Groepsreis Baile Govora (Roemenië)

vertrekdatum: 14 april 2017

Met de Pasen organiseren we een bijzondere 14-daagse groepsreis (met ervaren Nederlandstalige begeleiding) naar Baile Govora (Bad Govora), een gerenommeerd kuuroord in een schitterende ‘fin de siècle’ stijl op zo’n 200 km ten noordwesten van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Deze groepsreis gaat definitief door!

Kuurprogramma’s

 • Health Booster – voor meer vitaliteit en om lekker te ontspannen
 • Health Check plus – een uitgebreide gezondheidscheck plus kuurbehandelingen
 • Respiro Booster – een opknapbeurt voor de luchtwegen (bij o.m. astma, bronchitis en luchtweg allergieën)
 • Aslan therapie – anti-aging therapie (aanvullend)

Landschappelijke schoonheid en oude tradities

Baile Govora (3147 inwoners) ligt op 360 m hoogte in een prachtig heuvellandschap met uitgestrekte beuken-, eiken- en pijnboom bossen. In de nabije omgeving zijn er bezienswaardige oude kloosters, pittoreske plaatsjes, nationale parken, heilzame zoutwater meertjes en zoutgrotten.

Ook zult u tijdens deze reis kennis maken met bijzondere, stokoude volkstradities. Tradities die u zullen ontroeren en verwonderen en die uw verblijf tijdens de paasdagen tot een bijzondere belevenis zullen maken.

Locatie Băile Govora

De reis

Vertrekdatum: 14 april 2017

Minimum aantal deelnemers: 15

U vliegt in ca. 2,5 uur met de KLM vanaf Schiphol naar Boekarest. Hier wordt u opgewacht door de Fontana hostess en vervolgens naar Baile Govora (in ca. 3 uur) vervoerd.

Ook reizen vanaf Brussel of Düsseldorf is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Weersverwachting Băile Govora

Helder
Vandaag
20/09/2018 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 27C. Windkracht O en wisselend.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen
21/09/2018 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 27C. Windkracht O en wisselend.
Helder
Zaterdag
22/09/2018 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 28C. Windkracht W en wisselend.
Gedeeltelijk bewolkt
Zondag
23/09/2018 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Maximaal 25C. Wind uit het NW van 10 tot 15 km/u.
Helder
Maandag
24/09/2018 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 26C. NO wind draaiend naar WZW bij 15 tot 25 km/u.

Hotel & kuurkliniek

Het imposante, in Art Nouveau stijl gebouwde hotel Palace stamt uit 1914 en was destijds het eerste Roemeense hotel met een interne kuurkliniek. Ter ere van z’n 100-jarig bestaan in 2014 werd dit hotel geheel gerenoveerd, waardoor het nu niet alleen één van de oudste, maar ook één van de mooiste kuurhotels in Roemenië is.

Het is bovendien bijzonder fraai gelegen in een prachtig park met vele oude bomen, waterpartijen en wandelpaden op slechts enkele minuten lopen van het plaatsje Baile Govora.

Hotel Palace telt 5 verdiepingen met in totaal 132 ruime, stijlvol ingerichte kamers met badkamer met ligbad/douche, haardroger, tv, gratis wifi en een minibar. Een aantal kamers beschikken tevens over een balkon. Bijzonder is dat het hotel exact 365 ramen heeft, waardoor iedere kamer minimaal 1 uur per dag direct zonlicht heeft.

Het restaurant met z’n met ornamenten versierde hoge plafonds, meerdere eetzalen en buitenterras is een absoluut plaatje om te zien. Tevens beschikt dit hotel over een bar en een geheel nieuw wellness gedeelte met diverse ontspannende faciliteiten.

Videoimpressie hotel Palace en omgeving

Fotogalerij Hotel Palace: klik voor meer foto’s

Balneo Spa

Dit is de kuurkliniek waar alle behandelingen worden gegeven. Het heeft meerdere behandelcabines voor o.m. massages, elektrotherapie en inhalaties en o.m. een tweetal therapiebassins met mineraalrijk water.

Wellness Spa

In dit aparte, geheel nieuwe wellness gedeelte bevinden zich een bassin met massagestralen en een jacuzzi, een Kneipp bassin, sauna, stoombad, hamam, ijsfontein, relaxruimte en fitness. Fontana gasten kunnen onbeperkt gratis gebruik maken van deze wellness faciliteiten.

Alle kuurprogramma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek op basis waarvan uw behandelplan wordt samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek.

