Igalo (Montenegro)

Igalo is een gerenommeerd, multidisciplinair kuuroord (Institute “Dr Simo Milosevic” JSC Igalo) waar jaarlijks veel Nederlanders, alsook Noren, Zweden en Denen kuren.

Eén van de grote specialisaties alhier is de behandeling van reuma (waaronder de ziekte van Bechterew, reumatoïde artritis, artritis psoriatica, artrose en fibromyalgie) en andersoortige aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Voor- en najaarsgroepsreizen

Ieder voor- en najaar organiseren we wekelijks groepsreizen naar deze bestemming. U wordt dan tijdens uw kuur en verblijf intensief begeleid door ervaren Nederlandstalige Fontana hostessen. Hostessen die dit kuuroord, de mensen en de kuurprogramma’s door en door kennen en ervoor zorgen dat u van een onbezorgde kuurvakantie kunt genieten.

Vertrekdata groepsreizen:

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio mei alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Reisinformatie

Vluchtinformatie

Vluchten Amsterdam-Dubrovnik v.v.

Croatia Airlines met wekelijkse vluchten op de dinsdagen (alle vluchten zijn met een overstap in Zagreb). Deze vluchten zijn standaard inbegrepen in de reissom.

Transfers

De transfer vanaf luchthaven Dubrovnik naar Igalo duurt ca. 45 minuten (afhankelijk van drukte aan de grensovergangen).

Corona maatregelen

Reizen naar Montenegro worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheidsvakantie aan de baai van Kotor

Kuuroord Igalo (Institute dr. Simo Milosevic) ligt in het gelijknamige plaatsje dat – tezamen met het naastgelegen pittoreske stadje Herceg Novi – gedurende de zomermaanden een populaire badplaats is. Een ca. 4,5 km lange wandelboulevard langs zee met vele restaurants, terrassen en winkeltjes verbindt deze 2 plaatsjes.

Igalo ligt aan de ingang van de baai van Kotor (Boka Kotorska) waar de Adriatische Zee ca. 25 km diep het Montenegrijnse binnenland binnendringt. Deze baai (UNESCO Werelderfgoedlijst) is één van de mooiste baaien ter wereld en een grote toeristische trekpleister.

Zowel in het voorjaar als in het najaar is Igalo een heerlijke kuurbestemming vanwege z’n zeer aangename mediterrane klimaat.

Mediterraan fjorden landschap

De baai van Kotor kan nog het best omschreven worden als de mediterrane versie van een imposante Noorse fjord met hoge, ruige bergen, maar dan met en een mediterrane flora van cipressen, kleurrijke bougainvillea, palm-, olijf- en geurende citrusbomen.

Langs de baai bevinden zich diverse oude, bezienswaardige plaatsjes, zoals Herceg Novi, Kotor (UNESCO Werelderfgoedlijst), Perast, Rivan en Tivat, alsook vele oude kerken en kloosters.

Locatie Igalo

Het resort

Dit multifunctionele complex omvat een tweetal hotelvleugels (met in totaal 417 kamers), een zeer grote medische kuurkliniek, een beauty afdeling, een olympisch binnenbad (23 x 25 m) en een fitness ruimte.

Naast een lobby met receptie, pinautomaat, winkeltje en liften, heeft het 2 bars, 2 restaurants (waaronder één met buffet voor de kuurgasten en één a la carte) en 3 zonneterrassen met ligstoelen en parasols. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. Tevens zijn er (tegen betaling) enkele computers beschikbaar voor gasten die geen eigen laptop of tablet bij zich hebben.

De eenvoudige, doch ruime standaard kamers beschikken over een badkamer met ligbad, badjas, tv, koelkastje, telefoon, airco en een balkon met zitje met uitzicht op de Baai van Kotor of de omringende bergen. De suites bestaan uit een woon- en een slaapkamer en beschikken tevens over een keukentje, badkamer, extra wc en een terras met schitterend uitzicht.

