Groepsreizen Eforie Nord (Roemenië)

Roemenië behoort onmiskenbaar tot één van de mooiste landen van Europa met een nog grotendeels ongerepte natuur, oerbossen, de indrukwekkende Karpaten, het mysterieuze Transsylvanië, de unieke flora en fauna van de Donau Delta en de kilometerslange fijnzand stranden aan de Zwarte Zee kust.

Kuren aan de Zwarte Zee kust

Fontana organiseert jaarlijks in het voor- en najaar groepsreizen (met ervaren Nederlandstalige begeleiding) naar het aan de Zwarte Zee gelegen Eforie Nord. Dit is niet alleen gedurende de zomermaanden een populaire badplaats met mooie brede zandstranden en veel zonuren, maar ook een bekend kuuroord.

In het voor- en najaar is het klimaat hier zeer aangenaam en daarom de ideale periode om te kuren. U heeft de keuze uit de volgende kuurprogramma’s:

 • spier- en gewrichtsklachten (reuma, rugpijn en rsi)
 • thalasso booster (ontspannende thalassotherapie)
 • anti-aging (preventie en vermindering van ouderdomsklachten) 

In Eforie Nord kan u kiezen uit een tweetal kuurhotels: Mirage MedSpa Hotel en hotel Europa. Beide hotels beschikken over moderne spa’s waar men jarenlange kennis, ervaring en kuurtraditie combineert met de modernste kuur- en wellness faciliteiten.

De kuurprogramma’s in Roemenië, in het bijzonder die voor reuma en overige spier- en gewrichtsklachten, behoren zonder meer tot de absolute top! Roemenië kent een lange, hoogwaardige kuurtraditie door z’n vele thermale bronnen, zoutgrotten en de beroemde, therapeutisch sterk werkende modder uit het zoutwater meer van Techirghiol. Bovendien beschikt men er over goede kuurartsen, fysio- en oefentherapeuten.

Therapeutische modder uit het meer van Techirghiol

De modder uit het zoutwater meer van Techirghiol (op slecht enkele kilometers afstand van onze kuurhotels in Eforie Nord) is door de World Federation of Hydrotherapy en Climatotherapy uitgeroepen tot de beste therapeutische modder ter wereldNaast een hoog zoutgehalte, bevat het vele mineralen, organische materie, enzymen en vitamines C, B1, B2 en B12.

Deze modder, evenals het zoute water zelf, wordt dan ook veelvuldig toegepast bij de behandeling van o.a. spier- en gewrichtsklachten en huidaandoeningen.

Reisinformatie

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Hotels en kuurprogramma's

kuren in Mirage MedSpa Hotel in Efori Nord in Roemenië

Hotel Mirage

Hotel Mirage is een aangenaam middenklas kuurhotel dat geheel gerenoveerd is in 2019. Het hotel ligt op ca. 100 meter van het strand en beschikt over een mooi onderhouden tuin, lobby met een 24-uurs receptie, dagbar, liften, restaurant en een hypermoderne medische spa- en kuurkliniek.

Hotel Mirage heeft 4 verdiepingen met 95 comfortabel ingerichte kamers. De kamers beschikken over airconditioning, centrale verwarming, badkamer met wc en douche, haardroger, telefoon, tv, minibar en een balkon met zitje. In het hele hotel is gratis draadloos internet beschikbaar.

MIrage MedSpa kuurkliniek in Efori Nord Roemenië

Mirage MedSpa

De grote, interne medische spa en kuurkliniek (2700 m2) is hypermodern, voorzien van de allernieuwste apparatuur en strekt zich uit over 3 verdiepingen. Men heeft hier een jarenlange ervaring met Fontana gasten, hetgeen een extra pluspunt is.

Er zijn 40 individuele behandelcabines voor massages, modderpakkingen, baden, elektro- en fysiotherapie. De kliniek beschikt tevens over een groot (verwarmd) zeewater bassin met o.m. air jet massagestralen, jacuzzi en speciale drijfbedden (waarop u relaxed in het zoute water kan dobberen). In dit bassin wordt ook aquagym gegeven onder leiding van een therapeut. Daarnaast zijn er diverse sauna’s en een ijsfontein. Het dakterras van de kliniek is een zonneterras, dat voorzien is van echt gras. Als Fontana gast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van deze wellness voorzieningen.

