Actuele reisinformatie

Op deze pagina leest u de meest actuele informatie over onze reizen in corona tijden.

Omdat de situatie per dag kan veranderen, houden we nauwgezet de richtlijnen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ANVR en SGR in het oog. Een aantal landen met relatief weinig besmettingen hebben recent wederom hun grenzen voor Nederlandse en Belgische reizigers gesloten of gelden er strikte inreismaatregelen, zoals een verplichte quarantaine. Daarnaast heeft de Nederlandse overheid het reisadvies voor een aantal landen aangepast van ‘geel’ naar ‘oranje’ vanwege het gestegen aantal besmettingen aldaar.

Welke Fontana bestemmingen zijn op dit moment bereisbaar?

Op dit moment zijn alleen reizen naar  Thermae 2000 mogelijk.

Welke corona maatregelen gelden er op onze bestemmingen?

Thermae 2000 (Nederland)

  • 1,5 meter afstand houden.
  • Aangescherpt reinigings- en desinfectie protocol. In publieke ruimtes zijn er dispensers met desinfectiemiddel.
  • Er gelden geen beperkingen wat betreft de behandelingen.
  • Alle wellness faciliteiten zijn toegankelijk.

Voor een compleet overzicht van de op deze bestemming geldende maatregelen, klik hier

U heeft voor het najaar of de winter een reis bij ons geboekt. Gaat deze door?

Alle reizen naar buitenlandse bestemmingen gaan tot 15 januari 2021 niet door.

Wat als uw vakantie onverhoopt toch niet doorgaat?

Als uw gezondheidsvakantie wegens een nieuw negatief reisadvies voor uw bestemming niet kan doorgaan, dan wordt deze door ons geannuleerd. Het reeds aan ons betaalde bedrag houdt u dan als tegoed middels een corona voucher, zodat u op een later tijdstip alsnog op vakantie kan.

Deze garantievoucher (tot 12 maanden na uitgifte geldig) is gedekt door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en mogelijk gemaakt door de SGR en ANVR (reisbranche organisatie) met steun van het Ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument en Markt. De garantie houdt in dat het reeds door u betaalde bedrag door de SGR zal worden terugbetaald in het geval dat wij in een situatie van financieel onvermogen zouden komen te verkeren. Als de voucher niet wordt gebruikt binnen zijn geldigheid, dan bij verloop wordt automatisch het geld op uw rekening teruggestort.

U kan deze voucher voor elke Fontana bestemming gebruiken. Indien de kosten voor uw omgeboekte reis hoger zijn, dan brengen wij de meerkosten in rekening. Zijn de kosten lager, dan ontvangt u voor het verschilbedrag een extra voucher.

Ten slotte: onder normale omstandigheden wordt de reeds betaalde reissom van een door ons geannuleerde vakantie meteen terugbetaald. Echter, de huidige uitzonderlijke situatie maakt dat wij hiervan moeten afwijken. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Wat is de meerwaarde van reserveren bij een reisorganisatie in corona-tijden?

We houden nauwlettend alle ontwikkelingen qua maatregelen aangaande reizen in de gaten. Dit betreft niet alleen maatregelen van de Nederlandse overheid, maar ook die van de overheden op onze bestemmingen. Daarnaast inventariseren wij de specifieke veiligheidsmaatregelen die gelden op onze bereisbare bestemmingen en controleren dat deze worden nageleefd.

Doordat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, kunnen wij onze reizigers zo goed mogelijk informeren en meteen schakelen om te assisteren in geval van nood. De Nederlandse overheid heeft aangegeven dat zij bij een eventuele nieuwe uitbraak haar burgers niet meer zal repatriëren uit het buitenland. Als reisorganisator nemen wij standaard deze taak op ons, evenals de hieraan verbonden kosten.

Laatste update: 4 november 2020 | Nog steeds geldig op: 21 januari 2021

Heeft u vragen of kunnen wij iets voor u betekenen? Neem gerust contact op. Wij staan voor u klaar.

(NL) 026 442 58 47 / (B) 03 808 4480

info@fontana-travel.nl

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.