Zomer groepsreis Boedapest (Hongarije)

Kuurreis en stedentrip ineen

Op 16 juli 2019 organiseren we een 13-daagse groepsreis (met ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding ter plaatse) naar het Danubius Resort Margitsziget in de schitterende Hongaarse metropool Boedapest.

Verblijf

U verblijft in het Grand Hotel (4*) of in het hier direct naastgelegen Health Spa Hotel (4*). Het kuren zelf vindt plaats in de medisch kuurkliniek in het Health Spa Hotel alwaar zich tevens de wellness faciliteiten bevinden, waarvan u als Fontana gast onbeperkt gratis gebruik kunt maken.

Kuurprogramma’s

U heeft de keuze uit programma’s voor:

  • spier- en gewrichtsklachten (reuma, rugklachten of RSI)
  • ontspanning en ontstressen

Meer informatie treft u verder op deze pagina.

Vertrekdatum en reisinformatie

Vertrekdatum: 16 juli 2019

Minimum aantal deelnemers: 20

Deze reis gaat definitief door!

U vliegt op dinsdag 16 juli vanaf Schiphol met de KLM in ca. 1,5 uur rechtstreeks naar Boedapest. Daar wordt u opgewacht door de Fontana hostess en vervolgens in ca. 1 uur naar het kuuroord op het Margaretha eiland vervoerd.

Vluchtschema (onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen):

16/07 Amsterdam-Boedapest 14.25-16.20 uur

28/07 Boedapest-Amsterdam 17.05-19.15 uur

NB Ook reizen vanaf Brussel is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Boedapest: de kuur- en cultuurstad bij uitstek

Boedapest is prachtig gelegen aan de veel bezongen Donau die dwars door de stad stroomt langs monumentale kaden met bijzonder fraaie gebouwen. Met z’n rijke historie, leuke winkelstraten, traditionele konditoreien, bars, restaurants en bruisend cultureel leven is het de ideale bestemming voor een stedentrip.

Maar Boedapest biedt nog veel meer: het beschikt over meerdere thermale bronnen en een lange kuurtraditie, waardoor het ook een uitstekende bestemming is om te kuren.

Kuren op het Margaretha eiland (Margitsziget)

Dit 2 km lange, vrijwel verkeersvrije, eiland ligt midden in de Donau tussen de stadsdelen Boeda en Pest. Het is het grootste stadspark van Boedapest en daardoor een groene oase van rust in deze metropeel met z’n ca. 1,7 mln. inwoners. Het is een prachtig park met vele wandelpaden, oude bomen, siertuinen, weiden, kloosterruïne met het graf van de heilige Margaretha en een oud Romaans kerkje.

Ook ontspringen hier 3 thermale bronnen met weldadig water dat rijk is aan calcium, kalium, natrium, magnesium en zwavel. Thermaal water dat de basis vormt van de balneologische kuurprogramma’s die in het eveneens op dit eiland gevestigde kuuroord worden gegeven.

Locatie Health Resort Margitsziget

Hotels en kuur- en wellness faciliteiten

Dit stijlvolle 4* hotel is gebouwd in neo-renaissance stijl en werd geopend in 1873. Het was destijds één van de meest luxueuze kuurhotels in Europa en heeft sindsdien altijd zijn grandeur van weleer weten te behouden.

Het beschikt over een ruime lobby met receptie, liften, bar en een sfeervol restaurant met buitenterras.

De comfortabele, gerenoveerde deluxe kamers hebben een hoog plafond, zijn in klassieke stijl ingericht en voorzien van een badkamer met douche, wc en haardroger, airco, telefoon, radio, tv, gratis draadloos wifi, koffie- en theefaciliteiten, minibar en een kluisje. Enkele kamers beschikken tevens over een balkon.

Het Grand Hotel is middels een onderaardse gang verbonden met het naastgelegen kuur- en wellness centrum in Health Spa Hotel. Vanaf uw hotelkamer wandelt u zo in badjas naar de kliniek of de wellness faciliteiten.

Danubius Health Spa Resort Grand Hotel

Fotogalerij Grand Hotel: klik voor meer foto’s

Dit hotel heeft 267 kamers en beschikt over een lobby met receptie, liften, bar, restaurant en een buiten zwembad.

De gerenoveerde premium kamers zijn modern ingericht en voorzien van een badkamer met een inloopdouche, wc en haardroger, airco, telefoon, gratis wifi, tv, minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en een balkon.