De kuurkliniek gebruikt bij de behandelingen een combinatie van moderne medische- en fysiotherapeutische kennis en technieken en traditionele natuurlijke therapeutische producten, zoals mineraalrijke modder uit het zoutwater meer van Techirghiol, zeewater, therapeutisch zout, zonlicht, geneeskrachtige planten en de beroemde Roemeense Gerovital H3 producten (Aslan). Naast de traditionele balneologische- en thalassotherapie kunt u hier ook anti-aging Aslan kuurprogramma’s volgen.

Video impressie Mirage MedSpa:

Kuurprogramma’s Mirage MedSpa

Alle programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om uw progressie te bespreken.

Men combineert hier moderne behandelmethoden en -technieken met traditionele balneo- en thalassotherapie, waarbij lokaal aanwezige natuurlijke middelen worden gebruikt, zoals modder uit het meer van Techirghiol, zeewater, algen en kruiden.

Kuurbehandelingen zijn o.a. fysiotherapie (in zaal of in het zeewater bassin), pakkingen en modderbaden, medische massages, douche- en onderwatermassages, kruidenbaden en diverse vormen van elektrotherapie.

Programma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

 • Reuma  voor ontstekings-, wekedelen- en slijtagereuma
 • Rugklachten – voor aspecifieke rugklachten
 • RSI – voor o.a. muis- en tennisarm en frozen shoulder

De kuurprogramma’s voor reuma, rugklachten en RSI kennen een standaard en een light variant. De standaard variant omvat 4 behandelingen per dag gedurende 5 of 6 dagen per week. De light variant omvat 3 behandelingen per dag gedurende 5 of 6 dagen per week.

Over vergoeding van de reuma kuur

Voor meer informatie over eventuele vergoedingen, verwijzen wij naar onze webpagina hierover:

meer over vergoedingen

NB Bepaalde onderdelen van het rug- of RSI-programma komen in aanmerking voor vergoeding uit de basis- of aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar.

Thalasso booster

Dit programma is gebaseerd op thalassotherapie en is het ideale programma om heerlijk te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen. Ook is het geschikt bij mildere vormen van spier- en gewrichtsklachten.

Bij thalasotherapie wordt gebruik gemaakt van al het goede van de zee, zoals zeewater, algen, modder, zouten, mineralen en het zeeklimaat zelf. Behandelingen zijn o.m. baden met algen of essentiële oliën, manuele- en onderwatermassage, Vichy douche massage, verschillende pakkingen etc.

U kunt kiezen uit een standaard kuurvariant met 4 behandelingen per dag of de light variant met 3 behandelingen per dag. Beide kuurvarianten worden op 5 dagen per week gegeven.

Anti-aging

Met keuze uit een anti-aging standaard programma of een anti-aging light programma. De standaard variant bestaat uit 3 kuurbehandelingen per dag en de light variant uit 2 kuurbehandelingen per dag. Deze behandelingen kunnen specifiek gericht worden op vermindering van spier- en gewrichtsklachten of puur ter ontspanning dienen. Bij beide varianten krijgt u tevens dagelijks een Gerovital injectie.

Gerovital verbetert de bloedcirculatie, stimuleert de celdeling, verbetert de conditie en bevordert het geheugen- en het concentratievermogen. Het helpt tevens bij slaapproblemen, instabiele bloeddruk, metabolische en endocriene aandoeningen, alsmede bij milde vormen van depressie.

Deze programma’s beginnen met een medisch onderzoek, dat een ECG en een bloedonderzoek omvat. Vervolgens krijgt u bij een 2-weekse kuur, gedurende 12 dagen, dagelijks een Gerovital injectie. Bij een 3-weekse kuur is dit gedurende 15 dagen. Het anti-aging programma kan alleen worden gevolgd voor een periode van minimaal 2 weken.

Aanvullende programma’s

Optioneel kunt u kiezen voor de volgende aanvullende programma’s:

Aslan therapie met alleen dagelijks een Gerovital injectie.

Het anti-cellulitis programma is een speciaal op de behandeling van cellulitis gericht programma en bevat de volgende behandelingen: 6x onderwatermassage, 3x anti-cellulitis algen bad, 1x peeling met zeezout, 3x anti-cellulitis massage (25 min.) en 3x algenpakking.

