15-daagse groepsreis Banja Vrucica (Bosnië en Herzegovina)

Deze reis gaat definitief door!

In 2018 bieden we een nieuwe kuurbestemming: Bosnië en Herzegovina. Voor menigeen als reisbestemming nog onbekend, doch geheel onterecht, want in dit intrigerende land met z’n smeltkroes van culturen valt heel veel te ontdekken: prachtige, ongerepte natuur, een rijke cultuurhistorie, historische steden en uitstekende mogelijkheden qua gezondheidsvakanties, mede dankzij de vele thermale bronnen en zuivere lucht.

Kuren, relaxen en genieten in Banja Vrucica

U verblijft en kuurt in Banja Vrucica, een kuuroord dat het grootste van het land is en dat over een imposante kuurkliniek en uitgebreide wellness faciliteiten beschikt. Tijdens deze groepsreis heeft u de keuze uit de volgende medische kuurprogramma’s:

  • reuma
  • rugklachten
  • cardiovasculaire aandoeningen

Uiteraard heeft u als Fontana gast ook onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten, zoals thermale baden, jacuzzi, diverse soorten sauna’s, relaxruimtes en fitness. Meer informatie over de inhoud van de kuurprogramma’s leest u verder op deze pagina.

Vertrekdatum en reisinformatie

Vertrekdatum: 27 maart 2018

U vliegt vanaf Eindhoven met Wizzair in ca. 2 uur naar Tuzla (Bosnië en Herzegovina). Op het vliegveld wordt u opgewacht door de Fontana hostess en vervolgens in ca. 1,5 uur per bus naar Banja Vrucica vervoerd.

Voor Bosnië en Herzegovina is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist, dat nog minimaal 3 maanden geldig is na terugkeer.

Minimum aantal deelnemers: 20

Beleef Orthodox Pasen

Banja Vrucica ligt in het Servische gedeelte van Bosnië en Herzegovina (Republika Srpska) waar men overwegend Orthodox is. Dit betekent dat u tijdens deze groepsreis ook deelgenoot zal zijn van een aantal bijzondere, stokoude orthodoxe paastradities. Een absolute must voor liefhebbers!

Banja Vrucica in een notendop

Een prachtig gelegen kuuroord

Banja Vrucica bevindt zich vlakbij het stadje Teslić in het noordelijke gedeelte van Bosnië en Herzegovina (op zo’n 80 km van Banja Luka en zo’n 135 km van Sarajevo). Het ligt  in de vallei van de Usora rivier, op 230 meter hoogte, en wordt omringd door golvende heuvels en bossen.

In 1919 werden hier de eerste kuurfaciliteiten gebouwd en werd het een officieel erkend kuuroord.

De thermale bronnen van Banja Vrucica

Banja Vrucica dankt z’n naam aan de hier ontspringende thermale bronnen (38°C), die al sinds de Romeinse tijd bekend staan om hun weldadige werking. Gedurende de Ottomaanse periode was dit water zelfs één van de meest populaire om in te baden. Bijzonder is dat het sinds oudsher door de lokale bewoners ook puur huishoudelijk wordt gebruikt: als drinkwater en voor het maken van brood.

Heden ten dage wordt het met een temperatuur van 32°C toegepast bij behandeling van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, alsook bij spijsverteringsproblemen en cardiovasculaire aandoeningen. Het werkt pijn verlichtend en door z’n hoge concentratie negatieve ionen ook stress verlagend en vitaliserend.

Locatie Banja Vrucica

Hotel & kuur- en wellness faciliteiten

Hotel Kardial een modern 4* middenklasse hotel met 196 comfortabele kamers, die beschikken over een badkamer met douche of ligbad, tv, telefoon, minibar, airco en gratis wifi.

Naast een lobby met receptie, liften en een winkeltje, heeft het 2 restaurants (buffet en à la carte), een bar met buitenterras, een groot binnen- en buiten zwembad (met massagestralen en jacuzzi) en diverse indoor- en outdoor sportfaciliteiten.

Daarnaast is het direct verbonden (via een ondergrondse gang) met een groot, over 2 verdiepingen verspreid kuur- en wellness centrum, dat omgeven wordt door een mooi kuurpark met thermale fontein (drinkbaar) en uitgebreide wandelmogelijkheden.

