Europa Health Spa Resort (Eforie Nord, Roemenië)

Reistype: groepsreizen

Dit direct aan zee gesitueerde resort in Eforie Nord herbergt één van Roemenië’s top spa’s: de Ana Aslan Health Spa. Een spa die alle natuurlijke weldaden van de Zwarte Zee kust bundelt in haar gezondheidsprogramma’s, waaronder de sterk werkende Techirghiol modder. Een modder die onder meer uitermate goed is voor spieren, gewrichten en huid.

Het meer van Techirghiol

Op loopafstand ligt het zoutwater meer van Techirghiol. Z’n water heeft niet alleen een zeer hoog zoutgehalte (circa 90 g/l), maar bevat ook een dikke, zeer donkere modder die tot ’s werelds beste wordt gerekend. Zowel het water zelf als de modder worden in menig spa resort gebruikt om hun curatieve eigenschappen.

Lange kuurtraditie

Mede dankzij z’n bijzondere rijkdom aan natuurlijke middelen, kent Roemenië een lange, kwalitatief hoogwaardige kuurtraditie. Naast één van ’s werelds beste modder, beschikt het ook over meer dan eenderde van alle thermale- en mineraalwater bronnen in Europa. Tezamen met de in jaren opgebouwde kennis en kunde op het gebied van kuren, maakt dit Roemenië als kuurbestemming uniek.

+Lees meer

Spa resort

Hotel
Spa
Lokale natuurlijke middelen

Ana Hotels Europa****

Dit 11 verdiepingen hoge hotel met in totaal 221 kamers ligt vlak aan zee en heeft daar z’n eigen privé strand (alleen open in de zomer). Het restaurant (ook à la carte maaltijden mogelijk) met bar en buitenterras houdt rekening met eventuele dieetvoorkeuren en voedselallergieën. In de aangrenzende, goed onderhouden hoteltuin bevinden zich een zoetwater zwembad met poolbar, een zwembad met zoutwater uit het Techirghiol meer (beide open als het weer het toelaat), ligstoelen en hangmatten.

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
bar
pinautomaat
hotelwinkel
wifi (gratis)
non-smoking
Dit kuuroord beschikt over wellness faciliteitenwellness
kuurcentrum
buitenbad
privé strand
parkeren (gratis)

Standaardkamers

Deze comfortabele  2-persoonskamers (20 m²) hebben en 2-persoonsbed of 2 losse 1-persoonsbedden. De badkamers zijn voorzien van een douche of ligbad. Alle kamers hebben een balkon met uitzicht op zee.

non-smoking
wifi (gratis)
airco
tv
telefoon
minibar
kluisje
badjas
kamerslippers
douche
ligbad
föhn
balkon
  • zoutwater buitenpool van Ana Hotels Europa
  • Gezondheidsvakanties in Europa Ana Aslan Spa Resort in Eforie Nord aan de Roemeense Zwarte Zee
  • Zoutwater pool van Europa Health Spa Resort met het uitermate weldadige water uit het meer van Techirghiol voor spieren, gewrichten en huid.
  • Kuurreizen naar het Roemeense Ana Hotels Europa aan de Zwarte Zee
  • hangmatten in de hoteltuin van Ana Hotels Europa

Ana Aslan Health Spa

Deze ruim opgezette spa dankt z’n naam aan de gerenommeerde Roemeense geriatrische arts: Prof. Dr. Ana Aslan. Het beschikt het over 46 therapiekamers, een binnenpool met (verwarmd) zoutwater uit het meer van Techirghiol, een buitenpool (met zoutwater en potten met Techirghiol modder), whirlpool, sauna’s, fitness en een beauty afdeling. Als Fontana gast heeft u onbeperkt toegang tot alle wellness faciliteiten (alleen het zoutwater buitenzwembad is tegen betaling toegankelijk).

Kuuroorden die mineraalrijke modder gebruiken bij het kurenmodder
zoutwater
algen
zouten
essentiële oliën
planten & kruiden
klimaat
behandelruimtes
indoor pool
whirlpool
sauna's
buitenbad
relaxruimte
fitness
beauty
medische assistentie

Techirghiol modder

Deze unieke, sterk werkende modder uit het zoutwater meer van Techirghiol is – volgens de FEMTEC (World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy) – ’s werelds beste modder! Naast een zeer hoog zoutgehalte, bevat het ook zwavel, diverse andere mineralen, organische materie, enzymen en vitamine C, B1, B2 en B12 en is daardoor uitermate goed voor spieren, gewrichten en huid. In de spa verwarmt men deze modder eerst tot 40°-45°C om het daarna toe te passen in de vorm van pakkingen, baden of massages.

Overige natuurlijke middelen

Naast modder, gebruikt de spa bij z’n programma’s ook het zoute water uit het meer van Techirghiol, algen, essentiële oliën, geneeskrachtige planten en kruiden en het zeeklimaat zelf.

    Reisinformatie

    We organiseren in 2021 géén reizen naar deze bestemming.