Zomer groepsreis Boedapest (Hongarije)

kuurreis voor reuma, rugklachten, RSI of ter ontspanning en stedentrip ineen

Op 25 juni 2017 organiseren we een 14-daagse groepsreis met ervaren Nederlandstalige begeleiding naar het Danubius Health Spa Resort op het Margareta eiland in Boedapest. Deze groepsreis gaat definitief door!

Boedapest, de bruisende kuur- en cultuurstad

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is prachtig gelegen aan de Donau, die dwars door de stad stroomt langs monumentale kaden met bijzonder fraaie gebouwen, zoals het neo-gotische parlementsgebouw, het beroemde Gellert hotel, paleizen en kerken. Boedapest heeft niet alleen diverse leuke winkelstraten, bars en restaurants, maar kent ook een bruisend cultureel leven.

Bovendien beschikt deze stad over een aantal thermale bronnen en een lange kuurtraditie, waardoor men hier uitstekend kan kuren. Al met al is Boedapest de ideale zomer bestemming voor een ieder die een kwalitatief hoogwaardige kuur wilt combineren met een schitterende stedentrip.

Kuren op het Margareta eiland (Margitsziget)

Midden in de Donau ligt het Margareta eiland. Een 2 km lang eiland, dat vrijwel verkeersvrij en daardoor een heerlijke oase van rust is in deze metropool met zijn ca. 1,7 mln. inwoners. Het is niet alleen het grootste stadspark van Boedapest met veel bomen, tuinen, groene weiden, een kloosterruïne met het graf van de heilige Margareta en een oud Romaans kerkje, maar ook ontspringen er 3 thermale bronnen met heilzaam water dat rijk is aan calcium, kalium, natrium, magnesium en zwavel. Dit thermale water vormt de basis voor de uitstekende balneologische kuurprogramma’s die in het op dit eiland gevestigd kuuroord worden gegeven.

Het kuuroord bestaat uit 2 onderling verbonden hotels: het Danubius Grand Hotel en het Danubius Health Spa Resort (het voormalige Thermal Hotel) waar zich tevens de kuurkliniek en wellness faciliteiten bevinden.

Locatie Margareta eiland, Boedapest

De groepsreis

Vertrekdatum: 25 juni 2017

Minimum aantal deelnemers: 20

U vertrekt op zondag 25 juni vanaf Schiphol. In minder dan 2 uur vliegt u per KLM rechtstreeks naar Boedapest. Daar wordt u opgewacht door de Fontana hostess en rijdt u in ca. 1 uur naar het kuuroord op het Margareta eiland.

Ook reizen vanaf Brussel of Düsseldorf mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Weersverwachting Boedapest

Sneeuw
zaterdag
24/02/2018 90%
Sneeuw
Sneeuw. Minimaal -9C.
Helder
Morgen
25/02/2018 10%
Helder
Aanhoudend bittere kou. Overwegend helder. Maximaal -2C. Wind uit het NO van 15 tot 25 km/u.
Merendeels bewolkt
Maandag
26/02/2018 0%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Erg koud. Maximaal -2C. Wind uit het NO van 15 tot 30 km/u.
Geheel bewolkt
Dinsdag
27/02/2018 10%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal -5C. Wind uit het NNO van 10 tot 15 km/u.
Merendeels bewolkt
Woensdag
28/02/2018 0%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal -3C. Wind uit het WNW van 10 tot 15 km/u.

Grand Hotel, Danubius Health Spa Resort en de kuurkliniek

Dit stijlvolle 4* superior hotel is gebouwd in neo-renaissance stijl en werd geopend in 1873. Het was destijds één van de meest luxueuze kuurhotels in Europa en heeft sindsdien altijd zijn grandeur van weleer weten te behouden.

Het hotel beschikt over een ruime lobby, een bar met zitjes en een sfeervol restaurant met een buitenterras dat gedurende de zomermaanden geopend is. De comfortabele kamers hebben een hoog plafond, zijn in klassieke stijl ingericht en voorzien van bad met douche, wc, haardroger, airco, telefoon, radio, satelliet-tv, gratis draadloos internet, minibar, kluisje. Enkele kamers beschikken tevens over een balkon.

Het Grand Hotel is middels een onderaardse gang verbonden met het naastgelegen kuurcentrum. U kunt zo vanaf uw hotelkamer in badjas naar de kliniek, thermale baden, sauna en de fitness studio lopen.

Danubius Health Spa Resort Grand Hotel

Fotogalerij Grand Hotel: klik voor meer foto’s

Het Danubius Health Spa Resort ligt pal naast het Grand Hotel en is met deze verbonden middels een ondergrondse gang.

Dit hotel is gebouwd in de jaren zeventig, heeft 267 kamers en beschikt over een receptie, liften, een ruime lobby met fauteuils, een bar, een restaurant en een buiten zwembad.

De comfortabele standaard kamers (18 m2) zijn voorzien van bad met douche, haardroger, airco, telefoon, gratis wifi, satelliet-tv, minibar, koffie- en thee faciliteiten, kluisje en een balkon.

De recent gerenoveerde premium kamers (18 m2) zijn modern en trendy ingericht en zijn voorzien van een badkamer met een inloopdouche, haardroger, airco, telefoon, gratis wifi, satelliet-tv, minibar, koffie- en thee faciliteiten, kluisje en een balkon.

Het hotel beschikt tevens over 2 aangepaste kamers voor mindervaliden.

De kamers hebben of uitzicht op de Donau en de Pest zijde van de stad of op het Margareta park en de Boeda zijde.

