Oops...
Slider with alias Dolenjske_mindfulness not found.

Mindfulness reis Slovenië

Van 25 juli t/m 1 augustus 2016 organiseren we een 8-daagse mindfulness reis naar het idyllische Terme Dolenjske Toplice. Hier kunt u een unieke mindfulness training volgen onder leiding van onze ervaren en gedreven coach Margot Peters. Deze training is zowel geschikt voor beginners, als voor mensen die al ervaring met mindfulness hebben en die hun kennis willen opfrissen en verdiepen.

Naast uw mindfulness programma, krijgt u ook Nordic Walking, Yogalates, diverse ontspannende lichaamsbehandelingen en gaat u een begeleide stilte wandeling door het prachtige Kočevje oerbos maken.

Het minimum aantal deelnemers aan deze reis bedraagt 12 personen.

Terme Dolenjske Toplice

Terme Dolenjske Toplice is gelegen in het hart van een lieflijk dorpje in de met uitgestrekte bossen en wijngaarden bedekte heuvels van zuid-west Slovenië. Een omgeving die rust, sereniteit en een nog ongedwongen sfeer en puurheid uitstraalt. Hier wandelen over één van de vele wandelroutes en de zuivere lucht inademen, is als een vitaliserende balsem voor lichaam en geest.

Ten tijde van de Habsburgse dubbelmonarchie was Dolenjske Toplice al een gerenommeerd kuuroord. De Habsburgse invloeden vindt u nog steeds terug in de bouwstijl van het uit 1899 stammende hotel Kristal en het uit 1776 stammende hotel Vital.

Het huidige Dolenjske Toplice beschikt bovendien over een prachtig wellness complex (Balnea Wellness Center) met uitgebreide faciliteiten (o.m. thermale binnen- en buitenbaden, jacuzzi’s, diverse soorten sauna’s, relaxruimtes, zonneterrassen en een fitness studio), waarvan u als Fontana gast onbeperkt gratis gebruik kunt maken.

Thermale bronnen

Vanaf een diepte van 1000 meter ontspringen hier meerdere thermale bronnen, waarvan het heilzame water zowel gebruikt wordt voor de binnen- en buiten baden, als bij diverse therapeutische behandelingen. Dit thermale water (36 °C) is rijk aan o.m. calcium, magnesium en koolwaterstof, heeft een ontspannende werking en een positief effect op spier- en gewrichtsklachten. 

Locatie Dolenjske Toplice

De reis naar Dolenjske Toplice

Per vliegtuig

U vliegt op maandag 25 juli vanaf Schiphol met Croatia Airlines in minder dan 2 uur naar Zagreb (Kroatië). Op vliegveld Zagreb wordt u opgewacht en vervolgens in ca. 1 uur en 15 minuten per bus naar Dolenjske Toplice vervoerd. Op maandag 1 augustus vliegt u weer terug naar Schiphol.

Per eigen vervoer

Optioneel kunt u ook per eigen vervoer naar Dolenjske Toplice reizen. Parkeren op het parkeerterrein van het kuuroord is gratis.

Voor Slovenië (en Kroatië bij vliegreis) is geen visum vereist, wel een geldig paspoort of identiteitskaart.

Weersverwachting Dolenjske Toplice

Currently
Currently
Currently
Currently
Currently
Currently

Hotels en Balnea Wellness Center in Dolenjske Toplice

Hotel Kristal is een authentiek 19e eeuws kuurhotel en gelegen in een sfeervol kuurpark met oude bomen in het hart van het dorpje Dolenjske Toplice. Dit hotel is direct verbonden met het naastgelegen hotel Balnea en deelt hiermee de lobby met receptie, de bar en het restaurant.

De kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet, haardroger, minibar, kluisje, gratis wifi, telefoon, radio en tv.

Via een overdekte, verwarmde glazen gang -die hotel Balnea met het Balnea Wellness Center verbindt- kunt u zo in badjas door het kuurpark naar dit uitgebreide wellness complex lopen. Bovendien kunt u ook vanuit hotel Kristal -via een ondergrondse verbindingsgang- makkelijk de klassieke thermale baden en de sauna bereiken, die zich onder het tegenover gelegen hotel Vital bevinden.