Fotogalerij Balneo Spa: klik voor meer foto’s

Natuurlijke therapeutische middelen en signatuurbehandelingen

Baile Govora is sinds 1910 een officieel erkend balneologisch- en klimatologisch kuuroord en is vermaard om z’n lokaal voorhanden zijnde natuurlijke therapeutische middelen als mineraalrijk water en de zeer hoge concentratie negatieve ionen in de lucht.

Mineraalrijke bronnen

Het woord ‘Govora’ stamt uit de oude Dacische taal en betekent ‘vallei met vele bronnen’. Er ontspringen hier twee soorten mineraalrijk water: De ene soort bevat veel zwavel, natrium, jodium, broom en chloor en wordt alleen gebruikt voor externe kuurbehandelingen (in de vorm van hydrotherapie). Het andere soort mineraalwater is rijk aan magnesium en calcium en bevat juist weer weinig zwavel. Dit water wordt alleen gebruikt voor drinkkuren (o.a. bij problemen met de spijsvertering, nieren en urinewegen).

Zuivere lucht met een hoge concentratie negatieve ionen

De zuivere lucht, die bovendien buitengewoon rijk aan negatieve ionen is, maakt dat deze bestemming uitermate geschikt is voor mensen met luchtwegproblemen.

In een hoge concentratie hebben negatieve ionen een positief effect op de gezondheid, doordat ze de lucht zuiveren van pollen, schimmelsporen, stof, bacteriën, virussen e.d. Hierdoor dragen ze bij aan vermindering van luchtweg gerelateerde klachten en allergieën.

Ook werken ze als een natuurlijk antidepressivum en rustgevend middel (ze reguleren de aanmaak van serotonine in de hersenen), als anti-aging middel (ondersteunen de aanmaak van collageen) en versterken ze het immuunsysteem (door de zuurstofafgifte aan de cellen te vergroten). Daarnaast verbeteren ze de stofwisseling en hebben ze een gunstig effect bij migraine, slaapproblemen en vermoeidheid.

Deze bijzonder hoge concentratie van negatieve ionen in Baile Govora is te danken aan de uitgestrekte oerbossen en door de met mineraalrijk water doordrenkte bodem. Dit water wordt door de boomwortels opgenomen. Vervolgens vindt door zonlicht fotosynthese plaats (vooral in de bladeren), waarbij zowel zuurstof, als mineralen aan de lucht worden afgegeven. Deze afgifte draagt op zijn beurt weer bij aan de vorming van negatieve ionen.

Signatuur behandelingen in Baile Govora

Door z’n bijzondere natuurlijke therapeutische middelen biedt men een tweetal signatuurbehandelingen:

Pulverisatie (de mistkamer)

Pulverisatie is een speciale inhalatietherapie, waarbij zwavelhoudend mineraalwater eerst ontleed wordt tot zeer kleine deeltjes (ionen) en die vervolgens verneveld worden in een zogeheten ‘mistkamer’.

Het inhaleren van deze nevel helpt de luchtwegen te hydrateren en te reinigen en verbetert de doorbloeding van het slijmvlies in de luchtwegen. Bovendien werkt het verzachtend en helend bij ziekten van de bovenste luchtwegen (neus, keelholte, strottenhoofd, luchtpijp en de belangrijkste bronchiën). De zwavel in de nevel werkt antiseptische en bemoeilijkt de ontwikkeling van ziektekiemen en verbetert bovendien het vermogen van lichaamscellen om voedingsstoffen te ontvangen.

Deze pulverisatietherapie wordt gebruikt bij de behandeling van luchtwegaandoeningen, zoals bronchitis, sinus- en oorinfecties en allergieën.

Daarnaast wordt het toepast om het immuunsysteem te versterken (zwavel verhoogt de activiteit van secretorische IgA, een antilichaam dat een cruciale rol speelt in de immuunfunctie).

Aërosol

Aërosol is een directe vaparisatie/inhalatietherapie met jodium houdend mineraalwater.

Deze therapie is vergelijkbaar met de pulverisaties met zwaveldeeltjes in de mistkamer. Echter, de jodiumdeeltjes zijn nog veel kleiner, waardoor deze ook de onderste luchtwegen (tot zelfs in de longblaasjes) kunnen bereiken.

Aërosoltherapie wordt daarom bij de behandeling van chronische bronchitis, astma en chronische obstructieve longziekte (COPD) toegepast.

Kuurprogramma's

De Health Booster geeft niet alleen uw gezondheid letterlijk een fikse boost, maar werkt tevens heerlijk ontspannend.

