u 5 tot 6 behandelingen per kuurdag gedurende 5 of 6 dagen per week.

Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek waarbij gekeken wordt naar uw progressie. Tevens krijgt u adviezen voor thuis mee, alsmede een rapport (voor uw eigen arts en/of verzekeraar).

Combineren van kuurprogramma’s

Een aantal kuurprogramma’s kunnen gecombineerd worden met een extra 2e kuur op basis van een verkort programma, bestaande uit 2 extra behandelingen per kuurdag.

Stel dat u het afslank programma gaat volgen, dan kan dit bijvoorbeeld gecombineerd worden met een verkorte reuma kuur of u volgt het reuma programma en combineert dit met een verkorte luchtwegen prograamma. Voor de goede orde: de afslankkuur, de Health Booster, de anti-stress kuur en de additionele Aslan therapie kunnen niet als verkorte programma’s worden gevolgd!

Optioneel: laagcalorisch dieet

Het is optioneel mogelijk, indien u een ander kuurprogramma dan het afslank programma heeft, toch een laagcalorisch dieet te volgen(tegen meerprijs) .

Plaatselijk bijboeken van diverse andere behandelingen

Ter plaatse kunt u nog diverse andere behandelingen bijboeken, zoals speciale shiatsu massages, acupunctuur, tandheelkundige behandelingen (o.a. bleken met laser, parodontitis behandelingen en implantaten) en non-chirurgische cosmetische behandelingen (fillers e.d.).

Tenslotte, om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken, adviseren wij een kuur van minimaal 2 weken. Uiteraard geldt hoe langer u kuurt, des te beter de resultaten!

Kuurprogramma's

Dit programma richt zich op vermindering van reuma kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, vermoeidheid en bewegingsbeperkingen. Het is geschikt bij reumatische aandoeningen als reumatoïde artritis (RA),  artrose, de ziekte van Bechterew (één van de grote specialisaties van Igalo met bijzonder goede resultaten), fibromyalgie, jicht en osteoporose.

NB De reuma kuur wordt tevens toegepast bij de behandeling van allerlei andere aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals rugklachten, bij vervolgrevalidatie na een operatie of sportblessure en RSI gerelateerde klachten (o.a. frozen shoulder, muisarm, peesontsteking, slijmbeursontsteking etc.).

Deze kuur begint en eindigt met een medisch onderzoek. Op basis van het aanvangsonderzoek stelt de arts uw behandelprogramma samen. Behandelingen zijn o.m. fysiotherapie (oefeningen in water en in zaal), medische massages, modderpakkingen, baden, elektrotherapie (o.a. ultrasound therapie, lasertherapie en TENS) etc.

Bij het eindonderzoek wordt uw progressie besproken.

De reuma kuur wordt op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 3 individuele behandelingen (waarvan 1 x elektrotherapie)
 • 2 groepstherapieën (o.m. aquagym, zaalgymnastiek of Tai Chi)

Over vergoeding van de reuma kuur

De reuma kuur in Igalo wordt door meerdere zorgverzekeraars vergoed. U dient zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om zeker te zijn of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Lees ook het artikel in Reuma Magazine over kuren in Igalo

meer over vergoedingen

De luchtwegen kuur staat onder controle van een longarts en richt zich op vermindering van luchtwegklachten als gevolg van astma en chronische longaandoeningen (COPD).

Dit programma wordt op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 3 individuele behandelingen (waarvan 1 x elektrotherapie)
 • 2 groepstherapieën

Uw kuur begint en eindigt met een medisch onderzoek door de longarts.

Op basis van het aanvangsonderzoek (incl. longfunctie test) stelt de arts een geheel op u afgestemd behandelprogramma samen. Dit bestaat o.m. uit respiratoire fysiotherapie, lichamelijke oefeningen ter vergroting van de longcapaciteit (aquagym en intervaltraining), ademhalingsoefeningen, bronchiale hygiëne (aerosol therapie en drainage), inhalaties, massages, baden en elektrotherapie.