Ondanks dat het een eenvoudig en zelfs gedateerd hotel is en het ook niet over moderne wellness faciliteiten beschikt, is het toch een bijzondere en aangename bestemming. Niet alleen vanwege het adembenemende uitzicht vanaf de balkons op de baai van Kotor en de omringende bergen, z’n ligging vlak aan zee en aangename klimaat, maar ook door de uiterst vriendelijke medewerkers en zeer goede behandelingen die men hier biedt. Niet voor niets komen hier jaarlijks weer vele honderden vaste Fontana gasten terug om te kuren. Gasten die letterlijk verknocht zijn geraakt aan deze bestemming.

Igalo Spa, Baai van Kotor in Montenegro

Klik op afbeelding voor meer foto’s

De interne kuurkliniek is één van de grootste in Zuid-Oost Europa. Er werken hier o.a. 36 medische specialisten (waaronder reumatologen, revalidatieartsen, orthopeden, cardiologen, longartsen, neurologen, internisten en dermatologen), 203 fysiotherapeuten3 diëtisten en 54 verpleegkundigen.

De kliniek beschikt over meerdere afdelingen waar fysiotherapie, massages, hydrotherapie, pakkingen en elektrotherapie worden gegeven. Ook zijn er poliklinieken en diagnostische afdelingen en biedt men 24/7 medische assistentie aan de gasten. Verder is er een aparte afdeling voor beauty behandelingen.

Naast individuele behandelruimtes, zijn er meerdere oefenzalen en 4 bassins met mineraalrijk water voor fysio- en oefentherapie in water voor individuen en groepen. Deze bassins zijn ‘s middags na de reguliere kuurtijden vrij toegankelijk.

Wetenswaardig is dat Igalo over een eigen, geaccrediteerde opleidingsinstituut voor fysiotherapie beschikt en dat men sinds jaar en dag o.m. intensief samenwerkt met de vakgroep Reumatologie van de Universiteit van Oslo op het gebied van opleidingen, kennisuitwisseling en onderzoek.

Klik op afbeelding voor meer foto’s

 

Meer over kuren in Igalo

Igalo is sinds z’n stichting in 1949 één van de grootste kuuroorden van zuidoost Europa. Het beschikt zelfs over een eigen opleidingsinstituut voor fysiotherapie en is daarmee onderdeel van de Universiteit van Montenegro. Daarnaast werkt men o.m. intensief samen met de vakgroep Reumatologie van de Universiteit van Oslo.

Multidisciplinair kuuroord

Igalo beschikt over een groot, multidisciplinair team van medische specialisten (waaronder reumatologen, revalidatieartsen, orthopeden, cardiologen en longartsen), fysiotherapeuten, diëtisten en verpleegkundigen. Professionals die qua kennis en kunde voortbouwen op een inmiddels decennia lange ervaring in de preventie, behandeling en revalidatie van kuurgasten op het gebied van diverse aandoeningen.

Lokale natuurlijke middelen

Bij de behandelingen maakt men ook gebruik van lokaal ruim voorhanden zijnde natuurlijke therapeutische middelen, zoals zeemodder (Igaljski Peloid), mineraalrijk water (Igaljka) en uiteraard het mediterrane zeeklimaat met z’n vele zonnenuren zelf.

De modder wordt direct gewonnen uit de Baai van Kotor en heeft een hoge concentratie mineralen en biologisch actieve stoffen. Men gebruikt dit voor pakkingen (tussen de 42ºC en 45ºC) en baden, waarbij de modder vermengd wordt met het mineraalrijke Igaljka water (39°C).

Het Igaljka water (rijk aan o.m. natrium, calcium, magnesium, sulfaten en koolwaterstoffen) is afkomstig uit diverse bronnen, die in de directe omgeving ontspringen.

Dit water wordt eerst verwarmd tot 36ºC – 38ºC en vervolgens gebruikt in speciale oefenbaden voor fysio- en oefentherapie in water. Ook wordt het gebruikt bij hydrotherapie, zoals baden met onderwatermassage, zoutbaden (waarbij zeezout toegevoegd wordt aan het mineraalwater), modderbaden etc.