Beauty programma’s:

 • Beauty programma A omvat 3 behandelingen/sessies van elk 50 minuten. De sessies bestaan o.m. uit een huidanalyse, intensieve reiniging, peeling, microdermabrasie, thermotherapie, behandelingen voor het verbeteren van de conditie van de huid, massage, serum en een masker.
 • Beauty programma B Dit is een nieuw en uniek concept voor facials op basis van hyperbarische zuurstof in combinatie met een infrarood soft laser en omvat 3 behandelingen/sessies, te weten: 1 sessie van 80 minuten (met microdermabrasie, hyperbarische zuurstof, multipolaire radiofreqentie en zuurstofmasker met soft laser) en 2 van elk 50 minuten (met hyperbarische zuurstof en gezichtsmassage en multipolaire radiofrequentie en gezichtsmassage).
kuren in Hotel Europa, Eforie Nord, Roemenië

Hotel Europa

Hotel Europa is een 4* kuurhotel in Eforie Nord en ligt op ongeveer 100 m van het eigen privé strand met ligstoelen en parasols (alleen geopend in de periode van ca. 15 juni tot 15 september).

Dit hotel beschikt over een grote, mooi onderhouden tuin met een buiten zwembad, lobby met een 24-uurs receptie, diverse bars, liften, restaurant en een grote, interne medische spa- en kuurkliniek (Ana Aslan Health Spa) waar uitstekende kuurprogramma’s worden verzorgd.

Het hotel telt 11 verdiepingen met comfortabel ingerichte kamers. Alle kamers hebben zeezicht en beschikken over airconditioning, centrale verwarming, badkamer met wc, bad of douche, haardroger, telefoon, tv, gratis wifi, minibar en een balkon met zitjes.

reuma kuren, thalasso kuren en Aslan therapie in hotel Europa aan de Roemeense Zwarte Zee kust

Ana Aslan Health Spa

Deze uitgebreide, moderne interne spa en kuurkliniek is stijlvol ingericht, voorzien van moderne apparatuur en bevindt zich aan de zeezijde van het hotel. De kuurkliniek beschikt over meerdere behandelcabines voor massages, modderpakkingen, baden, elektro- en fysiotherapie, alsmede over een groot bassin met verwarmd, mineraalrijk zoutwater (uit het meer van Techirghiol), jacuzzi, sauna en fitness ruimte.

Bij de behandelingen wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van moderne medische- en fysiotherapeutische kennis en technieken en natuurlijke therapeutische producten, zoals de beroemde modder uit het nabij gelegen zoutwater meer van Techirghiol, zoutwater, therapeutisch zout, zonlicht, geneeskrachtige planten en de beroemde Roemeense Gerovital H3 producten (Aslan). Naast traditionele balneo- en thalasso kuurprogramma’s kunt u hier ook de beroemde anti-aging kuur van Prof. Dr. Ana Aslan volgen.

Kuurprogramma’s

Bij de behandelingen maakt men niet alleen gebruik van moderne methoden en technieken, maar ook van traditionele balneo- en thalassotherapie met lokaal aanwezige natuurlijke therapeutische middelen, zoals modder en zoutwater uit het meer van Techirghiol, algen en kruiden.

Alle kuurprogramma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om uw progressie te bespreken.

Behandelingen zijn o.a. fysiotherapie(actieve of passieve oefeningen in zaal of in het speciale zoutwater bassin), pakkingen, modderbaden, medische-, douche-, en onderwatermassages, kruidenbaden en diverse vormen van elektrotherapie.

Programma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

 • Reuma  voor ontstekings-, wekedelen- en slijtagereuma
 • Rugklachten – voor aspecifieke rugklachten
 • RSI – voor o.a. muis- en tennisarm en frozen shoulder

De kuurprogramma’s voor reuma, rugklachten en RSI kennen een standaard en een light variant.

Over vergoeding van de reuma kuur

Voor meer informatie over eventuele vergoedingen, verwijzen wij naar onze webpagina hierover:

meer over vergoedingen

NB Bepaalde onderdelen van het rug- of RSI-programma komen in aanmerking voor vergoeding uit de basis- of aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar.

Thalasso Booster

Dit programma is gebaseerd op thalassotherapie en is het ideale programma om heerlijk te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen. Bovendien is het geschikt bij mildere vormen van spier- en gewrichtsklachten.

