Banja Vrucica (Bosnië en Herzegovina)

Reistype: groepsreizen

Als vakantiebestemming is Bosnië en Herzegovina misschien niet het eerste land waaraan u denkt. Laat staan als bestemming voor een gezondheidsvakantie. En dat is jammer, want u zal namelijk aangenaam verrast zijn. Niet alleen vanwege de ongerepte, veelzijdige natuur en rijke cultuurhistorie, maar ook door de mogelijkheden die het de kuurliefhebber biedt. Dit land heeft echt potentie om een populaire gezondheidsvakantie bestemming te worden. Een ontwikkeling die wijzelf dan ook van harte toejuichen, zeker gezien onze ervaringen in ’s lands grootste balneologische- en klimatologische kuuroord: Banja Vrucica.

Banja Vrucica

Zijn ligging (op 230 m hoogte) in de vallei van de Usora rivier tussen bosrijke heuvels maakt dit kuuroord tot een groene oase waar het goed toeven is. De Romeinen en Ottomanen wisten z’n thermale bronnen al op waarde te schatten, maar het waren de Habsburgers die dit water als eerste wetenschappelijk onderzochten. De resultaten hiervan leidden in 1919 tot de bouw van de eerste spa faciliteiten.

+Lees meer

Spa resort

Hotel
Spa faciliteiten
Lokale natuurlijke middelen

Hotel Kardial****

Dit moderne spa hotel (196 kamers) ligt aan een mooi, groot park met oude bomen, stromende beekjes, wandelpaden en een drinkfontein met thermo-mineraalwater. Middels een corridor is het verbonden met meerdere naastgelegen hotels met wie het de kuurfaciliteiten deelt. Het hotel heeft een eigen wellness centrum.

Het hotel beschikt over een tweetal restaurants (vegetarische-, lactose- en glutenvrije maaltijden mogelijk, overige diëten in overleg) en een café met buitenterras.

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
à la carte restaurant
bar
pinautomaat
hotelwinkel
wifi (gratis)
non-smoking
Dit kuuroord beschikt over wellness faciliteitenwellness
kuurcentrum
buitenbad
binnenbad
zonneterras
parkeren (gratis)

Standaardkamers

Het hotel heeft 1-persoonskamers (ca. 21 m²) en 2-persoonskamers (ca. 23 m²). De badkamers hebben een ligbad of een douche. Enkele kamers beschikken tevens over een balkon.

non-smoking
wifi (gratis)
airco
tv
telefoon
minibar
kluisje
badjas
kamerslippers
douche
ligbad
föhn
room service
  • Kuurreizen naar het Bosnische spa hotel Kardinaal in Terme Banja Vrucica

Stara Banja Wellness Center

Dit wellness centrum (1600 m2) omvat meerdere baden, waaronder een (zoetwater) binnenzwembad met hydromassage, een groot (zoetwater) buitenbad (ca. 650 m2) en binnen- en buitenbaden met thermaalwater. Daarnaast beschikt het over meerdere soorten sauna’s (infrarood, Fins, Romeins en Oriëntaals stoombad), Kneipp-pool, whirlpools, relaxruimtes, massagekamers, fitness studio, beauty afdeling en een kapper.

Health Center

Dit grote, gerenoveerde kuurcentrum (4500 m²) beschikt over de modernste technologische middelen op het gebied van onderzoek en diagnose (waaronder radiologie, echografie, ergometrie en bot-, bloed-, neurologisch- en orthopedisch onderzoek). Verder zijn er uitgebreide faciliteiten voor fysio- en oefentherapie, hydrotherapie, pakkingen, manuele therapie en allerlei vormen van elektrotherapie. Ook heeft het een moderne tandheelkundige kliniek.

thermaal water
klimaat
behandelruimtes
sauna's
buitenbad
binnenbad
whirlpool
Kneipp pool
relaxruimte
fitness
beauty
kapper
tandartspraktijk
medische assistentie

Thermale bronnen

Banja (Servo-Kroatisch voor bad of spa) Vrucica dankt z’n naam aan de hier ontspringende thermale bronnen (38°C). Het kuuroord gebruikt het water bij de behandeling van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, spijsverteringsproblemen en cardiovasculaire aandoeningen. Het verlicht pijnklachten en door z’n hoge concentratie negatieve ionen helpt het bovendien om stress te verminderen en nieuwe energie op te doen.

Bijzonder is dat lokale bewoners sinds oudsher dit water ook voor puur huishoudelijke doeleinden gebruiken. En niet alleen als drinkwater, maar ook bij het maken van brood. Ofwel, Banja Vrucica’s eigen variant van een ‘broodje gezond’.

Reisinformatie

Vertrekdatum 2022

Deze volgt binnenkort.

Minimum/maximum aantal deelnemers: 15/20 personen

Fontana hostess

Vanaf aankomst en gedurende uw verblijf is er 24/7 een ervaren, Nederlandstalige Fontana hostess aanwezig om u met raad en daad bij te staan, zodat u onbekommerd kan genieten van uw gezondheidsvakantie.

Excursie mogelijkheden

Ter plaatse bestaat de mogelijkheid tot het maken van excursies. De organisatie hiervan vindt plaats door onze lokale reisagent. Deelname is facultatief en niet bij de prijs inbegrepen. Het wel of niet doorgaan van een excursie hangt af van het aantal deelnemers en het weer.

Corona update

Met ingang van 17 februari is de kleurcode voor Bosnië en Herzegovina geel.

U kunt reizen naar Bosnië en Herzegovina zonder in quarantaine te hoeven als u aan 1 van de volgende voorwaarden voldoet:

  • U volledig gevaccineerd bent met 2 doses. De 2e vaccinatie moet minimaal 14 dagen eerder zijn gedaan, of
  • U 1 vaccinatie heeft gekregen van het Janssen-vaccin. Deze (eenmalige) vaccinatie moet minimaal 14 dagen eerder zijn gedaan, of
  • U een negatieve antigeentest heeft die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst, of
  • U een negatieve PCR-test heeft die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst, of
  • U met een herstelbewijs kunt laten zien dat u minimaal 14 en maximaal 180 dagen geleden COVID-19 heeft gehad.

Voor terugreizen naar Nederland dient iedereen te beschikken over een negatieve testuitslag (een PCR-test van max. 48 uur oud of een sneltest van max. 24 uur oud bij vertrek). De kosten van deze testen zijn voor eigen rekening.