Hotel Kardial Banja Vrucica

Fotogalerij hotel Kardial: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Kuurkliniek

Deze grote medische kuurkliniek beschikt over de laatste technologie op het gebied van onderzoek en diagnose (waaronder radiologie, echografie, ergometrie, botonderzoek, bloedonderzoek, neurologisch en orthopedisch onderzoek). Daarnaast zijn er uitgebreide faciliteiten voor fysiotherapie, oefentherapie in water, hydrotherapie, pakkingen, massages en elektrotherapie. Ook beschikt men hier over een hyperbare zuurstofcabine (100% zuurstof dat het helende vermogen van het lichaam bevordert) en een moderne tandheelkundige kliniek.

Wellness centrum

Het wellness centrum van hotel Kardial is onderverdeeld in:

  • ‘World of Water’ met o.a. een indoor pool met verwarmd water en massagestralen, binnen- en buitenbaden met thermaal water en een grote recreatieve outdoor pool (zoetwater)
  • ‘World of Saunas’ met infrarood-, Finse-, Orientaalse- en Romeinse sauna’s en relaxruimtes
  • ‘World of Massages’ waar diverse soorten wellness massages worden aangeboden

Daarnaast is er een beauty afdeling voor lichaams- en gezichtsbehandelingen en een grote fitness ruimte.

Thermale bron in Banja Vrucica

Fotogalerij kuur- en wellness centrum: klik op afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Voor vermindering van spier- en gewrichtsklachten heeft u de keuze uit de volgende programma’s:

  • Reuma programma (ontstekingsreuma, wekedelenreuma, slijtage reuma en osteoporose)
  • Rugprogramma ter vermindering van rugpijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren.

Deze programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek incl. ECG en – indien noodzakelijk geacht door de arts – een bloedonderzoek. Op basis van dit onderzoek wordt een behandelprogramma samengesteld. Tevens wordt gekeken naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om de resultaten te bespreken.

U krijgt, verspreid over 10 dagen, in totaal 40 behandelingen, waarvan 10 medische massages (van 20 min). De overige 30 behandelingen bestaan, afhankelijk van hetgeen de arts voorschrijft, uit fysiotherapie, hydrotherapie, elektrotherapie etc.

Daarnaast heeft u onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten, zoals baden, sauna’s, fitness en relaxruimtes.

Over vergoeding van de reuma kuur

Voor meer informatie over eventuele vergoedingen, verwijzen wij naar onze webpagina hierover:

meer over vergoedingen

Dit cardiovasculaire programma is o.m. geschikt bij angina pectoris, problemen met de bloedsomloop, aderverkalking, een te hoge bloeddruk etc.  Het richt zich op het verbeteren van de conditie, het beter leren kennen van de eigen grenzen en het behandelen van eventuele pijnklachten.

De kuur staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek incl. ECG en – indien noodzakelijk geacht door de arts – een bloedonderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelprogramma samengesteld, waarbij tevens gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om de resultaten te bespreken.

U krijgt, verspreid over 10 dagen, in totaal 40 behandelingen, waarvan 10 medische massages (van 20 min). De overige 30 behandelingen bestaan, afhankelijk van hetgeen de arts voorschrijft, uit cardiovasculaire fysiotherapie, hydrotherapie, elektrotherapie etc.

Daarnaast heeft u onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten, zoals baden, sauna’s, fitness en relaxruimtes.

Prijzenoverzicht

Prijs 15-daagse groepsreis: € 1210 p.p.

Aanbieding: géén toeslag 1-persoonskamer!

Boek deze groepsreis
Inbegrepen in de prijs: retourvlucht met Wizzair v.a. Eindhoven, groepstransfers luchthaven-hotel v.v., verblijf o.b.v. volpension, kuurprogramma (40 behandelingen), onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten, gebruik van een badjas, lokale belastingen en ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding ter plaatse.

Niet inbegrepen in de prijs: reserveringskosten € 25 per nota, bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota, reis- en/of annuleringsverzekering en facultatieve excursies.

Nederlandstalige Fontana begeleiding en excursies

Tijdens deze groepsreis is ter plaatse ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig. 

Onze hostess haalt u op van het vliegveld, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie en staat u gedurende het verblijf met raad en daad bij.

In de nabije omgeving zijn er allerlei bezienswaardigheden. Er zullen dan ook tijdens deze groepsreis excursies worden georganiseerd door onze lokale agent. Ook zult u de traditionele Orthodoxe Paasviering meebeleven.

Alle excursies zijn facultatief. Het doorgaan is afhankelijk van het weer en het minimum aantal deelnemers.

Reisvoorwaarden Fontana

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing. Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2018 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.