Bij thalasotherapie wordt gebruik gemaakt van al het goede van de zee, zoals zeewater, algen, modder, zouten, mineralen en het zeeklimaat zelf. Behandelingen zijn o.m. baden met algen of essentiële oliën, manuele- en onderwatermassage, Vichy douche massage, verschillende pakkingen etc.

U kunt kiezen uit een standaard kuurvariant met 4 behandelingen per dag of een light variant met 3 behandelingen per dag. Beide kuurvarianten worden op 5 dagen per week gegeven.

Anti-aging

Met keuze uit een anti-aging standaard programma of een anti-aging light programma. De standaard variant bestaat uit 3 kuurbehandelingen per dag en de light variant uit 2 kuurbehandelingen per dag. Deze behandelingen kunnen specifiek gericht worden op vermindering van spier- en gewrichtsklachten of puur ter ontspanning dienen. Bij beide varianten krijgt u tevens dagelijks een Gerovital injectie.

Gerovital verbetert de bloedcirculatie, stimuleert de celdeling, verbetert de conditie en bevordert het geheugen- en het concentratievermogen. Het helpt tevens bij slaapproblemen, instabiele bloeddruk, metabolische en endocrine aandoeningen, alsmede bij milde vormen van depressie.

Deze programma’s beginnen met een medisch onderzoek, dat een ECG en een bloed- en urineonderzoek omvat. Vervolgens krijgt u bij een 2-weekse kuur, gedurende 12 dagen, dagelijks een Gerovital injectie. Bij een 3-weekse kuur is dit gedurende 18 dagen. Het anti-aging programma kan alleen worden gevolgd voor een periode van minimaal 2 weken.

Aanvullende programma’s

Aslan therapie met alleen dagelijks een Gerovital injectie.

Beauty programma’s:

 • Beauty Gerovital voor gezicht met 3 of 6 behandelsessies van elk 50 min. De sessies bestaan uit: huidanalyse, intensieve reiniging, peeling, thermotherapie, massage, behandelingen voor het verbeteren van de conditie van de huid, etc.
 • Beauty Plantavorel voor lichaam met 3 of 6 behandelsessies van elk 50 min. De sessies bestaan uit: scrubs, massages en pakkingen

Prijzenoverzicht

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Prijzen 20209, 16 en 23 mei
10, 17, 24 september
9 en 16 mei
10 en 17 september
9 mei
10 september
prijzen p.p.1 week2 weken3 weken
reis en verblijf€ 815€ 1220€ 1620
toeslag volpension€ 110€ 220€ 330
reuma/rugklachten/rsi standaard€ 181 (5 dagen)
€ 216 (6 dagen)
€ 346 (10 dagen)
€ 414 (12 dagen)
€ 477 (15 dagen)
€ 573 (18 dagen)
reuma/rugklachten/rsi light€ 145 (5 dagen)
€ 176 (6 dagen)
€ 264 (10 dagen)
€ 315 (12 dagen)
€ 395 (15 dagen)
€ 471 (18 dagen)
Thalasso booster standaard € 181 (5 dagen)€ 346 (10 dagen)€ 477 (15 dagen)
Thalasso booster light € 145 (5 dagen)€ 264 (10 dagen)€ 395 (15 dagen)
anti-aging standaard-€ 454 (12 dagen)€ 535 (15 dagen)
anti-aging light-€ 345 (12 dagen)€ 395 (15 dagen)
Aslan therapie (alleen injecties)-€ 217 (12 dagen)€ 257 (15 dagen)
anti-cellulitis programma€ 269--
beauty programma A€ 140--
beauty programma B€ 220--

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension.

Aanbiedingen 2020:

 • géén toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik t/m 30 mei en vanaf 16 september
 • vroegboekkorting van € 30 per week p.p. bij reservering t/m 29 februari

Vanaf 1 juni t/m 15 september geldt er een toeslag voor een 2-persoonskamer voor alleengebruik van € 16 per nacht. Daarom is een toeslag van € 96 bij vertrek op 10 september van toepassing.

Vluchten voor de 1-weekse en 3-weekse reis zijn op aanvraag. Er kunnen dan vlucht- en/of transfer toeslagen van toepassing zijn. 

