Terme Dolenjske Toplice (Slovenië)

voor reuma, ontstressen, yoga- of wandel & wellness programma’s, rugklachten en RSI

Terme Dolenjske Toplice ligt midden in het hart van een lieflijk dorpje op zo’n 10 km van het pittoreske stadje Novo Mesto. Dit is een rijk, agrarisch gebied met uitgestrekte bossen waar men urenlang kan wandelen. De omringende heuvels zijn bedekt met vele wijngaarden, waarvan uitstekende wijnen worden gemaakt.

Vanaf een diepte van 1000 meter komen hier thermale bronnen aan de oppervlakte, die direct uitmonden in de binnen- en buitenbaden van het kuuroord. Dit water heeft een temperatuur van 36°C, is rijk aan calcium, magnesium en koolwaterstof en is al sinds de 13e eeuw bekend om zijn heilzame werking.

In 1658 bouwde de adellijke familie Auersperg het eerste kuurhotel  in Dolenjske Toplice. Rond 1880 telde het 30 kamers, een medische onderzoekskamer en een apotheek. In die tijd begon het dorp zich steeds meer als kuuroord te ontwikkelen. In 1973 werd het kuuroord overgenomen door het Sloveense farmaceutische bedrijf Krka, dat veel investeerde in de gebouwen, apparatuur en opleiding van het personeel.

Terme Dolenjske Toplice heeft een drietal hotels: het trendy design hotel Balnea en de 19e eeuwse hotels Kristal en Vital. Deze hotels liggen in een mooi kuurpark.

Als Fontana gast kan u kiezen uit een verblijf in hotel Balnea of hotel Kristal. Via een overdekte gang loopt u zo naar de medische kuurkliniek of naar het Balnea Wellness Centre met z’n thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s, jacuzzi’s, fitness en zonneterrassen. Onder de kuurkliniek bevinden zich tevens 3 klassieke 19e eeuwse thermale bassins (36 °C) met vrije toegang.

Locatie Dolenjske Toplice

De reis naar Dolenjske Toplice

Per vliegtuig

U kunt dagelijks vanaf Schiphol per lijndienst Croatia Airlines (het hele jaar door) of per KLM  in minder dan 2 uur naar Zagreb (Kroatië) vertrekken. Op vliegveld Zagreb wordt u opgehaald door een chauffeur van het kuuroord en in ongeveer een uur naar Terme Dolenjske Toplice gebracht.

Per eigen vervoer

Dolenjske Toplice is prima per auto te bereiken. De snelste route is de snelweg via Köln, Frankfurt, Nürnberg, München, Salzburg, Villach, Klagenfurt, Ljubljana en dan Zagreb aanhouden, totdat Dolenjske Toplice wordt aangegeven.

Parkeren op het parkeerterrein van het kuuroord is gratis.

Weersverwachting Dolenjske Toplice

Merendeels bewolkt
Vandaag
21/02/2017 0%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 11C. Wind uit het WNW van 15 tot 25 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen
22/02/2017 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 13C. Wind uit het W van 15 tot 25 km/u.
Merendeels bewolkt
Donderdag
23/02/2017 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 12C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u.
Regen
Vrijdag
24/02/2017 100%
Regen
Zich in de middag ontwikkelende regen. Maximaal 11C. Wind uit het ZZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 100%. Regenval ongeveer ~ 6 mm.
Gedeeltelijk bewolkt
Zaterdag
25/02/2017 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 8C. Wind uit het ONO van 10 tot 15 km/u.

Hotels, kuurkliniek en Balnea Wellness Center

Dit mooi gerenoveerde 19e eeuwse kuurhotel is direct verbonden met hotel Balnea en ligt in het schitterende kuurpark.

De kamers beschikken over een douche en toilet, haardroger, airco, minibar, kluisje, telefoon, radio en TV. Naast gratis wifi in de kamers, is er ook wifi beschikbaar in de lobby en koffiebar van het met hotel Kristal verbonden hotel Balnea. Voor gasten zonder laptop, tablet of smartphone zijn er bovendien 2 PC’s (niet gratis) beschikbaar.

Middels de overdekte glazen gang van hotel Balnea wandelt u zo in badjas naar het Balnea Wellness Center. Bovendien kunt u via liften en gangen naar de kuurkliniek lopen.

