Pro Patria Health Spa Resort (Piestany, Slowakije)

Reistype: individuele reizen

Als kuuroord geniet het aan de uitlopers van de Hoge Tatra’s geleden stadje Piestany wereldwijd faam op het gebied van behandeling, revalidatie en preventie van aandoeningen aan het bewegingsstelsel, ook mede dankzij z’n sterk werkende zwavelhoudende thermaalwater en modder. Het herbergt meerdere spa resorts met letterlijk voor elk budget wat wils. Naast het eenvoudige 2* Pro Patria Health Spa Resort, bevinden zich er ook het 3* Splendid Health Spa Resort), 4* Esplanade Health Spa Resort en het luxe 5* Thermia Palace Health Spa Resort.

Piestany’s Thermal eiland

Piestany ligt aan de rivier de Váh, een zijrivier van de Donau en Slowakije’s langste rivier. Midden in deze rivier ligt het Thermal eiland, dat z’n naam dankt aan de hier ontspringende thermale bronnen. Naast spa resorts, biedt het alles voor een aangenaam verblijf: een mooi groot park met lelievijvers en loslopende pauwen, prachtige art-nouveau gebouwen, drinkfonteinen met thermaalwater, wandel- en joggingpaden, zwembaden, een golfbaan, cafés en restaurants. Ook organiseert men hier de nodige culturele activiteiten, waaronder concerten en voorstellingen.

+Lees meer

Programma's & prijzen 2022

Feature image

Spieren & Gewrichten

Details & prijzen

8-daagse reis v.a. € 942

Spa resort

Hotel
Spa
Lokale natuurlijke middelen

Pro Patria Ensana Health Spa Hotel**

Weliswaar geclassificeerd als eenvoudig, is dit waaiervormige hotelcomplex (118 kamers) met z’n opvallende lichtroze façade in de eerste plaats een knus en bovenal authentiek spa resort met een bijzondere historie. Tijdens de eerste wereldoorlog werd het namelijk in gebruik genomen voor revalidatie van gewonde soldaten uit het Habsburgse leger. Gewonden die men beschouwde als patriotten voor het vaderland. Vandaar de naam.

Vandaag de dag is het een populair hotel, in het bijzonder bij kuurgasten die die typische Habsburgse sfeer van weleer en uiteraard de goede behandelingen weten te waarderen. Naast een tweetal restaurants, beschikt het over een bar.

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
bar
wifi (gratis)
non-smoking
Dit kuuroord beschikt over wellness faciliteitenwellness
kuurcentrum
betaald parkeren

Comfort kamers

Deze comfortabele, moderne kamers (22 m²) zijn recent volledig gerenoveerd. De badkamers beschikken standaard over een douche.

non-smoking
wifi (gratis)
airco
tv
telefoon
koelkastje
kluisje
badjas
douche
föhn
 • Gezondheidsvakanties naar het Sloveense kuuroord Piestany met verblijf en kuur in Pro Patria Health Spa Resort
 • Kuurreizen naar het Slowaakse Pro Patria Health Spa Resort in Piestany voor spier- en gewrichtsklachten
 • Het naast Pro Patria Health Spa gelegen Napoleon Spa
 • Comfort kamer Pro Patria Health Spa Resort
 • Comfort kamer Pro Patria Health Spa Resort
 • Comfort kamer Pro Patria Health Spa Resort
 • Badkamer Pro Patria Health Spa Resort
 • Café in Pro Patria Health Spa Resort
 • Restaurant Pro Patria Health Spa Resort
 • Kuurreizen voor spier- en gewrichtsklachten naar het Slowaakse kuuroord Piestany
 • Napoleon Spa in het Slowaakse kuuroord Piestany in de winter

Pro Patria Health Spa

Deze uit 1916 stammende spa (circa 1800 m²) ademt de sfeer van weleer. Naast een klassiek thermaalbad (spiegelbad, 38-39°C) en modderpool (met modder en thermaalwater, 39°C), heeft het artsenpraktijken en behandelkamers voor onder andere hydrotherapie, modderpakkingen, manuele therapie en elektrotherapie. Een deel van de kuur zal hier plaatsvinden.