Bij verblijf zonder kuurprogramma gelden andere prijzen.

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Prijzen 20209, 16 en 23 mei
17 en 24 september
9 en 16 mei
17 september
9 mei
10 september10 september10 september
prijzen p.p.1 week 2 weken3 weken1 week2 weken3 weken
reis en verblijf€ 740€ 1068€ 1390€ 797€ 1182€ 1561
toeslag 1-persoonskamer€ 65€ 130€ 195€ 78€ 156€ 234
toeslag volpension€ 100€ 200€ 300€ 120€ 240€ 360
reuma/rugklachten/rsi standaard€ 282/5 dagen
€ 325/6 dagen
€ 513/10 dagen
€ 569/12 dagen
€ 663/15 dagen
€ 763/18 dagen
€ 282/5 dagen
€ 325/6 dagen
€ 513/10 dagen
€ 569/12 dagen
€ 663/15 dagen
€ 763/18 dagen
reuma/rugklachten/rsi light€ 238/5 dagen
€ 275/6 dagen
€ 388/10 dagen
€ 425/12 dagen
€ 525/15 dagen
€ 575/18 dagen
€ 238/5 dagen
€ 275/6 dagen
€ 388/10 dagen
€ 425/12 dagen
€ 525/15 dagen
€ 575/18 dagen
thalasso booster standaard€ 282/5 dagen€ 513/10 dagen€ 663/15 dagen€ 282/5 dagen€ 513/10 dagen€ 663/15 dagen
thalasso booster light€ 238/5 dagen€ 388/10 dagen€ 525/15 dagen€ 238/15 dagen€ 388/10 dagen€ 525/15 dagen
anti-aging standaard-€ 540/12 dagen€ 715/18 dagen-€ 540/12 dagen€ 715/18 dagen
anti-aging light-€ 478/12 dagen€ 628/18 dagen-€ 478/12 dagen€ 628/18 dagen
Aslan therapie (alleen injecties)-€ 160/12 dagen€ 200/18 dagen-€ 160/12 dagen€ 200/18 dagen
Beauty facial met 3 sessies€ 185--€ 185--
Beauty facial met 6 sessies€ 350--€ 350--
Beauty body met 3 sessies€ 175--€ 175--
Beauty body met 6 sessies€ 338--€ 338--

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension.

Aanbieding: vroegboekkorting van € 35 per week p.p. bij reservering t/m 29 februari

Vluchten voor de 1-weekse en 3-weekse reis zijn op aanvraag. Er kunnen dan vlucht- en/of transfer toeslagen van toepassing zijn. 

Bij verblijf zonder kuur gelden andere prijzen.

Inbegrepen:

 • retourvlucht met de KLM van Schiphol naar Boekarest
 • luchthavenbelastingen en taxen
 • groepstransfer vliegveld – hotel vv
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension
 • onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten
 • gebruik van een badjas
 • gebruik van parasols en ligstoelen aan het zwembad en privé strand (indien aanwezig)

Niet inbegrepen:

 • toeslag alleen gebruik van een 2-persoonskamer indien van toepassing
 • kuurprogramma
 • bagagetoeslag voor Flying Blue leden  € 30 
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden € 50
 • reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

This is a text block. Click the edit button to change this text..

Excursies

Tijdens uw verblijf worden er diverse bijzondere excursies georganiseerd door onze lokale agent, zoals een middagtocht langs de Zwarte Zee kust, een dagtocht (met bus en boot) naar de Donau Delta (UNESCO Werelderfgoedlijst) met zijn bijzondere flora en fauna, een dagtocht door het platteland van Dobrogea met bezoek aan een tweetal kloosters en een barbecue met typische Roemeense gerechten in een dorpje bij een boerenfamilie.

De excursies zijn facultatief. Het doorgaan is afhankelijk van het weer en het minimum aantal deelnemers.

Fontana begeleiding

In Eforie Nord is ervaren Fontana begeleiding aanwezig in de periodes 9 mei – 30 mei en 10 september – 1 oktober 2020.

Onze Nederlandstalige hostess verzorgt de groepstransfers van en naar de luchthaven van de bestemming, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat u gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen. Zij is tevens vloeiend in het Roemeens.

Reisvoorwaarden

Op deze groepsreizen naar Eforie Nord zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing. Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren in Eforie Nord:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.