Hotel Kristal in Terme Dolenjske Toplice

Fotogalerij hotel Kristal: klik voor meer foto’s

Dit is een nieuw, trendy design hotel dat perfect geïntegreerd is in de schitterende landelijke omgeving. Het heeft een grote, modern ingerichte lobby met lounge zitjes, een piano bar en open haard, liften, een sfeervol restaurant en terrassen. Op de bovenste verdieping bevindt zich een fitness studio met een schitterend uitzicht op de omgeving.

De ruime, moderne kamers beschikken over balkon, bad of douche, wc, haardroger, minibar, kluisje, airco, telefoon, TV en gratis internet. Er is tevens gratis draadloos internet in de lobby en koffiebar beschikbaar, alsmede (niet gratis) 2 PC’s voor gasten zonder eigen laptop of tablet.

Middels een overdekte glazen gang, die door het achterliggende park loopt, is dit hotel direct verbonden met het Balnea Wellness Center. Daarnaast is het hotel middels gangen en liften verbonden met de kuurkliniek.

Hotel Balnea in Terme Dolenjske Toplice

Fotogalerij hotel Balnea: klik voor meer foto’s

De kuurkliniek is ruim opgezet, voorzien van moderne medische apparatuur en beschikt over hoog gekwalificeerde artsen en therapeuten. Er is tevens een 24-uurs noodarts service.

In Dolenjske Toplice is men gespecialiseerd in de behandeling van allerlei spier- en gewrichtsklachten, waaronder reumatische aandoeningen (reumatoïde artritis, artrose, de ziekte van Bechterew, fibromyalgie en osteoporose), alsmede in de rehabilitatie na een operatie of ongeval (bijv. whiplash) en rugklachten.

Op zondagen en nationale feestdagen worden er geen behandelingen in de kuurkliniek gegeven.

Kuurkliniek Terme Dolenjske Toplice

Fotogalerij kuurkliniek: klik voor meer foto’s

Het Balnea Wellness Center is een modern en ruim opgezet wellness complex van 9200 m² en ligt in het schitterende kuurpark van Dolenjske Toplice.

Het Balnea Wellness Center beschikt over meerdere thermale binnen- (32 ºC) en buitenbaden (27 ºC) met massage stralen, diverse sauna’s (Finse sauna, Sanarium, stoom sauna, Japans zweetbad en kruiden sauna), jacuzzi’s, whirlpools, relax- en fitness ruimtes. Tevens worden hier allerlei heerlijke wellness- en beauty behandelingen gegeven.

Balnea Wellness Center Terme Dolenjske Toplice

Balnea Wellness Center: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Het reuma kuurprogramma richt zich op vermindering van klachten (pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid), die het gevolg zijn van ontstekingsreuma (o.m. reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew en artritis psoriatica), wekedelenreuma (o.m. fibromyalgie), slijtagereuma (artrose) en osteoporose.

Uw kuur begint en eindigt met een medisch onderzoek. Op basis van het medisch aanvangsonderzoek wordt door de arts voor u een behandelprogramma op maat samengesteld, bestaande uit 3 individuele- en 2 groepsbehandelingen per dag gedurende 5 kuurdagen per week.

De behandelingen die u krijgt zijn o.m. lichaamsmassages, fango- en parafine pakkingen, fysiotherapie, elektrotherapie, groepsoefeningen in het thermaal bassin en groepsoefeningen in de zaal.

Daarnaast heeft u onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten, zoals thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s en fitness.

De reuma kuur in Dolenjske Toplice wordt door de volgende zorgverzekeraars vergoed:

 • AMERSFOORTSE (toestemming vooraf vereist)
 • AZVZ (toestemming vooraf vereist)
 • DE GOUDSE (op aanvraag)
 • DSW (op aanvraag)
 • IZZ (op aanvraag)
 • OHRA (op aanvraag)
 • ONVZ (op aanvraag)
 • PNO (op aanvraag)
 • PROMOVENDUM (op aanvraag)
 • STAD HOLLAND (toestemming vooraf vereist)
 • VVAA (op aanvraag)
 • ZORG & ZEKERHEID (toestemming vooraf vereist)

Voor meer informatie over kuurreis vergoedingen en bij welke aanvullende verzekeringen (per zorgverzekeraar) men in aanmerking komt voor een dergelijke vergoeding, klik hier >>

Het anti-stress kuurprogramma richt zich specifiek op vermindering van stress- en burn-out gerelateerde klachten, zodat u weer helemaal in balans komt. U krijgt een combinatie van ontspannende lichaamsbehandelingen en conditie verbeterende bewegingsactiviteiten.