Kuurprogramma’s op maat

Alle medische kuurprogramma’s beginnen standaard met een onderzoek door de arts. Hierbij wordt gekeken naar uw huidige gezondheidssituatie, medische geschiedenis en medicijngebruik. Dit doet men om een volledig op u afgestemd kuurprogramma samen te kunnen stellen. Ook kijkt de arts naar mogelijke contra-indicaties, die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten.

Programma’s bestaan uit een combinatie van individuele behandelingen en groepstherapieën. Afhankelijk van uw programma krijgt u 5 tot 6 behandelingen per kuurdag gedurende 5 of 6 dagen per week.

Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek waarbij gekeken wordt naar uw progressie. Tevens krijgt u adviezen voor thuis mee, alsmede een rapport (voor uw eigen arts en/of verzekeraar).

Combineren van kuurprogramma’s

Een aantal kuurprogramma’s kunnen gecombineerd worden met een extra 2e kuur op basis van een verkort programma, bestaande uit 2 extra behandelingen per kuurdag.

Stel dat u het afslank programma gaat volgen, dan kan dit bijvoorbeeld gecombineerd worden met een verkorte reuma kuur of u volgt het reuma programma en combineert dit met een verkorte luchtwegen prograamma. Voor de goede orde: de afslankkuur, de Health Booster, de anti-stress kuur en de additionele Aslan therapie kunnen niet als verkorte programma’s worden gevolgd!

Optioneel: laagcalorisch dieet

Het is optioneel mogelijk, indien u een ander kuurprogramma dan het afslank programma heeft, toch een laagcalorisch dieet te volgen(tegen meerprijs) .

Plaatselijk bijboeken van diverse andere behandelingen

Ter plaatse kunt u nog diverse andere behandelingen bijboeken, zoals speciale shiatsu massages, acupunctuur, tandheelkundige behandelingen (o.a. bleken met laser, parodontitis behandelingen en implantaten) en non-chirurgische cosmetische behandelingen (fillers e.d.).

Tenslotte, om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken, adviseren wij een kuur van minimaal 2 weken. Uiteraard geldt hoe langer u kuurt, des te beter de resultaten!

Kuurprogramma's

Onder de noemer Spieren & Gewrichten bieden we hier de volgende programma’s:

 • reuma* (o.a. reumatoïde artritis, Bechterew, artrose, artritis psoriatica, fibromyalgie en osteoporose
 • rugklachten (aspecifieke lage rugpijn)
 • arm-, schouder- en nekklachten (frozen shoulder, peesontsteking, slijmbeursontsteking, muisarm, carpaal tunnelsyndroom etc.)
 • vervolgrevalidatie (na gewrichtsoperatie of blessure)

De programma’s beginnen en eindigen met een artsonderzoek. Op basis van het aanvangsonderzoek, waarbij ook gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten, stelt de arts een behandelprogramma op maat samen. De focus van de behandelingen ligt op vermindering van pijnklachten, stijfheid, vermoeidheid en bewegingsbeperkingen. Voorbeelden van behandelingen zijn o.m. fysiotherapie (oefeningen in water en in zaal), medische massages, modderpakkingen, baden, elektrotherapie (o.a. ultrasound therapie, lasertherapie en TENS) etc. Bij het eindonderzoek wordt uw progressie besproken.

De Spieren & Gewrichten programma’s worden op 5 dagen per week gegeven en omvatten per kuurdag:

 • 3 individuele behandelingen (waarvan 1 x elektrotherapie)
 • 2 groepstherapieën (o.m. aquagym, zaalgymnastiek of Tai Chi)

*Over vergoeding van de reuma kuur

De reuma kuur in Igalo wordt door meerdere zorgverzekeraars vergoed. U dient zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om zeker te zijn of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Lees ook het artikel in Reuma Magazine over kuren in Igalo

meer over vergoedingen

De luchtwegen kuur staat onder controle van een longarts en richt zich op vermindering van luchtwegklachten als gevolg van astma en chronische longaandoeningen (COPD).

Dit programma wordt op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 3 individuele behandelingen (waarvan 1 x elektrotherapie)
 • 2 groepstherapieën

Uw kuur begint en eindigt met een medisch onderzoek door de longarts.

