Groepsreizen Mirage MedSpa (Roemenië)

Mirage MedSpa is een modern spa resort in het aan de Zwarte Zee gelegen badplaats Eforie Nord, dat tevens een gerenommeerd kuuroord is met een geschiedenis die teruggaat tot 1894. In dat jaar ontstond hier een balneologische kliniek, waarna er later onder patronage van koning Carol I het eerste spa resort kwam en vervolgens villa’s, vakantiehuizen en andere kuurhotels volgden. En wat Eforie Nord als kuuroord zo bijzonder maakt, is dat het – naast de zee en een weldadig klimaat met vele zonuren – beschikt over één van de allerbeste therapeutische modder ter wereld: de mineraalrijke, diepzwarte sapropele modder uit het vlakbij gelegen zoutwater meer van Techirghiol. Een modder die lokaal bekend staat als ‘namol’ en die uitermate goed is voor spieren, gewrichten en huid. 

15- of 22-daagse groepsreizen:

 • voorjaar (10/05 – 24/05 of 31/05) – deze reizen gaan definitief door
 • najaar (12/09 – 26/09 of 03/10)

Techirghiol meer

Dit op loopafstand van Eforie Nord gelegen meer is Roemenië’s grootste zoutwater meer (7,5 km lang en 9 m diep) en wordt slechts door een smalle strook land gescheiden van de Zwarte Zee. Het water uit het meer heeft een zeer hoog zoutgehalte (saliniteit) van ongeveer 90 g/l en wordt, evenals z’n modder, sinds jaar en dag gebruikt om z’n curatieve eigenschappen. In de omgeving gestationeerde Romeinse legioenen waren hier al bekend mee, net zoals Ottomaanse legerleiders die dit als eersten documenteerden. Vandaag de dag gebruiken health spa resorts het zoutwater voor hydrotherapie en de modder voor pakkingen, baden en massages. Ook kunt u dit meer zelf bezoeken om u daar ter plaatse in te smeren met de modder en te dobberen in het zoutwater.

Roemenië’s kuurtraditie

Dat Roemenië een lange, kwalitatief hoogwaardige kuurtraditie kent, heeft het mede te danken aan z’n bijzondere rijkdom aan natuurlijke middelen. Naast één van ’s werelds beste therapeutische modder, beschikt het ook over meer dan eenderde van alle mineraalwater bronnen in Europa. Tezamen met de in jaren opgebouwde kennis en kunde op het gebied van kuren, maakt dit Roemenië uniek als kuurreis bestemming. 

+Lees meer

Programma's & prijzen 2024

Feature image

Spieren & Gewrichten

verlicht pijn & stijfheid

DETAILS & PRIJZEN
Feature image

Thalasso Booster

gezondheidsboost aan zee

DETAILS & PRIJZEN
Feature image

Healthy Aging

ouderdom een stapje voor zijn

DETAILS & PRIJZEN

Spa resort

Hotel
Spa faciliteiten
Lokale natuurlijke middelen

Mirage MedSpa Hotel****

Mirage MedSpa Hotel ligt op ca. 100 meter lopen van de zeepromenade en het brede fijnzand strand. Het is in 2019 volledig gerenoveerd en telt 4 verdiepingen met in totaal 98 kamers. Z’n restaurant met dagbar heeft tevens een buitenterras.

receptie (24-uurs)
liften
buffetrestaurant
bar
wifi (gratis)
non-smoking
Dit kuuroord beschikt over wellness faciliteitenwellness
clinic
parkeren (gratis)

Kamers

De modern ingerichte kamers (20 m²) hebben een 2-persoonsbed of 2 losse 1-persoonsbedden. Alle kamers beschikken over een balkon.