Bij het afsluitende onderzoek wordt uw progressie besproken.

Dit cardiovasculaire programma is bedoeld voor mensen met hartklachten, vaatziekten, hoge bloeddruk, angina pectoris e.d. Dit programma staat onder controle van een cardioloog.

De behandelingen worden op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 3 individuele behandelingen (waarvan 1 x elektrotherapie)
 • 2 groepstherapieën

Naast behandelingen krijgt u tevens een speciaal zout- en vetarm dieet.

Uw kuur begint en eindigt met een medisch onderzoek. Op basis van het aanvangsonderzoek (incl. een ECG) stelt de arts uw behandelprogramma samen. Behandelingen zijn o.m. fysiotherapie, ademhalingsoefeningen, wandelingen, intervaltraining, aquagym, massages, lymfedrainage, baden en elektrotherapie.

Dit op preventie gerichte kuurprogramma werkt zowel detoxifiërend, als ontspannend en geeft uw gezondheid een fikse boost.

U begint met een medisch onderzoek incl. ECG en bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden). Tevens wordt door de diëtist een speciaal dieet samengesteld (met dagelijks groenten- en fruit smoothies, vegetarische gerechten en 2x per week kip of vis). De toeslag voor dit dieet is in de prijs van de kuur inbegrepen, wel dient u volpension te boeken.

Gedurende 5 dagen per week krijgt u dagelijks de volgende activiteiten en behandelingen:

 • 1x massage (deep tissue massage 20 min, lymfedrainage massage 20 min, detox massage 40 min of Shiatsu massage 40 min)
 • 1x hydrotherapie (aromabad, modderpakking, CO2 bad of onderwatermassage) 20 min 
 • 1x buitenactiviteit (Tai Chi, wandeling etc.) 
 • 1x stretching 
 • 1x aquagym

Aan het eind dit programma volgt een afsluitend onderzoek door de arts. 

Dit programma is zowel geschikt om lekker te ontspannen, alsook bij stress- en burnout gerelateerde klachten. U begint met een medisch onderzoek. 

Het programma biedt een uitgekiende combinatie van dagelijkse bewegingsactiviteiten om de lichamelijke weerstand en conditie te verbeteren en allerlei heerlijk ontspannende behandelingen. Hierdoor herstelt de balans tussen lichaam en geest en zult u zich na afloop fitter, energieker en meer ontspannen voelen.

Dit programma wordt op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 1x Tai Chi
 • 1x wandeling
 • 1x ontspannende massage (15-20 min)
 • 1x magnetotherapie
 • 1x aromabad

Het afslank programma richt zich op een verantwoord gewichtsverlies voor medische- of cosmetische doeleinden. De succesformule is minder calorieën innemen en tegelijkertijd meer calorieën verbruiken!

Dit programma begint met een medisch onderzoek. Op basis hiervan bepaalt de arts het aantal dagelijkse calorieën (tussen 800 en 1200 calorieën), dat u middels uw afslankdieet binnen krijgt. Dagelijks krijgt u 3 dieetmaaltijden plus 2 verantwoorde ‘tussendoortjes’.

De toeslag voor een laag calorisch dieet is in de prijs van de kuur inbegrepen, wel dient u volpension te boeken. 

Naast een dieet, krijgt u een stevig lichamelijk programma met 5 groepsoefeningen per dag, zoals aquagym, zaalgymnastiek en wandelingen. Ook krijgt u 1x daags een ontspannende individuele behandeling, zoals een onderwatermassage of aromabad.

Het afslank programma wordt op 5 dagen in de eerste week en op 6 dagen in de daarop volgende weken gegeven. Het gezamenlijk afslanken met meerdere ‘lotgenoten’ tijdens onze groepsreizen versterkt bovendien uw motivatie.