Napoleon Health Spa

Aangrenzend ligt de iconische Napoleon Spa (circa 5700 m²). Deze spa in neoklassieke stijl is de oudste op het Thermal eiland en bestaat uit 3 verschillende gebouwen die in verschillende etappes in de 19e eeuw werden gebouwd rondom een prachtig plein. Niet alleen een architectonisch ‘plaatje’ om te zien, maar ook krijgt u hier een deel van de behandelingen.

Naast 2 historische thermale baden (38-39°C), modderpool (39°C) en een relax pool, zijn er behandelruimtes (onder meer voor hydrotherapie, fysiotherapie, zuurstoftherapie, CO2 behandelingen en paraffine pakkingen), een zoutgrot en een fitnesszaal. Fontana gasten hebben onbeperkt toegang tot deze fitness.

thermaal water
Kuuroorden met modderbehandelingenmodder
behandelruimtes
binnenbad
sauna's
zoutgrot
zonneterras
fitness
medische assistentie
 • thermaal spiegelbad
 • Modderbad Napoleon Spa
 • Piestany modder in rijpingsbassin met thermaalwater

Thermaalwater

Vanuit een diepte van ca. 60 tot 2000 meter ontspringen er in Piestany een tiental mineraalrijke thermale bronnen (1500 mg mineralen per liter, waarvan 6 tot 10 mg zwavel) met een oppervlaktetemperatuur van 60°C tot 69°C. Dit therapeutisch sterk werkende water gebruikt men – na afkoeling – voor hydrotherapie, in oefenbaden en bij drinkkuren (onder andere goed voor de spijsvertering en bij jicht). Het is ontstekingsremmend en ondersteunt de productie van collageen en elastine in kraakbeen, pezen en bindweefsel. Daarnaast zorgen de warmte en minerale eigenschappen voor een verwijding van de bloedvaten, verlaging van de bloeddruk en verbetering van de lymfestroom, die een belangrijke rol speelt bij ons immuunsysteem en natuurlijke ontgifting. 

Ook voor de huid is dit water uitermate weldadig: het hoge zwavelgehalte stimuleert namelijk de vorming van hyaluronzuur (voor een mooie, gladde huid) en werkt bovendien antiseptisch bij aandoeningen als eczeem en psoriasis.

Modder

Deze diepdonkere, ‘boterachtige’ modder (onder andere bestaande uit rivierklei, sedimenten en zeldzame micro-organismen) wint men uit een zijarm van de rivier de Váh. Deze – door de EU gecertificeerde – modder behoort tot ’s werelds therapeutisch sterkst werkende modder. 

Voordat men het toepast als pakking  (met een temperatuur van 45°C) laat men het – door het te mengen met Piestany’s zwavelhoudende thermaalwater – eerst voor minstens een jaar rijpen in speciale modderbassins. Naast ontstekingsremmend, vermindert het ook spierspanning. Z’n hoge zwavelgehalte (7 – 10 mg per 100 gram modder) ondersteunt bovendien de aanmaak van kraakbeen en bindweefsel.

Reisinformatie

Vertrekmogelijkheden

Deze bestemming is het gehele jaar door open en dagelijks bereikbaar per vliegtuig of auto. Vlucht en gedeelde transfer zijn standaard in de prijs inbegrepen.

Vliegreis

 • Schiphol – Wenen (Oostenrijk) met KLM
 • Brussels Airport – Wenen (Oostenrijk) met Brussels Airlines

De vluchtduur bedraagt ca. 1,5 uur. Op het vliegveld wordt u opgewacht door een chauffeur en in ca. 2 uur naar Piestany vervoerd.

Autoreis

Afstand vanaf Utrecht ca. 1275 km. Afstand vanaf Brussel ca. 1225 km. Parkeren op het hotelterrein is tegen betaling.

Corona update

De kleurcode van Slowakije is groen. Er gelden geen inreisbeperkingen meer.