non-smoking
wifi (gratis)
airco
tv
telefoon
koelkastje
kluisje
badjas
kamerslippers
douche
föhn
balkon
 • Kuurreizen naar Mirage MedSpa Resort in het Roemeense Eforie Nord
 • Kuurkliniek van Mirage MedSpa Resort
 • Lobby en receptie van Mirage MedSpa Resort
 • Mirage MedSpa Resort lobby
 • Restaurant Mirage MedSpa Resort
 • buitenterras restaurant Mirage MedSpa Resort
 • Interieur restaurant Mirage MedSpa Resort
 • hoteltuin Mirage MedSpa Resort
 • tuin Mirage MedSpa Resort

Mirage MedSpa

Deze 3 verdiepingen tellende spa heeft, naast een moderne kuurkliniek met behandelruimtes, ook de nodige wellness voorzieningen. Zo is er een (verwarmd) zeewater bassin met massagestralen, drijfbedden en whirlpool, sauna’s (Finse sauna en stoombad), ijsfontein en een grote fitnessruimte. En op het – met echt gras beklede – dak bevindt zich een zonneterras met ligstoelen. Als Fontana gast heeft u onbeperkt toegang tot al deze faciliteiten.

Kuuroorden die mineraalrijke modder gebruiken bij het kurenmodder
zeewater
algen
Kuuroorden die zouttherapie toepassen bij bepaalde behandelingenzouten
Kuuroorden met klimaattherapieklimaat
Spa resorts die essentiële oliën gebruik bij bepaalde behandelingenessentiële oliën
planten & kruiden
behandelruimtes
indoor pool
whirlpool
sauna's
fitness
beauty
kapper
zonneterras
 • Gezondheidsvakanties in Mirage MedSpa Resort in Eforie Nord aan de Roemeense Zwarte Zee kust
 • Pool met verwarmd zeewater in Mirage MedSpa (Eforie Nord, Roemenië)
 • Verwarmd zeewater bassin Mirage MedSpa
 • Onderwatermassage in MirageMedSpa
 • Modderbad in MirageMedSpa met Techirghiol modder
 • Vichy douche in MirageMedSpa
 • Massage met Techirghiol modder in Mirage MedSpa
 • Fitness aaa Mirage MedSpa

Techirghiol modder

Deze dikke, diepdonkere modder is volgens de FEMTEC (World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy) de beste therapeutische modder ter wereld! Het is zwavelhoudend, heeft een hoog zoutgehalte en bevat daarnaast diverse mineralen, organische materie, enzymen en vitamine C, B1, B2 en B12. Mirage MedSpa past het toe middels pakkingen, baden en massages. Het is onder andere effectief bij spier- en gewrichtsklachten en huidproblemen.

Overige natuurlijke middelen

Overige natuurlijke middelen waarvan men gebruik van maakt zijn zeewater, algen, zouten, medicinale planten en kruiden, essentiële oliën en uiteraard het zeeklimaat zelf.

Reisinformatie 15- of 22-dgse groepsreis

Reisdata 2024

 • 10 mei – 24 mei (15-daagse reis)
 • 10 mei – 31 mei (22-daagse reis)
 • 12 september – 26 september (15-daagse reis)
 • 12 september – 3 oktober (22-daagse reis)

Minimum aantal deelnemers: 20 personen

Vliegreis

Vlucht en groepstransfer zijn standaard in de prijs inbegrepen.

 • Schiphol – Boekarest met KLM

De vluchtduur bedraagt ca. 2,5 uur.

NB Vertrek vanaf Brussel is ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Transfer

Op het vliegveld in Boekarest wordt u opgewacht door de Fontana hostess en in ca. 3,5 uur per bus naar het hotel vervoerd.

Fontana hostess

Vanaf aankomst in Boekarest en gedurende uw verblijf is er 24/7 een ervaren, Nederlandstalige Fontana hostess aanwezig om u met raad en daad bij te staan, zodat u onbekommerd kan genieten van uw gezondheidsvakantie.

Excursie mogelijkheden

Ter plaatse bestaat de mogelijkheid tot het maken van excursies. De organisatie hiervan vindt plaats door onze lokale reisagent. Deelname is facultatief en niet bij de prijs inbegrepen. Het wel of niet doorgaan van een excursie hangt af van het aantal deelnemers en het weer.