Dolensjke_Toplice_Hotel_Kristal

Fotogalerij hotel Kristal: klik op afbeelding voor meer foto’s

Hotel Balnea is een trendy design hotel dat perfect geïntegreerd is in de landelijke omgeving. Het heeft een grote lobby met lounge zitjes, een piano bar met open haard, liften, een sfeervol restaurant en ’s zomers buiten terrassen. Op de bovenste verdieping bevindt zich tevens een fitness studio met een schitterend uitzicht op de omgeving.

De ruime, modern ingerichte kamers beschikken over een balkon, bad of douche, haardroger, minibar, kluisje, airco, telefoon, tv en gratis wifi. Er is tevens gratis wifi in de lobby en koffiebar beschikbaar, alsmede (niet gratis) 2 PC’s voor gasten zonder eigen laptop of tablet.

Middels een overdekte glazen gang, die door het achterliggende park loopt, is dit hotel direct verbonden met het Balnea Wellness Center. Daarnaast is het middels een ondergrondse gang verbonden met de 19e eeuwse thermale baden en sauna onder het tegenover gelegen hotel Vital.

DOlenjske_Toplice_Hotel_Balnea

Fotogalerij hotel Balnea: klik op afbeelding voor meer foto’s

Video hotel Balnea

Het Balnea Wellness Center is een modern en ruim opgezet wellness complex van 9200 m² en gesitueerd in het kuurpark van Dolenjske Toplice.

Dit wellness complex beschikt over thermale binnen- (32º C) en buitenbaden (27º C) met massage stralen, diverse sauna’s (Finse sauna, Sanarium, stoom sauna, Japans zweetbad en kruiden sauna), jacuzzi’s, whirlpools, relax- en fitness ruimtes. Tevens worden hier allerlei heerlijke wellness- en beauty behandelingen gegeven.

kuurreis-Dolenjske-Toplice-Balnea-Wellness-center-pool

Balnea Wellness Center: klik voor meer foto’s

Video Balnea Wellness Center

Mindfulness programma: wellness voor mind, body & soul

Mindfulness (letterlijk vertaald ‘opmerkzaamheid’) is een wetenschappelijk bewezen (en medisch erkende) trainingstechniek om met meer aandacht te leren leven en is gebaseerd op een krachtige combinatie van Oosterse meditatie technieken en Westerse psychologie. U leert hiermee een andere levenshouding aan door bewust te zijn van alles wat zich voordoet in het hier en nu, zonder daarover een oordeel te hebben of het te willen veranderen. Voor meer informatie over mindfulness, klik hier >>

Onder leiding van onze ervaren Nederlandse coach Margot Peters volgt u een mindfulness training, die u leert aandacht en tijd voor uzelf te creëren. Tijdens haar trainingssessies wordt er gewerkt met de ademhaling als bron van stabiliteit middels geleide meditaties en gebruik gemaakt van yoga-, aandacht- en communicatie oefeningen. Meditatie ervaring is niet vereist. Ook zijn er geen speciale fysieke vaardigheden nodig, alleen een open en nieuwsgierige geest.

Uw mindfulness programma wordt bovendien gecombineerd met dagelijkse bewegingsactiviteiten en diverse ontspannende en vitaliserende wellness behandelingen. Daarnaast kunt u ook nog eens onbeperkt gebruik maken van de heilzame thermale baden, het uitgebreide saunalandschap en de fitness ruimte van het Balnea Welnness Center.

Het mindfulness programma bestaat uit:

 • telefonisch intake gesprek met de coach bij de boeking van de reis
 • 5x mindfulness groepssessie (2,5 uur per dag)
 • een individueel coachingsgesprek (indien gewenst)
 • persoonlijke ondersteuning tijdens het verblijf
 • 5x meditatiesessie (1 uur per dag)
 • 5x Yogalates (40 min.)
 • 5x Nordic Walking  (1 uur)
 • 3x lichaamsmassages (20 min.)
 • 2x voetreflexmassages (20 min.)
 • 1x (begeleide)stilte wandeling door het Kočevje oerbos (halve dag)
 • mindfulness handboek en 3 meditatie CD’s voor thuis (ook in mp3 formaat voor gebruik op tablet of mobiel).