De kamers hebben of uitzicht op de Donau en de Pest zijde van de stad of op het Margaretha park en de Boeda zijde.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget Boedapest

Fotogalerij Health Spa Hotel: klik voor meer foto’s

Naast een moderne kuurkliniek waar alle kuurbehandelingen worden gegeven, beschikt men ook over diverse wellness faciliteiten.

Er is o.m. een thermaal bassin (37-38°C), een binnenzwembad met gemengd water (28°C), een buitenbad (alleen open in de zomer), een hydropool (33-34°C), een oefenbad (33-35°C), een tractie bad (35-36°C), Kneipp-bassin, whirlpool, sauna’s, stoomcabine, aroma kamer, fitness (400 m²), solarium, Emporium Beauty Center en een zonneterras.

Als Fontana gast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van diverse wellness faciliteiten. Bovendien kunt u gratis deelnemen aan groepsactiviteiten die men hier dagelijks organiseert voor de gasten, zoals aquagym, aerobics, steps, Pilates en yoga.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget

Fotogalerij kuur- en wellness faciliteiten: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

U kunt kiezen uit de volgende kuurprogramma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

  • reuma programma (ontstekingsreuma, wekedelenreuma, slijtagereuma en osteoporose) ter vermindering van kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid. 
  • rugprogramma ter vermindering van rugpijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren.
  • RSI programma (voor o.a. frozen shoulder, muisarm, tennisarm, peesontsteking en slijmbeursontsteking) ter vermindering van klachten als pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen en vermoeidheid.

Deze programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek, waarbij ook gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat samengesteld met 20 of 30 individuele behandelingen (o.m. fysiotherapie, pakkingen, hydrotherapie, massages en elektrotherapie). Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek.

Naast uw kuurprogramma kunt u geheel gratis deelnemen aan diverse groepsactiviteiten die door het kuuroord worden georganiseerd, zoals aquagym, Pilates, yoga, spinning e.d.

Over vergoeding van de reuma kuur door zorgverzekeraars

Voor meer informatie over eventuele vergoedingen van de reuma kuur, verwijzen wij naar onze webpagina hierover:

Meer over vergoedingen

NB Bepaalde onderdelen van het rug- of RSI-programma komen in aanmerking voor vergoeding uit de basis- of aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar.

Dit is een heerlijk ontspannend programma dat ook geschikt is bij stress gerelateerde klachten.

U begint met een medisch onderzoek op grond waarvan de arts een behandelprogramma op maat samenstelt met 20 of 30 individuele behandelingen (o.a. pakkingen, hydrotherapie, ontspannende massages, zoutgrot en elektrotherapie).

Naast uw kuurprogramma kunt u tevens geheel gratis deelnemen aan diverse groepsactiviteiten, die door het kuuroord worden georganiseerd, zoals aquagym, Pilates, yoga, spinning etc.

Prijzenoverzicht

Arrangementsprijs 13-daagse reis incl. 20 behandelingen: € 1712 p.p.

Arrangementsprijs 13-daagse reis incl. 30 behandelingen: € 1797 p.p.

Boek deze groepsreis

Inbegrepen in de prijs: retourvlucht KLM, groepstransfers, verblijf 12 nachten in een gedeelde gerenoveerde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension, kuurprogramma, gebruik van badjas en handdoeken, onbeperkt toegang tot de thermaal- en zwembaden, sauna’s en fitness en gratis deelname aan diverse groepsactiviteiten (o.m. aqua jogging, yoga, steps en spinning).

Niet inbegrepen in de prijs: toeslag alleen gebruik van een gerenoveerde 2-persoonskamer € 355, KLM bagagetoeslag voor Flying Blue leden € 30, KLM bagagetoeslag voor niet-Flying Blue leden € 50, reserveringskosten €25 per nota en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota.

Fontana begeleiding

Gedurende deze groepsreis is ter plaatse ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig.

De hostess haalt u van de luchthaven op, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat u gedurende het verblijf en kuren met raad en daad bij en helpt – indien nodig – met vertalen bij de arts.

Excursies

Tijdens de groepsreis zullen er diverse excursies worden georganiseerd door onze lokale agen.

Deze excursies zijn facultatief. Doorgang is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

Individuele kuurreizen Boedapest

Naast deze jaarlijks zomer groepsreis verzorgen we tevens vanaf 15 mei 2019 kuurreizen op individuele basis naar deze bestemming.

© Reisorganisatie Fontana 2019 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.