Daarnaast kunt u onbeperkt gebruik maken van de wellness faciliteiten, zoals thermale baden, sauna’s en fitness, alsmede genieten van een wandeling over één van de vele wandelpaden door de rustieke omgeving.

Het anti-stress programma begint met een eenvoudig medisch onderzoek en omvat per week:

 • 6x Nordic Walking
 • 6x Yogalates
 • 2x massage (50 min.)
 • 1x scrub met lichaamspakking (50 min.)
 • 1x aromabad (20 min.)
 • 2x voetreflexmassage (25 min.)

 

Dit is het ideale programma voor liefhebbers die een actieve wandelvakantie willen combineren met heerlijke, vitaliserende wellness behandelingen. Dit programma begint met een eenvoudige medische checkup door de kuurarts.

U maakt onder begeleiding van een sportinstructeur 3 dagen per week steeds weer een andere wandeling van elk 3 uur door de prachtige omgeving van Dolenjske Toplice. Uiteraard krijgt u onderweg het nodige te horen over de lokale cultuur en historie.

Naast begeleide wandelingen krijgt u gedurende dit 6-daagse programma:

 • 3x lichaamsmassage (45 min.)
 • 3x relaxerende aromabad (20 min.)
 • 2x voetreflexmassage (25 min.)

Tevens hebt u onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten, zoals thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s en fitness.

Dit is een nieuw gezondheidsprogramma, waarin yoga centraal staat en al het goede van yoga wordt gecombineerd met ademhalingsoefeningen en heerlijk ontspannende wellness behandelingen.

Yoga is -naast een levenswijze- ook een effectieve bewegingstherapie, die o.m. ontspant, stress vermindert, uw lichaam soepel en fit houdt, de bloedcirculatie verbetert en u meer energie geeft.

Dit yoga programma is dan ook bij uitstek geschikt als u wilt ontstressen en lichamelijk en geestelijk weer in balans wilt komen.

Het Yoga Wellness programma omvat per week:

 • 5x yoga (60 min.)
 • 5x ademhalingsoefeningen (40 min.)
 • 1x shiatsu massage (50 min.)
 • 1x vino peeling + wrap (50 min.)
 • 1x Aziatische massage met massage stempels (50 min.)
 • 1x Tibetaanse klankschaal massage (60 min.)
 • 1x detoxifiërende aromatherapie massage (45 min.)

Tevens heeft u onbeperkt toegang tot de thermale baden, sauna’s en fitness.

 

Het Yoga Fit programma biedt eveneens al het goede van yoga voor  lichaam en geest, maar legt meer de nadruk op beweging.

Uiteraard heeft u, naast dit programma, ook onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten, zoals thermale baden, sauna’s en fitness.

Het Yoga Fit programma omvat per week:

 • 5x yoga (60 min.)
 • 5x ademhalingsoefeningen (40 min.)
 • 5x nordic walking (60 min.)

Dit programma voor (aspecifieke) rugklachten richt zich op vermindering van pijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren.

U begint met een medisch onderzoek. Op basis hiervan stelt de arts voor u een individueel behandelprogramma op maat samen, bestaande uit 3 individuele- en 2 groepsbehandelingen per dag gedurende 5 kuurdagen per week. Aan het eind van uw kuur volgt een afsluitend onderzoek.

De kuurbehandelingen die u krijgt zijn o.m. fysiotherapie, massages, fango- en parafine pakkingen, elektrotherapie, groepsoefeningen in het thermaal bassin en groepsoefeningen in zaal.

Daarnaast heeft u onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten, zoals thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s en fitness

Dit programma richt zich op de behandeling van RSI (o.a. muisarm, tennisarm, frozen shoulder, carpaal tunnelsyndroompeesontsteking en slijmbeursontsteking) kenmerkende klachten, zoals pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen, vermoeidheid en een koud of dood gevoel.