Alternatieven voor het mindfulness programma

Indien u of uw partner met deze reis mee wilt, maar zelf niet het mindfulness programma wenst te volgen, is het mogelijk om voor één van de overige gezondheidsprogramma’s in Dolenjske Toplice te kiezen. Zo kunt u hier een wandel & wellness arrangement volgen, een ontspanningsprogramma of yoga gezondheidsprogramma’s.

Voor meer informatie over deze programma’s en prijzen, klik hier >>

Naast uw mindfulness programma kunt u tevens een extra beauty programma voor dames of heren volgen, bestaande uit:

 • een uitgebreide gezichtsbehandeling (60 min.)
 • manicure (40 min.) of pedicure (60 min.)

De prijs bedraagt € 71,- (met manicure) of € 80,- (met pedicure). U kunt dit beauty programma direct bij uw boeking opgeven.

Prijzen

Prijs € 1268,- p.p.

Aanbieding: géén toeslag 1-persoonskamer in hotel Kristal!

Minimum aantal vereiste deelnemers: 12

Boek deze mindfulness reis
Inbegrepen: Croatia Airlines retourvlucht (Schiphol-Zagreb vv), luchthavenbelastingen en taxen, transfer vliegveld – hotel vv, verblijf o.b.v. halfpension, mindfulness programma, bewegingsactiviteiten en wellness behandelingen conform beschrijving, onbeperkt toegang tot de thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s en fitness, gebruik van een badjas en lokale belastingen.

Niet inbegrepen: toeslag volpension € 84, reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer), bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota, reis- en/of annuleringsverzekering.

Prijs € 1348,- p.p.

Toeslag 1-persoonskamer € 84,-  

Minimum aantal vereiste deelnemers: 12

Boek deze mindfulness reis

Inbegrepen: Croatia Airlines retourvlucht (Schiphol-Zagreb vv), luchthavenbelastingen en taxen, transfer vliegveld – hotel vv, verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer met halfpension, mindfulness programma en wellness behandelingen conform beschrijving, onbeperkt toegang tot de thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s en fitness, gebruik van een badjas en lokale belastingen.

Niet inbegrepen: toeslag volpension € 84, toeslag 1-persoonskamer € 84, reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer), bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota, reis- en/of annuleringsverzekering.

 

Inbegrepen in de prijs:

 • Croatia Airlines retourvlucht van Schiphol naar Zagreb
 • de luchthavenbelastingen en taxen
 • de transfer vliegveld – hotel vv
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer met halfpension
 • mindfulness programma, bewegingsactiviteiten en wellness behandelingen conform beschrijving
 • onbeperkt toegang tot de thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s en fitness
 • lokale belastingen

Niet inbegrepen in de prijs:

 • toeslag volpension € 84,-
 • toeslag 1-persoonskamer hotel Balnea € 84,-
 • reserveringskosten € 25,- per nota (bij vliegreis) of € 35,- per nota (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorwaarden Fontana

Op deze mindfulness reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing. Fontana is een officieel erkende IATA-reisorganisatie en is zowel aangesloten bij het Garantiefonds Reisgelden (onder nummer 1151), als bij het Calamiteitenfonds.

Voor meer informatie over deze groepsreis:

026-44.25.847

fontana@fontana-travel.nl

Individuele kuurreizen naar Dolenjske Toplice

Naast onze mindfulness reis naar Dolenjske Toplice kunt u hier tevens het gehele jaar door op individuele basis diverse gezondheidsprogramma’s volgen, zoals een reuma kuur, anti-stress programma, yoga gezondheidsprogramma’s of een speciaal wandel & wellness arrangement.

Voor meer informatie over kuren in Dolenjske Toplice, klik hier >>

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.