Kuurreizen voor mensen met cardiovasculaire aandoeningen

Cardiovasculaire kuurreizen

Deze kuurreizen zijn specifiek bedoeld voor vermindering van gezondheidsklachten als gevolg van hart- en vaatziekten als angina pectoris, hoge bloeddruk, problemen met de bloedsomloop of aderverkalking of voor vervolgrevalidatie na een cardiovasculaire ingreep.

Hart & Bloedvaten kuurprogramma

Dit programma staat onder toezicht van een cardioloog en begint en eindigt met een medisch onderzoek. Bij het aanvangsonderzoek wordt een behandelplan opgesteld, waarbij de arts tevens kijkt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Aan het eind van het programma volgt een afsluitend onderzoek.

Het accent ligt op revaliderende behandelingen, gericht op het (weer) opbouwen van de conditie, het vertrouwd raken met de grenzen van het eigen kunnen en het behandelen van eventuele pijnklachten.

Dit gebeurt middels gerichte bewegingsactiviteiten, zoals aquagym, intervaltraining, wandelingen, fysiotherapie, lymsedrainage, elektrotherapie en hydrotherapie. Daarnaast krijgt u ontspannende c.q. stress verlagende behandelingen, bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, massages of baden.

Voor meer informatie en/of advies over het Hart & Bloedvaten programma en cardiovasculaire bestemmingen:

(NL) 026 442 58 47 / (B) 03 808 4480    
info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.