Op basis van het aanvangsonderzoek (incl. longfunctie test) stelt de arts een geheel op u afgestemd behandelprogramma samen. Dit bestaat o.m. uit respiratoire fysiotherapie, lichamelijke oefeningen ter vergroting van de longcapaciteit (aquagym en intervaltraining), ademhalingsoefeningen, bronchiale hygiëne (aerosol therapie en drainage), inhalaties, massages, baden en elektrotherapie.

Bij het afsluitende onderzoek wordt uw progressie besproken.

Dit cardiovasculaire programma is bedoeld voor mensen met hartklachten, vaatziekten, hoge bloeddruk, angina pectoris e.d. Dit programma staat onder controle van een cardioloog.

De behandelingen worden op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 3 individuele behandelingen (waarvan 1 x elektrotherapie)
 • 2 groepstherapieën

Naast behandelingen krijgt u tevens een speciaal zout- en vetarm dieet.

Uw kuur begint en eindigt met een medisch onderzoek. Op basis van het aanvangsonderzoek (incl. een ECG) stelt de arts uw behandelprogramma samen. Behandelingen zijn o.m. fysiotherapie, ademhalingsoefeningen, wandelingen, intervaltraining, aquagym, massages, lymfedrainage, baden en elektrotherapie.

Dit op preventie gerichte kuurprogramma werkt zowel detoxifiërend, als ontspannend en geeft uw gezondheid een fikse boost.

U begint met een medisch onderzoek incl. ECG en bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden). Tevens wordt door de diëtist een speciaal dieet samengesteld (met dagelijks groenten- en fruit smoothies, vegetarische gerechten en 2x per week kip of vis). De toeslag voor dit dieet is in de prijs van de kuur inbegrepen, wel dient u volpension te boeken.

Gedurende 5 dagen per week krijgt u dagelijks de volgende activiteiten en behandelingen:

 • 1x massage (deep tissue massage 20 min, lymfedrainage massage 20 min, detox massage 40 min of Shiatsu massage 40 min)
 • 1x hydrotherapie (aromabad, modderpakking, CO2 bad of onderwatermassage) 20 min 
 • 1x buitenactiviteit (Tai Chi, wandeling etc.) 
 • 1x stretching 
 • 1x aquagym

Aan het eind dit programma volgt een afsluitend onderzoek door de arts. 

Dit programma is zowel geschikt om lekker te ontspannen, alsook bij stress- en burnout gerelateerde klachten. U begint met een medisch onderzoek. 

Het programma biedt een uitgekiende combinatie van dagelijkse bewegingsactiviteiten om de lichamelijke weerstand en conditie te verbeteren en allerlei heerlijk ontspannende behandelingen. Hierdoor herstelt de balans tussen lichaam en geest en zult u zich na afloop fitter, energieker en meer ontspannen voelen.

Dit programma wordt op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 1x Tai Chi
 • 1x wandeling
 • 1x ontspannende massage (15-20 min)
 • 1x magnetotherapie
 • 1x aromabad

Het Slank & Fit programma richt zich op een verantwoord gewichtsverlies voor medische- of cosmetische doeleinden. De succesformule is minder calorieën innemen en tegelijkertijd meer calorieën verbruiken!

Dit programma begint met een medisch onderzoek. Op basis hiervan bepaalt de arts het aantal dagelijkse calorieën (tussen 800 en 1200 calorieën), dat u middels uw afslankdieet binnen krijgt. Dagelijks krijgt u 3 dieetmaaltijden plus 2 verantwoorde ‘tussendoortjes’.

De toeslag voor een laag calorisch dieet is in de prijs van de kuur inbegrepen, wel dient u volpension te boeken. 

Naast een dieet, krijgt u een stevig lichamelijk programma met 5 groepsoefeningen per dag, zoals aquagym, zaalgymnastiek en wandelingen. Ook krijgt u 1x daags een ontspannende individuele behandeling, zoals een onderwatermassage of aromabad.

Het afslank programma wordt op 5 dagen in de eerste week en op 6 dagen in de daarop volgende weken gegeven. Het gezamenlijk afslanken met meerdere ‘lotgenoten’ tijdens onze groepsreizen versterkt bovendien uw motivatie.