Aanvullend op uw reguliere kuurprogramma kunt u tevens Aslan therapie volgen. Deze – door de geriatrische Prof. Dr. Ana Aslan ontwikkelde anti-aging therapie- bestaat uit een dagelijkse injectie (in de bil). Het wordt vooral toegepast ter bestrijding van ouderdomsverschijnselen, slechte bloedcirculatie, hart- en vaatziekten en ter verbetering van de algehele conditie.

Deze therapie begint met een medisch onderzoek, waarbij u o.m. een bloed- en urine onderzoek en een ECG krijgt. Ook worden er 2 injecties gegeven om te testen op eventuele allergische reacties.

Vervolgens krijgt u dagelijks 1 injectie met het preparaat Gerovital (een combinatie van procaïne en vitaminen). Dit preparaat activeert de celdeling (die op oudere leeftijd afneemt) en zuivert de bloedvaten van kalk-, vet- en cholesterolafzettingen.

Omdat Aslan therapie ‘van binnen uit’ werkt, versterkt het bovendien het effect van medische kuurprogramma’s, zoals de reuma-, luchtwegen- of cardiovasculaire kuur. Programma’s die juist ‘van buiten naar binnen’ werken. Veel van onze gasten combineren daarom hun kuurprogramma met Aslan therapie.

Er bestaat géén ‘verkorte versie’ van de Aslan therapie, waardoor deze alleen voor 2 of 3 weken kan worden gevolgd. U kunt deze therapie alleen ter plekke in Igalo bijboeken.

Het beauty programma bestaat uit 3-5 gezichts- en lichaamsbehandelingen per dag en wordt gedurende 5 dagen per week gegeven. Er wordt hierbij voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke producten.

Bij het beauty programma vindt geen medisch onderzoek plaats.

U kunt tevens een beauty programma als een verkorte variant bijboeken. Deze bestaat uit 1 gezichts- en 1 lichaamsbehandeling per dag en wordt op 5 dagen per week gegeven. Ook kunt u kiezen voor een 3-daags beauty arrangement met 2 gezichtsbehandelingen per dag.

Prijzen groepsreizen Igalo 2019

Prijzen voorjaar 2019

Prijzen zijn per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension.

Voorjaarsaanbiedingen (9 april – 7 mei):

 • géén toeslag 1-persoonskamer bij verblijf tot 7 mei! 
 • géén toeslag volpension!
 • lagere prijzen!

 1 week2 weken3 weken
vertrek reissom alle kuren*afslankhealth boosterreissomalle kuren*afslankhealth boosterreissomalle kuren*afslankhealth booster
9 apr.€ 695€ 150€ 150€ 225€ 992 € 300€ 330€ 410€ 1299€ 450€ 510€ 595
16 apr.€ 715€ 150€ 150€ 225€ 1052€ 300€ 330€ 410€ 1364€ 450€ 510€ 595
23 apr.€ 745€ 150€ 150€ 225€ 1102€ 300€ 330€ 410€ 1419**€ 450€ 510€ 595
30 apr.€ 765€ 150€ 150€ 225€ 1140**€ 300€ 330€ 410€ 1487**€ 450€ 510€ 595
* Alle kuren: reuma-, rugklachten-, revalidatie-, luchtwegen-, cardiovasculair- en anti-stress programma’s.

** Er geldt wel een toeslag 1-persoonskamer van € 84 bij vertrek op 23 april voor 3 weken en bij vertrek op 30 april voor 2 weken. Bij vertrek op 30 april voor 3 weken geldt er een toeslag van € 168. Dit, omdat een deel van uw verblijf valt in de periode na 7 mei.

Toeslag laag calorisch dieet (n.v.t. bij de afslankkuur): € 63 per week

Toeslag suite: € 14 per persoon per nacht.

Verkorte kuur (alle kuren behalve afslank, anti-stress en health booster) 5 dagen: € 90

Beauty body & face arrangement 5 dagen: € 85

Beauty face arrangement 3 dagen: € 55

Aslan therapie 2 weken : € 160   Aslan therapie 3 weken: € 210

Boek Igalo voorjaarsreis

Prijzen najaar 2019

Prijzen zijn per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension.