U begint met een medisch onderzoek. Op basis hiervan stelt de arts voor u een individueel behandelprogramma op maat samen, bestaande uit 3 individuele- en 2 groepsbehandelingen per dag gedurende 5 kuurdagen per week. Aan het eind van uw kuur volgt een afsluitend onderzoek.

De kuurbehandelingen die u krijgt zijn o.m. fysiotherapie, massages, fango- en parafine pakkingen, elektrotherapie, groepsoefeningen in het thermaal bassin en groepsoefeningen in zaal.

Daarnaast heeft u onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten, zoals thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s en fitness

Aanvullende programma's

Dit anti-cellulitis programma omvat:

 • 2x anti-cellulitis massage (40 min.)
 • 3x anti-cellulitis CACI behandeling (30 min.)

Prijs: € 150,- U kunt dit programma direct boeken tezamen met uw kuurprogramma naar keuze.

U kunt een extra beauty programma voor dames of heren volgen, bestaande uit:

 • een uitgebreide gezichtsbehandeling (60 min.)
 • manicure (40 min.) of pedicure (60 min.)

De prijs bedraagt € 71,- (met manicure) of € 80,- (met pedicure).

U kunt dit beauty programma direct boeken met uw kuurprogramma naar keuze.

Prijzenoverzicht Dolenjske Toplice

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension. Vertrek dagelijks.

Geen toeslag 1-persoonskamer!

periode4 jan - 27 dec
1 week2 weken 3 weken
arrangement reuma kuur€ 1015€ 1655€ 2295
arrangement anti-stress kuur€ 1098€ 1819-
arrangement wandel & wellness programma€ 1098€ 1819-
arrangement yoga wellness€ 1150€ 1923-
arrangement yoga fit€ 1020€ 1663-
arrangement rugprogramma€ 1015€ 1655€ 2295
arrangement rsi programma€ 1015€ 1655€ 2295
verlengingsdag met volpension€ 70€ 70€ 70
verlenging reuma/rugklachten/rsi kuur per dag€ 38€ 38€ 38
toeslag 1-persoonskamer per nacht---
anti-cellulitis programma€ 150--
beauty programma met manicure€ 71--
beauty programma met pedicure€ 80--
Boek uw kuurreis

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension. Vertrek dagelijks.

periode4 jan - 27 dec
1 week2 weken 3 weken
arrangement reuma kuur€ 1064€ 1756€ 2447
arrangement anti-stress kuur€ 1149€ 1926-
arrangement wandel & wellness programma€ 1149€ 1926-
arrangement yoga wellness€ 1200€ 1980-
arrangement yoga fit€ 1070€ 1720-
arrangement rugprogramma€ 1015€ 1655€ 2295
arrangement rsi programma€ 1015€ 1655€ 2295
verlengingsdag met volpension€ 78€ 78€ 78
verlenging reuma/rugklachten/rsi kuur per dag€ 38€ 38€ 38
toeslag 1-persoonskamer per nacht€ 12€ 12€ 12
toeslag junior suite per suite per nacht€ 50€ 50€ 50
anti-cellulitis programma€ 150--
beauty programma met manicure€ 71--
beauty programma met pedicure€ 80--
Boek uw kuurreis

Hotel Kristal: geen toeslag 1-persoonskamer in 2017!

Wandel & Wellness programma: bij boeking voor 2 personen geldt er een korting van € 40,- p.p.p.week in de periode 15 mei – 31 juli 2017!

Boek uw kuurreis

Inbegrepen in de reissom:

 • de retour lijnvlucht van Schiphol naar Zagreb
 • de luchthavenbelastingen en taxen
 • de transfer vliegveld – hotel vv
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer met volpension
 • kuurprogramma volgens beschrijving
 • vrije toegang tot de thermale binnen- en buitenbaden en het saunalandschap
 • lokale belastingen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • eventuele vluchttoeslagen
 • Bagagetoeslag Flying Blue leden (v.a. 22 maart 2016) bij KLM vlucht € 30,-*
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50,-*
 • individuele transfertoeslag (€ 90,- per auto)
 • reserveringskosten € 25,- per nota (bij vliegreis) of € 35,- per nota (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering

* Sinds 1 oktober 2014 brengt de KLM ook Flying Blue leden kosten voor ruimbagage in rekening, doch krijgen zij een korting.

Reisvoorwaarden Fontana

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

026-44.25.847

fontana@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2017 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.