Aanvullend op uw reguliere kuurprogramma kunt u op deze bestemming meerdere extra programma’s volgen.

Anti-aging Aslan therapie

Als aanvulling op uw reguliere programma kunt u Aslan therapie volgen. Deze – door de geriatrische Prof. Dr. Ana Aslan ontwikkelde anti-aging therapie- bestaat uit een dagelijkse injectie (in de bil). Het wordt vooral toegepast ter bestrijding van ouderdomsverschijnselen, slechte bloedcirculatie, hart- en vaatziekten en ter verbetering van de algehele conditie.

Deze therapie begint met een medisch onderzoek, waarbij u o.m. een bloed- en urine onderzoek en een ECG krijgt. Ook worden er 2 injecties gegeven om te testen op eventuele allergische reacties.

Vervolgens krijgt u dagelijks 1 injectie met het preparaat Gerovital (een combinatie van procaïne en vitaminen). Dit preparaat activeert de celdeling (die op oudere leeftijd afneemt) en zuivert de bloedvaten van kalk-, vet- en cholesterolafzettingen.

Omdat Aslan therapie ‘van binnen uit’ werkt, versterkt het bovendien het effect van medische kuurprogramma’s, zoals de reuma-, luchtwegen- of cardiovasculaire kuur. Programma’s die juist ‘van buiten naar binnen’ werken. Veel van onze gasten combineren daarom hun kuurprogramma met Aslan therapie.

Er bestaat géén ‘verkorte versie’ van de Aslan therapie, waardoor deze alleen voor 2 of 3 weken kan worden gevolgd. U kunt deze therapie alleen ter plekke in Igalo bijboeken.

Beauty

Met keuze uit:

 • 5 daags beauty programma met lichaams- en gezichtsbehandelingen
 • 3-daags beauty programma met alleen gezichtsbehandelingen

Bij deze beauty programma’s gebruikt men voornamelijk natuurlijke producten.

Laag calorisch dieet

Ook als u geen afslankprogramma volgt, is het mogelijk een laagcalorisch dieet bij te boeken.

Prijzen groepsreizen Igalo 2021

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio mei alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Voorjaar 20201 week2 weken3 weken
vertrekdata reissom
kuren*slank & fithealth boosterreissom
kuren*slank & fithealth boosterreissom
kuren*slank & fithealth booster
7 apr€ 699€ 150€ 150€ 225€ 997 € 300€ 330€ 410€ 1309€ 450€ 510€ 595
14 apr€ 719€ 150€ 150€ 225€ 1059€ 300€ 330€ 410€ 1374€ 450€ 510€ 595
21 apr€ 749€ 150€ 150€ 225€ 1107€ 300€ 330€ 410€ 1429€ 450€ 510€ 595
28 apr**€ 769€ 150€ 150€ 225€ 1145€ 300€ 330€ 410€ 1497€ 450€ 510€ 595
5 mei**€ 778€ 150€ 150€ 225€ 1163€ 300€ 330€ 410€ 1507€ 450€ 510€ 595

Prijzen zijn per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension.

Voorjaarsaanbiedingen (7 april – 12 mei):

 • géén toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik bij verblijf tot 12 mei! 
 • géén toeslag volpension!
 • lagere prijzen!

* kuur: programma’s voor Spieren & Gewrichten, Luchtwegen en Hart & Bloedvaten en Stress Buster programma.

** Er geldt wel een toeslag voor een 2-persoonskamer voor alleengebruik van € 84 bij vertrek op 28 april voor 3 weken en bij vertrek op 5 mei voor 2 weken. Bij vertrek op 5 mei voor 3 weken geldt er een toeslag van € 168. Dit, omdat een deel van uw verblijf valt in de periode na 12 mei.

Toeslag laag calorisch dieet (n.v.t. bij de afslankkuur): € 63 per week

Toeslag suite: € 14 per persoon per nacht.