Dit programma staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek.

Per kuurdag krijgt u:

 • massage (20 min)
 • magnetotherapie
 • pulverisaties
 • ademhalingsoefeningen (in groepsverband)

 

De Health Check plus is een speciaal samengesteld preventief gezondheidsprogramma, waarbij niet alleen uw cardiovasculaire gezondheidstoestand uitgebreid wordt onderzocht, maar u ook dagelijks gezondheidsbevorderende behandelingen krijgt.

De medische checkup bestaat uit een:

 • ECG
 • ultrasound van de halsslagaders
 • pulsoximetrie (meting van het zuurstofgehalte in het bloed)
 • 24-uurs Holter ECG observatie. U krijgt hierbij een draagbaar apparaat dat de elektrische activiteit van het hart meet.

Daarnaast krijgt u iedere kuurdag een massage (20 min) en door de arts voorgeschreven bewegingsoefeningen onder leiding van een therapeut.

U volgt een speciaal cardio dieet op basis van volpension.

Aan het eind krijgt u een onderzoeksrapport plus adviezen voor thuis mee.

De Respiro Booster geeft de luchtwegen een opknapbeurt en is geschikt voor zowel rokers, als bij astma, bronchitis of luchtweg allergieën.

Het reinigt de luchtwegen en verwijdt de bronchiën, zodat u weer makkelijker en beter zal kunnen ademhalen.

Dit programma staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek.

Per kuurdag krijgt u:

 • een massage (20 min)
 • inhalaties of pulverisaties,
 • elektrotherapie
 • ademhalingsoefeningen (in groepsverband)

Aanvullend op uw kuurprogramma kunt u Aslan therapie bijboeken. Een anti-aging therapie die helpt om u fitter en vitaler te voelen, doordat het de bloedcirculatie en celdeling bevordert.

Aslan therapie wordt vooral toegepast bij ouderdomsklachten, bloedcirculatie problemen, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, hart- en vaatziekten, metabolische en endocrine aandoeningen en ter verbetering van de algehele conditie.

Deze therapie bestaat uit een dagelijkse injectie met het preparaat Gerovital.

U begint met een medisch onderzoek, dat een ECG en een bloed- en urine onderzoek omvat. Daarnaast krijgt u gedurende 9 dagen iedere dag een injectie (in de bil) met het preparaat Gerovital.

Prijs € 155  

Overzicht prijzen groepsreis Baile Govora

 

Prijs 14-daagse Health Booster reis v.a. € 1119 p.p.

Boek deze kuurreis

Prijs 14-daagse Health Check plus reis v.a. € 1150 p.p.

Boek deze kuurreis

Prijs 14-daagse Respiro Booster reis v.a. € 1119 p.p.

Boek deze kuurreis

Inbegrepen: retourvlucht met de KLM, transfers, verblijf 13 nachten in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension (Health Booster- en Respiro Booster) of volpension cardio dieet (bij Health Check plus), programma met 7 kuurdagen en Nederlandstalige Fontana begeleiding.

Niet inbegrepen: toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik € 180, aanvullende Aslan therapie € 155, bagagetoeslag Flying Blue leden € 30*, bagagetoeslag niet-Flying Blue leden € 50*, reserveringskosten €25 per nota en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota.

* Met ingang van 1 oktober 2014 brengt de KLM ook aan Flying Blue leden kosten voor ruimbagage in rekening, doch krijgen zij hierop een korting.

Nederlandstalige Fontana reisbegeleiding

Tijdens deze groepsreis is ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig voor advies en ondersteuning van onze kuurgasten.

Onze hostess haalt u van de luchthaven op, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat u gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen. 

Excursies

Tijdens uw verblijf zullen er diverse schitterende excursies worden georganiseerd. Ook zult u kennis maken met bijzondere Roemeense tradities met de Pasen.

Deelname aan excursies is facultatief. Doorgang is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden.

Reisvoorwaarden

Op deze groepsreis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze groepsreis en/of kuurprogramma’s:

026-44.25.847

fontana@fontana-travel.nl

Andere gezondheidsvakanties naar Roemenië

Naast deze Paas groepsreis, organiseren we tevens in het voor- en najaar groepsreizen met meerdere vertrekdata naar een tweetal gerenommeerde kuuroorden aan de Roemeense Zwarte Zee kust.

Meer over deze groepsreizen

© Reisorganisatie Fontana 2018 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.