Alhambra Thalasso Hotel (Tunesië)

Individuele kuurreizen naar Yasmine Hammamet

Tunesië kent mede door de Franse invloed een hoogwaardige thalasso kuurtraditie. Een traditie waarbij gebruik wordt gemaakt van alle weldaden van de zee als zeewater, mineraalrijke modder, algen e.d.

De beste periodes om te kuren zijn vanaf medio februari tot medio juni en vanaf medio september tot eind november.

U verblijf en kuurt in Alhambra Thalasso hotel. Een aangenaam, sfeervol kuurhotel dat gelegen is in de badplaats Yasmine Hammamet.

NB In het voor- en najaar organiseren we naar deze bestemming tevens groepsreizen met ervaren Nederlandstalige begeleiding.

Meer over onze groepsreizen naar Tunesië

Reisinformatie

U vliegt in ca. 3 uur met Tunis Air van Schiphol (dinsdag en vrijdag) of Brussel Airport (iedere dag behalve woensdag) naar Tunis. Daar wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van het hotel en in ca. 1 uur naar Yasmine Hammamet gebracht.

Voor Tunesië hebben reizigers met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit géén visum nodig. Wel is een geldig paspoort vereist.

Corona update

Reizen naar Tunesië worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer over Yasmine Hammamet

Yasmine Hammamet is een moderne badplaats, 8 km ten zuiden van het oude stadje Hammamet en dankt z’n naam aan de heerlijk geurende jasmijn die hier overal bloeit. Het heeft een 4 km lang fijnzand strand met veel 4* en 5* hotels, winkels, restaurants, terrasjes, brede boulevards en een jachthaven.

Met de taxi bent u in ca. 10 minuten in Hammamet waar u heerlijk kan slenteren door de oude, ommuurde en aan de zee gelegen medina met z’n smalle straatjes, winkeltjes, souks en terrasjes.

Locatie Yasmine Hammamet

Hotel Alhambra & thalasso kuurkliniek

Alhambra Thalasso Hotel ligt aan de meest zuidelijke punt van Yasmine Hammamet en is een sfeervol 4-sterren hotel, dat gebouwd is in Andalusisch-Moorse stijl.

Naast een schitterende lobby met receptie en liften, beschikt het over een loungebar,  Moors cafe, 1 buffet restaurant, 2 a la carte restaurants en een bar aan het eigen privé strand (op ca. 200 meter van het hotel en alleen in de zomermaanden geopend).

Dit hotel telt 184 comfortabel ingerichte kamers (36 m²) die beschikken over een badkamer met douche, wc en haardroger, airco, minibar, tv, gratis wifi, telefoon, kluisje en een balkon met zitjes. Tegen een toeslag kunt u ook kiezen voor een junior suite (80 m²).

Het hotel heeft een zoetwater buitenbad (12m x 24m) met ligstoelen en buitenbar en een verwarmd zoetwater binnenbad met sauna. Daarnaast beschikt de interne thalasso kliniek over een groot bassin met verwarmd zeewater, diverse massagestralen en jacuzzi.

thalasso kuren in Tunesië

Fotogalerij hotel Alhambra: klik op afbeelding voor meer foto’s

Deze moderne, stijlvolle thalasso kliniek is opgezet door Franse specialisten en heeft een oppervlakte van 4500 m².

Naast behandelcabines waar verschillende soorten massages (o.m. manuele-, onderwater- en douche massages), baden en pakkingen (algen en modder) worden gegeven, beschikt het ook over een verwarmd zeewater bassin met massagestralen en jacuzzi, sauna, hammam, ontspanningsruimte, fitness, beauty afdeling en een kapper.

De kliniek is 7 dagen per week geopend.

thalasso kliniek hotel Alhambra in Tunesië

Fotogalerij Thalasso kliniek: klik op afbeelding voor meer foto’s

Thalasso progrogramma's

Thalasso therapie heeft een positieve invloed op spier- en gewrichtsklachten als reuma en rugklachten en werkt bovendien vitaliserende en ontspannend.

Dit programma begint met een kort medisch consult op basis waarvan een behandelplan wordt samengesteld, dat bestaat uit 4 individuele behandelingen per dag.

Voorbeelden van individuele behandelingen zijn manuele massages, onderwater massages, douche massages, algenpakkingen etc.

NB Over vergoeding bij reuma

Voor meer informatie over eventuele vergoedingen bij reuma, verwijzen wij naar onze webpagina hierover:

Meer over vergoedingen

Thalassotherapie werkt uitermate ontspannend en is tegelijkertijd kracht gevend. Om die reden hebben we het Thalasso booster programma ontwikkelt dat niet alleen geschikt is als u gewoon lekker wilt ontspannen en uw batterijen wilt opladen, maar ook bij stress gerelateerde klachten.

Dit programma begint met een kort medisch consult op basis waarvan een behandelpan wordt samengesteld, dat 4 individuele behandelingen per dag omvat.

Voorbeelden van dergelijke individuele behandelingen zijn manuele massages, onderwater massages, douche massages, algenpakkingen, voetreflex etc.

Speciaal voor Fontana gasten hebben wij 2 aantrekkelijk geprijsde beauty pakketten samengesteld, die u kunt combineren met uw thalasso behandelingen. Deze pakketten kunt u direct bij uw boeking opgeven.

Pakket A:

 • volledige gezichtsbehandeling (50 minuten)
 • manicure
 • pedicure

Pakket B:

 • volledige gezichtsbehandeling (50 minuten)
 • hammam & scrub
 • gezichtsmassage (20 minuten)

Prijzenoverzicht

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Prijzen 20204 jan - 21 feb
13 mrt - 31 mrt
1 apr - 31 mei
1 okt - 31 okt
1 jun - 30 juni
1 sep - 30 sep
8-dgse reis incl. 4 kuurdagen€ 965€ 1019€ 1083
8-dgse reis incl. 6 kuurdagen€ 1103€ 1157€ 1221
15-dgse reis incl. 9 kuurdagen€ 1524€ 1632€ 1760
15-dgse reis incl. 12 kuurdagen€ 1743€ 1851€ 1979
toeslag alleengebruik kamer per week---
toeslag per suite per week€ 385€ 385€ 385
beauty pakket A € 82€ 82€ 82
beauty pakket B€ 72€ 72€ 72

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension.

Aanbieding: geen toeslag alleengebruik van kamer behoudens de periode 1 juli – 31 augustus 2020!

Inbegrepen in de reissom:

 • retour lijnvlucht vanaf Schiphol naar Tunis
 • luchthavenbelasting en taxen
 • de transfer vliegveld Tunis – hotel vv (bij minimaal 2 samenreizende gasten)
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension
 • het medische consult bij begin van de kuur
 • 4 individuele behandelingen per kuurdag
 • het gebruik van badjas
 • vrije toegang tot het zoetwater buiten- en binnen zwembad
 • vrije toegang tot het thalasso zeewater bassin op de kuurdagen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • transfer toeslag alleenreizende gasten € 50,-
 • reserveringskosten per nota € 25,- (bij vliegreis) of € 35,- (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing. Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren in Alhambra Thalasso Hotel:

026-44.25.847

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.