De kuurkliniek, de thermale baden, het saunalandschap en de uitgebreide fitness studio bevinden zich in dit hotel.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget Boedapest

Fotogalerij Danubius Health Spa Reort: klik voor meer foto’s

In het Danubius Spa Health Resort hotel bevindt zich de moderne, interne kuurkliniek waar alle kuurbehandelingen worden gegeven, zoals modderpakkingen, hydrotherapie, medische massage, fysiotherapie, elektrotherapie en zelfs drink kuren.

Bovendien bevinden zich hier 2 thermale bassins (36 °C), een binnen zwembad met gemengd water (28 °C) en een buitenbad (zomer). Verder kunt u gebruik maken van een Kneipp-bassin, whirlpool, sauna’s, stoombad, aroma kamer, de fitnessruimte, solarium en het zonneterras.

Als Fontana gast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van al deze faciliteiten gedurende uw verblijf. Bovendien kunt u gratis deelnemen aan groepsactivitetien, zoals aqua jogging, aerobics, steps en yoga.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget

Fotogalerij Danubius Health Spa Resort kuurkliniek: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

U kunt kiezen uit de volgende kuurprogramma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

 • reuma – kuur voor ontstekings-, wekedelen- en slijtagereuma
 • rugklachten – kuur voor aspecifieke rugklachten
 • RSI – kuur voor o.m. muisarm, tennisarm en frozen shoulder

Deze programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat samengesteld met 20 of 30 individuele behandelingen (o.m. fysiotherapie, pakkingen, hydrotherapie, massages en elektrotherapie). Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om uw progressie te bespreken.

Naast uw kuurprogramma kunt u geheel gratis deelnemen aan diverse groepsactiviteiten die door het kuuroord worden georganiseerd, zoals aquagym, Pilates, yoga, spinning e.d.

NB De reuma kuur op deze bestemming wordt door meerdere zorgverzekeraars vergoed. U dient zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om zeker te zijn of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Overzicht van zorgverzekeraars die de reuma kuur vergoeden:

 • AMERSFOORTSE (toestemming vooraf vereist)
 • AZVZ (toestemming vooraf vereist)
 • DE GOUDSE (op aanvraag)
 • DELTA LLOYD (toestemming vooraf vereist)
 • DSW (op aanvraag)
 • IZZ (op aanvraag)
 • OHRA (op aanvraag)
 • ONVZ (op aanvraag)
 • PNO (op aanvraag)
 • PROMOVENDUM (op aanvraag)
 • STAD HOLLAND (toestemming vooraf vereist)
 • UNIVÉ (toestemming vooraf vereist – alleen groepsreizen )
 • VVAA (op aanvraag)
 • ZORG & ZEKERHEID (toestemming vooraf vereist)

Voor meer informatie over kuurreis vergoedingen, klik hier >>

Dit is een heerlijk ontspannend programma en o.m. geschikt bij stress gerelateerde klachten.

U begint met een medisch onderzoek op grond waarvan de arts een behandelprogramma op maat samenstelt met 20 of 30 individuele behandelingen (o.a. pakkingen, hydrotherapie, ontspannende massages, zoutgrot en elektrotherapie).

Naast uw kuurprogramma kunt u tevens geheel gratis deelnemen aan diverse groepsactiviteiten, die door het kuuroord worden georganiseerd, zoals aquagym, Pilates, yoga, spinning etc.

 

Prijzen zomer groepsreis

Prijs 14-daagse reis incl. 20 behandelingen: € 1434 p.p.

Prijs 14-daagse reis incl. 30 behandelingen: € 1499 p.p.

NB 8- en 22-daagse reizen op aanvraag mogelijk.

Boek deze groepsreis

Inbegrepen: retourvlucht KLM, transfers, verblijf 13 nachten in een gedeelde standaard 2-persoonskamer o.b.v. halfpension, kuurprogramma, gebruik van badjas en handdoeken, onbeperkt toegang tot thermaalbaden, sauna’s en fitness club, gratis deelname aan diverse groepsactiviteiten (o.m. aqua jogging, yoga, steps en spinning) en Nederlandstalige Fontana begeleiding.

Niet inbegrepen: toeslag gerenoveerde premium kamers (Health Spa Resort Hotel) € 98 p.p., toeslag 1-persoonskamer standaard € 260, toeslag 1-persoonskamer premium € 312, toeslag volpension € 234 p.p., KLM bagagetoeslag voor Flying Blue leden€ 30*, KLM bagagetoeslag voor niet-Flying Blue leden € 50*, reserveringskosten €25 per nota en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota.

* Met ingang van 1 oktober 2014 brengt de KLM ook Flying Blue leden kosten voor ruimbagage in rekening, doch krijgen zij hierop een korting.

Fontana begeleiding

Gedurende deze groepsreis is ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig voor advies en ondersteuning van onze kuurgasten.

De hostess haalt de kuurgasten van de luchthaven op, voorziet hen van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat hen gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen.

Excursies

Tijdens deze groepsreis zullen er diverse schitterende excursies worden georganiseerd, waarbij u een aantal bijzondere hoogpunten van Boedapest en omgeving zult bezichtigen.

Deze excursies zijn facultatief. Doorgang is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

026-44.25.847

fontana@fontana-travel.nl

Individuele kuurreizen Boedapest

Naast deze zomer groepsreis verzorgen we tevens het gehele jaar door kuurreizen op individuele basis naar deze bestemming.

Voor meer informatie, klik hier >> 

© Reisorganisatie Fontana 2017 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.