Verkorte kuur (alle kuren behalve afslank, anti-stress en health booster) 5 dagen: € 90

Beauty body & face arrangement 5 dagen: € 125

Beauty face arrangement 3 dagen: € 55

Aslan therapie 2 weken : € 160   Aslan therapie 3 weken: € 210

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio mei alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Najaar 20201 sep* - 20 okt
aantal weken1 week2 weken3 weken
reissom o.b.v. halfpension€ 695€ 1010€ 1335
toeslag volpension€ 58€ 116€ 174
reuma kuur€ 150€ 300€ 450
rugklachten kuur€ 150€ 300€ 450
luchtwegen kuur€ 150€ 300€ 450
cardiovasculaire kuur€ 150€ 300€ 450
anti-stress kuur€ 150€ 300€ 450
afslankkuur€ 150€ 330€ 510
health booster kuur€ 225€ 410€ 595
beauty programma€ 150€ 300€ 450
Aslan therapie-€ 160€ 210
verkorte medische kuur€ 90€ 180€ 270
5-daags beauty body & face programma€ 125€ 250€ 375
3-daags beauty face arrangement € 55€ 110€ 165
toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik€ 84€ 168€ 252

Prijzen zijn per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension.

Najaarsaanbieding: géén toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik v.a. 29 september 2020

* Bij vertrek op 1 september is een toeslag van € 50 van toepassing.

Toeslag laag calorisch dieet (bovenop volpension): € 63 per week. Deze toeslag is n.v.t. bij de afslankkuur.

Toeslag suite: € 14 per persoon per nacht.

Aanbiedingen voorjaar 2020 (7 april – 12 mei):

 • géén toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik
 • géén toeslag volpension
 • lagere prijzen!

Boek voorjaarsreis

Aanbiedingen najaar 2020 (29 september – 20 oktober):

 • géén toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik

Boek najaarsreis

Inbegrepen in de reissom zijn:

 • de vluchten per lijndienst Croatia Airlines vanaf Schiphol naar Dubrovnik
 • de luchthavenbelasting en taxen
 • groepstransfers vliegveld-hotel vv
 • verblijf o.b.v. volpension (vertrek t/m 5 mei) en o.b.v. halfpension (overige vertrekdata)
 • het gebruik van een badjas

Niet inbegrepen in de reissom zijn:

 • toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 84 voor 3-wkse reis met vertrek op 28 april
 • toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 84 voor 2-wkse reis met vertrek op 5 mei
 • toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 168 voor 3-wkse reis met vertrek op 5 mei
 • toeslag suite € 14 per persoon per nacht
 • kuurprogramma
 • individuele transfertoeslag € 40 per auto enkele reis (min. € 20 p.p.)
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reserveringskosten € 25 per nota bij vliegreis en € 35 per nota bij eigen vervoerreis
 • uitgaven van persoonlijke aard

Fontana begeleiding

In de periodes 7 april – 19 mei en 1 september – 20 oktober is er 24 uur per dag ervaren Nederlandstalige Fontana reisbegeleiding in Igalo aanwezig voor advies en ondersteuning van onze kuurgasten.

Onze hostessen halen u op van vliegveld Dubrovnik, voorzien u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staan u gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpen -indien nodig- met vertalen bij uw kuurarts.

Excursies

Gedurende de groepsreizen worden er diverse excursies georganiseerd door onze lokale agent, zoals boottochten over de baai van Kotor en het Skadar meer, tochten door de fjorden en bergen van Montenegro of naar het nationale park Durmitor met het beroemde Tara ravijn, een bezoek aan de historische Kroatische stad Dubrovnik (UNESCO werelderfgoedlijst) of een dagtocht naar Albanië.

De excursies zijn facultatief. Het doorgaan is afhankelijk van het weer en het minimum aantal deelnemers.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze groepsreizen en kuren in Igalo:

(NL) 026 442 58 47 / (B)  03 808 4480

info@fontana-travel.nl

Individuele kuurreizen naar Igalo

Gedurende de zomerperiode, wanneer we geen groepsreizen naar Igalo organiseren, is het ook mogelijk om hier op individuele basis te kuren. Informeer naar de mogelijkheden.

 

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.