Mirage MedSpa Resort (Eforie Nord, Roemenië)

Reistype: groepsreizen

Mirage MedSpa is een modern spa resort aan de Zwarte Zee kust alwaar zich vanwege z’n rijkdom aan lokale natuurlijke therapeutische middelen meerdere gerenommeerde kuuroorden bevinden. En dit niet alleen vanwege de heilzame werking van een verblijf aan zee, maar ook door de therapeutisch sterk werkende modder uit het zoutwatermeer van Techirghiol. Een modder die uitermate weldadig is voor spieren, gewrichten en de huid.

Techirghiol meer

Dit op loopafstand van Eforie Nord gelegen meer is Roemenië’s grootste zoutwater meer (7,5 km lang en 9 m diep) en wordt slechts door een smalle strook land gescheiden van de Zwarte Zee. Het water uit het meer heeft een zeer hoog zoutgehalte (saliniteit) van ongeveer 90 g/l en wordt, evenals z’n modder, sinds jaar en dag gebruikt om z’n curatieve eigenschappen. In de omgeving gestationeerde Romeinse legioenen waren hier al bekend mee, net zoals Ottomaanse legerleiders die dit als eersten documenteerden. Begin 20e eeuw werd hier de eerste officiële balneologische kliniek geopend en kwam enkele jaren later Eforie Nord als kuuroord tot bloei.

Roemenië’s kuurtraditie

Dat Roemenië een lange, kwalitatief hoogwaardige kuurtraditie kent, heeft het mede te danken aan z’n bijzondere rijkdom aan natuurlijke middelen. Naast één van ’s werelds beste modder, beschikt het ook over meer dan eenderde van alle thermo-minerale bronnen in Europa. Tezamen met de in jaren opgebouwde kennis en kunde op het gebied van kuren, maakt dit Roemenië uniek. 

+Lees meer

Spa resort

Hotel
Spa
Lokale natuurlijke middelen

Mirage MedSpa Hotel****

Mirage MedSpa Hotel ligt op ca. 100 meter lopen van de zeepromenade en het brede fijnzand strand. Het is in 2019 volledig gerenoveerd en telt 4 verdiepingen met in totaal 98 kamers. Z’n restaurant met dagbar heeft tevens een buitenterras.

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
bar
wifi (gratis)
non-smoking
Dit kuuroord beschikt over wellness faciliteitenwellness
kuurcentrum
parkeren (gratis)

Kamers

De modern ingerichte kamers (20 m²) hebben een 2-persoonsbed of 2 losse 1-persoonsbedden. Alle kamers beschikken over een balkon.

non-smoking
wifi (gratis)
airco
tv
telefoon
koelkastje
kluisje
badjas
kamerslippers
douche
föhn
balkon
 • Kuurreizen naar Mirage MedSpa Resort in het Roemeense Eforie Nord
 • Kuurkliniek van Mirage MedSpa Resort
 • Lobby en receptie van Mirage MedSpa Resort
 • Mirage MedSpa Resort lobby
 • Restaurant Mirage MedSpa Resort
 • buitenterras restaurant Mirage MedSpa Resort
 • Interieur restaurant Mirage MedSpa Resort
 • hoteltuin Mirage MedSpa Resort
 • tuin Mirage MedSpa Resort

Mirage MedSpa

Deze 3 verdiepingen tellende spa heeft, naast een ‘state-of-the-art’ kuurkliniek met behandelruimtes, ook de nodige wellness voorzieningen. Zo is er een (verwarmd) zeewater bassin met massagestralen, drijfbedden en whirlpool, sauna’s (Finse sauna en stoombad), ijsfontein en een grote fitnessruimte. En op het – met echt gras beklede – dak bevindt zich een zonneterras met ligstoelen. Als Fontana gast heeft u onbeperkt toegang tot al deze faciliteiten.

Kuuroorden die mineraalrijke modder gebruiken bij het kurenmodder
zeewater
algen
zouten
klimaat
essentiële oliën
planten & kruiden
behandelruimtes
indoor pool
whirlpool
sauna's
fitness
beauty
kapper
zonneterras
 • Gezondheidsvakanties in Mirage MedSpa Resort in Eforie Nord aan de Roemeense Zwarte Zee kust
 • Pool met verwarmd zeewater in Mirage MedSpa (Eforie Nord, Roemenië)
 • Verwarmd zeewater bassin Mirage MedSpa
 • Onderwatermassage in MirageMedSpa
 • Modderbad in MirageMedSpa met Techirghiol modder
 • Vichy douche in MirageMedSpa
 • Massage met Techirghiol modder in Mirage MedSpa
 • Fitness aaa Mirage MedSpa

Techirghiol modder

Deze dikke, diepdonkere modder is volgens de FEMTEC (World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy) de beste therapeutische modder ter wereld! Het is zwavelhoudend, heeft een hoog zoutgehalte en bevat daarnaast diverse mineralen, organische materie, enzymen en vitamine C, B1, B2 en B12. Mirage MedSpa past het toe middels pakkingen, baden en massages. Het is onder andere effectief bij spier- en gewrichtsklachten en huidproblemen.

Overige natuurlijke middelen

Overige natuurlijke middelen waarvan men gebruik van maakt zijn zeewater, algen, zouten, medicinale planten en kruiden, essentiële oliën en uiteraard het zeeklimaat zelf.

  Reisinformatie

  Reisdata 2021

  • 15 september – 29 september (15-daagse reis)

  Minimum/maximum aantal deelnemers: 15/20 personen

  Vliegreis

  • Schiphol – Boekarest met KLM

  De vluchtduur bedraagt ca. 2,5 uur. Op het vliegveld in Boekarest wordt u opgewacht door de Fontana hostess en in ca. 3,5 uur per bus naar het hotel vervoerd. Vlucht en groepstransfer zijn standaard in de prijs inbegrepen.

  Vertrek vanaf Brussel ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

  Fontana hostess

  Vanaf aankomst in Boekarest en gedurende uw verblijf is er 24/7 een ervaren, Nederlandstalige Fontana hostess aanwezig om u met raad en daad bij te staan, zodat u onbekommerd kan genieten van uw gezondheidsvakantie.

  Excursie mogelijkheden

  Ter plaatse bestaat de mogelijkheid tot het maken van excursies. De organisatie hiervan vindt plaats door onze lokale reisagent. Deelname is facultatief en niet bij de prijs inbegrepen. Het wel of niet doorgaan van een excursie hangt af van het aantal deelnemers en het weer.

  Corona update

  De kleurcode van Roemenië is groen. Na een verblijf in Roemenië hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er zijn wel inreisbeperkingen. Roemenië stelt een quarantaine verplicht, tenzij:

  • U bent volledig gevaccineerd en er zitten minstens 10 dagen tussen het afronden van het vaccinatieschema en de aankomst in Roemenië. Dit moet u kunnen bewijzen met een groen certificaat (DCC) of het bewijs afgegeven door de sanitaire instelling die het vaccin heeft toegediend. Het document moet in het Engels te zijn.
  • U bent de laatste 180 dagen besmet geweest met Covid-19 en er zitten minstens 14 dagen tussen de positieve uitslag en de aankomst in Roemenië. U moet dit bewijzen met een groen certificaat (DCC) of het bewijs afgegeven door de sanitaire instelling die de positieve test heeft uitgevoerd. Het document moet in het Engels zijn.