Najaarsaanbieding: géén toeslag 1-persoonskamer v.a. 1 oktober 2019

 3 sep* - 30 okt
aantal weken1 week2 weken3 weken
reissom o.b.v. halfpension€ 690€ 1005€ 1325
toeslag volpension€ 58€ 116€ 174
reuma kuur€ 150€ 300€ 450
rugklachten kuur€ 150€ 300€ 450
luchtwegen kuur€ 150€ 300€ 450
cardiovasculaire kuur€ 150€ 300€ 450
anti-stress kuur€ 150€ 300€ 450
afslankkuur€ 150€ 330€ 510
health booster kuur€ 225€ 410€ 595
beauty programma€ 150€ 300€ 450
Aslan therapie-€ 160€ 210
verkorte medische kuur€ 90€ 180€ 270
verkort beauty programma€ 85€ 170€ 255
3-daags beauty arrangement € 55€ 110€ 165
toeslag 1-persoonskamer€ 84€ 168€ 252

* Bij vertrek op 3 september is een toeslag van € 50 van toepassing.

Toeslag laag calorisch dieet (bovenop volpension): € 63 per week. Deze toeslag is n.v.t. bij de afslankkuur.

Toeslag suite: € 14 per persoon per nacht.

Boek Igalo najaarsreis

Aanbiedingen voorjaar 2019 (9 april – 7 mei):

 • géén toeslag 1-persoonskamer 
 • géén toeslag volpension
 • lagere prijzen!

Boek voorjaarsreis

Aanbiedingen najaar 2019 (1 oktober – 29 oktober):

 • géén toeslag 1-persoonskamer

Boek najaarsreis

Inbegrepen in de reissom zijn:

 • de vluchten per lijndienst Croatia Airlines vanaf Schiphol naar Dubrovnik
 • de luchthavenbelasting en taxen
 • groepstransfers vliegveld-hotel vv
 • verblijf o.b.v. volpension (vertrek t/m 30 april) en o.b.v. halfpension (overige vertrekdata)
 • het gebruik van een badjas

Niet inbegrepen in de reissom zijn:

 • toeslag 1-psk € 84 voor 3-wkse reis met vertrek op 23 april
 • toeslag 1-psk € 84 voor 2-wkse reis met vertrek op 30 april
 • toeslag 1-psk € 168 voor 3-wkse reis met vertrek op 30 april
 • toeslag suite € 14 per persoon per nacht
 • kuurprogramma
 • individuele transfertoeslag € 40 per auto enkele reis (min. € 20 p.p.)
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reserveringskosten € 25 per nota bij vliegreis en € 35 per nota bij eigen vervoerreis
 • uitgaven van persoonlijke aard

Fontana begeleiding

In de periodes 9 april – 14 mei en 3 september – 22 oktober is er 24 uur per dag ervaren Nederlandstalige Fontana reisbegeleiding in Igalo aanwezig voor advies en ondersteuning van onze kuurgasten.

Onze hostessen halen u op van vliegveld Dubrovnik, voorzien u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staan u gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpen -indien nodig- met vertalen bij uw kuurarts.

Excursies

Gedurende de groepsreizen worden er diverse excursies georganiseerd door onze lokale agent, zoals boottochten over de baai van Kotor en het Skadar meer, tochten door de fjorden en bergen van Montenegro of naar het nationale park Durmitor met het beroemde Tara ravijn, een bezoek aan de historische Kroatische stad Dubrovnik (UNESCO werelderfgoedlijst) of een dagtocht naar Albanië.

De excursies zijn facultatief. Het doorgaan is afhankelijk van het weer en het minimum aantal deelnemers.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze groepsreizen en kuren in Igalo:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

Individuele kuurreizen naar Igalo

Gedurende de zomerperiode, wanneer we geen groepsreizen naar Igalo organiseren, is het ook mogelijk om hier op individuele basis te kuren. Informeer naar de mogelijkheden.

 

© Reisorganisatie Fontana 2019 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.